Kezdőlap Mérkőzés elemzések Serie A, Juventus – Lazio, 2022.11.13, 20:45

Serie A, Juventus – Lazio, 2022.11.13, 20:45

15939
0

JUVENTUS – LAZIO

2022.11.13 20:45, olasz élvonal – 15. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek az „Allianz Stadion” aréna ad otthont, amely 41 000 fő befogadására képes. Jelenleg használhatják a létesítmény teljes kapacitását!
Távolság: A vendégekre 550 km-es út várt, ami nem okozott gondot számukra, sikeresen teljesítették is!
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 9C fokot, 80%-os páratartalmat, kissé szeles és végig borús időt jósolnak!
Játékvezető:Davide Massa, a tapasztalt olasz bíró fogja dirigálni a két klub összecsapását. Karrierje során 421 alkalommal volt középbíró, ez idő alatt 1777 sárgát (4,22-es átlag) és 87 pirosat (0,20-as átlag) osztott ki a játékosoknak. Emellett elkönyvelhetett 127 befújt tizenegyest is!

A 2022/23-as idényben ez lesz a 14. összecsapás, amelyen ő dirigálhat. Az eddigiek során 61 sárgát (4,69-es átlag) osztott ki összesen, valamint két büntetőt fújt be!

Korábban a hazaiaknak 23-szor fújta a sípot (15GY,5D,3V), míg a vendégek 22-szer találkoztak korábban a játékvezetővel (10GY,5D,7V)!
Közvetítés:Hazánkban a Sport 1 TV csatorna közvetíti élőben a megmérettetést, a kezdést 20:30-ra írták ki!
Egymás elleni eredmények:A két gárda legutóbbi hat találkozása során túl sok öröme nem volt a rómaiaknak, mivel mindössze egyszer győztek és kétszer harcoltak ki egált a három Juventus sikerrel szemben. A gólszám négyszer ugrott 2,5 fölé, emellett ötször volt eredményes mindkét fél!

A történelem során összesen 187 alkalommal mérte össze az erejét a két klub, amely során 97-szer győztek a hazaiak, 44-szer született egál és 46-szor nyert a Lazio.

A párharc legeredményesebb játékosa Alessandro Del Piero, aki mindent egybevetve 14 alkalommal köszönt be a Sasoknak, ezzel pedig magabiztosan vezeti a listát. Az olasz támadó 2015-ben vonult vissza a profi labdarúgástól.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

JUVENTUS

LAZIO

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

JUVENTUS

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Sandro Védő 1701
De SciglioVédő1100
McKennieKözéppályás1631
ParedesKözéppályás1101
PogbaKözéppályás000
JuniorTámadó302
ChiesaTámadó000
Vlahovic Támadó 1581
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

LAZIO

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Patric Védő 1300
LazzariVédő1601
Immobile Támadó 1575
ZaccagniTámadó1854
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

JUVENTUS

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
    
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

LAZIO

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

JUVENTUS

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

LAZIO

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

JUVENTUS

– A hazai keretből nyolc labdarúgó egészen biztosan kimarad különböző okok miatt. Közülük többen is alapembernek számítanak, akiket minőségben nem lesz egyszerű helyettesíteni őket, még ha nem is mindenki friss kieső.
– A középpályán egészen biztosan nem számíthatnak Paul Pogba szolgálataira, aki a nyáron tért vissza az olasz alakulathoz, miután Manchesterben nem sikerült maradandót alkotnia. A 29 éves világbajnok sérülés miatt még egyszer sem volt hadra fogható, így kimaradása semmiképpen sem friss hír.
– A támadósorban továbbra sem számíthatnak Kaio Jorge szolgálataira, aki tavaly augusztusban csatlakozott az alakulathoz. A mindössze 20 éves brazil csatár klasszikus kilencesként szokott tevékenykedni, idén viszont még nem játszott sérülés miatt, várhatóan decemberre épül fel teljesen.
– Hatalmas erősítés lehet Ángel Di María bevethetősége, aki a nyáron csatlakozott a gárdához, viszont rögtön alapemberré vált. Volt több kihagyása eltiltás és sérülések miatt, de hosszú idő után legutóbb már bevethető volt, ezúttal pedig akár a kezdő tagja is lehet.
A csapat legeredményesebb játékosa Dušan Vlahović, aki egyre jobban elkapja a fonalat a Zebrák színeiben is. A 22 éves szerb csatár 15 tétmeccsen kapott lehetőséget eddig, ezalatt nyolcszor zörgette meg az ellenfelek hálóját és egy gólpasszt osztott ki. Ma ő sem játszhat.
– Legutóbb a Verona ellen léptek pályára idegenbeli környezetben, amely során Kean találatával sikerült megszerezni a vezetést a 60. percben. A 93. minutumban Alex Sandro egy nagyon okos szabálytalansággal megmentette csapatát a kapott góltól, még ha neki ez pirosat is ért.

LAZIO

– A vendégek utazókeretéből négy labdarúgó egészen biztosan kimarad, azonban közülük ketten is kulcsfontosságú kimaradók. Minőségbeli pótlásuk korántsem lesz egyszerű feladat az edzői stáb számára.
– A védelemben egészen biztosan nem lesz hadra fogható Patric, aki 2015 nyara óta erősíti az alakulatot. A 29 éves spanyol bekk a tengelyben szokott elhelyezkedni, alapjáraton rendre a kezdőcsapatban kap helyet. Idén 13-szor kapott bizonyítási lehetőséget, ezúttal térdszalag sérülés miatt nem játszat.
– A támadósorban nem számíthatnak Mattia Zaccagni jelenlétére, aki a gárda egyik legfontosabb láncszeme. A 27 éves olasz szélső a baloldalon szokott tevékenykedni, és habár a nyáron csatlakozott a csapathoz, nagyon gyorsan alapemberré verekedte magát. 18 találkozó alatt 5 találat és 4 gólpassz a termése.
– Hatalmas érvágás lesz Ciro Immobile kimaradása is, aki 2016 nyara óta tartozik a Sasok kötelékébe. A 32 éves olasz csatár klasszikus kilencesként szokott feltűnni a gyepen, idén az első 10 bajnokin egyaránt játszott, ez viszont már a negyedik kihagyott ligameccse lesz zsinórban. Várhatóan december elején állhat edzésbe újra.
A csapat legeredményesebb játékosa az előbb említett Ciro Immobile, aki szenzációs formában futballozik idén is. A 32 éves olasz csatár 14 alkalommal került bevetésre eddig, ezalatt hétszer köszönt be az ellenfeleknek további öt gólpassz kíséretében.
– Legutóbb a Monza együttese ellen játszottak hazai pályán, amely során nagyon gyorsan hátrányba kerülhettek volna, de a VAR megmentette őket. A 69. percben Romero révén megszerezték a vezetést, amit megőriztek a végéig, így 1–0-s győzelmet könyvelhettek el.

HASZNOS STATISZTIKÁK

JUVENTUS

Elég jó formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból hatot nyertek meg és kettőt buktak el további két egál mellett.
– Jelenleg a negyedik helyen állnak a Serie A-ban, 28 pontot szedtek össze 14 találkozó során! 8 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség a mérlegük!
– A legutóbbi 5 találkozójuk alapján a második legjobb formában lévő csapatnak számítanak a bajnokságban!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve kétszer szenvedtek vereséget további három győzelem kíséretében.
– Legutóbbi 10 megmérettetésüket figyelembe véve háromszor fordult elő, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott!
– Az utolsó 10 meccsüket nézve háromszor volt rá példa, hogy mindkét fél eredményes tudott lenni!
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy egyszer hagyták el a pályát lőtt gól nélkül!
A Juventus a Serie A legutóbbi 35 Lazio elleni találkozójából 33 alkalommal veretlen (25GY, 8D) – a két vereség 2017 októberében (1-2 Massimiliano Allegri alatt) és 2019 decemberében (1-3 Maurizio Sarri alatt) történt.
Utoljára 2012 novemberében volt rá példa, hogy a Juve nem tudta bevenni a Lazio kapuját, még Antonio Conte és Vladimir Petkovic 0–0-s döntetlenjén. Azóta a Zebrák 19 meccsen 37 gólt lőttek.
A Juventus legutóbbi három Serie A-s hazai mérkőzését 9-0-s összesítéssel nyerte. Utoljára 2021 márciusában nyertek zsinórban négy ilyen meccset (Andrea Pirlo alatt hét meccsből álló sorozat).
Csak a Barcelona (nulla) kapott kevesebb gólt otthon, mint a Juventus (három) a TOP5 európai bajnokságban ebben a szezonban. Míg idegenben a Lazio (egy) kapta eddig a legkevesebb gólt.
Dusan Vlahovic négy Serie A-gólt lőtt a Lazio ellen. Csak négy csapat ellen szerzett ennél többet (öt gólt a Bologna, a Cagliari, a Sampdoria és a Spezia ellen). Ráadásul ezek közül három Lazio elleni gólt hazai találkozókon szerzett (kettőt a Fiorentina és egyet a Juventus színeiben).

LAZIO

– A 20 fős tabellán a második helyen tanyáznak az olasz élvonalban, 14 meccsen 30 egységet gyűjtöttek össze. 26 gólt lőttek és 8-at kaptak!
– A legutóbbi 5 találkozójuk alapján a hetedik legjobb formában lévő csapatnak számítanak a ligában!
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból négyet nyertek meg, emellett kétszer kaptak ki további négy döntetlen kíséretében!
– A legutóbbi 10 idegenben lejátszott meccsükön háromszor volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott!
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe kétszer szenvedtek vereséget és háromszor távoztak győztesként a pályáról!
Az elmúlt 5 alkalommal, amikor ebben a stadionban csaptak össze egyszer tudott győzni a Lazio (1D, 3V mellett).
– Ez lehet zsinórban a hetedik megmérettetésük idegenben, amely során csupán az egyik fél tud eredményes lenni.
A Lazio a Serie A legutóbbi három, Juventus elleni idegenbeli találkozójának mindegyikén a hálóba talált, és 2002 óta először fordulhat elő, hogy négy egymást követő idegenbeli mérkőzésen is betalálnak ellenük (akkor 12-ig jutottak).
A Lazio a Serie A legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén mind a négy alkalommal hibátlanul játszott. Történelmük során csak egyszer volt hosszabb ilyen sorozatuk idegenben: 1998 februárja és márciusa között, Sven-Göran Eriksson idején zsinórban ötöt nyertek idegenben kapott gól nékül.
A Lazio az a csapat, amely ellen Leonardo Bonucci a legtöbb mérkőzést játszotta a Serie A-ban (25), és egyike annak a két ellenfélnek, amely ellen a legtöbb gólt szerezte a bajnokságban (három, szintén a Sampdoria). A Biancocelesti elleni két Serie A-s bravúrja közül egyet, két büntetőt 2021 novemberében szerzett.
Ciro Immobile, aki 2009 és 2010 között háromszor lépett pályára a Serie A-ban a Juventus színeiben, négy gólt szerzett korábbi klubja ellen. A Lazio támadója a legutóbbi hat Serie A-s találkozóján mindössze egy gólt szerzett a Juventus ellen, 2020 júliusában az Allianz Stadionban.
Sergej Milinkovic-Savic (gól a 96. percben a Lazio és a Juventus legutóbbi találkozóján) a Serie A legutóbbi négy idegenbeli fellépésén négy asszisztot adott, ugyanannyit, mint az előző 14 találkozón.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

JUVENTUS

Massimiliano Allegri nyilatkozatának egy részlete:
„Nagyon nehéz dolgunk lesz holnap. Nagyon bonyolult taktikára számítok az ellenféltől, nagyon erős a Lazio. Azt viszont fontos hozzátenni, hogy a fociban semmi sem biztos, az is lehet már 10 perc után betalál valamelyik csapat és teljesen megváltozik a játék képe. Sokáig kérdéses volt Cuadrado és Locatelli játéka is, viszont úgy tűnik rendben vannak és vállalják a játékot.”

LAZIO

Maurizio Sarri nyilatkozatának egy részlete:
„Szezonközi világbajnoki szünet? Szerintem ez sértő a labdarúgásra nézve. Magyarázza el nekem, mit adhat Katar a futballnak a Manchester City és a PSG pénzén kívül? Ez a szünet nagyon jól jön nekünk, mert sok játékosunk a gyengélkedőn van, ezt leszámítva semmi örömöt nem látok benne. A foci meggyalázása. Viszont ez nem az én dolgom, mi a Juventus elleni összecsapásra koncentrálunk.”

ÖSSZEGZÉS

Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

Előző cikkSerie A, Roma – Torino, 2022.11.13, 15:00
Következő cikkPremier League, Fulham – Manchester United, 2022.11.13, 17:30