Kezdőlap Mérkőzés elemzések Ligue 1, Monaco – Olympique de Marseille, 2022.11.13, 20:45

Ligue 1, Monaco – Olympique de Marseille, 2022.11.13, 20:45

11386
0

MONACO – MARSEILLE

2022.11.13, 20:45, francia élvonal – 15. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „Stade Louis II” aréna ad otthont, amely 18 500 fő befogadására képes. Jelenleg használhatják a létesítmény teljes kapacitását!
Távolság: A vendégekre 220 km-es út várt, ami nem okozott gondot számukra, sikeresen teljesítették is!
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 14 C fokot, 59%-os páratartalmat, kissé szeles és végig tiszta időt jósolnak!
Játékvezető:Benoît Bastien, a tapasztalt francia bíró fogja dirigálni a két klub összecsapását. A 2022/23-as idényben ez lesz a 15. összecsapás, amelyen ő dirigálhat. Az eddigiek során 68 sárgát és 7 pirosat osztott ki, valamint 9 büntetőt fújt be.

Korábban a hazaiaknak 29-szer fújta a sípot (15GY,6D,8V), ugyanúgy, mint a vendégeknek (6GY,10D,13V).
Közvetítés:Hazánkban a Match 4 TV csatorna közvetíti élőben a megmérettetést, a kezdést 20:45-re írták ki!
Egymás elleni eredmények:A történelem során összesen 113 alkalommal mérte össze az erejét a két klub, amely során 42-szer győzött a Monaco, 26-szor játszottak egált és 45-ször győzött az OM.

A Monaco megnyerte az utolsó 2 bajnokiját a legutóbbi 3-ból a Marseille ellen 1 vereség mellett, azt megelőzően 5 találkozón át nyeretlenek voltak.

A hercegségbéliek 19 hazai Ligue 1 meccset veszítettek a jelenlegi ellenféllel szemben, ez 5-tel több, mint bármely más ellenféllel szemben a ligában.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

MONACO

MARSEILLE

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

MONACO

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
    
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

MARSEILLE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
GersonKözéppályás1320
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

MONACO

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
    
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

MARSEILLE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Eric BaillyVédő900
Pape GueyeKözéppályás1110
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

MONACO

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Benoît BadiashileVédő1520
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

MARSEILLE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

MONACO

A hazai alakulat kerete továbbra is teljes, egyetlen kiesőt sem számlálnak, így a mester a belátása szerinti legjobb kezdőt küldheti ma pályára a nagy rivális ellen.
– Benoît Badiashile, a 21 éves termetes belső védő visszatért eltiltását követően, amelyet a Lille ellen begyűjtött 5. sárgalapjával érdemelt ki. A játékos az idény során, amikor 100%-os állapotban volt rendre végig játszotta a 90 percet, azonban kétszer is izomsérülés hátráltatta a munkában az idény során.
– A kapuban minden bizonnyal ezúttal is Alexander Nübel áll majd, aki csupán kölcsönben van a Monaco együttesénél. A 25 éves német hálóőr idén már 22 tétmeccsen őrizte a kaput, ezalatt 30 gólt kapott és csupán 6-szor maradt érintetlen a hálója. Nübel és Axel Disasi a két játékos a Ligue 1-ben, akik a legtöbb játékpercet tudhatják magukénak (2010).
A csapat legeredményesebb játékosa Breel Embolo, akinek a nyáron szerezték meg a játékjogát, a német Mönchengladbach színeiből érkezett. Új csapatában 14-szer került bevetésre eddig a bajnokságban, ezalatt 8-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját és kiosztott 2 gólpasszt is.
Caio Henrique idei teljesítménye is említésre méltó. A 25 éves brazil bekk 6 gólpasszával hívta fel magára a figyelmet a fél szezon lejártával.

MARSEILLE

– A hazai gárda nem érezheti magát kellemetlen helyzetben, legalábbis, ami a hiányzókat illeti: egy rotációs játékos maradt csupán ki, továbbá két játékos szereplése egyelőre kérdéses.
– Az idényben egy bajnokit sem végig játszó Gerson ma kimarad a keretből sérülés végett. A brazil középpályás rotációs játékos, nem lesz nehéz pótolni őt, főleg annak tudatában, hogy az utolsó 4 meccsen 19 percet kapott.
– A 23 éves, 2020-ban a Le Havretól ingyen megszerzett Pape Gueye kihagyta a mögöttünk álló 2 bajnokit úgy, hogy az azt megelőző 3 alkalommal rendre pályára lépett – ezen meccseket el is veszítette a csapat. A szenegáli válogatott védekező középpályás szereplése továbbra is kérdéses.
– A Manchester Untiedtől kikölcsönzött Eric Bailly sorozatban a negyedik meccsét hagyhatja ki sérülés miatt, elviekben a csapattal edz, az edző döntése, hogy beveti-e ma, vagy csak a Világbajnokságot követően.
A csapat legeredményesebb játékosa Alexis Sánchez, aki remek formában kezdte az idei szezont új csapatában, vélhetően meghosszabbítják a nyáron lejáró szerződését. A 33 éves csatár 16 tétmeccsen kapott lehetőséget eddig, ezalatt 6-szor köszönt be az ellenfeleknek.
– A Lenstől a nyáron leigazolt Jonathan Clauss kimagasló formában futballozik, hamar megtalálta a közös hangot az új társaival, már 6-szor szolgálta ki őket egy-egy gól előtt, emellett 1-szer be is talált.
– Az első számú portás, Pau Lopez átlagosan 30-szer ér labdához meccsenként, ez 10-zel kevesebb, mint az elősző szezonbéli mérlege, ami a legnagyobb ráta volt az élvonalban a 2021/22-es szezonban.

HASZNOS STATISZTIKÁK

MONACO

– Jelenleg az 5. helyen állnak a Ligue 1-ben, 27 pontot szedtek össze 14 találkozó során! 8 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség az eddigi mérlegük, 27:18-as gólátlag mellett.
– A legutóbbi 4 találkozójuk alapján a tizennegyedik legjobb formában lévő csapatnak számítanak a bajnokságban!
Az utolsó 3 meccsét megnyerte a csapat minden sorozatot figyelembe véve, azt megelőzően 4 találkozón át nem tudtak diadalmaskodni.
– Legutóbbi 4 megmérettetésüket figyelembe véve 1-szer fordult elő, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott!
– A Monaco az idei szezonban 59.6%-os pontossággal találja el a kaput, ami a legnagyobb ráta.
– A hazaiak betaláltak az utolsó 13 saját stadionjukban vívott találkozójukon, náluk csak a PSG (17) éltet hosszabb ilyen jellegű szériát.
Legutóbbi 2 bajnokijukat kapott gól nélkül nyerték meg, több mint háromszor kapott gól nélkül 2021 márciusa és áprilise között diadalmaskodtak (5).

MARSEILLE

– A 20 fős tabellán a 4. helyen tanyáznak a francia élvonalban, 14 fordulót követően pontosan ugyanolyan mérleggel rendelkeznek, mint a hazai alakulat, a jobb gólátlag repíti őket előrébb csupán.
– A legutóbbi 5 találkozójuk alapján a 7. legrosszabb formában lévő csapatnak számítanak a ligában!
A Lyon elleni sikerük, az előző fordulóban egy 5 meccses nyeretlen sorozatnak vetett véget, ami 4 vereségből és 1 ikszből tevődött össze.
– Idegenben az utolsó 3 találkozójukon 1 pontot gyűjtöttek.
– A legutóbbi 10 meccsükön 6-szor volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 fölé emelkedett.
– A fiúk 10 idegenbeli meccset nyertek meg 2022 kezdete óta a Ligue 1-ben. Ennél többet, csak a 2009-es (14 győzelem) és az 1971-es (11) naptári évben jegyeztek.
A mai lehet az 500. győzelmük a sorozatban a 21. században, mindezt a 1083. találkozójukon érhetik el.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

MONACO

Youssouf Fofana nyilatkozatának egy részlete:

„Embolo integrálása? Először az öltözőben mutatkozott be, nagyon jól kijött mindenkivel az első pillanattól. Úgy gondolom, hogy emiatt sikerült ilyen könnyedén beilleszkednie a pályán is. Nagyon jó teljesítményt nyújt amióta megérkezett.”

MARSEILLE

Pau Lopez nyilatkozatának egy részlete:

“Eddig úgy gondolom, hogy jó úton haladunk, jól csináljuk a dolgokat. Jól játszottunk minden csapat ellen, kivéve talán a PSG-t. A legkisebb részletektől függ a győzelem vagy a vereség. A Monacóra kell gondolnunk. Ez a legfontosabb meccs jelenleg számunkra, ha nyerünk, nyugodt lélekkel megyünk nyaralni. A többiről majd utána gondolunk”

ÖSSZEGZÉS

Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

Előző cikkVasárnapi szöglet, lap és egyéb statisztikák 258 mérkőzéshez!
Következő cikkKulcshiányzók vasárnapra!