Kezdőlap Mérkőzés elemzések Premier League, Tottenham – Leeds, 2022.11.12, 16:00

Premier League, Tottenham – Leeds, 2022.11.12, 16:00

15362
0

TOTTENHAM – LEEDS

2022.11.12 16:00, angol élvonal – 16. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „Tottenham Hotspur Stadium” aréna ad otthont, amely 62 850 fő befogadására képes. Jelenleg használhatják a létesítmény teljes kapacitását!
Távolság: A vendégekre 323 km-es út várt, ami nem okozott gondot számukra, sikeresen teljesítették is!
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 13C fokot, 85%-os páratartalmat, kissé szeles és végig napos időt jósolnak!
Játékvezető:Michael Salisbury, a tapasztalt angol bíró fogja dirigálni a két klub összecsapását. Karrierje során 233 alkalommal volt középbíró, ez idő alatt 603 sárgát (2,59-es átlag) és 37 pirosat (0,16-os átlag) osztott ki a játékosoknak. Emellett elkönyvelhetett 54 befújt tizenegyest is!

A 2022/23-as idényben ez lesz a 12. összecsapás, amelyen ő dirigálhat. Az eddigiek során 41 sárgát (3,72-es átlag) osztott ki, egy büntetőt fújt be!

A hazai csapatnak még sohasem fújt egyetlen egy mérkőzésen sem.

A vendégekkel találkozott már az idén. Sok jó élmény viszont nincs ugyanis a Brightontól kikaptak 1-0-ra.
Közvetítés:Hazánkban a Match 4 TV csatorna közvetíti élőben a megmérettetést, a kezdést 15:55-re írták ki!
Egymás elleni eredmények:A felek a mai napon a nyolcvanadik találkozójukra készülnek egymás ellen. A Spurs 29 alkalommal győzött, emellett 22 döntetlent ért el. A Leeds együttese pedig 27 alkalommal tudta legyőzni ellenfelét.

A gólszámokat megnézve sok találat esik az elmúlt összecsapásaikon. A legutóbbi öt megmérettetést megnézve, valamennyiszer több volt a gólok száma mint 2,5.

A párharc legeredményesebb játékosa a korábbi angol válogatott támadó Teddy Sheringham. A center 25 mérkőzésen játszott a Leeds ellen és 9-szer volt eredményes ellenük.

A fordulatos párharcok is a specialitásaik. Az ezt megelőző hat megmérettetésükből, négyszer egyaránt mindkét fél betalált a másiknak.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

TOTTENHAM

LEEDS

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

TOTTENHAM

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
RomeroVédő1300
SonTámadó1952
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

LEEDS

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Dallas Védő 000
Forshaw Középpályás 501
Sinisterra Támadó1031
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

TOTTENHAM

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

LEEDS

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

TOTTENHAM

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

LEEDS

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A statisztikák a 22/23-as szezonban elért eredményüket mutatják!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

TOTTENHAM

– Az együttes vezetőedzője a mai napon fog 58. alkalommal ülni a Spurs kispadján. Eddig 32 győzelem, 9 döntetlen, 16 vereség a mérlege az együttessel. Conte korábban dolgozott már az angol élvonalban, ugyanis a Chelseat irányította. A tréner a mai napon 2 játékosára egyaránt nem számíthat.
– Biztosan nem lesz ott az együttesben az argentin középhátvéd Christian Romero. A futballista jelenleg kisebb izomsérüléssel küszködik. A védő már az előző évadban is játszott a Tottenhamban, de akkor még csak kölcsönben. Azonban abszolút alapembere volt az együttesnek. Jól mutatja, hogy mennyire számítanak rá, hogy 13 találkozón kapott lehetőséget.
– A mai találkozót biztosan kihagyni kényszerül az egyik leggólerősebb támadója a Spursnek. Heung-min Son jelenleg egy kisebb arcsérüléssel küszködik, ami miatt nem lehet a pályán. Az idei évadban 19 összecsapáson kapott lehetőséget, ahol 5 gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki.
– A gárda kapuvédője a mai napon a francia válogatott kapus, Hugo Lloris lesz. A hálóőr tíz esztendeje erősíti a Tottenham együttesét. Azóta már ő lett a gárda csapatkapitánya. Lloris az idei évadban 20 mérkőzésen állt a kapuban, ahol 24 gólt kapott, azonban 6 db clean sheettel is rendelkezik.
Biztosan ott lesz a mai napon az együttesben a francia belső védő Clément Lenglet. A játékos az elmúlt nyáron került kölcsönbe a Spurshoz a Barcelonától. Azonnal alappillére lett a londoni gárda védelminek. 13 megmérettetésen futballozott, ahol 1 gólt szerzett és további 1 alkalommal osztott ki gólpasszt.
– Kiváló formában játszik hétről hétre a 2018-as világbajnokság gólkirálya Harry Kane. A center ugyanis 21 összecsapás alkalmával játszott a Spursban, ahol 12-szer volt eredményes, további három alkalommal osztott ki gólpasszt.

LEEDS

– A gárda vezetőedzője, Jesse Marsch idén februárban került az együtteshez. Azóta 27 megmérettetésen ült a kispadon. Azonban a mutatói nem igazán jó a csapattal, ugyanis kilenc győzelem, hat döntetlen, tizenkét vereség a mérlege a gárdával. A tréner a mai napon 3 játékosára egyaránt nem számíthat.
– A mai megmérettetést biztosan kihagyni kényszerül az angol jobb hátvéd, Stuart Dallas. A játékos ugyanis bokatöréssel küszködik jelenleg. Feltehetően csak január végén, február elején lehet ott a pályán a többiekkel.
– Biztosan kihagyja a mai megmérettetést az angol középpályás Adam Forshaw. A futballista ugyanis bokasérüléssel küszködik az elmúlt időszakban. A játékos 2018-ban érkezett a Middlesbroughtól a Leedshez. Azóta mondhatni alapembere a gárdának. Az idei szezonban ezt nem mutatja a mutatója, hiszen csak 5 találkozón játszott.
– A mai találkozót biztosan kihagyni kényszerül a fiatal kolumbiai szélső, Luis Sinisterra. A játékos ugyanis ágyékhúzódással szenved már hetek óta. Ő nagy hiányzója lesz a gárdának, hiszen mondhatni jó teljesítményt nyújtott amikor egészséges volt. 10 összecsapáson játszott, ahol 3 találatot szerzett s további 1 gólpasszt osztott ki.
Az együttes kapusa a mai napon a fiatal francia hálóőr, Illan Meslier lesz. A kapuvédő 2020-ban érkezett a gárdához a Lorianttól. Azóta mondhatni ő az első számú kapuvédője az együttesnek. Az idei évadban 14 találkozón védett, ahol 23 gólt kapott. Azonban 2 db clean sheetje is van.
– Egyértelműen a spanyol támadótól Rodrigótól várják a gólokat a csapat háza táján. A center mondhatni jó formában futballozik hetek óta. Misem mutatja ezt jobban, minthogy az idei szezonban 13 megmérettetésen játszott, ahol 7 gólt szerzett és további 1 gólpasszt osztott ki.

HASZNOS STATISZTIKÁK

TOTTENHAM

– Előkelő pozícióból várja a mai találkozót az együttes. A Spurs ugyanis jelenleg a negyedik pozícióban tartózkodik a húsz fős pontvadászatban. Nyolc győzelem, két döntetlen, négy vereség a mérlegük a jelenlegi évadban.
– Mondani lehet, hogy nincsenek valami jó formában. A legutóbbi hat ütközetüket megnézve, négyszer egyaránt nem tudták győztesként elhagyni a zöld gyepet. (3V, 1D)
– Aki szereti a gól gazdag összecsapásokat, az minden bizonnyal a Spurs meccseit szokta megnézni. Az elmúlt hat megmérettetésük során, négyszer egyaránt 2,5 fölé ment a gólok száma.
– Nem rossz a hazai pályán lejátszott találkozóik mutatója. A legutóbbi hét otthoni ligaütközetükből, ötször egyaránt győztesként hagyták el a pályát.
– A Tottenham ebben a szezonban eddig kilenc, ligacsúcsot jelentő gólt szerzett szögletből a Premier League-ben – utoljára 2015–2016-ban szerzett több ilyen gólt a bajnokságban (10).
– A Tottenham támadója, Harry Kane bajnoki csúcsot jelentő öt fejes gólt szerzett a Premier League-ben ebben a szezonban – csak 2017–2018-ban (6) szerzett több fejeset egyetlen bajnokságban.
– Jesse Marsch, a Leeds edzőjének ez lesz az első találkozója a Tottenham Hotspurrel – az amerikai menedzserek mind a négy Premier League-mérkőzésüket elvesztették a Spurs ellen, egyetlen gólt sem szereztek, miközben 13-at kaptak.
– Támadó együttes benyomását keltik. A legutóbbi öt megmérettetésükből, négyszer egyaránt 6,5 feletti volt az elvégzett szögleteik száma.

LEEDS

– Az együttes jelenleg a középmezőny közepén tartózkodik az idei bajnokságban. A tizenkettedik pozícióban állnak a tabellán a húsz fős ligában. Eddig négy győzelem, három döntetlen, hat vereség a mérlegük.
– Formájuk nem mondható valami jónak. Ha megvizslatjuk az ezt megelőző hét bajnokijukat, akkor látjuk, hogy ötször egyaránt vereséggel hagyták el a zöld gyepet.
– A gól gazdag találkozók a specialitásuk. A legutóbbi négy megmérettetésüket elnézve, háromszor egyaránt 2,5 fölé ment a gólok száma.
– Az idei szezonban hétszer játszottak idegenben, azonban pocsék a formájuk. Eddig ötször egyaránt vesztesként hagyták el a pályát.
– A védekezésükkel igencsak hadi lábon állnak. Ha megnézzük az elmúlt hét nem hazai környezetben lejátszott találkozójukat, akkor látjuk, hogy valamennyi találkozón kaptak legalább egy találatot.
Pocsék formában vannak a Spurs ellen idegenben. A legutóbbi öt csörtéjüket elnézve, négyszer egyaránt a Tottenham hagyta el győztesként a pályát. 2001 februárjában 2-1-re győzött a gárda utoljára, David O’Leary vezetésével.
– Nagyon jellemzi őket a fordulatos párharcok. A legutóbbi hat ütközetüket elnézve, négyszer egyaránt mindkét csapat betalált a másiknak.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

TOTTENHAM

Antonio Conte nyilatkozatának egy részlete:
„Nem lesz könnyű dolgunk ha ma nyerni akarunk. Az ellenfél erősségeit ismerjük, kielemeztük őket a hét során. Igyekszünk mindent beleadni, hogy győzelemmel menjünk el téli szünetre.”

LEEDS

ÖSSZEGZÉS

Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

Előző cikkPremier League, Manchester City- Brentford, 2022.11.12, 13:30
Következő cikkPremier League, Bournemouth – Everton , 2022.11.12, 16:00