Kezdőlap Ingyenes elemzések Süper Lig, Konyaspor – Giresunspor, 2022.02.04, 18:00

Süper Lig, Konyaspor – Giresunspor, 2022.02.04, 18:00

3972
0

KONYASPOR – GIRESUNSPOR

2022.02.04 – 18:00, Törökország – első osztály, 24. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:Ennek a mérkőzésnek a Konya városában található Buyuksehir Belediye Stadion ad otthont, amely 42 000 férőhelyes. A járványhelyzet értelmében a kapacitás kihasználása korlátozott lesz.
Távolság: A vendégegyüttesnek légvonalban 610 km-t kell utaznia a mérkőzés helyszínéig. Ez a táv repülővel körülbelül 1 óra 20 perc alatt megtehető.
Várható időjárás:Az ütközet idején, Konya területén fagypont alatt, -4°C körüli hőmérséklet várható. A meteorológiai előrejelzések szerint 72%-os páratartalomra, gyengén szeles és csapadékmentes időre lehet számítani.
Játékvezető:A 45 esztendős Cüneyt Cakir fogja fújni a sípot ezen a találkozón. Az adott sporttárs a jelenlegi szezon folyamán 13 török élvonalbeli párharcon ügyelt a rendre. Ezeken pedig 47 sárga (3.62/meccs) és 2 piros (0.15/meccs) lapot osztott ki, továbbá még 8 büntetőt (0.62/meccs) is megítélt.

hazaiak a szóban forgó sípmester dirigálása alatt korábban 36 meccsen léptek pályára. Az adott találkozókon 7 győzelmet, 10 döntetlent és 19 vereséget abszolváltak. Az utóbbi 2 ilyen esetben egyaránt kikaptak.

Giresunspor együttese ezzel szemben 3 alkalommal játszott eddig Cakir felügyeletében. Ezek alatt 1 sikerélményt, továbbá 2 fiaskót könyvelhetett el. Az idénybeli eddigi két ilyen meccsen egyaránt befújt a javukra egy tizenegyest.
Közvetítés:Nincs magyar közvetítő!
Egymás elleni eredmények:A két klub közötti 8. téttel bíró összecsapásra kerül ma sor. A korábbi ilyen párharcok (2009-2021) mérlege 2 Konyaspor siker, 3 döntetlen és 2 Giresunspor diadal.

► Az elmúlt 5 ilyen összecsapás közül 4 meccsen (80%) is maximum 2 gól született.

► A legutóbbi ilyen párviadal tavaly szeptemberben volt. A Giresunspor otthonában megrendezett csörte gól nélküli döntetlennel zárult.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

KONYASPOR

GIRESUNSPOR

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

KONYASPOR

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Ibrahim ŠehićKapus1000
Oğulcan ÜlgünKözéppályás800
A táblázatban a bajnokságban elért statisztikák láthatók (2021/22)

GIRESUNSPOR

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Hayrullah BilazerVédő1102
Erol Can AkdağKözéppályás501
A táblázatban a bajnokságban elért statisztikák láthatók (2021/22)

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

KONYASPOR

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Adil DemirbağVédő1600
Zymer BytyqiTámadó2113

GIRESUNSPOR

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Emre TaşdemirVédő1600
DouglasVédő900
Joe ChampnessKözéppályás1020

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

KONYASPOR

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Nejc SkubicVédő2103
Amar RahmanovićKözéppályás1930

GIRESUNSPOR

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Joey PelupessyKözéppályás1910
Hamidou TraoréKözéppályás1700

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

KONYASPOR

– A legutóbbi meccsüket 12 nappal ezelőtt játszották, a Altay otthonában. A bajnokság 23. fordulójában 1:0-ra kerekedtek felül az ellenfelen.
– A sérülések nem igazán nehezítik a vezetőedző dolgát, hiszen Oğulcan Ülgün az egyetlen kényszerű fix kimaradójuk. A 23 éves középpályásnak pedig mindössze 276 bajnoki játékperce volt az idény eddigi részén, így nem mondhatjuk, hogy túl releváns a hiánya.
– Két játékosuk pályára lépésének lehetősége egyelőre bizonytalan. Az egyik érintett Adil Demirbağ a védelem közepéről. A 24 éves hátvédnek mindössze 409 bajnoki játékperce volt, így kiesése sem okozna nagy problémát.
Ellenben Zymer Bytyqi kiesése már problémásabb lenne. A bosnyák szélső 21 fordulóban is kezdő volt, ezalatt pedig 1 gólt, illetve 3 előkészítést abszolvált.
Ibrahim Šehić első számú kapus eltiltott. A 33 éves bosnyák kapus az idénybeli 22 bajnokiján 84%-os hatékonysággal védett, ezen felül 10 clean sheet-je is volt. A kiesése tehát hatalmas érvágás.
Mindezt fokozza az is, hogy helyette kezdő Ibrahim Šehić legutóbb még tavaly májusban védett tétmeccsen.
Két visszatérőjük is van. Az egyik Nejc Skubic az első számú jobbhátvéd, aki szinte biztos, hogy a kezdőben fog ma szerepelni. A másik Amar Rahmanović, aki ugyan 19 bajnokin szerepelt a szezonrajt óta, de mindössze 6 esetben volt első perctől a pályán (összesen 796 játékperc).
Sokol Cikalleshi a csapat legeredményesebb játékosa. A 31 esztendős albán csatárnak 5 gólja volt az eddigi 1436 minutuma alatt, emellett pedig még 2 asszisztot is kiosztott. Igaz, hogy az utóbbi időben nem túl éles a kapu előtt a szóban forgó center, hiszen az előző 9 pályára lépésén nem tudott betalálni.

GIRESUNSPOR

– Az előző párharcukat hazai pályán vívták meg, január 23-án. A Süper Lig 23. játéknapján az Alanyaspor gárdájával csaptak össze, és kaptak ki 1:3 arányban.
– Két játékosuk van, akik ma sérülés miatt biztosan kimaradnak. Az egyik Hayrullah Bilazer, a 26 éves a második számú jobbhátvéd – 11 bajnokin szerepelt, 6 esetben volt kezdő – aki az előző bajnokin sérült le.
A másik Erol Can Akdağ a középpályáról. A 25 esztendős futballista még december 8-án szenvedett keresztszalag szakadást, ami miatt az idény hátra lévő részében nem számolhatnak vele. A hiánya olyan szempontból nem releváns, hogy csak 45 játékperce volt a bajnoki szezonrajt óta.
Három futballistájuk bevethetősége kérdéses. A balhátvéd posztról Emre Taşdemir január 13. óta bajlódik izomsérüléssel. A védelem közepéről Douglas január 27-én szenvedett combhajlító sérülést, illetve a 10-es poszton bevethető Joe Champness kihagyta az előző meccset. Az érintettek egyike sem mondható igazán meghatározó játékosnak.
– Két játékosuk is visszatérhet ma. Az egyik Joey Pelupessy, aki az előző meccsen eltiltott volt. A holland középpályás ugyan 19 bajnokin is pályára lépett, de csak kilenc esetben volt kezdő.
A másik visszatérő Hamidou Traoré, aki az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepelt az elmúlt hetekben. A 25 éves középpályás már 15 pontvadászaton is kezdőcsapatban volt, plusz két esetben csereként lépett az idényben pályára.
– A kezdőkapus ismét Okan Kocuk lehet. A 26 éves portás a Süper Lig idény alatt 20 mérkőzésen szerepelt, amelyek közül 6 meccsen érintetlen maradt a hálója. Egyébként nem teljesített túl jól, hiszen a kapujára érkező lövések 74%-át hárította.
– A házi góllövő listát Fousseni Diabaté vezeti. A 26 éves, bal lábas játékmester általában a 10-es posztot tölti be, viszont nem az előkészítés az erőssége. Ellenben a maga 1799 bajnoki minutuma alatt 6 alkalommal volt eredményes.

HASZNOS STATISZTIKÁK

KONYASPOR

– A 23. fordulót követően (egy elmaradt meccsel) a 20 csapatos bajnoki tabella 2. helyén állnak, 45 megszerzett ponttal (13GY, 6D, 3V).
– A jelenlegi Süper Lig szezonban 34 alkalommal találtak kapuba, viszont 16 esetben zörgött a saját hálójukban a labda. Tehát az eddigi meccseiken a gólátlag 2.3 volt.
– Remek formában vannak. Ezt az is mutatja, hogy az elmúlt 7 bajnokijuk alatt 1 vereség mellett volt 6 győzelmük (83%) – a sikereiknél rendre már a félidőben vezettek.
– Minden sorozatot figyelembe véve az előző 5 mérkőzésük közül 4 meccsen (80%) is elsőként kerültek előnybe.
– Az utóbbi 7 megmérettetésük között 6 olyan találkozó (86%) volt, amelyen a bíró által kiosztott lapok száma 5 alatt maradt.
Hazai pályán az előző 5 bajnokijukon rendre arra volt példa, hogy maximum 2 gól született.
– Az utóbbi 6 otthoni ligapárharcuk közül 5 meccset (83%) megúsztak bekapott gól nélkül.

GIRESUNSPOR

– A 23. játéknap után 26 megszerzett pontjuk (7GY, 5D, 11V) van, így a 20 csapatos török bajnokság táblázatán 9. pozíciót foglalják el.
– A Süper Lig idény ez idáig eltelt része alatt 22 alkalommal voltak eredményesek, ellenben 25 gólt kaptak be. Így egy mérkőzésükön átlagosan 2 találat született.
– A formájuk nem a legjobb. Minden sorozatot számításba véve az elmúlt 3 mérkőzésükön nyeretlenek maradtak (1D, 2V).
– Az előző 7 megmérettetésük közül 5 meccsen (71%) is elsőként kaptak be gólt.
– Az utóbbi 10 meccsük közül 9 esetben (90%) is maximum 4 lapot osztott ki az ügyeletes bíró.
– Az elmúlt 5 pályára lépésük között 4 olyan találkozó (80%) volt, amelyen a szögletek száma 10 fölött alakult.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

KONYASPOR

Fatih Özgökn (klubelnök):

“Mindig is azt mondtuk, hogy bíznunk kell a játékvezetőinkben, és nagyon jó eredményeket érhetünk el, ha az embereink megengedik. Biztosan lesznek hibák a játékvezetők között. De ha ezeket a hibákat folyamatosan elkövetik, vagy ha részben szándékosan, úgy gondoljuk, hogy az adott a játékvezetőket ki kell tenni.”

GIRESUNSPOR

Hakan Keles (vezetőedző):

“Rosszul kezdtük a szezont, aztán feljöttünk. Nem szereztünk annyi pontot, amivel elégedettek lehetünk. Egy kicsit több gólt is lőhettünk volna, az utolsó percekben elveszítettünk a meccseket. A céljainknak megfelelően akarunk erősítést adni, és állandóak akarunk lenni abban a ligában, amelybe hosszú idő után tértünk vissza.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az erőviszonyok alapján egyértelműen a hazai csapat az esélyes, és nem igazán erős érv a vendégek sikere mellett, tehát egy Konyaspor győzelem képében a papírforma beteljesülésére számíthatunk.