Kezdőlap Mérkőzés elemzések Süper Lig, Besiktas – Gaziantep, 2022.01.14., 18:00

Süper Lig, Besiktas – Gaziantep, 2022.01.14., 18:00

5710
0

BESIKTAS – GAZIANTEP

2022.01.14. 18:00, Törökország – Süper Lig, 21.forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:Ennek a mérkőzésnek az Isztambul területén található Vodafone Park ad otthont, amely 42,590 néző befogadására alkalmas.
Távolság: A vendégeknek légvonalban 851 kilométert kellett megtenniük, amit nagyjából másfél óra alatt tudtak teljesíteni repülőgéppel.
Várható időjárás:Helyi idő szerint 20:00-kor lesz a kezdősípszó, a találkozó ideje alatt pedig 3°C-os hőmérséklet, illetve 75% körüli páratartalom várható. Csapadékmentes, de kissé szeles időjárásra lehet számítani, az égbolt viszont tiszta lesz.
Játékvezető:A 34 esztendős Arda Kardesler indíthatja útnak a labdát, aki karrierje során már 82 Süper Lig összecsapáson fújta a sípot. Ezeken kiosztott 335 sárgát (4,09/meccs) és 15 pirosat (0,18/meccs), illetve 43 büntetőt ítélt meg (0,52/meccs).

– A jelenlegi idényben 11 török élvonalbeli ütközeten bíráskodott, amelyeken előhúzott 38 sárga (3,45/meccs) és 1 piros lapot (0,09/meccs), valamint 4-szer mutatott a tizenegyespontra (0,36/meccs).

– A hazaiaknak 9 találkozón felügyelt korában, amelyeken 8 győzelmet és 1 vereséget hozott össze a Besiktas.

– A vendégekkel 6-szor találkozott játékvezetőként, melyeken 2 sikert, 3 remit és 1 kudarcot könyvelhetett el a Gaziantep.
Közvetítés:Sport 2 / Kezdőrúgás: 18:00
Egymás elleni eredmények:Szezonbeli első mérkőzésükön, még augusztusban a Gaziantep otthonában találkoztak, az a találkozó pedig 0:0-s végeredménnyel zárult.

– Az utolsó 5 találkozójukon kiegyenlített a mérleg, mindkét fél kétszer nyert, illetve egyszer remiztek.

– Az utolsó 8 megmérettetésükből 7-szer született legalább három találat, viszont csak 4-szer talált be mindkét együttes.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó. Az előfizetéshez klikk ide!

Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

KEZDŐCSAPAT

BESIKTAS

GAZIANTEP

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

BESIKTAS

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Mert GünokKapus400
Domagoj VidaVédő1700
Francisco MonteroVédő710
Umut MerasVédő1001
Atiba HutchinsonKözéppályás1310
Alex TeixeiraKözéppályás1020
Kevin N’KoudouTámadü820
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

GAZIANTEP

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Ibrahim PehlivanVédő1412
Oguz CeylanVédő1000
Pawel OlkowskiVédő100
Stelios KitsiouVédő1901
Hamza MendylVédő1412
Steven CaulkerVédő1620
Recep NiyazKözéppályás1410
Amedej VetrihKözéppályás000
Ahmed El MessaoudiKözéppályás900
Mirza CihanTámadó300
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

BESIKTAS

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

GAZIANTEP

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Papis DjilobodjiVédő1611
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

BESIKTAS

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

GAZIANTEP

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

BESIKTAS

Önder Karaveli mesternek 7 biztos kimaradóval kell számolnia, akik között akadnak kulcsjátékosok is.
– A hátsó alakzatból hárman, Domagoj Vida, Francisco Montero és Umut Meras szorulnak partvonal mellé, előbbi kettő eltiltás, míg utóbbi sérülés miatt. Közülük Domagoj Vida hiánya a legnagyobb érvágás, aki a védelem alappillére, szinte kihagyhatatlan a kezdőből, amikor bevethető. Montero hiánya sem túl jó hír, ugyanis a spanyol belsővédő is egyre több lehetőséget kapott belsővédőként.
Alex Teixeira és Atiba Hutchinson sem bevethetőek, de egyikük sem számít nélkülözhetetlennek a csapatban. Ugyan megkapják a maguk lehetőségeit, amelyeken nem is teljesítenek rosszul, de főbb szerepet nem tudtak kialakítani maguknak a Besiktasban ebben a szezonban.
Kevin K’Koudou szintén nem hadra fogható, a 26 éves csatár viszont mindössze 8 bajnokin kapott lehetőséget ebben az idényben, ezeknek pedig csak a felén volt kezdő, viszont 2 gólt betett a közösbe.
Mert Günok kapus nem segíthet a csapatnak, viszont egyébként is Ersin Destanoglu számít a csapat első számú hálóőrének. Destanoglu 17 ligameccsen védett a 2021/22-es kiírásban, melyeken összesen 19 találatot engedett, ráadásul 5-ször üresen tartotta kapuját, így nem lehet panasz a fiatal portás teljesítményére.
– A Chelsea-től kölcsönzött Michy Batshuayi remekel a török élvonalban, 7 találatával a legeredményesebb házon belül a ligában, ezen felül pedig 4 gólpasszt is kiosztott, azaz már 11 kanadai pontnál tart a bajnokságban. Mindezt 1278 játékperc alatt hozta össze, azaz 116 minutumonként járul hozzá valamilyen formában hálózörgetéshez.

GAZIANTEP

Erol Bulut vezetőedzőnek mindössze három játékosát kell nélkülöznie ma este, valamint egy emberének kérdéses az alkalmassága.
– A védelemben Steven Caulker biztosan nem léphet pályára, ugyanis az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel Sierra Leone válogatottjával. A 30 éves belsővédő kiválása nagy gondnak mondható, ugyanis 16 bajnokiját rendre végigjátszotta, ezeken pedig kétszer be is talált. További problémát jelenthet, hogy Papy Djilobodji játéka is kérdéses, aki szintén a hátsó alakzat alapembere, vélhetően nem fogja tudni vállalni a bevetést.
– A középpályás sorból Recep Niyaz és Amadej Vetrih sem segíthet a gárdának, de utóbbi még egy percet sem játszott a jelenlegi bajnoki kiírásban. Ellenben Niyaz alappillére a gárdának, a 26 éves karmester 14-szer jutott szóhoz a ligában, amiből mindössze egyszer volt csere, illetve egyszer be is talált.
Koronavírus fertőzés miatt többen is partvonalon kívülre szorulnak, név szerint a hátsó alakzatból Hamza Mendyl, Stelios Kitsiou, Pawel Olkowski, Oguz Ceylan és Ibrahim Pehlivan, a középpályáról Ahmed El Messaoudi, míg a támadóegységből Mirza Cihan is. Közülük csak Pehlivan, Mendyl és Kitsiou hiánya lehet fájó, ugyanis mindhárman a kezdőbe voltak várhatóak, de helyüket vélhetően Sagal, Erdogan és Sahin vehetik át.
– Továbbra is a csapat kapitánya, Günay Güvenc őrizheti a gólvonalat, ahogy eddig mind a 20 fordulóban tette azt. Ezeken ugyan 27 gólt kapott, viszont 6-szor lehúzta a rolót, így remek teljesítményt produkál a rutinos török hálóőr.
– Az Al-Wasl együttesétől kölcsönzött Joao Figueiredo remekel ebben a szezonban, mindenképp jó fogás volt a gárdától a tavaly nyári átigazolási ablakban. A brazil labdazsonglőr 6 találatával vezeti a házi góllövőlistát, valamint 5-ször ki is szolgált, amit szintén nem tudott eddig senki felülmúlni az együttesben. Remek formában is van, ugyanis a legutóbbi 7 bajnokiján 7 gólból vette ki a részét, négy hálózörgetés és három assziszt formájában.

HASZNOS STATISZTIKÁK

BESIKTAS

– A 20 csapatos tabella 9. helyén állnak 29 pontjukkal, amit 8 győzelemmel és 5 döntetlennel értek el, 7 kudarc kíséretében.
– 20 forduló alatt 32:30-as gólkülönbséget dolgoztak ki, ami átlagosan 2,5 találatot jelent találkozóikon.
– Az utolsó 7 tétmérkőzésükből mindössze egyszer kaptak ki (14%), míg három-három alkalommal ikszeltek és diadalmaskodtak a rendes játékidőben (43-43%)
– Az ezt megelőző 6 bajnokijukból 5-ször (83%) eredményes tudott lenni mindkét fél, míg ebből 4-szer (67%) született legalább három gól.
Hazai pályán 2021. szeptember 21-e óta nem játszotta döntetlent a bajnokságban, azóta négyszer nyertek (67%) és kétszer maradtak alul (33%).
Idénybeli 12 hazai tétmeccsükből 11-szer betaláltak, míg 11 alkalommal meg sem álltak egy hálózörgetésnél.
Mind a 8 hazai ligameccsükön született legalább három gól, ebből pedig 6-szor (75%) hozzájárult mindkét alakulat.
– Az eddigi 17 játékhétből 7-szer vonultak egálban a félidőre (41%), 4-szer vezettek (24%) és 6-szor voltak hátrányban (35%).

GAZIANTEP

– A török élvonal 7. pozícióját foglalják el 31 egységükkel, amit 9 sikerrel és 4 remivel hoztak össze, 7 vereség mellett.
– 20 játékhetet követően 27:27-es gólarányuk van, amely átlagban 2,7 hálózörgetést jelent ütközeteiken.
– Jelen pillanatban 6 tétmeccse veretlen az együttes, amiből kétszer ikszeltek a rendes játékidőben (33%), illetve négyszer diadalmaskodtak (67%).
– A legutóbbi 9 tétmérkőzésükből 7-szer (78%) tudott eredményes lenni mindkét fél, amiből 6-szor (67%) született legalább három találat.
– Az utolsó 7 tétmeccsükből mindössze egyszer (14%) volt egy gólnál nagyobb különbség a két csapat között.
Szezonbeli 10 idegenbeli bajnokijukból csak a legutóbbi tudták megnyerni (10%), emellett kétszer ikszeltek (20%) és hétszer maradtak alul (70%).
– Idénybeli 10 bajnoki vendégszereplésükből 7-szer (70%) kaptak legalább két találatot ellenfelüktől.
– Az eddigi 17 fordulóból mindössze 3-ször mentek előnnyel a szünetre (18%), míg 7-7 alkalommal álltak patthelyzetben és vesztésre is (41-41%).

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

BESIKTAS

GAZIANTEP

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– A csapatok nevei alapján egyértelműen a hazaiaknak állna a zászló ezen a találkozón, de nem árt kicsit mélyebbre ásni. A vendégek remek formában vannak és meg is előzik a Besiktast a tabellán, ráadásul a hazaiak dolgát a hiányzók sora is nehezíti. A Gaziantep bizonyította, hogy bárkire veszélyes lehet ebben az idényben, így jó esély van rá, hogy mindkét fél beveszi a másik kapuját.

[/emeber_protected]