Kezdőlap Kulcsinfók Kitört a Covid a Kortrijk együttesénél, így rengeteg hiányzóval utaznak a Gent...

Kitört a Covid a Kortrijk együttesénél, így rengeteg hiányzóval utaznak a Gent otthonába a belga élvonalban!

27591
0

Gent – Kortrijk
/Belgium – Jupiler League, 22. forduló, 20:45 – Péntek/

A vendégeknél a napokban 12 stábtagot és játékost helyeztek karanténba, de a klub nem fedte fel nevüket a magánéletük tiszteletben tartása miatt. Amennyiben ez önmagában nem lenne nagy gond, még rajtuk kívül is 7 hiányzó lesz a Kortrijknál különböző okokból kifolyólag, akik között akadnak kulcsjátékosok is.

A Gent a tabella 5. helyén áll 21 fordulót követően 34 ponttal, amit 10 győzelemmel és 4 döntetlennel hoztak össze, 7 vereséggel kiegészülve, ez pedig Konferencia Liga csoportkör szereplést biztosítana nekik a következő szezonban – de kétségtelenül a Bajnokok Ligája selejtezője a cél a hazaiaknak, amit az első négy hely valamelyikével kaparinthatnak meg. A Gent holtversenyben a második legkevesebb gólt engedte a bajnokságban eddig, csak a listavezető Royal Union SG kapott kevesebbet. Az utolsó 8 bajnokijukból mindössze egyszer maradtak alul, kétszer ikszeltek, valamint ötször diadalmaskodtak, így kijelenthető remek formában vannak jelenleg.

Hárman biztosan hiányoznak majd a hazaiaknál, ugyanis a védelemből Michael Ngadeu (21/1/1), a középpályáról Sulayman Marreh (1/0/0), míg a támadósorból Tarik Tissoudali (21/10/3) nem léphetnek pályára, ugyanis mind a hárman az Afrikai Nemzetek Kupján vannak válogatottjukkal. Ngadue a védelem alappillére, a 31 éves bekk hiánya mindenképp nagy problémának mondható, de szerencséjükre van elég mélység a keretben pótlására. Tarik Tissoudali kiválása viszont komoly érvágást jelent, ugyanis 10 találatával vezeti a házi góllövőlistát a bajnokságban, így talán a legfontosabb futballistájuk nem elérhető. Továbbá Laurent Depoitre (17/6/2) játéka is kérdéses, azonban várhatóan vállalni fogja a bevetést a belga támadó, mivel Tissoudali mögött a legeredményesebb házon belül, ma pedig szükség lehet rá.


UPDATE (2022.01.14. 19:12): A mérkőzés előtt órákban négy új játékos pozitív tesztet produkált a hazaiaknál, nem más, mint Joseph Okumu, Bruno Godeau, a korábban még kérdéses Laurent Depoitre és a csapat kapitánya, Vadis Odjidja-Ofoe is. Okumu a védelem alappillére, egészségesen rendre kezdőként kap szerepet, viszont Gudeau nem sok lehetőséget kapott még a szezonban. Depoitre, ahogy már korábban is említve lett, fontos eleme a csapatnak, játéka mindenképp hiányozhat majd. Odjidja-Ofoe annak ellenére, hogy többször is viselte a kapitányi karszalagot, nem számít kihagyhatatlannak a kezdőből, 15 bajnokin szerepelt, amiből háromszor csereként lépett pályára.

A Kortrijk sem szerepel rosszul a bajnokságban, ugyanis a vendégek a táblázat 8. pozíciójában tanyáznak 31 egységükkel, amit 8-7-5-ös mérleggel gyűjtöttek idáig. Ugyan szintén a második legkevesebb gólt kapták holtversenyben a listavezető mögött (22-t), de 26 lőtt góljuktól mindenki többet szerzett a top 12-t figyelembe véve a belga élvonalban. Az utolsó 8 ligameccsükből mindössze hármat tudtak megnyerni, azonban csak egyszer maradtak alul, négy döntetlen kíséretében. Ráadásul az előző 8 idegenbeli bajokijukból két győzelem mellett, kétszer remiztek és négyszer kaptak ki.

A 12 meg nem nevezett koronavírusos játékos/stábtag mellett egyébként is meggyűlik a bajuk a hiányzókkal, ugyanis további hét kimaradóval számolhatnak különböző okokból. A 25 éves belga jobb bekk, Gilles Dewaele (18/0/0) elhagyta a klubot, a Standard Liege együtteséhez igazolt át a napokban, így egy stabil kezdőjét veszítette el az együttes. Továbbá sérülés miatt továbbra sem hadra fogható Eric Ocansey (5/1/0), Jonah Osabutey (0/0/0) és Rachid Alioui sem (0/0/0), de egyikük sem számít nélkülözhetetlennek – sőt, utóbbi kettő még egy percet sem kapott az idényben. Ami nagyon nagy problémát jelent, hogy két legeredményesebb játékosuk, név szerint Pape Habib Gueye (16/5/1) és Faiz Selemani (20/9/5) sem léphetnek pályára, előbbi sérült, míg utóbbi az Afrikai Nemzetek Kupáján van válogatottjával – akárcsak Mohamed Badamosi (13/0/0) a gambiai nemzeti csapattal, aki ugyan nem számít kulcsjátékosnak, de ennyi hiányzó mellett most harcolhatna ki több szerepet magának.

A történelem sem áll a Kortrijk oldalán, ugyanis az előző 7 Gent otthonában tett látogatásukból csak a legutóbbi tudták megnyerni, előtte zsinórban 6-szor győzött hazai pályán a Gent mai ellenfelével szemben – ezen a 6 ütközeten pedig rendre szerzett legalább két gólt a Gent.

A vendégek ugyan szerettek volna halasztást kérni, de a Covid-szabályok értelmében még van elegendő játékosuk ahhoz, hogy lejátsszák a találkozót, így a Gent számára minden esély adott, hogy egy magabiztos győzelemmel megszerezzék a három pontot. UPDATE: A friss hírek függvényében változhatnak az esélyek, de ettől függetlenül még mindig a Gent a találkozó esélyese.

A játékosok nevei után található zárójelben az adott futballista, idénybeli bajnoki statisztikái szerepelnek, pl: (4/1/1) – (4 meccs/1 gól/1 assziszt).

Előző cikkBundesliga 2, Dresden – Hamburger SV, 2022.01.14., 18:30
Következő cikkPremier League, Manchester City – Chelsea, 2022.01.15, 13:30