Kezdőlap Mérkőzés elemzések Bundesliga 2, Rostock – Hannover 96, 2022.01.14., 18:30

Bundesliga 2, Rostock – Hannover 96, 2022.01.14., 18:30

5755
0

ROSTOCK – HANNOVER 96

2022.01.14. 18:30, Németország – Bundesliga 2, 19.forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a Rostock területén található Ostseestadion ad otthont, amely 29,000 néző befogadására alkalmas alapesetben, de a járványhelyzetre való tekintettel nem lehetnek tele a lelátók.
Távolság: A vendégeknek 335 kilométert kellett megtenniük, amit nagyjából 3 és fél óra alatt tudtak teljesíteni csapatbuszukkal.
Várható időjárás:A találkozó ideje alatt 5°C-os hőmérséklet, illetve 61% körüli páratartalom várható. Csapadékra van egy kis esély, ráadásul szeles időjárásra lehet számítani, az égbolt viszont tiszta lesz.
Játékvezető:A 34 esztendős Lasse Koslowski indíthatja útnak a labdát, aki karrierje során már 46 német másodosztályú ütközeten fújta a sípot, amelyeken kiosztott 211 sárgát és 13 pirosat, illetve 18 büntetőt ítélt meg.

– A jelenlegi idény folyamán 7 tétmeccsen bíráskodott, amelyeken előhúzott 37 sárga (5,29/meccs) és 4 piros lapot (0,57/meccs), viszont a tizenegyespontra egyszer sem mutatott.

– A hazaiaknak 2 ütközeten felügyelt korábban, amelyeken 1-1 döntetlent és vereséget ért el a Rostock.

– A vendégekkel 3-szor találkozott játékvezetőként, amelyeken 1 sikert és 2 kudarcot könyvelhetett el a Hannover.
Közvetítés:Spíler 1 TV / Kezdőrúgás: 18:30
Egymás elleni eredmények:Utoljára 2003-ban játszott döntetlent egymással a két együttes, azóta mindkét fél 3-3 győzelmet tud felmutatni tétmeccseken.

– Az előző három tétmérkőzésükön rendre született legalább három találat, viszont egyiken sem tudott betalálni mindkét együttes.

– A Rostock otthonában az előző 4 tétmeccsükből hármat megnyert a Hannover, míg a hazaiak csak egyszer tudtak diadalmaskodni.

Szezonbeli első mérkőzésükön 0:3-ra nyert a Rostock a Hannover otthonában, Behrens, Verhoek és Omladic találataival.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

KEZDŐCSAPAT

ROSTOCK

HANNOVER 96

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

ROSTOCK

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
ScherffVédő500
LitkaTámadó000
OmladicTámadó1413
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

HANNOVER 96

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
HansenKapus900
FrantzKözéppályás800
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

ROSTOCK

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
BehrensKözéppályás1632
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

HANNOVER 96

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
HinterseerTámadó1001
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

ROSTOCK

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

HANNOVER 96

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

ROSTOCK

Jens Hartel vezetőedzőnek három játékosa szorul biztosan partvonal mellé, illetve egy emberének kérdéses a bevethetősége.
– A védelemből egyedül Lukas Scherff hiányzik majd, aki mindössze 5 találkozón tudott pályára lépni a jelenlegi bajnoki idényben súlyos sérüléséig.
– A támadósorból Maurice Litka és Nik Omladic nem hadra foghatóak, kettejük közül pedig egyértelműen utóbbi hiánya a nagyobb gond, mivel a szlovén szélső 14 bajnokiján 1 gólt és 3 gólpasszt tett be a közösbe.
– A tavaly nyáron érkező Hanno Behrens alkalmassága kérdéses, pedig a hazaiak egyik motorjáról van szó. A középpályájuk egyik legfontosabb eleme, így mindenképp nagy problémát okozhat kiválása: 16 ligameccsen szerepelt, amelyeken háromszor talált be, illetve kétszer asszisztált.
– A csapat kapitánya, Markus Kolke állhat a gólvonalon, ahogy eddig mind a 18 fordulóban is tette azt. Ezeken 31 találatot engedett, ráadásul csak 2 találkozón húzta le a rolót, ami nem a legfényesebb statisztikai mutató a rutinos hálóőrtől.
John Verhoek nagyszerű szezont tudhat eddig maga mögött, ugyanis a német másodosztályban már 10-szer zörgetett hálót, amivel házi gólkirály jelenleg a hazaiaknál. Remek formában is van, ugyanis az utóbbi 5 bajnokiján összesen 4-szer talált be.

HANNOVER 96

Christoph Dabrowski mester csak két hiáynzóval számolhat, valamint egy játékosának kétséges az alkalmassága.
Mike Frantz szorul partvonal mellé sérülés miatt, de a 35 esztendős középpályás nem mondható nélkülözhetetlen alapembernek, a szezon felében sem volt elérhető.
– A 31 esztendős portás, Martin Hansen pozitív tesztet produkált koronavírusra, így nem lesz bevethető ezen a találkozón. 9 bajnokin védett, de ott lesz Ron-Robert Zieler a kapuban.
– A tavaly nyáron szerződtetett Lukas Hinterseer játéka kérdéses egyelőre, az osztrák támadó viszont jó eséllyel nem lesz ott a kezdőcsapatban. 10 ligameccsén ugyan rendre kezdő volt, azonban több hete nem játszott, ráadásul találkozóin nem tudott gólt szerezni sem csatár létére.
– Kapujukat a már említett Ron-Robert Zieler védheti, aki a szezonban 10 bajnokin húzta fel a kesztyűt. Ezeken összesen csak 12 gólt kapott, valamint 5 ütközeten tartotta üresen hálóját, így remek teljesítmény tudhat magáénak a rutinos hálóőr.
Sebastian Kerk jelentheti a legnagyobb fenyegetést a Rostock kapujára nézve, ugyanis a német karmester remek idényt fut eddig. Nyáron igazolta le a Hannover az Osnabrück együttesétől, azóta pedig nagy fogásnak bizonyul: 5 találatával a legeredményesebb házon belül, ezen felül pedig 2 asszisztot is jegyzett már, mindezt 1118 játékperc alatt a bajnokságban.

HASZNOS STATISZTIKÁK

ROSTOCK

– A 18 csapatos tabella 14. helyén állnak 20 pontjukkal, amit 5 győzelemmel és 5 döntetlennel értek el, 8 kudarc kíséretében.
– 18 forduló alatt 21:31-es gólkülönbséget dolgoztak ki, ami átlagosan 2,9 találatot jelent találkozóikon.
– Jelen pillanatban 5 tétmeccs óta nyeretlenek, amiből háromszor ikszeltek (60%) és kétszer veszítettek (40%).
– Az ezt megelőző 8 tétmérkőzésükből 7-szer (87,5%) tudott eredményes lenni mindkét fél, míg 6 alkalommal (75%) tudott betalálni mindkét együttes.
– Az imént említett 8 téttel bíró találkozójukból csak egyszer (12,5%) volt egy gólnál nagyobb különbség a két együttes között.
Szezonbeli 8 hazai bajnokijukból négyszer maradtak alul (50%), míg kétszer-kétszer remiztek és diadalmaskodtak csak (25-25%).
– Ebből a 8 otthoni ligameccsükből 7-szer (87,5) betalált mindkét gárda, viszont csak 5-ször (62,5%) esett legalább három találat.
Mind a 8 hazai bajnoki ütközetükön kaptak gólt, ebből 4-szer (50%) pedig meg sem állt ellenfelük egy hálózörgetésnél.
– Az eddigi 18 játékhétből 8-szor vonultak hátrányban a félidőre (42%), míg 5-5 alkalommal voltak előnyben és patthelyzetben (28-28%).

HANNOVER 96

– A német másodosztály 15. pozíciójában tanyáznak szintén 20 egységükkel, amit 5 sikerrel és 5 remivel hoztak össze, 8 vereség mellett.
– 18 játékhetet követően 14:27-es gólarányuk van, amely átlagban 2,3 hálózörgetést jelent ütközeteiken.
– Az utolsó 8 tétmeccsükből mindössze kétszer maradtak alul (25%), valamint háromszor-háromszor ikszeltek és arattak győzelmet (37,5-37,5%).
– Az ezt megelőző 4 bajnokijukból 3-szor (75%) tudott betalálni mindkét együttes, ezen a 3 ütközeten (75%) pedig rendre született legalább három találat.
– Az utóbbi 5 idegenbeli tétmeccsükből egyszer tudtak diadalmaskodni (20%), ami mellett 2-2 alkalommal remiztek és kaptak ki (40-40%).
– Az előző 7 bajnoki vendégszereplésükből 5-ször (71%) született legalább három találat, viszont ebből csak 3 alkalommal (43%) tudott eredményes lenni mindkét fél.
– A legutolsó 9 idegenbeli tétmeccsükből 6-szor (67%) volt egy gólnál nagyobb különbség a két gárda között valamelyik irányba.
– Az eddigi 18 fordulóból mindössze 9-szer mentek patthelyzetben a szünetre (50%), 4-szer vezettek (22%) és 5-ször álltak vesztésre (28%).

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

ROSTOCK

HANNOVER 96

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Egyik csapat sincs félelmetes formában, viszont a Hannover éledező jeleket mutat mostanában, míg a Rostock mellett szól a hazai pálya. Ehhez mérten kifejezetten szoros összecsapásra lehet számítani, ahol jó eséllyel mindkét együttes betalál.

[/emeber_protected]