Kezdőlap Mérkőzés elemzések Bundesliga 2, Dresden – Hamburger SV, 2022.01.14., 18:30

Bundesliga 2, Dresden – Hamburger SV, 2022.01.14., 18:30

5764
0

DRESDEN – HAMBURGER SV

2022.01.14. 18:30, Németország – Bundesliga 2, 19.forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a Drezda területén található Rudolf-Harbig-Stadion ad otthont, amely 32,085 néző befogadására alkalmas alapesetben, de a járványhelyzetre való tekintettel csak 1,000 látogatót fogadhatnak.
Távolság: A vendégeknek 477 kilométert kellett megtenniük, amit nagyjából 5 óra alatt tudtak teljesíteni csapatbuszukkal.
Várható időjárás:A találkozó ideje alatt 3°C-os hőmérséklet, illetve 99% körüli páratartalom várható. Csapadékra van esély, ráadásul szeles időjárásra lehet számítani, az égbolt pedig borult lesz.
Játékvezető:A 29 esztendős Nicolas Winter indíthatja útnak a labdát, aki karrierje során még csak 23 német másodosztálybeli ütközeten fújta a sípot. Ezeken kiosztott 101 sárgát (4,39/meccs) és 6 pirosat (0,26/meccs), illetve 6 büntetőt ítélt meg (0,26/meccs).

– A jelenlegi idény folyamán 9 tétmeccsen bíráskodott, amelyeken előhúzott 36 sárga (4/meccs) és 4 piros lapot (0,44/meccs), valamint 2-szer mutatott a tizenegyespontra (0,22/meccs).

Mindkét együttessel kétszer találkozott játékvezetőként, amelyeken mindkét csapat 1-1 győzelmet és vereséget könyvelhetett el.
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti a megmérettetést.
Egymás elleni eredmények:Szezonbeli első mérkőzésükön, még augusztus 1-jén, a Hamburg otthonában találkoztak, ahol 1:1-es végeredménnyel zárult az összecsapás.

– Az utolsó 4 megmérettetésükből 3-szor eredményes tudott lenni mindkét fél.

– Az előző 7 tétmeccsükből 5-ször maradt három alatt a találatok száma.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

KEZDŐCSAPAT

DRESDEN

HAMBURGER SV

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

DRESDEN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
WiegersKapus000
KnippingVédő411
MaiVédő810
HerrmannKözéppályás1000
DiawusieTámadó501
VlachodimosTámadó711
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

HAMBURGER SV

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
LeiboldVédő1101
VagnomanVédő100
AmbrosiusVédő000
RohrKözéppályás501
PaschkeKözéppályás000
SuhonenKözéppályás1111
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

DRESDEN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

HAMBURGER SV

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

DRESDEN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

HAMBURGER SV

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A táblázatban a jelenlegi idény bajnoki statisztikái szerepelnek!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

DRESDEN

Alexander Schmidt mesternek hat játékosa szorul partvonal mellé, de egyikük hiánya sem okozhat különösebb problémát.
– A védelemből Tim Knipping és Sebastian Mai bajlódnak sérüléssel, így egyikük sem hadra fogható ezen a találkozón. Mindketten több, mint a szezon felét kiülték, így hiányuk nem jelenthet gondot, igaz, Knipping 4 bajnokiján rendre kezdő volt és gólt is szerzett.
– A tavaly nyáron szerződtetett Luca Herrmann sem elérhető, de a német középpályás mindössze 503 percet töltött pályán a jelenlegi bajnoki kiírásban, 5-ször volt kezdő és 5-ször csereként jutott szóhoz, így nem mondható nélkülözhetetlen pillérnek.
– A támadóegységből Panagiotis Vlachodimos és Agyemang Diawusie nem bevethetőek, azonban mindketten csak mellészereplőnek számítanak a jelenlegi szezonban, egyikük sem érte el még a 300 játékpercet sem a ligában.
– Ismét Kevin Broll védheti a hazaiak kapuját, ahogy eddig mind a 18 fordulóban is tette azt. Ezeken nem teljesített rosszul, összesen 25 találatot engedett, viszont 5-ször üresen tudta tartani portáját.
Christoph Daferner hátán viszi a csapatot a jelenlegi idényben, a 24 éves támadó alapembere lett a csapatnak remeklésével. Mind a 18 játékhéten lehetőséget kapott, ráadásul 8 találatával vezeti a házi góllövőlistát. Ugyan az utóbbi két fordulóban nem tudott betalálni, előtte zsinórban három bajnokiján is megzörgette a hálót.

HAMBURGER SV

Tim Walter vezetőedzőnek hat emberét biztosan nélkülöznie kell, akik közül viszont csak egy hiánya fájó igazán.
– A hátsó alakzatból Josha Vagnoman, Stephan Ambrosius és Tim Leibold nem elérhető, de előbbi kettő már hosszú ideje tengődik partvonalon kívül. Azonban Leibold 11 bajnokin szerepelt, ezeken rendszerint kezdőként, így egészségesen a védelem egyik alapköve.
Maximilian Rohr, Felix Paschke és Anssi Suhonen szintén nem játszhatnak. Közülük Suhonen kiválása jelentheti a legnagyobb gondot, de a finn középpályás is mindössze kétszer volt kezdő, míg 9-szer csak csereként jutott szóhoz, így mellékszereplőnek számít a vendégeknél.
– A gólvonalon Marko Johansson állhat, aki az utóbbi 7 fordulóban rendre megkapta a lehetőséget. ezeken csak 5 gólt kapott a svéd portás, valamint 2 ütközeten lehúzta a rolót, így messze jobb teljesítményt mutat, mint Heuer Fernandes kapus az első 11 játékhéten.
Sonny Kittel a gárda motorja egyértelműen, a 29 éves német karmester amellett, hogy négyszer betalált már a szezonban, még 10 gólpasszal is szolgált csak a bajnokságot tekintve.
– Kittel egyik kedvenc játszótársa az a Robert Glatzel, aki tavaly nyáron érkezett a Hamburg együtteséhez. Glatzel nagy fogásnak bizonyul, ugyanis 9 hálózörgetésével a legeredményesebb házon belül, ráadásul az utóbbi két fordulóban három gólt jegyzett, így remek formának is örvend.

HASZNOS STATISZTIKÁK

DRESDEN

– A 18 csapatos tabella 11. helyén állnak 22 pontjukkal, amit 7 győzelemmel és 1 döntetlennel értek el, 10 kudarc kíséretében.
– 18 forduló alatt 20:25-ös gólkülönbséget dolgoztak ki, ami átlagosan 2,5 találatot jelent találkozóikon.
– A bajnokságban 2021. augusztus 1, óta nem ikszeltek, pedig azóta 16 bajnokin lépet pályára – ezeken mindössze 6 sikert és 10 kudarcot hoztak össze.
– Az utolsó 6 ligameccsükből 4-szer (67%) tudott eredményes lenni mindkét együttes, míg ebből csak 3 alkalommal (50%) született minimum három találat.
– Az előző 4 élvonalbeli ütközetükből 3-szor (75%) volt egy gólnál nagyobb különbség a két csapat között valamelyik irányba.
– Az utolsó 2 hazai bajnokijukat megnyerték, pedig előtte zsinórban két vereséget szenvedtek el otthon, lőtt gól nélkül.
– Az ezt megelőző 5 otthoni tétmeccsükből 4-szer (80%) kaptak gólt, viszont csak egyszer (20%) engedtek egynél több találatot.
– Az eddigi 17 játékhétből 9-szer vonultak hátrányban a félidőre (41%), 4-szer vezettek (24%) és 5-ször voltak egálban (35%).

HAMBURGER SV

– A német másodosztály 3. pozíciójában tanyáznak szintén 30 egységükkel, amit 7 sikerrel és 9 remivel hoztak össze, 2 vereség mellett.
– 18 játékhetet követően 31:18-as gólarányuk van, amely átlagban 2,7 hálózörgetést jelent ütközeteiken.
– Az ezt megelőző 16 tétmérkőzésükből mindössze egyet veszítettek el, kilencszer játszottak döntetlent a rendes játékidőben és hatszor nyerni tudtak.
– A legutóbbi 12 tétmeccsükből 9-szer (75%) eredményes tudott lenni mindkét alakulat, viszont csak 5 alkalommal esett legalább három gól a rendes játékidőben.
– Az előző 8 idegenbeli tétmérkőzésükből csak kettőt nyertek meg a rendes játékidőben (25%), kétszer kaptak ki (25%) és négyszer ikszeltek (50%).
– Az utolsó 5 téttel bíró vendégszereplésükből 4-szer (80%) betalált mindkét gárda, de csak egyszer (20%) ment három fölé a gólszám a rendes játékidőben.
– Az eddigi 18 fordulóból mindössze 8-szor mentek előnnyel a szünetre (18%), 7-szer voltak patthelyzetben és csak 3-szor álltak vesztésre.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

DRESDEN

Alexander Schmidt (vezetőedző):

“A héten sok taktikai elemen és részleten finomítottunk, amit remélem, hogy a pályán is viszont látunk majd. A Hamburger egy nagyon kemény csapat, védekezésben nagyon együtt vannak, így meglehetősen nehéz mérkőzésre számítok!”

HAMBURGER SV

Tim Walter (vezetőedző):

“Csak a ma esti mérkőzés lebeg a szemünk előtt. Hosszú idő telt el azóta, hogy legutóbb játszottunk a Dresden ellen, szóval sok minden történt. Mi mindenesetre hiszünk magunkban, tudjuk, mit akarunk játszani és megakarjuk erősíteni a dobogón elfoglalt helyezésünket!”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Ugyan a vendégek sokkal előkelőbb helyen tanyáznak a táblázaton, nem lehet leírni a Drezdát hazai pályán, ráadásul nincsenek is rossz formában mostanában. Nincs kifejezett esélyese a mérkőzésnek, két kemény védelem csap ma össze, ennek fényében pedig jó esély van rá, hogy pontosztozkodásra kerül a sor.

[/emeber_protected]