Kezdőlap Blog Újabb dán viking a brentfordi fedélzeten

Újabb dán viking a brentfordi fedélzeten

14118
0

Ismét dübörög az átigazolási piac, tegnap pedig már érintőlegesen szóba került Jonas Lössl visszatérése a Premier League-be, de érdemes jobban is körülnézni a Brentford háza táján.

Az első számú kapus, David Raya még októberben dőlt ki sérülés miatt, így a felnőtt keretből jelenleg egyedül Álvaro Fernández maradt bevethető ezen a poszton – azóta minden meccsen ő védte a Méhek kapuját. A kispadon a Brentford B 18 éves kapusa, Matthew Cox kapott helyet ez idő alatt. Raya előreláthatólag csak március végén lesz újra bevethető, így mindenképpen szükséges volt egy januári igazolás.

A dán kapcsolat

Rasmus Ankersennek nem kellett sokáig keresgélni a piacon – a dán üzletember a Brentfordnál és a Midtjyllandnál is igazgatói/elnöki szerepet tölt be, így a két klub között gyakori az átjárás a játékosok szempontjából is. A nyáron például Henrik Dalsgaard igazolt ingyen a Midtjyllandhoz, míg Frank Onyekát 10 millió euróért hozta el a Brentford a dán Szuperliga-csapattól. Lössl is ezt az utat járja most be, aki a szezon végéig kölcsönben tér vissza a PL-be, ahol már van némi rutinja. Korábban már 69 meccsen pályára lépett az angol élvonalban a Huddersfield színeiben, később pedig az Everton cserekapusa is volt, de a bajnokságban egyszer sem kapott lehetőséget Jordan Pickford mögött.

Jonas Lössl érkezésével már tíz főre duzzadt a skandináv kontinges a Brentford keretében. A csapatkapitány, Pontus Jansson a svéd, Kristoffer Ajer a norvég, Jonas Lössl, Mads Bech Sörensen, Mathias ‘Zanka’ Jörgensen, Luka Racic, Mads Roerslev Rasmussen, Christian Nörgaard, Mathias Jensen és Mads Bidstrup pedig a dán vonalat erősíti – Thomas Frank mendzserről, Brian Reimer asszisztensről, vagy az imént említett Ankersenről már nem is beszélve. De az iráni Saman Ghoddosnak is vannak svéd gyökerei, és a finn Marcus Forss is a messzi északról érkezett.

A Midtjylland és a Brentford nem csak játékosokon, vagy épp a vezetőségen osztozik. A korábbi Dániasport.hu-val készített interjúnkból az is kiderült, hogy egy dán hölgyet alvás-specialistaként alkalmaz a két klub, aki az ideális éjszakai pihenés elősegítésével javít a játékosok teljesítményén. Az említett interjút itt tudjátok elolvasni:

Az újonc Brentford jelenleg 14. a Premier League-ben, de ma egy újabb nagy lépést tehetnek a bentmaradás felé, ugyanis délután 3 órától játszanak a Steven Gerrard-féle Aston Villával, akik jelenleg a 12. helyen állnak, de mindössze két pont választja el a két klubot. Ollie Watkins korábbi csapata ellen léphet majd pályára, ahol a meccskeretben minden bizonnyal már Jonas Lössl is ott lesz.