Kezdőlap Gyorshírek Felfüggesztették a Brazília – Argentína VB selejtezőmeccset!

Felfüggesztették a Brazília – Argentína VB selejtezőmeccset!

19224
0

A dél-amerikai VB selejtező 6. fordulójában megrendezésre kerülő Brazília – Argentína összecsapáson az öltözőbe vonultak a csapatok a mérkőzés kezdetét követően, miután brazil egészségügyi tisztviselők és rendőrök rohamozták meg a pályát!

A mérkőzés 7. percében az oldalvonal mellett tört ki a balhé, ami lényegében arról szólt, hogy a brazil koronavírus szabályokat megsértve Angliából érkező argentin játékosok (Lo Celso, Buendía, Romero és Martínez) nem léphettek volna pályára, ezért le kellett, hogy hagyják a gyepet. Néhány perc vitatkozás után az argentinok az öltözőbe vonultak, majd a brazilok is követték őket, az említett négy labdarúgót pedig őrizetbe vették. Az argentin szövetségi kapitány, Lionel Scaloni szavai: “Nem kaptunk értesítést arról, hogy ezek a játékosok (Pl-ben játszó argentin futballisták) nem léphetnek pályára. A CONMEBOL üzenetet küldött, hogy menjünk az öltözőbe, amit meg is tettünk. Mi csak játszani akartunk, akárcsak a brazilok!”. Az argentinok csapatkapitánya, Lionel Messi azt mondta: „A mérkőzés előtt azt mondták nekünk, hogy játszhatunk. Itt vagyunk három napja, arra vártunk, hogy játszhassunk, miért nem kerestek meg minket hamarabb?”

Az AFA elnöke, Claudio Tapia nyilatkozata: “Ami ma történt, az sajnálatos, egy nagyon rossz kép a futball számára.”

A mérkőzést felfüggesztették, de arról még nem született döntés, melyik együttes kapja meg a három pontot. Mivel a brazil kormány rendelte el a találkozó befejezését, így Argentínát illetné a “győzelem”, de ez az ügy minden bizonnyal nem lesz ilyen egyszerűen lefutva.