Kezdőlap Mérkőzés elemzések FIFA Világbajnoki selejtező, Kazahsztán – Ukrajna, 2021.09.01., 16:00

FIFA Világbajnoki selejtező, Kazahsztán – Ukrajna, 2021.09.01., 16:00

1886
0

KAZAHSZTÁN – UKRAJNA

2021.09.01. 16:00, Európa – VB selejtező, 4. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A megmérettetésnek az Asztana Arena ad otthont, amely 30,244  befogadására alkalmas, azonban a járványhelyzetre való tekintettel korlátozva lesz a nézőszám. A pálya talaja műfű, ami elég sok gondot okozhat majd a vendégeknek, mivel nem ehhez vannak hozzászokva.
Távolság: A vendégeknek légvonalban 2842 kilométert kellett utaznia a mérkőzés helyszínéig, ezt az utat pedig nagyjából 4 óra és 30 perc alatt tudták teljesíteni repülőgéppel, mely elég hosszú túrának ígérkezik még úgy is, hogy a mérkőzést megelőző napon érkeztek meg a helyszínre.
Ráadásul négy órás időeltolódás is zavarhatja őket a felkészülésben és a pihenésben.
Várható időjárás:Az összecsapás helyi idő szerint 20:00-kor veszi kezdetét, a találkozó ideje alatt pedig 14-15°C-os hőmérséklet, illetve 47% körüli páratartalom várható a helyszínen. Csapadékra minimális esély mutatkozik, viszont széllökésekkel nem igazán kell számolni, az égbolt pedig felhős lesz.
Játékvezető:A 33 éves litván sporttárs, Donatas Rumsas indíthatja útnak a labdát, aki az előző idényben 23 tétmérkőzésen bíráskodott. Ezeken kiosztott 89 sárgát (3,87/meccs) és 4 pirosat (0,17/meccs), illetve 9 büntetőt ítélt meg (0,39/meccs).

Karrierje során már egyszer vezényelt európai VB selejtezőt, 2021 márciusában a Belgium – Fehéroroszország csörtét, amely 8:0-s hazai sikerrel zárult, de ezen nem húzott elő lapot, illetve a tizenegyespontra sem mutatott.

– Korábban még nem felügyelt sem a kazah, sem az ukrán felnőtt nemzeti gárdának ütközetet.

– Ebben a stadionban viszont járt már egyszer, méghozzá az FC Astana – Manchester United Európa Liga derbin, még 2019-ben. Itt a hazai kazahok örülhettek, 2:1-re legyőzték a Vörös Ördögöket, illetve 4 sárgát vett elő a találkozón.
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti a megmérettetést!
Egymás elleni eredmények:A két gárda korábban ötször mérte össze erejét, melyeken még nem tudott nyerni a kazah válogatott.

– A 2006-os VB selejtezők során idegenben 1:2-re, majd otthon 2:0-ra győzött az ukrán együttes.

– A 2010-es VB kvalifikációk alkalmával Kazahsztánban 1:3-as, míg Ukrajnában 2:1-es végeredménynek lehettünk szemtanúi.

Legutóbbi összecsapásuk márciusban volt, a jelenlegi csoportjuk harmadik fordulójában. Ezen pontot mentett Kazahsztán idegenben (1:1), amellyel bizakodhatnak ma is egy jó eredményben.

Eddigi 5 összecsapásukból négyszer eredményes tudott lenni mindkét fél, míg három alkalommal született legalább három gól.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó. Az előfizetéshez klikk ide!

Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!