Kezdőlap Kulcsinfók Koronavírus a Santa Clara együttesénél, megtizedelve érkeznek az Olimpija Ljubljana otthonába!

Koronavírus a Santa Clara együttesénél, megtizedelve érkeznek az Olimpija Ljubljana otthonába!

19080
0

Olimpija Ljubljana – Santa Clara
/UEFA Konferencia Liga selejtező – visszavágó (első mérkőzés: 0:2), 20:00 – Csütörtök/

A portugálok kedden elmondták, hogy a csapat 9 (meg nem nevezett) játékosa pozitív tesztet produkált, illetve a stáb egy tagja is fertőzött, így megtizedelve érkeznek a Ljubljanához – igaz, két gólos előnnyel!

A Ljubljana ebben az idényben hullámzóan teljesít idáig, a 2021/22-es idényben 6 tétmeccsükből kettőt veszítettek el a rendes játékidőben, egyszer remiztek és háromszor diadalmaskodtak. Ebből a hat mérkőzésből csak a Santa Clara kapuját nem tudták bevenni (igaz, a Birkirkara hálóját is csak a ráadásban), de most máshogy nézhet ki a történet. Hazai pályán ugyanis sokkal jobb arcát mutatja a gárda, 1:0-ra győzni tudtak az előző selejtezőkörben a Birkirka vendéglátójaként, míg a bajnokságban legyőzték 3:1-re a Maribort.

Nem igazán kell aggódniuk a hiányzók miatt sem, csak Pungarsek (0/0/0) és Korun (5/0/0) marad biztosan a partvonal mellett, de egyikük sem számít pótolhatatlannak – igaz utóbbi rendre kezdőként kap szerepet a védelemben, de Pungarsek egy percet sem játszott még a jelenlegi idényben a középpályán. Rajtuk kívül még Boakye (5/0/0) alkalmassága kérdéses a hátsó alakzatból, valamint Petrov (3/1/0) hadra foghatósága is bizonytalan – pedig a szerb támadó a bajnokságban már betalált egyszer.

A Santa Clara egy csúf vereség után érkezhet meg erre a találkozóra, de legalább két gólos előnyt szereztek az odavágón. Hétvégén 3:0-s kudarcba szaladtak bele a Tondela otthonában, egy ilyen arányú zakó pedig egyenes kieséses jelentene ma nekik. Ezt megelőzően ugyan 7 mérkőzésen át voltak veretlenek (6GY, 1D), ráadásul ezeket kapott gól nélkül hozták le, de ez a vereség jelentheti, hogy kissé átmeneti volt ez az időszak.

Ami nagy gondot okozhat, hogy 9 játékos pozitív koronavírus tesztet produkált, akiket a klub nem nevezett meg, de már karanténban vannak. Feltételezhetően van köztük kulcsjátékos, de mivel nem elég mély a keret minőségileg, bármilyen hiányzó komoly érvágást jelenthet számukra. Ezt tetézi, hogy a 26 esztendős brazil, Allano (1/0/0) sem hadra fogható sérülése miatt, pedig egy gólpasszal szolgált eddigi egyetlen Konferencia Liga találkozóján. Ráadásul még Anderson Carvalho (4/0/0) és Cryzan (4/0/0) bevethetősége is kérdéses, előbbi a csapatkapitány, míg utóbbi kiváló támadó.

A stábból is kivált egy tag a Covid-19 jóvoltából, de a fertőzés ilyen gyors megjelenése (két nappal ezelőtt), valamint az, hogy ekkora gondot okoz a csapatnak, nagyon nagy lelki terhet tehet a portugálokra, amivel még a két gólos előnyt sem biztos, hogy megtudják őrizni. A hírek szerint ráadásul a tervezett repülőgépe a Santa Clarának több, mint négy óra késéssel indult el Portugáliából technikai gondok miatt, ami tovább fokozhatja az amúgy sem túl rózsás hangulatot.

Mindenesetre a Ljubljanának minden adott ahhoz, hogy sikerüljön megnyerni ezt a mai találkozót, akár a továbbjutást is kiharcolni.

A játékosok nevei után található zárójelben az adott futballista, idénybeli összes tétmeccsének statisztikái szerepelnek, pl: (4/1/1) – (4 meccs/1 gól/1 assziszt).