Kezdőlap Ingyenes elemzések Ligue 1, St. Etienne – Lorient, 2021.08.08. – 15:00

Ligue 1, St. Etienne – Lorient, 2021.08.08. – 15:00

312
0

ST. ETIENNE – LORIENT

2021.08.08. 15:00, Francia bajnokság, 1. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzés stadionja a Stade Geoffroy-Guichard lesz. Kis híján 42 000 férőhelyes. Teltházról még nem beszélhetünk, de bőven lehetnek már nézők.
Távolság: A városok közti távolság 823 kilométer, hosszú út vár a vendég csapatra amennyiben csapatbusszal utaznak. Nyolc órába is beletelhet az út.
Várható időjárás:A zöldek városában a bajnoki idején 21°C lesz, az eső mindenképp elkerüli a stadiont, 40%-os páratartalom társul az időjárás mellé.
Játékvezető:Thomas Leonard a mai napig 231 mérkőzést kapott első játékvezetőként. Felmutatott 824 sárga (3,56/meccs)kártyát és 58 pirosat (0,25/meccs), ezek mellé társul még 43 befújt tizenegyes (0,18/meccs).

A zöldeknek tizenegyszer fújta és sípot és egy vereséget szenvedtek csak el, a győzelmek vannak fölényben, hétszer sikerült ez, három pontosztozkodás mellett. A legutóbbi 5 mérlege pedig három diadal és 1-1 döntetlen és vereség.

A Lorientnak csak háromszor dirigált, mindegyiket sikerrel vették, a legutóbbi két meccset vele még a másodosztályban játszották.
Közvetítés:A mérkőzést élőben lehet nézni a Digi Sport 2-n, 14:55-től, majd öt perc múlva már indul is a kezdőrúgás.
Egymás elleni eredmények:Az örökmérleg harminchét egymás elleni összecsapást mutat. Szoros a mutató. Tizenhárom alkalommal győzedelmeskedtek a hazaiak és tizenötször a narancssárgák, láthattak még a nézők kilenc döntetlent. A szerzett gólok aránya 42-55.

Utoljára 2012-ben játszottak döntetlent, azóta lement már tizennégy párbaj.

A legutóbbi öt meccs kisebb St. Etienne fölényt jelez, hármat nyertek, kettő ellenében. A februári találkozót a vendégek húzták be 2-1-re.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

ST. ETIENNE

LORIENT

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

ST. ETIENNE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Lucas DouathVédő000
Aimen MoueffekKözéppályás 000

LORIENT

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Loris MouyokoloVédő000
Stephane DiarraKözéppályás000
Quentin LecoeucheKözéppályás000
Quentin BoisgardKözéppályás000

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

ST. ETIENNE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

LORIENT

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

ST. ETIENNE

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

LORIENT

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

ST. ETIENNE

Az idénynyitány izgalmát nem élheti meg kettő játékos sérülés illetve eltiltás miatt. Lucas Douath meg nem nevezett betegség miatt marad ki, Aimen Moueffeknek karsérülése van.
Májusban végül a tizenegyedik helyen végeztek a középmezőny tagjaként az előző szezonban, a húsz csapatos bajnokságban.
Maradtak olyan rutinos nevek, mint Timothée Kolodziejczak és Wahbi Khazri.
Nem írt alá még egyelőre szerződést új játékos, négyen érkeztek vissza kölcsönből. Megemlítendő tapasztalata az első osztályban csak Assane Dioussénak van a csapattal. Utoljára 2018-ban számított alapembernek.
Három játékosnak lejárt a kölcsönszerződése és visszatért tulajdonoló klubjához. (Anthony Modeste, Panagiotis Retsos, Pepe Abou Cissé) Négyen bontottak szerződést, köztük például Mathieu Debuchy és Kévin Monnet-Paquet. Jessy Moulin kapust pedig a Troyes igazolta le.
A kiváló edző Claude Puel ismét megkapja a bizalmat a vezetőségtől.

LORIENT

A vendégek sem mentesek a sérülésektől. Loris Mouyokolo bokasérüléssel bajlódik,Quentin Boisgard beteg, Staphane Diarranak a combja rakoncátlankodik, Quentin Lecoeuchenak pedig a kulcscsontja sérült.
A tizenhatodik hellyel feljutóként elkerülték a kiesést és az az elleni rájátszást is, a biztos kieső pozíció azért hét pontnyira volt tőlük.
A fő gólvágó ebben a szezonban is megmutathatja magát a csapatban, ugyanis a tavalyi házi gólkirály Terem Moffi maradt, 14 góllal vette ki a részét a bajnokságban a teljesítményből. Hármas holtversenyben ez az ötödik helyre volt elég a góllövőlistán.
Továbbra is a csapattal marad a keret legismertebb és legsikeresebb játékosa Jérémy Morel, korábban alapember volt a Marseillesben és a Lyonban is.
Ketten érkeztek a csapathoz. Igor Silva az elmúlt két évben az Osijek alapembere volt, a már a sérüléseknél említett Mouyokolo pedig a B csapattól lett felhozva az első számú csapathoz.
Heten már nem tartanak tovább a csapattal. Komolyabb meccsmennyiséget csak Jonathan Delaplace tudhatott maga mögött, a legismerősebb távozó Sylvian Marveaux lehet, de már nem számított meghatározó játékosnak.

HASZNOS STATISZTIKÁK

ST. ETIENNE

Zéró tétmérkőzéssel a hátuk mögött kezdik meg a bajnoki nyitányt.
Nem tétlenkedtek nyáron, hat barátságos mérkőzést vívtak meg az uborkaszezonban. Csak egyszer tudtak győzni, még két iksz és három vereség a termés, mindegyik találkozó szoros volt. Igazi erőmérő a Marseille és a Frankfurt volt. Mindkétszer 2:1-re maradtak alul.
Ötször több, mint 2,5 gól született.
Kivétel nélkül mindig kölcsönös volt a gólszerzés.
Az utolsó múltidénybeli négy mérkőzés nem alakult rosszul a csapat számára, hiszen habár az utolsó körben eggyel kikaptak a Dijontól, (1-0) egy römi mellett kétszer is begyűjtötték a három egységet. Ráadásul egymás után maradtak veretlenek a Marseille (2-1) és a későbbi bajnok Lille (1-1) ellen is.
A végjátékbéli három bajnokin háromszor is 2,5 gól alatt maradt a termés,sőt 1,5 alatt és nem tudott mindkét csapat betalálni. Előtte viszont zsinórban négyszer született legalább három találat és a kapusok sem tudták clean sheettel zárni a kilencven percet.
Hazai pályán nagyon ritkán tartják otthon a három pontot. Tizennyolc bajnokit tekintve ez csak négyszer fordult elő.

LORIENT

Számukra is az első téttel bíró összecsapás következik.
Veretlenek tudtak maradni a holt szezon során öt edzőmeccs után. Háromszor győzedelmeskedtek, kétszer nem született döntés. Négyet is Ligue 1 csapat ellen játszottak.
Csak egyszer alakult 2,5 fölött a góltermés.
Két mérkőzésen kapitulált mindkét kapus.
Az utolsó két 2020/2021-es körben is megúszták kudarc nélkül, így már hét találkozó óta veretlenek mindent összevéve.
Az utolsó négy bajnoki menetben is csak a Lyon tudta két vállra fektetni a narancssárgákat, ezen kívül kivétel nélkül felülkerekedtek az adott ellenfélen.
Nem lenne meglepő ha az egyik portás sem tudná lehúzni a rolót. 2021-ben huszonegy bajnokit és kettő kupaharcot vívtak. Tizennyolcszor is mindkét kapus a hálóba nyúlt a játékszerért.
Öt fordulón keresztül nem tudták a csapatok 2,5 fölé tornászni a termést, az ezután következő hét francia bajnokiból ez viszont ötször is sikerült.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

ST. ETIENNE

LORIENT

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– A St. Etienne otthon nem sűrűn produkál nagy győzelmi sorozatokat, ellenben a Lorient nem mutat rossz képet, de nem jelenthető ki, hogy esélyesek lennének. Úgy érzem egy döntetlen igazságos eredmény lehetne, úgyis régen született köztük iksz.