Kezdőlap Ingyenes elemzések Európa Bajnokság, Németország – Magyarország, 2021.06.23, 21:00

Európa Bajnokság, Németország – Magyarország, 2021.06.23, 21:00

2325
0

Németország – Magyarország

2021.06.23. 21:00, Európa Bajnokság, csoportkör – 3. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek az „Allianz Arena” aréna ad otthont, amely 75 000 fő befogadására képes. Azonban maximum 38 250 szurkoló látogathat majd ki a helyszínre.
Távolság: A vendégekre 13 km-es út vár, ami nem okoz majd gondot számukra. Viszonylag közel lettek elszállásolva a stadiontól.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 22C fokot, 65%-os páratartalmat, kissé szeles és végig csapadékos időt jósolnak.
Játékvezető:Szergej Gennagyjevics Karaszjov, a tapasztalt orosz bíró fogja dirigálni a két klub összecsapását. Karrierje során 398 alkalommal volt középbíró, ez idő alatt 1609 sárgát (4,04-es átlag) és 94 pirosat (0,23-as átlag) osztott ki a játékosoknak. Emellett elkönyvelhetett 156 befújt tizenegyest is!

A 2020/21-es idényben ez lesz a 28. összecsapás, amelyen ő dirigálhat. Az idényben 128 sárgát osztott ki (3,51-es átlag), illetve négy azonnali pirosat mutatott fel. 12 befújt büntetőt könyvelhetett el! Majdnem minden második találkozón tizenegyest ítél!

A magyar válogatottnak korábban 2 alkalommal fújta a sípot, ezalatt egyszer sem sikerült győzni: a görögök ellen gól nélküli döntetlent értek el a srácok, míg a 2016-os Európa Bajnokságon 1-1-es egállal kellett megelégedniük Izland ellen. Emlékezetes hibákat is vétett utóbbi összecsapáson, így mindenképp kíváncsian várhatjuk a mai megmérettetést, ahol már a VAR a segítségére lehet.

A németek nemzeti csapata szintén kétszer találkozott a szóban forgó sporttárssal középbíróként: egy győzelem (csehek ellen 1-2) és egy vereség Észak-Macedónia ellen (1-2). Sosem játszottak döntetlent, amikor az orosz bíró dirigálta a meccsüket!
Közvetítés:Hazánkban az M4 Sport csatorna közvetíti élőben a megmérettetést, a kezdést 20:00-ra írták ki!
Egymás elleni eredmények:A két gárda legutóbbi négy találkozása során egyszer sem született döntetlen. Háromszor diadalmaskodtak a németek és egyszer a magyar nemzeti csapat. A gólszám kétszer ugrott 2,5 fölé és egyszer volt eredményes mindkét fél!

A történelem során korábban 34 alkalommal mérte össze az erejét a két gárda. A magyarok tizenegyszer tudtak győzni, tízszer született döntetlen és összesen tizenháromszor tudott diadalmaskodni a nyugati német válogatott! A párharc legeredményesebb játékosa Schlosser Imre (8) és Takács József (5)!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

NÉMETORSZÁG

MAGYARORSZÁG

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

NÉMETORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
KlostermannVédő1303

MAGYARORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
GazdagKözéppályás610

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

NÉMETORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
MüllerTámadó1043937

MAGYARORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
SzalaiTámadó73233

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

NÉMETORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

MAGYARORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

NÉMETORSZÁG

– A német alakulatnál nem áll a teljes keret a mester rendelkezésére, egy biztos kiesővel kell számolniuk, illetve egy további kulcsfontosságú játékosuk állapota kérdéses. Okozhat ez még fejtörést számukra!
– A magyarok elleni sorsdöntő csatát egészen biztosan kihagyja Lukas Klostermann, aki a védelem jobboldalán szokott elhelyezkedni. A 25 éves játékos a csoportkör első két meccsén sem lépett pályára, így ebből a szempontból aligha érzik meg a hiányát. A franciák ellen még ott volt a padon, míg a portugálok ellen már a keretben sem volt benne. A Leipzig játékosa korábban 13 alkalommal volt még a nemzeti csapatban, ezalatt kiosztott három gólpasszt is. Mindenképp erősítés lett volna, ha a keretbe nevezhették volna, de valószínűleg a játékminőségén nem fog változtatni a kiesése!
– A mérkőzést megelőző pár órában továbbra is kérdéses Thomas Müller állapota, aki az elmúlt néhány évben meghatározó alakjává vált a német labdarúgásnak. A 31 éves játékos a támadósorból hullhat ki, amennyiben nem tudja vállalni a játékot. Mindenképp fontos megemlíteni, hogy ő a franciák és portugálok ellen is végigjátszotta az összecsapásokat, óriási érvágás lehet a kiesése. 104 válogatott összecsapása során 39 gólt lőtt és kiosztott 37 gólpasszt is, ami egészen elképesztő teljesítmény. Nem lehet azt mondani, hogy nem vesz részt aktívan a támadásokban.
– A tegnapi nap folyamán több olyan hír is érkezett, hogy a németeknél további játékosok játéka veszélybe került, mint például Goretzka, vagy Hummels. A későbbiekben a szövetség megerősítette, hogy Klostermann az egyetlen, aki egészen biztosan kihagyni kényszerül az összecsapás. Ráadásul mivel Müller is együtt edzett a többiekkel, valószínűleg Löw akár a legerősebb kezdőcsapatot is pályára küldheti, hiszen számukra is sorsdöntő a találkozó!
– Könnyen elképzelhető, hogy egy eddig ritkábban látható felállást választ majd a mester, a 3-4-2-1-es formáció ugyanis több olyan ponton is hozhat váratlant, ami szükséges lehet a magyarok ellen. Azt már láthattuk, hogy a portugálok és a franciák is sokszor tehetetlenek a magyar fallal szemben, így valószínűleg a német is felkészültek lesznek és komolyan veszik az összecsapást. A labdabirtoklást valószínűleg ezúttal is uralják majd, a magyar nemzeti csapat viszont építkezhet a gyors kontrákra, hiszen láthattuk, hogy a portugálok is így alakítottak ki több helyzetet.
– Várhatóan csatárposzton túl sok változást nem eszközöl majd a mester. Timo Werner ezúttal is a padon kezdi meg az összecsapást, legutóbb be sem cserélte a mester, míg a franciák ellen is csak 16 játékpercet kapott.
A csapat legeredményesebb játékosa a 20/21-es idényben Timo Werner, aki 11 megmérettetés során ötször volt eredményes és kiosztott egy gólpasszt is. A 25 éves csatár ezúttal a padon kezdhet majd.
– Legutóbb a portugálok ellen játszottak, ahol úgy nyertek 4-2-re, hogy mindössze két gólt lőttek. Havertz még rengeteg gondot okozhat a magyar védelemnek is!

MAGYARORSZÁG

– A vendégeknél egy hiányzóval kell számolni, ráadásul további egy kulcsfontosságú játékos állapota kérdéses volt még a tegnapi nap folyamán. A franciák ellen a pótlását elég jól sikerült megoldani, ettől függetlenül jó lenne, ha bevethető lenne.
– Mint azt tudjuk, időközben haza kellett utaznia Gazdag Dánielnek, aki számára így véget is ért az Európa Bajnokság. A 25 éves magyar középpályás május közepe óta az amerikai élvonalban, az MLS-ben játszik. 2019-ben mutatkozott be a magyar nemzeti csapatban, ezalatt hatszor lépett pályára és egy gólt lőtt. Mindenképp erősítés lenne, ha a padon ott lehetne, viszont különösebben a hiányát nem érezheti meg az együttes, mindaddig, amíg nem érkezik egy sérülés, vagy bármilyen kényszercsere. Nem számított alapembernek, így a kezdőcsapatban semmiféleképpen nem kapott volna helyet!
– A második csoportmeccsen, a franciák ellen muszáj volt lecserélni Szalai Ádámot, aki egy ütés után képtelen volt folytatni a harcot és muszáj volt elhagynia a pályát. Az elmúlt években egyértelműen ikonikus alakja lett a magyar futballnak és most már ő maradt egyedül az évekkel ezelőtti klasszikus nemzeti csapatból. A rutinos csatár a tegnapi napon együtt edzett a csapattal, ráadásul teljes értékű munkát végzett, ami mindenképp arra utal, hogy ma már a kezdőcsapatba is várható. A Mainz labdarúgója egyben a válogatott kapitánya is, mindenképp nagy szükség lenne rá egy ilyen létfontosságú találkozón.
– Várhatóan a kezdőcsapat semmilyen helyen nem fog majd változni a franciák ellenihez képest, feltéve ha Szalai Ádi is úgy érzi majd, hogy tudja vállalni a játékot, illetve az orvosok is engedélyezik ezt. A gépezet rendkívül jól működött az előző összecsapáson, minden bizonnyal hasonló teljesítmény az elvárás ezúttal is. Mindenképp van keresnivalója a magyar nemzeti gárdának a kontrákkal, ezt már többször is láthattuk, hogy ez a németek gyengéje.
– A leglenyűgözőbb része a csapatnak az a védelem, amely egészen elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő az első két meccsen. A portugálok ellen is egészen elképesztően jól tartották magukat 85 percen keresztül, illetve a franciák ellen is. Az egész mezőnyben a magyarok mutatták be a legtöbb labdaszerzést, illetve a második csapat, amely a legtöbbet futja. Fizikálisan teljesen rendben vannak a srácok, ez pedig nagy előny lehet a németek elleni meccsen is. Hiszen bár lehet időnként beszorulnak majd Gulácsi kapuja elé, mindenképp zavarba hozható a német gárda is, leginkább hátul.
– Ezúttal is a kezdőcsapatba várható az a Kleinheisler László, aki legutóbb is fáradhatatlanul robotolt és végül meg is kapta a meccs legjobbjának járó díjat. A 27 éves játékoson valószínűleg ezúttal sem fog múlni semmi!
A csapat legeredményesebb játékosa a 20/21-es szezonban Sallai Roland, aki ezúttal is a kezdőbe várható és valósággal őrületbe kergeti a védőket. A 24 éves magyar támadó hat meccsen háromszor volt eredményes, illetve kiosztott két gólpasszt is.
– Legutóbb Franciaország ellen léptek pályára, ahol gyakorlatilag hibátlanul futballoztak, végül 1-1-es döntetlent értek el a VB-címvédő ellen!

HASZNOS STATISZTIKÁK

NÉMETORSZÁG

Elég jó formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból ötöt nyertek meg és egyet buktak el. Négyszer meg kellett elégedniük a döntetlennel.
– Az F csoportban szerepelnek, ahol két meccs után a második helyen tanyáznak három ponttal. Még bárki továbbjuthat a csoportból.
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve két győzelmet értek el, egy egál kíséretében, illetve kétszer kaptak ki.
– Legutóbbi 10 megmérettetésüket figyelembe véve háromszor fordult elő, mindkét fél eredményes tudott lenni.
– Az utolsó 24 hazai meccsüket nézve mindig sikerült legkevesebb egy gólt lőniük, egészen elképesztő.
– A legutóbbi 18 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy 15 alkalommal a gólszám 2,5 fölé ugrott!
– Az elmúlt 5 meccsüket nézve mindig kaptak legkevesebb egy gólt.
– Az utolsó 10 EURO meccsüket nézve kilencszer volt rá példa, hogy legkevesebb két gólt szereztek!
– Az elmúlt 8 meccsükből nyolcszor 10,5 szögletnél kevesebb született.
– A legutóbbi tíz meccsüket nézve kilencszer a bírók kevesebb, mint 4,5 kártyát mutattak fel!

MAGYARORSZÁG

– A legutóbbi 5 EURO meccsükön mindig szereztek legalább egy gólt idegenben.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból hatot nyertek meg, emellett háromszor kaptak ki és egyszer osztozkodtak a ponton!
– A legutóbbi 10 idegenben lejátszott meccsükön hétszer ugrott a gólszám 2,5 fölé!
-Ha az utolsó 7 találkozójukat vesszük figyelembe két alkalommal csak az egyik fél volt eredményes!
-Amikor a két gárda legutóbbi 4 alkalommal mérte össze az erejét úgy, hogy Németország volt a pályaválasztó mindkét fél kétszer győzött, egál egyszer sem született.
Zsinórban ez lehet az hetedik olyan meccsük idegenben, amelyen nem szenvednek vereséget!
– A legutóbbi öt találkozójukon négyszer kevesebb, mint 4,5 kártyát mutatott fel a bíró!
– Az elmúlt 7 megmérettetésük során hatszor a szögletszám 10,5 alatt maradt!
– Az utolsó hét alkalommal, amikor a magyarok játszották ötször sikerült megnyerniük az első félidőt!
– A legutóbbi nyolc megmérettetés során hatszor a magyarok szerezték az első találatot!

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

NÉMETORSZÁG

Joachim Löw nyilatkozatának egy részlete:
“Thomas Mülleren és Lukas Klostermannon kívül mindenki befejezte a kedd délelőtti gyakorlást, ugyanakkor nem tudom, kockáztassunk-e a nem százszázalékos Thomas pályára küldésével. Csekély esély mutatkozik tehát arra, hogy szerdán bizonyíthat. Leon Goretzka már teljes értékű tagja a keretnek, talán átveheti Müller szerepkörét a csapatban. Meg kell szenvednünk Magyarország ellen, ahogyan Portugália és Franciaország is tette. Nehéz lesz feltörni riválisunk védelmét, talán egy korai gól segítene nekünk.”

MAGYARORSZÁG

Marco Rossi nyilatkozatának egy részlete:
“Sokszor elmondtam már, a foci egyszerű játék, akinél van a labda, támad, akinél nincs, védekezik. Ne feledjük azt sem, hogy általában az erősebb, jobb kvalitással rendelkező gárda birtokolja többet a labdát. Ha a németek otthonában az első perctől fogva az utolsóig rohamozni akarnák, ha a kelleténél hevesebben mennénk előre, hatot kapnánk… Óvatosan kell játszanunk, de arra is készen kell állnunk, hogy ha lehetőségünk nyílik rá, kihasználjuk az erősségeinket. Taktikailag hibátlan teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy legyen esélyünk a sikerre.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy egy rendkívül kiélezett meccsen mindkét féltől várhatunk gólt. Jó formában van mindkét csapat, ráadásul a németeknek is kelleni fog a pont, ezért könnyen kinyílhat a védelmük, amit Sallai sebességével könnyen kihasználhat a magyar csapat. Nem lenne meglepő, ha mindkét fél betalálna.