Kezdőlap Mérkőzés elemzések Premier League, Everton – Manchester City, 2021.02.17. 21:15

Premier League, Everton – Manchester City, 2021.02.17. 21:15

2003
0

EVERTON – MANCHESTER CITY

2021.02.17. 21:15, Anglia – Premier League, 16. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín: A 16. fordulóból koronavírus fertőzés miatt elhalasztott Everton – Manchester City bajnoki rangadót a Goodison Parkban fogják lejátszani a csapatok. Hiába sajnos a nagyjából 40 ezer ülőhely, a szurkolók ma csak korlátozott számban mehetnek be a sportlétesítménybe a járványra való tekintettel.
Távolság: A két csapatot nem választja el óriási távolság. Csupán 55 kilométert mennek a manchesteriek (kb. 40-45 perc a csapatbusszal), így az utazás nem vesz ki belőlük sok energiát.
Várható időjárás:Kellemetlen időjárásra számíthatnak az egyesületek. A hőmérséklet ugyan 11 fok körül alakul, de széllökésekkel kell megküzdeniük és csapadékra is nagy a valószínűség, ami a pálya talajának nem kedvez feltétlen.
Játékvezető:A játszma felügyelője Andre Marriner lesz, aki régi motorosnak mondható már. Az 50 éves szakember ezt az idényt górcső alá véve 14 bajnoki mérkőzésen fújta a sípot, amiken kiosztott 39 sárga kártyát (2,8 lap/meccs), azonban pirosat egyet sem. Büntetőből hetet ítélt meg a bajnokságban (minden második derbin egyet átlagban véve).

A kluboknak ötször irányított közös csörtét. A számok nem is mutathatnának nagyobb kiélezettséget! Két hazai és ugyanennyi vendég siker mellett egy alkalommal nem jutottak egymással dűlőre a brancsok.

A vendéglátóknak dirigált karrierje során eddig 45 tusájukon. Elért eredményeik nem rosszak: 17 győzelem, 13 “iksz” és 15 vereség. Sárga kártyából 73 (1,6 db/ütközet) került elő, míg kiállítás kétszer történt. Tizivel ötször (0,1/alkalom) kedvezett az egyesületnek.

A Manchester City játékosai a szóban forgó szakvezető felügyelete alatt 55 mérkőzésen vonultak fel a gyepre. Ez a legtöbb mérkőzés egy csapattal a bíró számára. Vele 34 diadal, hét egál és 14 kudarc a mérlegük. Emellett 91 sárga lap (1,7 lap/meccs) és három piros lap szerepel a statisztikájukban. Büntetőt hatszor lőhettek.

Marriner hű a régi bevált britt játékvezetéshez. Engedi a kemény ütközéseket, kevés lappal és sok kommunikációval dolgozik.
Közvetítés:Ha valaki megtekintené a rangadót Magyarországon, annak a Digi Sport 1 TV-n keresztül lesz esélye 21:10-től.
Egymás elleni eredmények:Legutóbb 2020.01.01-jén csaptak össze egymással a gárdák, akkor a vendég szempontból kedvező 2:1-el ért véget a mérkőzés.
Utolsó öt ütközetük mind megnyerték Pep Guardiola fiai és két gólnál kevesebbet egy találkán sem szereztek. Ezeken a megmérettetéseken egyébként négyszer fordult elő, hogy 2,5 gól felett gazdálkodtak a srácok.
Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

Előző cikkPremier League, Burnley – Fulham, 2021.02.17., 19:00
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói 2021.02.17.