Kezdőlap Mérkőzés elemzések Premier League, Manchester City – Tottenham, 2021.02.13. 18:30

Premier League, Manchester City – Tottenham, 2021.02.13. 18:30

2024
0

MANCHESTER CITY – TOTTENHAM

2021.02.13. 18:30, Anglia – Premier League, 24. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín: Az elmúlt pár év két meghatározó angol klubja, a Manchester City és a Tottenham bajnoki összecsapásának helyszínéül az Etihad Stadion fog szolgálni. Hiába sajnos a nagyjából 55 ezer ülőhely, a szurkolók előtt ma is zárva vannak a kapuk a vírushelyzetre való tekintettel.
Távolság: A két gárda kb. 360 kilométerre van egymástól. Négy óra buszút vár José Mourinho legénységére, így mindenképpen fontos lesz az átmozgató edzés az elgémberedett játékosoknak.
Várható időjárás:Kellemetlen időjárásra számíthatnak az egyesületek az egy fokkal fagypont alatti hőmérsékletű találkozón. Nem a hideg az egyetlen gondjuk, hiszen folyamatos erős széllökések csökkentik a hőérzetet és még hó is eshet, ami a pálya talajának nem kedvez feltétlen.
Játékvezető:A játszma felügyelője Paul Tierney lesz, aki régi motorosnak mondható már fiatal kora ellenére. A 40 éves szakember ezt az idényt górcső alá véve 14 bajnoki mérkőzésen fújta a sípot, amiken kiosztott 53 sárga kártyát (3,7 lap/meccs) és három pirosat (0,2 lap/meccs). Büntetőből egyet ítélt meg a bajnokságban.

A kluboknak még nem irányított közös csörtét.

A vendéglátóknak dirigált karrierje során eddig 14 tusájukon. Elért eredményeik nagyon jók: 13 győzelem és egyetlen egy vereség mindössze. Sárga lapból 16 (1,1 db/ütközet) került elő, míg kiállítás nem történt. Tizivel ötször (0,3/alkalom) kedvezett az egyesületnek.

A Tottenhamnek a szóban forgó szakvezető felügyelete alatt tíz mérkőzésen jóval negatívabb a sorozata, mivel két diadal, öt egál és három kudarc a mérlege. Ezzel a bíróval 15 sárga lap (1,5 lap/meccs) szerepel a statisztikájukban.

Tierney hű a régi bevált britt játékvezetéshez. Engedi a kemény ütközéseket, kevés lappal és sok kommunikációval dolgozik.
Közvetítés:Ha valaki megtekintené a derbit Magyarországon, annak a Spíler1 TV-n keresztül lesz esélye 18 órától.
Egymás elleni eredmények:Legutóbb 2020.11.21-én csaptak össze egymással a gárdák, akkor kisebb meglepetésre a vendég szempontból kedvező 2:0-val ért véget a mérkőzés.
Utolsó öt ütközetükből kétszer ünnepelhettek a hazaiak, egy “iksz” és két vendég győzelem mellett. Fej fej mellett haladnak a gárdák. Ezeken a találkákon egyébként háromszor fordult elő, hogy 2,5 gól felett gazdálkodtak a srácok.
Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

Előző cikkBundesliga, Leverkusen – Mainz, 2021.02.13., 15:30
Következő cikkLaLiga, Granada – Atletico Madrid, 2021.02.13 – 14:00