Kezdőlap Mérkőzés elemzések LaLiga, Real Sociedad – Cadiz, 2021.02.07. 14:00

LaLiga, Real Sociedad – Cadiz, 2021.02.07. 14:00

1946
0

SOCIEDAD – CADIZ

2021.02.07. 14:00, LaLiga, 22. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín: A találkozónak a Reale Seguros Stadion ad otthont. Hiába rendelkezik majdnem 40 ezer ülőhellyel sajnos nem tudják megtölteni a lelátokat a koronavírus járvány okozta zártkapus mérkőzés miatt.
Távolság: A két csapatot elég nagy távolság választja el egymástól. A játékosok miatt sokkal kímélőbb, ha repülőgéppel közlekednek a célpontig az Andalúziából érkező vendégek. Légvonalban kb. 830 kilométert kell megtennie a sárgáknak San Sebastianig, így lehet kicsit mereven érkeznek meg a találkozóra.
Várható időjárás:A hőmérséklet tíz fok körül alakul. Csapadékra nem lehet számítani bár olykor a szél bepróbálkozhat egy-egy kisebb lökéssel. Az időviszonyokról kijelenthető tehát, hogy nem nehezíti a játékosok dolgát!
Játékvezető:Valentin Pizarro Gomez fogja levezetni a találkozót. Idén hat LaLiga meccsen 27 (4,5/találka) sárgát és három pirosat (0,5 lap/találka) osztott ki, valamint befújt ugyanennyi tizenegyest (0,5/találka).

A hazai együttesnek eddig négy ütközetét felügyelte és elmondható, hogy ezeken még nem kaptak ki – három győzelem, egy döntetlen. Találkáik során hét darab sárga lapot (1,75 átlagban csörténként) gyűjtöttek be a játékvezetőtől.

A Cadiz valamivel jobban ismeri a sporit, hiszen karrierje során tízszer dirigált nekik a bíró. A mérlegük abszolút pozitívnak mondható: négy siker, öt “iksz” és egy kudarc mindösszesen. Figyelmeztetés itt már akadt szép számmal ugyanis 27 sárga kártya (2,7/párharc) és egy piros kártya (0,1/párharc) került elő, ugyanakkor befújt nekik hat tizit is (0,6/párharc).
Közvetítés:Ha valakit érdekelnek a látványos megmozdulások és szereti a spanyol focit, annak a Spíler TV garantáltan nyújt egy jó programot 13:55-től.
Egymás elleni eredmények:Legutóbb 2020.11.22-én csaptak össze egymással a klubok, akkor 1:0-ás Sociedad győzelemmel zárult a mérkőzés. Utolsó tíz párharcukból ötször örülhettek a hazaiak, négy döntetlen született és egyszer a vendégek ünnepelhettek. Ezeken a megmérettetéseken egyébként hatszor fordult elő, hogy 2,5 gól felett gazdálkodtak a srácok.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

SOCIEDAD

CADIZ

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

SOCIEDAD

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Miguel Ángel MoyaKapus000
Robin Le NormandVédő1801
Jon PachecoVédő000
David SilvaKözéppályás1112
Luca SangalliKözéppályás000

CADIZ

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Carlos AkapoVédő700
Luismi QuezadaVédő000
Álex FernándezKözéppályás2011
José MariKözéppályás800

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

SOCIEDAD

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

CADIZ

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

SOCIEDAD

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

CADIZ

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

SOCIEDAD

A hazaiak két komolyabb hiányzóval rendelkeznek a többiek perememberek leginkább. David Silva az egyik nagy kieső, aki izomsérüléssel küzd és az orvosok nem engedték pályára lépni. Kreativitása és meglátásai hiányozhatnak a játékszervezésből. A másik Robin Le Normand, a védelem oszlopos tagja eltiltás miatt lesz kénytelen kihagyni a találkozót.
Mikel Oyarzabal a legeredményesebb támadója a klubnak a bajnokságban nyolc találatával (0,5/meccs). Ez egy misztikus szám lehet számára, hiszen nyolcadik a bajnokság góllövőlistáján. Kiemelendő góléhsége, amit csapaton belüli egyik legtöbb (36) próbálkozáson is meglátszik, amiből 14 ment kapura (39%). Csapattársa, Alexander Isak nála is nagyobb kedvvel tüzel. A svéd támadó 40 kapura pörkölt labdájából 17 találta is el azt, ez 43 százalékos pontosságot jelent.
Le Normand egyértelműen csapatának mozgatórugója. Szezonbéli 825 pontos átadása (59/bajnoki) is erről árulkodik. Hiányában Mikel Merino veheti át a karmesteri pálcát a középpályán – 700 sikeres passz, ütközetenként 35 átlagban a neve mellett. A spanyol játékos egyébként akármilyen furán is hangzik részt vehet a francia védő pótlásában. A középpályán elért fölény döntő lehet. Ebben a szezonban 337-szer helyezte nyomás alá az ellenfeleit, ezáltal jól szűri a túloldalról érkező támadásokat. Amennyiben egy kis csibészséget kell belevinnie a defenzívába, attól sem riad vissza – jelzi ezt az ebben a kiírásban bemutatott 65 szabálytalansága is, ami messze kiemelkedő társaival szemben.
Remiro és Portu minden megmérettetésen ott lehetett a pályán a spanyol elsőosztályban.
A csapat legbefolyásolhatóbb pontja a védelem széle. Nacho Monreal és Andoni Gorosabel idén 262 rontott passzt (2,3/meccs) mutatott be. Posztjuk nem éppen ilyesfajta számokat követel meg, egy kicsit azonban mégis megvédeném őket, mivel rengeteg lasztival tömik a társakat különböző keresztezéseikkel. Utóbbi például 45 alkalommal próbálkozott, ami nagyszerű adat házon belül.
– Valószínűleg Álex Remiro kezd majd a hazai kapuban. Az idei esztendőben 21 meccsen 19 gólt (0,9 kapott gól/meccs) kapott, 55 kapura tartó lövésből 36 alkalommal (65 %) volt képes hárítani.

CADIZ

– A vendégeknek négy sérültet is otthon kellett hagyniuk. A csapat védelmének egyik láncszeme, Carlos Akapo térdsérülése még egyelőre pályán kívül tartja. Álex Fernandez és José Mari távolléte szintén egy nagyon fontos szegmense a ligameccsnek, ugyanis az orvosok a pálya közeléből is eltanácsolták őket izomsérülés miatt.
Álvaro Negredo, a rutinos róka hatszor (0,3 gól/mérkőzés) keserítette ellenfeleit, s ezzel ő gárdájának legeredményesebb játékosa a LaLiga-ban.
– A vendégek két legaktívabb embere a már említett ikon és Anthony Lozano közösen 13 kanadai pontnál jár a 2020/21-es bajnokságban, míg például Luis Suarez (Atletico Madrid) egymaga 14 találatot jegyez..
– “Jó az öreg a háznál” mondást sokan helyeslik a világon és lám a sokat emlegetett 18-as támadó veszi leggyakrabban célba a ketrecet. Ez évi 33 próbálkozásból 15 eltalálta azt (45%).
Álex Fernandez passzpontossága a legjobb a csapattársaihoz képest. Eddig 526 (26/meccs) alkalommal járatta meg a játékszert. Kiesése társai vállát terheli.
Salvi 56 darab ívelése magasan a kalózok fölé emeli őt. Váratlan nyújtottpasszai zavart kelthetnek a vendéglátók hátsó alakzatában.
Alfaro Espino rengetegszer helyezte nyomás alá (295) az idei esztendőben ellenfeleit.
Erőssége lehet a gyenge pontja is a gárdának. A szélsővédők támadójáték intenzitása visszaüthet a védekezésnél, pláne egy-egy kontránál. Főként az előbb említett Espino szór el sok labdát, ami az ő pozíciójában nem szerencsés.
Jeremías Ledesma, a kezdő kapus szezonbéli 18 csörtéjén 26-szor (1,4 kapott találat/meccs) kapitulált. Nem mellékes, hogy 69 kapujára tartó löketből 43-szor (62% a védési hatékonysága) hárított.

HASZNOS STATISZTIKÁK

SOCIEDAD

– Ebben a pillanatban az élvonal hatodik helyén állnak 32 ponttal. Mérlegük 21 ütközeten nyolc győzelem, ugyanennyi “iksz” és ötször kapitulált a társaság. Amennyiben csak az otthon lejátszott meccseit figyeljük a bajnokságnak, a hazai alakulat csak a 12. helyet foglalja el.
Elmúlt hat bajnokijuk negatív arányt hozott nekik: egy siker, három döntetlen és két kudarc.
Idei tíz san sebastiani fellépésük azt bizonyítja, hogy meglepő módon inkább hazai környezetben nem megy a házigazdáknak! Három darab 3 pontos, öt 1 pontos és két vesztes meccs. Ezeken leggyakrabban (három eset) 1:1-es állással jöttek le a végén a futballisták.
A kékek 40 százalékban vezettek a félidőben (négy alkalom) , de legtöbbször döntetlenre álltak otthon lejátszott elsőosztályú “párbajaikon” (ötször fordult elő).
A második félidőben aktívabb játékrész alakul ki általában, hiszen több találatot jegyeztek (18), azonban sűrűbben (10) is kellett kiemelni a hálóból a bogyót.
– Hazai derbijeiken fele arányban (öt) szerezték meg a vezető gólt, felében pedig ellenfeleik. Eddig a honi próbatételeinek 70 százalékában lőtt gólt a Sociedad, de megőrizni a kapujukat a bajtól csak háromszor sikerült (30%).
Legutóbbi tíz találkáján hatszor is 2,5 gól alatti párharcot játszott a kék-fehér klub.
Tíz csörtéjükből, amit a Real Seguros Stadionban vívtak meg négyszer adták le a vezetésüket, így a Cadiz meglepheti őket bizonytalan formájuk miatt.

CADIZ

Jelenleg a 13. pozíciót foglalják el 24 bajnoki strigulával, öt ponttal mögöttük már a kiesőzóna van. Eddigi 21 ligameccsén hat diadal, szintén hat pontosztozkodás és kilenc vereség fűződik a nevükhöz. Itt az idegenbeli tabellát ajánlanám mindenki figyelmébe, amin az előkelő hetedikek a sorban.
Jelenlegi öt meccses formájuk az élvonalban nem túl acélos! Egy tétmeccset tudtak megnyerni, két döntetlen és ugyanennyi “nullázás” mellett.
Idegenbeli tusáikon négy alkalommal se zörgették meg a hálójukat – ez a mutató már bíztatóbb rájuk nézve.
Elmúlt öt meccsükön négyszer is 2,5 gól feletti számokat hoztak párbaj ellenfeleikkel.
– A bajnokikon szünet előtti negyedórában kapják és az utáni 15 percben szedik össze a legtöbb találatot. Első félidőben rosszabb gólaránnyal rendelkeznek (mínusz hat, míg a másodikban mínusz négy), ezért fontos lenne számukra már a meccs korai szakaszában odafigyelni.
Vendégként három alkalommal is 0:0-ás eredménnyel mehettek szünetre a csapatok a meccsein.
– Majdnem fele arányban szerezték meg (9), valamint kapták az első gólt (10) az adott bajnokin – eggyel többször a kihívó egylet talált be.
A sorozatban ötödik legtöbbször (31) kellett kiszedniük a vendégeknek a kapuból a labdát! Védelmüket össze kell rántaniuk a mai meccsre, amennyiben pontokat szeretnének látni.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

SOCIEDAD

– “A Cádiz is nyerni akar. Ez egy maraton. Kétségtelen, hogy fontos meccsről van szó. Jó helyzetben állunk, azonban az eredmények nem úgy jöttek, ahogy mi azt szerettük volna. Az edzők miatt szeretem az ilyen jellegű csapatok stílusát, minden bajnokin meg akarják mutatni mindenkinek! Ebben a hónapban fontos derbijeink lesznek, így szeretnénk pozitív élményekkel gazdagodni.” – Imanol Alguacil, vezetőedző

CADIZ

– Az öltözőben pozitív a légkör. Boldogok a fiúk, talán én aggódom egyedül mert tudom milyen ez a bajnokság és nem szeretem hamar elhagyni. Élvezik az első osztályt, és lesznek bonyolultabb pillanatok, amelyeknél nekem kell lennem annak, aki a legjobban szurkol a csapatnak.  Tetszett a múltheti játék, de négy gólt szereztek, és ez nem jó így. 
Edző vagyok, akinek első dolga az, hogy rendbe tegye a gárdát,
de amikor hárommal meg négyel ütnek minket, arra nincs magyarázat.” – Álvaro Cervera, vezetőedző

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

Van egy két hiányzója a Real Sociedadnak ugyan, de a Cadiz véleményem szerint nem képvisel elegendő játékerőt egy esetleges meglepetés eredményhez. Negredo okozhat fejtörést, így a vendég találatra azért van remény. Gólgazdag (2,5 feletti) meccset várok, ahol a hazaiak fölülkerekednek a sárga mezeseken!
Előző cikkSerie A, AC Milan – Crotone, 2021.02.07 – 15:00
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói – 2021.02.07.