Kezdőlap Mérkőzés elemzések Ekstraklasa, Lechia Gdansk – Warta Poznan, 2021.02.05. – 18:00

Ekstraklasa, Lechia Gdansk – Warta Poznan, 2021.02.05. – 18:00

227
0

LECHIA GDANSK – WARTA POZNAN

2021.02.05. – 18:00, Lengyelország – Ekstraklasa, 16. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:Az összecsapás helyszíne a Gdansk városában található Stadion Miejski lesz. Az aréna befogadóképessége 43 615 fő, viszont ezt a találkozót is üres lelátók előtt fogják megvívni a felek a koronavírus miatti korlátozások értelmében.
Távolság: A Warta Poznan játékosainak 340 km-t kellett megtenniük, hogy eljussanak a találkozó helyszínére. Ezt a távolságot repülővel nagyjából 55 perc alatt megtehették a vendégek.
Várható időjárás:Gdansk városában -5°C körüli hőmérsékletre lehet számítani a találkozó kezdetekor. Csapdék érkezésére nem mutatkozik esély, a páratartalom 80-85% körül várható, továbbá enyhe széllökésekkel is számolniuk kell a csapatoknak.
Játékvezető:Az összecsapás játékvezetője Szymon Marciniak lesz. Ebben az idényben összesen 16 találkozón fújta a sípot, ahol kiosztott 55 sárga, (3,43/meccs) és 1 piros lapot, (0,06/meccs) valamint 9 büntetőt (0,56/meccs) ítélt meg.

Az idei szezonban a hazaiak számára már két találkozót is vezetett, melyeken a mérleg egy győzelem, és egy vereség. Ezen a két találkozón összesen 6 alkalommal mutatta fel a sárga kártyát Marciniak valamely Lechia játékosnak. Összesen már 38 találkozót vezetett a vendéglátóknak, a mérleg pedig 15 győzelem, 4 döntetlen, és 9 vereség.

A vendégek számára eddig csak egyetlen találkozón fújta a sípot, mégpedig az idei szezonban pont a Lechia Gdansk ellen, melyen vereséget szenvedett a Warta. Három játékos részesült sárga lapos figyelmeztetésben, egy pedig idő előtt mehetett zuhanyozni.
Közvetítés:Hazánkban egyik TV csatorna sem közvetíti a találkozót.
Egymás elleni eredmények:Mindössze 3 alkalommal találkozott korábban a két gárda, és mindegyik összecsapást a Lechia Gdansk csapata nyerte. Ebből a három találkozóból két alkalommal is gólt tudott szerezni mindkét csapat, és csak egy olyan mérkőzés volt, amikor 2.5 gól alatt maradtak felek.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

KEZDŐCSAPAT

Lechia Gdansk

Warta Poznan

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

Lechia Gdansk

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
AlomerovicKapus200
MihalikKözéppályás910
KaluzinskiKözéppályás800
ZwolinskiTámadó1331

Warta Poznan

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
RodriguezTámadó600

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

Lechia Gdansk

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

Warta Poznan

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

Lechia Gdansk

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

Warta Poznan

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

Lechia Gdansk

– A hazai együttesnek négy játékosát kell nélkülöznie, azonban egyikük sem alapember, mindegyikük főleg a padról beszállva segíti a csapat játékát.
Zwolinski kiesése lehet talán a legfájóbb, 13 találkozón kapott eddig lehetőséget a támadó, viszont mindössze 4 alkalommal volt kezdőként nevezve. 607 játékperce alatt 3 találatot jegyzett, ezzel csapata második legeredményesebb játékosa.
– A Cracovia csapatától kölcsönben szereplő Mihalik sem léphet ma pályára koronavírus fertőzés miatt. Átlagban csak 36 perc jut neki találkozónként, viszont a kiesése miatt eggyel kevesebb opciója van Piotr Stokowiec mesternek a középpályán.
Paixão a csapat ékköve. A portugál veterán támadó csapata minden találkozóján pályára lépett, 7 góljával pedig a gárda legeredményesebb játékosa. Ezzel a mennyiséggel a bajnoki góllövőlista 6. helyére fér fel.
Pietrzak a hazaiak legbiztosabb pontja. A hátvéd eddig szinte minden találkozót végig játszott. 5 kanadai pontjával, (1 gól, 4 assziszt) házon belül holtversenyben a legeredményesebb. Védekező feladatait is komolyabb szabálytalanságok nélkül látja el, mindössze egyszer kellett sárga lapos figyelmeztetésben részesíteni.
Nalepa-ról ugyanez már nem mondható el. Az ex-ferencvárosi játékosnak már 8 alkalommal mutatták fel a sárga kártyát, kétszer pedig idő előtt mehetett zuhanyozni. Ezzel a mutatóval, ő gyűjtötte a gárda sárga lapjainak majdnem ötödét, (18%) piros lapjainak pedig felét. (50%)
43 sárga, és 4 piros lappal a liga legszabálytalanabb csapatának vallhatja magát a hazai egyesület.
Futott mennyiségben a liga egyik leggyengébb csapata 110,51 km-rel. Náluk gyengébben csak két gárda teljesít ebben a statisztikai mutatóban.
– Az összeállítás Kuciak nevével fog kezdődni, aki eddig 13 mérkőzésen védhette a hazaiak hálóját. A szlovák portásnak eddig 17 alkalommal kellett maga mögé nyúlnia a labdáért, (1,3/meccs) 3 esetben pedig nem tudták az ellenfelek bevenni a kapuját, ami a meccsek 23%-át teszi ki.

Warta Poznan

– Egyedül Rodriguez játékára nem számíthat Piotr Tworek. Hiányát valószínűleg nem fogja annyira megérezni a csapat, hiszen 15 játéknap alatt csupán 284 percet töltött a pályán.
Két olyan játékos is van a keretben, akik eddig minden bajnoki találkozón lehetőséghez jutottak: Trałka és Kuzimski
– Nem is lehet véletlen, mindketten próbálják hátukon vinni a csapatot. Trałka 4 előkészítésével a vendégek legeredményesebbje, és a liga élmezőnyébe tartozik ebben a statisztikai mutatóban.
Kuzimski a gárda gólfelelőse. A házi góllövőlistát 4 találattal vezeti, ezzel egyébként elmondhatja magáról, hogy csapata góljainak több mint negyedét (28%) ő szerezte.
– A támadót elég sokszor keresik a társak a védelem mögé belőtt labdákkal. Ezt jól jelzi, hogy átlagosan 14 sprintet kell kivágnia találkozónként, amivel ott van a top 10-ben az egész ligában.
Futási mennyiségben nem sokkal nőnek vendéglátóik fölé a maguk 111,9 km-ével összecsapásonként.
– A teljes Ekstraklasa-t figyelembe véve a Warda birtokolja legkevesebbet a labdát. Átlagosan 41,3%-ban van náluk a játékszer.
– A csapat névsora Lis nevével fog kezdődni, aki 10 találkozón őrizte a ketrecet. 12 alkalommal jártak túl az eszén, (1,2/meccs) két összecsapáson azonban meg tudta őrizni kapuja sértetlenségét.

HASZNOS STATISZTIKÁK

Lechia Gdansk

– 15 forduló után a középmezőnyben tanyáznak. 19 begyűjött pontjuk a 8. helyre elég, a mérlegük pedig 6 győzelem, 1 döntetlen, valamint 8 vereség.
Otthonukban nem valami félelmetesek, 3 győzelmet és 5 vereséget tudnak felmutatni 8 találkozón, amivel a 10. helyen állnak a tabellán, ha csak a hazai meccseket vesszük figyelembe.
Legutóbbi 5 hazai összecsapásukból csak egyet tudtak megnyerni, a másik négy vereséggel végződött számukra.
– Ebben a szezonban, hazai találkozóik 88%-án legalább egy gólt kaptak, mindössze egyetlen mérkőzésen maradt érintetlen a hálójuk.
Gólszerzés tekintetében a találkozók utolsó fél órájában a legaktívabbak, góljaik felét ebben az időszakban jegyzik.
Legutóbbi 8 ütközetükből csak egy olyan volt (~12%), amikor mindkét csapat a kapuba talált.
Ugyanezen időszakot figyelembe véve, csak két olyan találkozó volt, amikor 2.5 gólnál többet láthattak a nézők.

Warta Poznan

– A vendég gárda a kiesés elől menekül, a 13. helyet foglalja el a tabellán. 16 egységet gyűjtöttek, 5 győzelem, 1 döntetlen és 9 vereség mellett.
Idegenbeli mérlegük 3 győzelem és 5 vereség, amivel a 11. pozíciót foglalják el.
Vendégként utóbbi három találkozójukat elvesztették, ugyanakkor gólgazdag mérkőzéseket játszottak, hiszen kétszer nem álltak meg 2.5 gól alatt a felek.
– A gólszerzés sokkal jobban megy nekik idegenben, találataik 71%-át otthonuktól távol szerezték.
– 14 szerzett góljukból mindössze négy esett az első játékrészben. Ezt azt jelenti, hogy sokkal aktívabbak a második félidőben, ekkor rúgják góljaik döntő többségét. (71%)
– Utóbbi 8 mérkőzésükből 5 alkalommal is 2.5 gólnál több született 90 perc alatt.
Idegenbeli találkozóik felén mindkét csapatnak sikerült a kapuba találnia.
– Köszönhetően annak, hogy főleg a találkozók második felvonásában eredményesek, leggyakrabban döntetlennel vonulnak a csapatok szünetre, amikor idegenben szerepel a Warta. (63%)

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

Lechia Gdansk

“Nem teszünk különbséget az újoncok és a többiek között. Minden ellenfél ellen ugyanúgy készülünk, mindegyiket ugyanúgy elemezzük. Nem becsülünk le senkit, számunkra minden meccs ugyanolyan fontos, legyen szó bajnoki vagy kupa találkozóról.”

Warta Poznan

“Nem akarunk olyan buta hibákat elkövetni, amik korábban akár csak egyetlen pontunkba is kerültek. Ebben a szellemben, és ezzel a mentalitással készülünk a Lechia elleni találkozóra. ”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Kiélezett találkozó lehet, a Warta a legutóbbi győzelme után talán kicsit jobb hangulatban készülhetett a találkozóra. A két fél között a szezon első meccsén egyetlen gól döntött, és szerintem most sem lesz ez másképp. Szoros vendégsikerre számítok, úgy, hogy mindkét csapat megzörgeti a hálót.
Előző cikkSeria A, Fiorentina-Inter, 2021.02.05., 20:45
Következő cikkChampionship, Swansea – Norwich, 2021.02.05., 21:15