Kezdőlap Mérkőzés elemzések Ekstraklasa, Lech Poznan – Zaglebie Lubin, 2021.02.05. 20:30

Ekstraklasa, Lech Poznan – Zaglebie Lubin, 2021.02.05. 20:30

1660
0

LECH POZNAN – ZAGLEBIE LUBIN

2021.02.05. 20:30, Ekstraklasa
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín: A Stadion Miejskiben látja vendégül a Lengyelországban “Kolejorz” becenéven emlegetett hazai gárda a “Miedziowi”-t, azaz a Zaglebie Lubint. A majd 43 ezer fő befogadására képes létesítmény sajnos ma nem tudja kihasználni a méretbeli adottságait, hiszen a koronavírus miatt zártkapus mérkőzést rendeznek.
Távolság: A két csapatot nagyjából 150 kilométer választja el egymástól, amit kb. két óra buszúttal tett meg a vendég együttes.
Várható időjárás:Hűvös, száraz találkozóra számíthatunk. A hőmérséklet fagypont körül alakul, csapadékra nem sok esély van. Kisebb széllökések okozhatnak kellemetlenebb hőérzetet még a focistáknak.
Játékvezető:Sebastian Jarzebakot bízták meg az összecsapás levezénylésével. A 46 éves játékvezető idén hét lengyel élvonalbeli találkán fújt. Ezeken 24 sárga lapot és kettő pirosat osztott ki, bűntetőből pedig egyet sem ítélt meg.

A hazaiak nyolc párharcon szerepeltek a kezei alatt és büszkén mondhatják el, hogy még nem kaptak ki a “felügyelete” mellett. Hat győzelem és két döntetlen a mérlegük. A figyelmeztetéseket tekintve felmutatott kilenc sárga és egy piros kártyát. Tizenegyessel még nem kedvezett nekik.

A Lubin valamivel jobban ismerheti Jarzebak sporttársat, hiszen 17 csörtén is ő fújta a sípot. Teljesítményük változó volt a meccseken: hat diadal, ugyanennyi pontosztozkodás, valamint öt vereség. Büntetőrúgást még a vendégek sem lőhettek.
Közvetítés:A mérkőzést Magyarországon nem “sugározza” egy tv adó sem.
Egymás elleni eredmények:Legutóbb még a szezon elején, 2020.08.21-én ütköztek meg egymással a klubok, akkor 2:1-es “köröm lerágós” párbajon a jelenlegi vendég banda örülhetett a végén. Utolsó öt párharcukból egyszer sem ért el sikert a nagy múltú poznani egylet. A Zaglebie Lubin háromszor tudta felülmúlni őket két “iksz” mellett. Ezeken egyébként négyszer fordult elő, hogy 2,5 gól felett gazdálkodtak a srácok.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

LECH POZNAN

ZAGLEBIE LUBIN

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

LECH POZNAN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Lubomir ŠatkaVédő1101

ZAGLEBIE LUBIN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Dominik JonczyVédő900
Sasa BalićVédő1220
Djordje CrnomarkovićVédő900

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

LECH POZNAN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

ZAGLEBIE LUBIN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

LECH POZNAN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

ZAGLEBIE LUBIN

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

LECH POZNAN

A hazaiak egyetlen egy sérülttel rendelkeznek Lubomir Šatka személyében, aki ugyan már könnyített edzésen vesz részt a bajnokira azonban még nem áll készen egyelőre. Alapesetben kezdő védőként számítanak a szlovák válogatott hátvédre, így megfelelő pótlást kell találni a helyére pláne azt tekintve, hogy ő kezdi el szervezni alakulatának a játékát hátulról általában. A legpontosabban passzol (93 százalékban), ami kiemeli társai közül.
Mikael Ishak egyértelműen a legveszélyesebb fegyvere a Poznannek a bajnokságban hét találatával (0,5/meccs). Ezzel a hatodik a lengyel elsőosztály góllövővőlistáján holtversenyben, valamint ötödik a 90 perc/gól arány mutatóban. A második helyen négy góllal Dani Ramirez következik a sorban. A két játékos összesen 14 kanadai pontnál jár a szezonban.
Pedro Tiba, illetve Alan Czerwinski nagy előkészítő hírében állnak házon belül. A maguk három-három gólpasszával a legtöbbször szolgálták ki társaikat.
Tymoteusz Puchacz szélső felfutásai nem kis galibát idézhet elő a narancs mezeseknél. Gyorsaságát kihasználva egy fontos fegyver lehet az arzenáljuknak. Idén nála mérték a második legnagyobb futósebbességet (majdnem 35 km/h) az utolsó előtti Stal Mielec elleni csatájukkor.
Dorde Crnomarkovic nem esik kétségbe ha szabálytalanul tudja csak megállítani az ellenfelet. Őt állították ki idén egyedül a gárdából (igaz csak egyszer történt meg), emellett még egy sárga lapja (~0,2 kártya/találka) van. Amúgy elmondható az egyesületről, hogy “tisztafocit játszik”.
Filip Bednarek a kék-fehérek kezdő kapusának számít, nem is véd rosszul! Eddig három alkalommal tudta megőrizni kapuját a góltól, amivel a sorozat top10-es listáján is jelen van.
Filip Marchwinski bármikor bevethető ha esetleg akadozna az előrejáték. Alátámasztja, hogy a 2020/21-es évadban már tízszer cserélték be.
Három játékosa is végigjátszotta az összes bajnokiját az idei kiírásban a hazaiaknak. Czerwinski, Puchacz és a spanyol Ramirez szintén elmondhatja magáról, hogy szinte kihagyhatatlan a keretből.

ZAGLEBIE LUBIN

– A vendégek három hiányzót lesznek kénytelenek kihagyni az utazó keretből. Mindannyian kulcsfontosságú védők, így nem kis gondok elé néz a Lubin. Dominik Jończy, Sasa Balić és Djordje Crnomarković is lapos figyelmeztetés miatt nem játszhat a derbin. Számos jel utal arra, hogy vendégségbe érkezők védelmét létrehozhatja: Damian Oko, aki közel egy éve nem játszik a bajnokságban, és Kamil Kruk, aki fiatal és tapasztalatlan.
A találatok eloszlanak, ami jelzi egy igazi gólvágó szükségességét. Első helyen Lorenco Simic tartózkodik három góllal, aki egyébként egy hátvéd. Összehasonlításképpen a vendégeknél a legtermelékenyebb négy játékos nem üti meg az ellenfél két labdarúgóját összesítve a kanadai pontokban (13).
Filip Starzynski találja meg legsűrűbben csapattársait a gólt megelőző átadással – szám szerint háromszor volt szemfüles.
Sasa Balic távollétével gyengül a csapat szélén a defenzió, igaz pont a túlzott magabiztosság miatt maradt ma ki eltiltás miatt. Sárga lapjai összegyűltek a védőnek.
– Kondíciós probléma nincs a klubnál, s ezt jelzi a negyedik legtöbb futott kilométer (kb. 115 km/meccs) csapatszinten átlagolva. Mint tudjuk egy védekező egylet többet mozog a bogyó megszerzéséhez, így ez mindenképpen egy visszahúzódóbb taktikai jellemet von maga után.
Jevgenyij Baskirow az együttes motorja és nem csak a defenzív feladatok ellátása miatt a középpályán visszább vont szerepkörben. Az előbb említett statisztikának nagy elősegítője, ami az idei második legnagyobb mennyiségű futott km (~13 km) egy ütközeten is fémjelez.
Rok Sirk eddig nem tudta megvetni a lábát a kezdőben, de bízik benne a stáb. Eddig 11-szer szállt be csereként, hogy felturbózza a támadójátékot.
Dominik Hladun, a kezdő portás szezonbéli 15 csörtéjén 17-szer (~1 kapott találat/meccs) kapitulált és tovább növeli ázsióját a három beszedett találat nélküli párharc.

HASZNOS STATISZTIKÁK

LECH POZNAN

– Ebben a pillanatban a lengyel Ekstraklasa tizedik helyén szerénykednek 18 ponttal. Mérlegük 15 ütközeten négy győzelem, hat “iksz” és ötször kapitulált a társaság. Lőtt gólok tekintetében szépen muzsikálnak (24), hisz csak a Rakow szerzett náluk többet. A kutya inkább a “hátul” lesz elásva. A negyedik legtöbbször (23) kellett kiszedniük a saját hálójukból a játékszert.
– Amennyiben csak az otthon lejátszott meccseit figyeljük a bajnokságnak, a hazai alakulat a 11. helyet foglalja el.
Elmúlt négy bajnokijuk negatív arányt hozott nekik: két döntetlen és két kudarc. A kiesőhely ugyan még távol van, azonban ennél jobb időpont nem is lehetne a jég megtörésére. Amennyiben otthon tartják a három pontot, akár a tabella első felébe kapaszkodhatnának fel.
Idei hét hazai fellépésükön kettő darab siker, három 1 pontos és kettő vesztes meccset tudnak maguk mögött.
A félidőben a Stadion Miejskiben általában (négy alkalom) hátránnyal fordultak a fiúk. Gyakori állás a 0:0 és a 0:1-es “égés” – két esetben volt mindkét állás az eredményjelzőn. Nem éppen nevezhető oroszlánbarlangnak az otthonuk.
Az együttes a félidő tájékán a legaktívabb. A szünet előtti és utáni negyedórában hat-hat gólt szereztek, ez a félórás időintervallum pedig kiteszi góljaik felét.
– Minden megmérettetését figyelembe véve az elsőosztályban hétszer tudták meglőni a vezető találatot, nyolcszor pedig ellenük tették meg ezt.
Legutóbbi öt találkáján háromszor 2,5 gól alatti párharcot játszott a Lech.

ZAGLEBIE LUBIN

Jelenleg a hetedik pozíciót foglalják el 22 bajnoki strigulával, mindössze hat ponttal vannak az Európa Liga selejtezőt érő helyek.. Eddigi 15 ligameccsén hat diadal, négy pontosztozkodás és öt vereség fűződik nevükhöz.
Itt az idegenbeli tabellát ajánlanám mindenki figyelmébe, amin a 14. helyen vannak a lubiniak hét egységgel.
Jelenlegi öt meccses formájuk a lengyel élvonalban két három pontos tétmeccset tudtak megnyerni, egy döntetlen és ugyanannyi “nullázás” (mint diadal) mellett.
Vendég tusáikon salamonian megoszlanak a végeredmények, ugyanis egyszer előfordult mindegyik.
Elmúlt négy csörtéjükön háromszor is 2,5 gól feletti számokat hoztak.
– A védelmük a liga középmezőnyéhez tartozik, a támadósorukat már említettem a gyenge szereplés kapcsán. Csak három együttes tudott kevesebbszer betalálni a kapuba.
Vendégként három alkalommal is 2:1-es eredménnyel álltak a lefújást követően a legtöbbször.
A szünetre általában döntetlennel mentek pihenni az otthonuktól távoli párbajaikon (négy eset).

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

LECH POZNAN

– “Elemeztem azokat a játékosokat, akik a Zagłębie edzőjének rendelkezésére állnak, és készülünk rájuk. Csapat és egyéni elemzést készítettünk arról, hogy milyen kezdővel állnak fel.
Nem nézem, ki nem lesz ott. 
Ilyen helyzetek történnek, nincs minden játékos a rendelkezésünkre.
Így lesz ez most is. 
Nehéz a helyzet ebben fordulóban mert lesznek sérülések, kártyák, minden felhalmozódik. 
Figyelembe kell venni, hogy minden meccsen előfordul némi hiányzás, de minden ellenfélre fel kell készülni. Ha sikerül elérnünk azt, amit feltételeztünk, úgy gondolom, hogy boldogok leszünk!- Żuraw, vezetőedző

ZAGLEBIE LUBIN

– Ezen a héten szorosan készülünk legközelebbi riválisunkra. 
Elemezzük a csapatukat és a játék módjukat, és kialakítjuk a számunkra megfelelő taktikát. 
Mint már korábban említettem, állandóan keményen dolgozunk és most a legfontosabb az, hogy kitoljuk formánk a pénteki játékra, mert a hosszú szünet utáni első meccs mindig nagyon fontos. 
Nyerni akarunk! – Filip Starzyński, játékos

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

Ugyan a Zaglebie Lubin előrébb áll a Lech Poznannél a táblázaton, de véleményem szerint ennyi kezdő védő hiányát már nem tudják megoldani. Lech Poznan sikert várok egy 2,5 gól feletti találkozón!
Előző cikkChampionship, Swansea – Norwich, 2021.02.05., 21:15
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói – 2021.02.06.