Kezdőlap Mérkőzés elemzések Premier League, Liverpool – Brighton, 2021.02.03. 21:15

Premier League, Liverpool – Brighton, 2021.02.03. 21:15

1837
0

LIVERPOOL – BRIGHTON

2021.02.03. 21:15, Premier League
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín: A Premier League 22. forduló párosításai közül egyik szerdai zárómeccsének szervezték meg a nagyérdeműnek a Liverpool-Brighton derbit. A találkozónak a méltán híres Anfield Stadion ad otthont. Hiába a több mint 53 ezer ülőhely, ma sajnos egy néző sem tekintheti meg a párharcot a járvány okozta zártkapuk miatt.
Távolság: Enyhe túlzással élve nevezhetnénk ezt akár Anglián belül észak és dél csatájának is – igaz a hazaiak talán inkább északkeleti tájolásúak. A lényeg, hogy a két csapatot elég nagy távolság választja el egymástól. Légvonalban majdnem 350 kilométert tesznek meg a sirályok Liverpoolig, hogy megküzdhessenek a három pontért.
Várható időjárás:A hőmérséklet tíz fok körül alakul. Ugyan kisebb széllökések és pár bárányfelhő is tiszteletét teheti a találkán, de csapadékra nem kell számítani. Az időviszonyokról kijelenthető tehát, hogy kegyes lesz a brigádokhoz!
Játékvezető:A játszma felügyelője Kevin Friend lesz, aki régi motorosnak mondható már. Az angol foci szerelmeseinek egy majdnem öt évvel ezelőtti balesetéről lehet ismerős, ami nagy médiavisszhangot is kapott. Egy Bournemouth – Southampton erőpróbán történt az eset, hogy negyedik játékvezetőként megindult a vendég kispad irányába, amikor megbotlott és beverte a fejét. Pár másodpercig eszméletlen volt és kórházba is szállították, de szerencsére nem esett komolyabb baja.

Beszéljünk azonban a statisztikáról is! A 49 éves szakember ezt az idényt górcső alá véve 12 bajnoki mérkőzésen fújta a sípot, amiken kiosztott 28 sárga kártyát (2,3 lap/meccs) és kettő pirosat (0,2 lap/meccs). Büntetőből hármat (0,3 tizi/meccs) ítélt meg.

A kluboknak már két közös csörtéjük alkalmával is bíráskodott. Mindegyiket behúzta a Pool – hazai környezetben 4:0 arányban, idegenben pedig 1:0-val. A vörösök tizenegyest is kiharcoltak maguknak utóbbin, amit Salah értékesített.

A vendéglátóknak dirigált karrierje során az egyik legsűrűbben (az Evertonnal holtversenyben). Eddigi 33 tusájukon elért eredményeik a következők: 20 győzelem, hét döntetlen és hat vereség. Sárga lapból 46 (1,4 db/ütközet) került elő, míg kiállítás kétszer történt. Tizivel hatszor (0,2/alkalom) kedvezett az egyesületnek.

A Brightonnak 25 mérkőzésen 10 diadal, három egál és 12 kudarc a mérlege. Ezzel a bíróval 35 sárga lap (1,4 lap/meccs), négy piros (kb. 0,2/meccs) és öt tizenegyes szerepel a statisztikájukban.
Közvetítés:Ha valaki megtekintené a derbit Magyarországon, annak a DigiSport1 TV-n keresztül lesz esélye 21:15-től.
Egymás elleni eredmények:Legutóbb 2020.11.28-án csaptak össze egymással a gárdák, akkor 1:1-es salamoni pontosztozkodással zárult a mérkőzés. A vörösök fölénye érződik a döntetlen ellenére, hiszen utolsó öt csörtéjükből négyszer ünnepelhettek a hazaiak. Ezeken a találkákon egyébként háromszor fordult elő, hogy 2,5 gól alatt gazdálkodtak a srácok.
Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

Előző cikkCopa del Rey, Granada – Barcelona, 2021.02.03., 21:00
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói – 2021.02.03.