Kezdőlap Mérkőzés elemzések Premier League, West Ham – Liverpool, 2021.01.31. 17:30

Premier League, West Ham – Liverpool, 2021.01.31. 17:30

1748
0

WEST HAM- LIVERPOOL

2021.01.31. 17:30, Premier League
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín: A Premier League idei 21. forduló egyik párosításának hozták össze nekünk a West Ham – Liverpool derbit. A találkozónak az Olympic Stadium ad otthont. Hiába a több mint 80 ezer ülőhely, ma csak korlátozott számú szurkoló fog tartózkodni a stadionban a járvány okozta “félig” zártkapuk miatt.
Távolság: A két csapatot elég nagy távolság választja el egymástól. Légvonalban majdnem 300 kilométert tesznek meg a vörösök Londonig, hogy megküzdhessenek a három pontért.
Várható időjárás:A hőmérséklet négy fok körül alakul. Csapadékra lehet számítani és olykor a szél is bepróbálkozhat egy-egy kisebb lökéssel. Az időviszonyokról kijelenthető tehát, hogy nem hagyják cserben a találkozót! Angol derbihez igazi angol időjárás dukál!
Játékvezető:A sunderlandi születésű Jonathan Moss kapta a megtiszteltetést, hogy levezényelje az ütközetet. Az 50 éves szakember ezt az idényt górcső alá véve 11 bajnoki mérkőzésen fújta a sípot, amiken kiosztott 25 sárga kártyát (2,3 lap/meccs) és három (0,3 tizi/meccs) büntetőt ítélt meg. Piros lapot idén még nem villantott!

A kluboknak már két közös csörtéjük alkalmával is bíráskodott. A fővárosban 2:0 arányban a liverpooliak diadalmaskodtak, az Anfielden szintén ők tudták otthon tartani mind a három pontot (3:2). A figyelmeztetéseket figyelembe véve öt sárga lapot osztott ki a jelenlegi hazai gárdának, egyet sem a vendégeknek. A Pool tizenegyest is kiharcolt magának, amit Salah értékesített.

“A kalapácsosok” 28 összecsapásán is ő bíráskodott. Elért eredményeik: tíz győzelem, nyolc döntetlen és tíz vereség. Sárga lapból 48 (1,5 db/ütközet) került elő, míg kiállítás kétszer történt. Tizit ötször fújt be a londoni egyesületnek.

A Liverpool 24 mérkőzésen 15 diadal, öt egál és négy vereség. Ezzel a bíróval 27 sárga lap (kb. 1 lap/meccs), három piros (0,1/meccs) és ugyanennyi tizenegyes szerepel a statisztikájukban.

Az angoloknál amolyan íratlan szabály, hogy kevés lappal vezetik le a mérkőzéseket, engedve a keményebb párharcokat. A játékosokkal sokat kommunikálnak végig a 90 perc során és Moss szintén ezt a stílust képviseli.
Közvetítés:Ha valaki megtekintené a derbit Magyarországon, annak a DigiSport1 TV-n keresztül lesz esélye 17:25-től.
Egymás elleni eredmények:Legutóbb 2020.10.31-én csaptak össze egymással a gárdák, akkor 2:1-es izgalmas Pool győzelemmel zárult a mérkőzés. A vörösök fölénye amúgy is érződik, hiszen utolsó tizenkét csörtéjükből kétszer örülhettek a hazaiak, három döntetlen született és hétszer a vendégek ünnepelhettek. Ezeken a találkákon egyébként hétszer fordult elő, hogy 2,5 gól felett gazdálkodtak a srácok.
Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

Előző cikkPremier League, Chelsea – Burnley, 2021.01.31 – 13:00
Következő cikkPremier League, Brighton – Tottenham, 2021.01.31 – 20:15