Kezdőlap Mérkőzés elemzések Copa Libertadores Döntő, Palmeiras – Santos, 2021.01.30., 21:00

Copa Libertadores Döntő, Palmeiras – Santos, 2021.01.30., 21:00

1229
0

PALMEIRAS – SANTOS

2021.01.30. 21:00, Copa Libertadores Döntő
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A Copa Libertadores, azaz a legjobb dél-amerikai csapatok kupája döntőhelyszínének nem is lehetne jobb választás, mint a Maracanã Stadion. A létesítmény Brazíliában, Rio de Janeiroban található és kb. 89 ezer néző elhelyezését tudják megoldani a fővárosban. Ezt sajnos most a zártkapuk miatt nem fogják kihasználni a koronavírusra való tekintettel.
Távolság: Semleges helyszínről van szó, de mégis örülhetnek az egyesületek, hiszen országon belül utaznak. A hazai csapatként megjelölt Palmeiras nagyjából 430 kilométer buszútat tett meg, míg a Santos 500 körül. A kluboknak ez kb. 6 órás utazást jelent.
Várható időjárás:A rangadónak plusz pikantériájává vállhat a környéken sárga riasztást is kiváltó 36 fok körüli kánikula. Csapadék szinte biztosra vehető, hogy nem fenyegeti a kupadöntőt.
Játékvezető:Patricio Loustau lett kijelölve a mérkőzés játékvezetőjének. A sporttárs a Copa Libertadoresben 37 ütközeten fújta a sípot, ki is osztott ezeken 186 sárga lapot (5 lap/meccs), 13 pirosat (~0,1 lap/meccs) és megítélt hat tizenegyest. Rutinos, kiegyensúlyozott így jó választásnak tűnik, hogy levezesse ezt a mindent eldöntő párharcot.

Több brazil csapatnak is fújt már találkozót, a Palmeiras viszont még nem futott össze az argentin bíróval. Nem tudni hogyan jönnek majd ki és azt sem készültek-e rá, de ez is csak fokozza az izgalmakat!

A Santos gárdáját csak egy alkalommal fújta össze a szél eddig a sporival. Elmondhatni tehát, hogy itt sem beszélünk régi ismeretségről! Még 2012-ben egy csoportmeccs volt, amit 2:0 arányban tudott megnyerni a brazil gárda. A második gól szerzőjét egyébként valószínűleg mindenki ismeri, hiszen egy bizonyos Neymar Jr. nevű fiatalember volt a tettes. Eddig felmutatott egy sárga kártyát a vendégeknek.
Közvetítés:Magyarországon a mérkőzést nem közvetíti egy tv adó sem!
Egymás elleni eredmények:Egymással utoljára 2020.12.05-én találkoztak, akkor 2:2-es salamoni döntetlen született a bajnokságban. Utolsó hat csörtéjükön háromszor született ugyanilyen eredmény két hazai és egy vendég siker mellett. Amennyiben a gólokat nézzük egy nagyon változékony tényezőről beszélhetünk! Elmúlt tíz csatájuk alkalmával fele-fele arányban fordult elő 2,5 találat alatti és afeletti mérkőzés.

Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó. Az előfizetéshez klikk ide!

Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

Előző cikkTop 10 sportpillanat 2020-ból
Következő cikkLa Liga, Real Madrid – Levante, 2021.01.30., 16:15