Kezdőlap A nap elemzése Bundesliga, Frankfurt – Hertha, 2021.01.30. 15:30

Bundesliga, Frankfurt – Hertha, 2021.01.30. 15:30

1660
0

FRANKFURT – HERTHA

2021.01.30. 15:30, Bundesliga
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín: A Bundesliga idei 19. fordulójának egyik szombati nyitómeccsére nem akármilyen párosítást hoztak össze nekünk a Frankfurt – Hertha összecsapással. A derbinek a Deutsche Bank Park ad otthont. Hiába a több mint 51 ezer ülőhely, ma egy szurkoló sem fog tartózkodni a stadionban a járvány okozta zártkapuk miatt. Ne csüggedjünk, az összecsapás izgalmait ez nem befolyásolhatja hiszen ez lesz Dárdai Pali új berlini érájának a debütáló meccse!
Távolság: A két csapatot elég nagy távolság választja el egymástól. A játékosok miatt sokkal kímélőbb, ha repülőgéppel közlekednek a célpontig a fővárosiak. Légvonalban kb. 420 kilométert kell megtennie a kék-fehéreknek Frankfurtig, így lehet kicsit mereven érkeznek meg a találkozóra.
Várható időjárás:A hőmérséklet fagypont körül alakul. Csapadékra havazás formájában lehet számítani és olykor a szél is bepróbálkozhat egy-egy kisebb lökéssel. Az időviszonyokról kijelenthető tehát, hogy nem segíti a két gárdát!
Játékvezető:A mindösszesen 29 éves Florian Badstübner fogja levezetni a találkozót. Idén öt Bundesliga meccsen 17 (3,4/találka) sárgát osztott ki, valamint befújt két tizenegyest. Piros nem került elő, ezzel nem tartozik a “kemény” sporik közé.

Fiatalságának köszönhetően még nem rendelkezik nagy Bundesliga rutinnal. Egyik együttesnek sem dirigált még tétmeccset.
Közvetítés:Ha valaki garantáltan lerágná a körmét a derbit végignézve Magyarországon, annak a Sport2 TV-n keresztül lesz esélye fél négytől.
Egymás elleni eredmények:Legutóbb 2020.09.25-én csaptak össze egymással a klubok, akkor 3:1-es sima Frankfurt győzelemmel zárult a mérkőzés. Utolsó tíz párharcukból háromszor örülhettek a hazaiak, ugyanennyi döntetlen született és négyszer a vendégek ünnepelhettek. Ezeken a találkákon egyébként hatszor fordult elő, hogy 2,5 gól felett gazdálkodtak a srácok.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

FRANKFURT

HERTHA

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

FRANKFURT

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Ragnar AcheTámadó200

HERTHA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Dedryck BoyataVédő1300
Javairo DilrosunKözéppályás702

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

FRANKFURT

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HERTHA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

FRANKFURT

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HERTHA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

FRANKFURT

A hazaiak komolyabb hiányzóval nem rendelkeznek. Ragnar Ache idén még nem mutatott sokat magából jelenleg térdsérüléssel szenved. Pár hét pihenőt ítéltek meg neki az orvosok.
Andre Silva a legeredményesebb támadója a klubnak a bajnokságban 14 találatával (0,8/meccs). Ezzel második a bajnokság góllövőlistáján. Kiemelendő góléhsége, amit egyesületén belüli legtöbb (55) próbálkozásán is meglátszik. Ebből 23 ment kapura (41%).
Hinteregger egyértelműen csapatának mozgató rugója. Szezonbéli 845 pontos átadása is erről árulkodik. Az osztrák védő természetesen a védekezésből is kiveszi a részét. Sikerült 46 alkalomból 26-szor is megnyernie párharcait (56%), 94 tisztázás és ő blokkolt legsűrűbben (28). Mondhatni tréfásan, hogy mindig jókor volt jó helyen.
Daich Kamada 264 alkalommal helyezte nyomás alá az ellenfeleit, ami nem kis terhet vett le a védelem válláról. A támadásokat is elősegíti, példának okáért 33 kulcs- és hat gólpasszával.
A csapat legbefolyásolhatóbb pontja Djibril Sow. Idén 26 rontott passz (2,3/meccs) áll a neve mellett. Rendelkezik négy sárga lappal (0,4/találka) is, ami csapaton belül a második legtöbb.
Filip Kostic próbálta meg a legtöbbször (80) beívelni a labdát a társaknak, így az esetleges begyakorolt elemek veszélyesek lehetnek. Ebben a “műfajban’ a legjobb a ligában egyébként.
– Valószínűleg a Kevin Trapp kezd majd a hazai kapuban. Az idei esztendőben 18 meccsen 27 gólt (1,5 kapott gól/meccs) kapott, 80 kapura tartó lövésből 53 alkalommal (66 %) volt képes hárítani.

HERTHA

– A vendégek két sérülttel rendelkeznek. A csapat védelmének egyik legfontosabb láncszeme, Boyata lábsérülése még minimum egy hónapig pályán kívül tartja. A védő rengeteg pontos passzal (705) rendelkezik, ami csapatából is kiemeli. Hiányzik még Javairo Dilrosun a középpályáról szalagsérülés miatt, ami szintén több hetes távollétet jelent.
Matheus Cunha hatszor (0,4 gól/mérkőzés) keserítette ellenfeleit, s ezzel ő gárdájának legeredményesebb játékosa a Bundesligában. Ez is mutatja, hogy igazi góllövő hiányában szenved a Hertha Berlin SC.
– A vendégek két legaktívabb játékosa Cunha és Córdoba közösen 13 kanadai pontnál jár a 2020/21-es bajnokságban, míg Lewandowski (Bayern München) egymaga 28-al.
A már sokszor említett brazil középpályás próbálkozott kapura zúdítani a lasztit javarészt idén a berliniek közül. 40 kísérletéből 17 (0,4 pontos/lövés) találta el a “ketrecet”. Mindebből hat találat(35%) született.
Niklas Stark passzolja pontosan legtöbbször társához a labdát a klubjában. Eddig 708 (39/meccs) alkalommal járatta meg a játékszert, aki a már említett Boyata-val közösen szervezi hátulról a játékot általában.
– Az Arsenalt is megjárt Matteo Guendouzi helyezte nyomás alá a legtöbbször idén ellenfeleit a teamből.
Erőssége lehet a gyenge pontja is a gárdának. A két szélsővédő támadójáték intezitása visszaüthet a védekezésnél, pláne egy-egy kontránál. Pekarik és Mittelstadt sok labdát szórtak el, ami az ő pozíciójukban nem szerencsés. Dárdai talán összetudja szedni a játékukat!
Alexander Schwolow, a kezdő kapus szezonbéli 18 csörtéjén 32-szer (1,7 kapott találat/meccs) kapitulált. Nem mellékes, hogy 74 kapujára tartó löketből 42-t (57% a védési hatékonysága) fogott meg.

HASZNOS STATISZTIKÁK

FRANKFURT

– Ebben a pillanatban az élvonal hatodik helyén állnak 30 ponttal. Mérlegük 18 ütközeten hét győzelem, kilenc “iksz” és kétszer kapitulált a társaság. Amennyiben csak az otthon lejátszott meccseit figyeljük a bajnokságnak, a hazai alakulat a nyolcadik helyet foglalná el.
Elmúlt hat bajnokijuk pozitív arányt hozott nekik: négy siker, egy döntetlen é egy kudarc. Ha pedig nyolc csatát veszünk alapul, akkor az azon elért eredmények alapján a harmadik lenne a német elsőosztályban. Magabiztosan várhatják az összecsapást.
Idei nyolc hazai fellépésükön egyszer sem találtak legyőzőre! Három darab 3 pontos és öt 1 pontos meccs. Ezeken mindig rúgott gólt mindkét csapat és legtöbbször (4 eset) 1:1-es állással jöttek le a végén a futballisták.
A fővárosiak 38 százalékban vezettek a félidőben (3 alkalom) , de legtöbbször döntetlenre álltak a Deutsche Bank Parkban lejátszott elsőosztályú “párbajaikon”.
– Kiegyensúlyozottak, ami a gólok félidei elosztását illeti. Mindkét félidőben hét találatot jegyeznek, kapottaknál pedig minimális eltérés van (elsőben négy, másodikban hat).
– Hazai környezetben csak háromszor szerezték meg a vezető gólt, ötször pedig ellenfeleik. Eddig minden otthoni meccsén lőtt gólt mindkét résztvevő!
Legutóbbi tíz találkáján hétszer is 2,5 gól feletti párharcot játszott a Frankfurt.

HERTHA

– A vendégek hullámvölgybe kerültek, ezért is történt az edzőváltás. Jelenleg a 14. pozíciót foglalják el 17 bajnoki strigulával, mindössze két ponttal mögöttük már a kiesőzóna van. Eddigi 18 ligameccsén négy diadal, öt pontosztozkodás és kilenc vereség fűződik nevükhöz. Itt az idegenbeli tabellát ajánlanám mindenki figyelmébe, amin Pali szeretett csapata csak a 15.!
Jelenlegi öt meccses formájuk a Bundesliga-ban katasztrofális! Egy elfuserált tétmeccset tudtak megnyerni, egy döntetlen és három “nullázás” mellett.
Idegenbeli tusáikon három ütközeten sem nyeltek be egy lövést sem, ebben a mutatóban másodikak a ligában.
Elmúlt öt meccsükön háromszor is 2,5 gól feletti számokat hoztak.
– A bajnokikon 61 és 75 perc között kapják és az utolsó negyedórában szedik össze a legtöbb találatot.
Vendégként négy alkalommal is 0:0-ás eredménnyel mehettek szünetre a csapatok a fővárosiak meccsein.
A sorozatban harmadik legtöbbször (32) kellett kiszedniük a vendégeknek a kapuból a labdát! Védelmüket össze kell rántaniuk a mai meccsre, amennyiben pontokat szeretnének látni.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

FRANKFURT

„Valószínűleg a védekezésükre és az összjátékra fognak koncentrálni, miközben megpróbálják kamatoztatni a hibáinkat. Olyan ellenfelet várok, aki megpróbálja taktikailag fegyelmezettebb, védekezőbb és kompaktabb teljesítményt tud produkálni. Felkészültünk erre a megközelítésre. Nemrégiben jó focit játszottunk. Erre akarunk építeni. ” – Adi Hütter, vezetőedző

HERTHA

„A kemény edzés önmagában nem elég, ez a mentalitásról is szól majd. Tudjuk, hogyan játszik a Frankfurt, ha területet hagyunk neki, nehéz lesz megállítani. Nagy tisztelettel kell legyünk az irányába, de megvannak a saját erősségeink is. Eggyel több gólt kell szereznünk, mint az ellenfelünk!” – Dárdai Pál, vezetőedző

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

A mérkőzésen Frankfurt fölényt várok és ezen nem hinném, hogy az új vezetőedző személye tudna változtatni. A félidőben döntetlent várok, gólokban 2,5 fölé. A végső győztes pedig a haza csapat lesz nagy eséllyel!
Előző cikkPremier League, Manchester City – Sheffield Utd., 2021.01.30., 16:00
Következő cikkSerie A, Sampdoria – Juventus, 2021.01.30., 18:00