Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.25.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.25.

1732
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.25.
Mérkőzés:Alanyaspor – Ankaragücü
Bajnokság és kezdés:Törökország, Super Lig – 17:00
Statisztika:Minden porondot figyelembe véve az Alanyaspor csak egyet bukott el, a legutóbbi 16 hazai meccséből.
Magyarázat:Jelenleg a hetedik helyen áll az Alanyaspor és nincsenek túl jó formában sem. Az ezt megelőző 7 bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni, két iksz és 4 vereség mellett. Ez ugyan nem nevezhető fényesnek, de azért a hetedik pozíció még így sem mondható rossznak, ráadásul vereségeiket olyan ellenfelektől szenvedték el, mint a Fenerbahce, vagy a Kasimpasa. Hazai pályán ebben a ligaidényesben csak egyszer maradtak alul, 6-szor diadalmaskodtak és kétszer patthelyzetben maradtak, 19:5-ös gólkülönbséget összehozva. Ez az 5 kapott találat a legkevesebb otthon, minden élvonalbeli csapatot figyelembe véve, ráadásul a 19 lőtt is top 5-ös.

Ezzel szemben a vendégek egészen a 19., kiesést érő helyen tanyáznak most. 5-3-11-es mérleget tudhatnak magukénak, 30 kapott góljuknál pedig csak 5 együttes engedett többet. 22 lőtt találatuk ugyan az utolsó 6 helyezett közül a legjobb, ilyen arányban mégsem lehetnek erre büszkék. Pocsék a formájuk, a legutóbbi 4 bajnokijukból 3-at sikerült elbukniuk, csak legutóbb, a Kasimpasa felett arattak sikert (otthon 1:0-ra). Az egész ligában az Ankaragücü gyűjtötte a legkevesebb pontot idegenben, szám szerint 5-öt. Igaz, van akinek 10 vendégszereplése is van, a szóban forgó csapatnak pedig csak 9. Ezt az 5 egységet mindössze egy győzelemmel és két remivel vitték haza, 6 kudarccal kiegészülve.

Az ezelőtti 3 egymás elleni derbijükön rendre az Alanyaspor örülhetett, 11:1-es gólkülönbséggel.

Mérkőzés:Fenerbahce – Kayserispor
Bajnokság és kezdés:Törökország, Super Lig – 17:00
Statisztika:A Fener a legutóbbi 5, hazai bajnokijából 4-szer szerzett legalább két találatot.
Magyarázat:A dobogó harmadik fokán álló Fenerbahce meccsein nem szenvedünk hiányt gólokban. Eddig 19 ütközeten vannak túl az idényben, amelyeken a hálózörgetések átlaga 3,3 volt, ráadásul 14-szer emelkedett a gólszám 2,5 fölé. Mind a két tekintetben csak a Besiktas tudott ettől többet szerezni. Eddig a Fener 39-szer vette be az ellenfelek kapuját, ami azt jelenti, hogy meccsenként 2,05-ször örülhettek. Az ezt megelőző 6 bajnoki megmérettetésükből 4 alkalommal is előfordult, hogy 3-szor is eredményesek tudtak lenni.

A Kayserispor hátsó alakzata nem tartozik a legrosszabbak közé, de a tabellán elfoglalt 17. helyezésük árulkodó lehet. Igaz, ugyanannyi találatot engedtek eddig (23), mint a Fenerbahce vagy a listavezető Besiktas, de a közelmúltban nem igazán működnek a védekező harmadban a dolgok. Az utóbbi 7 vendégszereplésükből 6 alkalommal túljártak legalább egyszer kapusuk eszén, az elmúlt 4 vendég ütközetükből pedig 3-szor kapott legalább két gólt a Kayserispor.

Az elmúlt 6, Fenerbahce otthonában vívott egymás elleni megmérettetésükön rendre eredményesek voltak a hazaiak legalább kétszer, viszont az is igaz, hogy ebből csak 3-at nyertek meg az isztambuliak.

Mérkőzés:Athletic Bilbao – Getafe
Bajnokság és kezdés:Spanyolország, LaLiga – 21:00
Statisztika:A Getafe utóbbi 12 tétmeccséből 9-szer nem esett több, mint 2,5 gól.
Magyarázat:Nem a gólzáporos derbikről híresült el a San Mamés Stadion, az Athletic Bilbao otthona. A baszk együttes legutóbbi 5 hazai bajnokijából négyszer maradt 2,5 alatt a találatok száma, ráadásul kétszer a kettőt sem érte el. Ebben a ligaidényben 9-szer játszottak saját pályájukon, amiből 6-szor nem örülhettek a csapatok összesen háromszor egy mérkőzésen.

A Getafe utolsó 10 bajnokijából 8-szor nem érte el a hálózörgetések száma a 3-at, ezek között pedig volt 5 olyan találkozó, ahol csak egyszer kellett kényszerűen közepet kezdeni. Az ezt megelőző 5 tétmérkőzésükből négyszer fordult elő, hogy csak az egyik csapat volt eredményes. Az idénybeli 18 LaLiga meccsükön 1,9-es a meccsenkénti gólátlag, ami minden csapatot figyelembe véve, holtversenyben a legkevesebb.

Az utolsó 5 összecsapásuk egyikén sem érték el a 3 találatot összesítve.

Mérkőzés:Universidad Catolica – Palestino
Bajnokság és kezdés:Chile, Primera División – 00:00
Statisztika:A Catolica az előző 9 bajnokjából 7-szer leikszelt.
Magyarázat:Az Universidad Catolica jelenleg a chilei élvonal listavezetője, 16-10-3-as mérleggel, előnyük pedig már csak 3 pontra olvadt, ennyi döntetlen után. 59 lőtt góljuk a legtöbb az egész ligában, ahogy a 28 kapott a legkevesebb is. Ezzel nem meglepő, hogy papíron favoritok, de valami nem stimmel az utóbbi időkben. A Copa Sudamericana sokat kivehetett a csapatból december elején, azóta mindössze két sikerre és a már említett 7 remire futotta. Hazai pályán ugyan veretlenek a bajnokságban már 12 meccse, de a legutóbbi 5-ből 4-szer csak egált értek el. Az utolsó 7 fordulójukból 5-ször betalált mindkét fél, a másik kapujába.

A Palestino eközben rohamosan jött előre a tabellán, veretlenségük 10 találkozó óta tart, amiből 6-szor ünnepelhettek 3 pontot a lefújáskor. Ezek között ráadásul ott volt a liga második és harmadik helyezettje, akik pont előttük és mai ellenfelük mögött állnak. A legutolsó 4 fordulóból 3-szor nekik is be kellett érniük a patthelyzettel. Az utóbbi 11 találkozójukból 9-szere eredményes volt mindkét fél, ami egy egész kimagasló statisztikának számít.

A közelmúltban nagy a fölény a Catolica felé, az utóbbi 6 párharcukból 5-ször nyert az Universidad, míg csak egyszer mentett pontot a Palestino (még 2018-ban). Igaz, az ezelőtti 5 ligameccsükön rendre megzörgette mindkét gárda egymás hálóját.

Mérkőzés:Corinthians – Bragantino
Bajnokság és kezdés:Brazília, Campeonato Brasileiro – 00:00
Statisztika:A legutóbbi 9 fordulóból csak egyszer maradt alul a Corinthians.
Magyarázat:Versenyben vannak még bőven a Libertadores kupaindulást érő helyek megszerzéséért. Jelenleg a kilencedik helyen állnak, 45 pontjukkal, de van olyan csapat, amely kettővel többet játszott tőlük. Ennek eredményeképp, akár az ötödik helyet is birtokolhatnák (ami már selejtezőbe viszi a gárdát), vesztett pontok tekintetében, de tény, hogy lépéselőnyben vannak. Eddig 12 sikert, illetve 9-9 remit és vereséget könyvelhettek el az idényben, 38/34-es gólaránnyal kiegészülve. Az ezt megelőző 9 bajnokijukból 6-szor diadalmaskodtak, kétszer megosztoztak a pontokon és egyszer kaptak ki csak. Saját pályájukon 5 párharc óta tart veretlenségük, a legutóbbi 4-et ráadásul meg is nyerték (11:1-es különbséggel).

A Bragantino akár még ki is eshet (bár ez elég valószínűtlen), de akár a Sudamericana indulás is meg lehet neki. Jelenleg egy pont választja el a kupaversenytől a klubot, mivel eddig 41 egységet gyűjtve vannak a 13. pozícióban. Teljesen kiegyenlített, 10-11-10-es mérleget tudhatnak magukénak, 31 találkozóból. Az előttük álló Athletico PR és az Atletico GO is egyel több ütközeten van túl, így egyáltalán nincs még veszve számukra a kupaporond. Idegenben viszont teljesen pocsék teljesítményük van, az idénybeli 15 bajnoki vendégszereplésükből csak kettőt húztak be, 7-szer ikszeltek és 6-szor alul maradtak, 13:19-es gólkülönbésggel kiegészülve.

2018-ig visszamenőleg négyszer találkoztak, amiből kettőt nyert a Corinthians, egyet a mai vendég gárda, a legutóbbin pedig remivel zártak. Képes lehet meglepetést okozni a Bragantino, vagy a Corinthians lépkedhet előre?

Előző cikkFA Kupa, Wycombe – Tottenham, 2021.01.25. – 20:45
Következő cikkKézilabda VB, Spanyolország – Magyarország – 2021.08.25 – 18:00