Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

1691
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.24.
Mérkőzés:Dijon – Strasbourg
Bajnokság és kezdés:Ligue 1 – 15:00
Statisztika:A Dijon legutóbbi 7 hazai mérkőzésének végeredménye minden esetben 2.5 találat alatt volt
Magyarázat:A Dijon 2 győzelemmel, 8 döntetlennel és 9 vereséggel a tarsolyában az utolsó előtti helyen áll a francia élvonalban. Talán kissé összeszedettebb a játékuk, hiszen 3 ütközet óta nem kaptak ki, ráadásul az utolsó két csörtéjük gól nélküli döntetlennel zárult a Marseille és a Reims ellen. 12 találatukkal ők a legkevésbé eredményes csapata Ligue 1-nek, viszont a 26 kapott góljukkal erős közepesnek titulálható a védelmük. A fentebbiek tudatában nem lesz olyan meglepő, hogy a Dijon mindössze 6 olyan ütközetet játszott, amelyen esett legalább 3 találat, míg hazai pályán erre csak egyetlen alkalommal volt precedens a 10 meccsükből. Hamár a hazai pályát említettem, érdemes elmondani, hogy győzni még nem tudtak idén a stadionjukban, csupán 5-5 döntetlenre és vereségre futotta az erejükből. Fontos kiemelni, hogy 3 alkalommal zörgették meg az ellenfél hálóját otthon, míg ők 10-szer kapituláltak. A gyenge támadójátékot hazai környezetben az is alátámasztja, hogy 6 csata óta nem voltak eredményesek a Stade Gaston Gérardban.

A Strasbourg 7 sikert, 2 döntetlent és 11 vereséget könyvelhetett el ezidáig, amivel a 14. helyet birtokolják. Ők egyértelműen jó szériában vannak, ugyanis 3 csörte óta csak nyernek (Nimes, Lens, St. Etienne), ráadásul ezen ütközetek során még gólt sem kaptak. 29 találatuk mellé őket 32-szer mattolták ebben a szezonban. Otthonuktól távol nem megy olyan rosszul nekik, hiszen 4 diadalt és 6 bukást tudnak felmutatni, de a legutóbbi 4 vendégszereplésük során 3 esetben is 3 pontot gyűjtöttek. A Strasbourg 11 ütközete zárult 2.5 gól feletti végeredménnyel, amelyből 7-et játszottak idegenben.

A Dijon számára reményt keltő lehet, hogy a legutóbbi 5 hazai mérkőzéséből egyet sem bukott el a Strasbourggal szemben, ráadásul az utolsó kettőt meg is nyerték.

Mérkőzés:LASK – WSG Swarovski Tirol
Bajnokság és kezdés:Osztrák Bundesliga – 17:00
Statisztika:A LASK a legutóbbi 5 hazai mérkőzésén szerzett legalább 3 gólt
Magyarázat:A LASK 7 diadala mellett 3 alkalommal kellett beárnie 1 ponttal, míg 2 esetben vereséget szenvedtek el az osztrák élvonalban. 2 idegenbeli mérkőzés után térnek újra haza, amit vélhetően nem is bánnak, hiszen ezek egyikét sem tudták megnyerni (1 D, 1 V). A LASK számára nagyon fontos a hazai pálya, ugyanis mind a 6 csörtéjüket megnyerték otthonukban, ráadásul ezen meccsek során 18-szor voltak eredményesek, míg a kapusuk eszén csak egyetlen alkalommal tudtak túljárni. Összességében 24:10-es gólátlaggal rendelkeznek. Mi sem bizonyítja jobban a hazai pálya előnyét , minthogy a legutóbbi 5 derbijük mindegyikén szereztek legalább 3 gólt a stadionjukban, valamint az idei 6 csörtéjükből 5-ször már a félidei szünetre is előnnyel vonulhattak a linzi legények.

A Tirol 5-5 sikerrel és bukással, valamint 2 döntetlennel 17 pontot szerzett eddig, ami a 6. helyre elegendő. 18 alkalommal zörgették meg a hálót, amire 17 esetben jött válasz. Otthonuktól távol 3-3 győzelem és vereség a mérlegük, ráadásul ezeket felváltva hozták. Legutóbb nyerni tudtak a Rapid Wien ellen idegenben, így ha a sorminta folytatódik, akkor ma vereség következik (és erre minden esélyük meg is van).

Mérkőzés:Besiktas – Göztepe
Bajnokság és kezdés:Süper Lig – 17:00
Statisztika:A Besiktas 7 mérkőzést nyert meg zsinórban hazai pályán
Magyarázat:A Besiktas vezeti a török pontvadászatot 13 győzelmével, 2 döntetlenjével és 4 vereségével. Nagyon jó formában van a gárda, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 10 ütközet óta veretlenek, amelyből 9-et meg is nyertek. Odahaza ugyan döcögve indult a szezon (1 D, 1 V), de azóta megállíthatatlanok és 7 meccset húztak be egymás után. 45 találatukkal magasan ők a legeredményesebbek, de a 22 kapott gólra sem lehet sok panasz. Otthonukban ez a mutató még impozánsabb, hiszen ők 23-szor köszöntek be, míg mattolni őket csak 4 alkalommal tudták. Fontos kiemelni, hogy 5 odahaza megvívott csörte óta érintetlen a kapujuk.

A Göztepe 6-6 sikere és bukása mellé 7 esetben kellett beérniük 1 ponttal. Az így megszerzett 25 egység a 10. helyre sorolja őket. Egy 6 ütközetes nyeretlen széria szakadt meg (1 D, 5 V), ráadásul nem is akárhogy, hiszen az elmúlt 2 fordulóban 7 gólt lőttek és csak kettőt kaptak. Otthonuktól távol eddig nem sok babér termett nekik, de átlépni rajtuk sem olyan egyszerű. Ugyan csak 2 alkalommal szerezték megy a győzelmet (ráadásul mindkét sikert gyengébb csapat ellen érték el), de emellett 4 döntetlen és 3 vereség áll a nevük mellett. A Göztepe együttese 28 labdát juttatott már túl a gólvonalon, míg a hálójukat 22-szer rezgették már meg. Idegenben azonban ez a mutató 9:11. A Göztepe 19 bajnokijából csak 8-on esett legalább 3 találat, de vendégszerepléseik során erre csak 3 alkalommal volt példa.

A Besiktas otthonában a legutóbbi 4 csörtét elbukta a Göztepe, ráadásul csak 4 gólt tudtak szerezni, míg 16-ot kaptak.

Mérkőzés:Castellon – Sporting Gijon
Bajnokság és kezdés:LaLiga 2 – 18:15
Statisztika:A Sporting Gijon legutóbbi 18 idegenbeli mérkőzéséből 16-on esett kevesebb, mint 3 gól
Magyarázat:A Castellon 5 győzelemmel, 4 döntetlennel és 12 vereséggel a spanyol másodosztály utolsó előtti helyén áll. Jelenleg 3 ütközet óta nyeretlenek, ráadásul az utolsó két fordulót el is bukták. 18 találatuk egy gyenge közepes szintnek felel meg, míg a 28 kapott góljuk 3. legtöbb. Odahaza valamivel jobban meg a játék a csapatnak, hiszen 4 sikerük is itt született, míg 6-szor szenvedtek el vereséget. A gólarány 9:9 saját pályájukon. A Castellon mindössze 8 olyan mérkőzést vívott meg a szezonban, amely végeredménye átlépte a 2.5 gólt, de az utolsó 3 bajnokijuk mind ez alatt maradt. Otthonukban mindössze 3 ilyen mérkőzés zajlott le.

A Sporting Gijon 10 diadal mellett 6 döntetlent és 5 vereséget játszott le. 4 találkozó óta veretlenek, igaz abból 2-2 győzelem és döntetlen. Helyezésükhöz képest meglepő lehet a 21 szerzett találatuk, viszont a 15 kapott góljuk magyarázatot ad erre. Továbbá az is sok mindent megmagyaráz, hogy mindössze 5 bajnokin esett legalább 3 gól az idén, de idegenben csak 2 ilyen mérkőzést játszottak a srácok. Nem újkeletű ez náluk, hiszen a legutóbbi 16 vendégszereplésükből 14-en maradt a végeredmény 2.5 találat alatt.

Legutóbbi 3 egymás elleni csörtéjük egyaránt 2.5 gól alatti eredményt hozott.

Mérkőzés:Fluminense – Botafogo
Bajnokság és kezdés:Campeonato Brasileiro – 00:30
Statisztika:A Botafogo a legutóbbi 13 bajnokijából 12-t elveszített
Magyarázat:A Fluminense a 7. helyen áll, ami jelenleg Copa Sudamericana szereplést jelentene számukra, de a Libertadores Kupa selejtezős helyétől mindössze 4 pont a lemaradásuk. 13 győzelmet könyvelhettek el, ami mellett 8 döntetlen és 10 vereség csúfítja a statisztikájukat. 31 forduló során 43 találatot szereztek, míg őket 40 esetben mattolták. Hazai környezetben kifejezetten jól teljesítenek, hiszen 8 győzelmük mellett 4 döntetlen során szereztek pontot, de csak 3 alkalommal tudták őket felülmúlni. Mostanában igazi gólparádét rendez a Fluminense, hiszen az utolsó 6 forduló során 5 alkalommal született legalább 5 találat a meccseiken.

A Botafogo szinte lemondhat a bennmaradásról. Csupán 4 győzelem áll a nevük mellett, valamint 11-szer szereztek 1 egységet, de 16 vereségük is van már. A legutóbbi 13 bajnokijukból 12-t elveszettek. Lemaradásuk a bennmaradást jelentő 16. helyhez képest 9 pont 7 fordulóval a vége előtt. Otthonuktól távol szerezték meg az említett rossz széria egyetlen győzelmét. Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt 6 vendégszereplésük során rende esett legalább 3 gól a meccseiken.

Előző cikkBundesliga, Schalke 04 – Bayern München, 2021.01.24., 15:30
Következő cikkSerie A, Lazio – Sassuolo, 2021.01.24., 18:00