Kezdőlap Ingyenes elemzések Ligue 1, Monaco – Marseille, 2021.01.23 – 21:00

Ligue 1, Monaco – Marseille, 2021.01.23 – 21:00

324
0

Monaco – Marseille

2021.01.23. 21:00, Ligue 1 – 21. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A bajnokit a Louis-II stadionban rendezik majd meg zártkapuk mögött.
Távolság: A 220km-es távot a vendégek csapatbusszal tették meg, mely körülbelül 2,5 órás elfoglaltságot jelentett.
Várható időjárás:A hőmérséklet 8 fok körül alakul majd, 70%-os páratartalom mellett. Továbbá száraz és enyhén szeles idő várható, csapadékra pedig nem kell számítani.
Játékvezető:Az összecsapást Jérôme Miguelgorry vezeti majd, aki ebben az idényben 10 meccsen fújta a sípot. Ezalatt kiosztott összesen 38 sárgalapot (3,8 átlagban), 1 pirosat és 3 büntetőt ítélt meg.

– A Monaco alakulatával 7-szer volt szerencséje összefutni, akik sípja során 3 győzelem és 3 döntetlen mellett, 1 vereséget zsebeltek be. A piros-fehér mezesek 13 sárgalapot huzattak elő Miguelgorry zsebéből (1,86 átlagban), míg kiállítani egyszer sem állította ki őket. Büntetőt pedig 1-szer lőhettek a negyvennégy éves bíró során.

– A marseille-i csapattal 9-szer lépett együtt pályára pályafutása során, akik 4 győzelmet, 4 döntetlent és 1 vereséget értek el dirigálása alatt. A Les Olympiens összesen 19 sárgalapot (2,11 átlagban) és 3 pirosat kapott Miguelgorry-tól, míg tizenegyest 1-szer ítélt a javukra.
Közvetítés:A mérkőzést a Digi Sport 1 közvetíti majd 20:55-től.
Egymás elleni eredmények:Ezidáig 76 alkalommal párbajoztak egymással a felek, mely küzdelmek során 24 monacói és 32 marseille-i sikert láthattunk, 20 döntetlen kíséretében.

– Legutóbb tavaly decemberben találkoztak, a Marseille otthonában, ahol 2-1-es hazai siker született.

A legutóbbi 9 csörtéjükön minden alkalommal mindkét fél betalált.

A gólátlag tizenkétszer is 2,5 felett volt az utóbbi tizenhárom csatájuk alatt (92%).

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

Monaco

Marseille

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

Monaco

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
FábregasKözéppályás1012
MartinsTámadó1823
A statisztikák a bajnokságban (2020/21) elért eredményeket mutatják.

Marseille

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
AmaviVédő910
KamaraKözéppályás1801
A statisztikák a bajnokságban (2020/21) elért eredményeket mutatják.

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

Monaco

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

Marseille

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

Monaco

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

Marseille

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

Monaco

Két biztos hiányzójuk lesz a mai párbajon, akik közül egy igen meghatározó játékosuk.
Cesc Fàbregas (10/1/2) nélkülözéséhez már mondhatni, hogy hozzászoktak, ugyanis hét fordulója nem bevethető a spanyol középpályás a sérülése miatt.
– Minden bizonnyal, hogy fájó pont számukra a jobb szélső támadó Gelson Martins (18/2/3) kiesése, aki térdsérülése miatt nem lesz elérhető.
– Niko Kovac számára igen gólképes védők állnak rendelkezésére, hiszen a hátsó alakzatukból négyen is nagyon hasznosan teljesítenek. A gólgyárosok közül Badiashile és Maripán 2-vel, míg Disasi 3 találattal bír a bajnokságban. Ruben Aguilart pedig főképp önzetlensége miatt érdemes kiemelni, hiszen 1 gólnál és 3 gólpassznál jár a ligában.
Sofiane Diop (20/5/0) vélhetően a bal szélen fog feltűnni majd, aki a Monaco harmadik leggólerősebb játékosa a maga 5 találatával.
– A csapat egyik leghasznosabban játszó és második legveszélyesebb játékosát Wissam Ben Yeddert (19/9/5) mindenképp érdemes kiemelni. A francia támadó roppant jó idénynek örvend, aki a legutóbbi csörtéjükön is 2 gólt és 1 gólpasszt szerzett.
A Monaco legeredményesebb és leghasznosabb játékosa Kevin Volland, aki 10 gólnál és 7 asszisztnál jár a ligában. A német teljesítménye nem csak csapatában, de az egész Ligue 1-ben kimagasló, ugyanis Mbappé mögött ő a második leghasznosabb játékos a bajnokságban, illetve a legtöbb gólpasszt is ő szolgáltatta eddig.

Elképesztő formában a támadó, aki az elmúlt három bajnokijukon mindegyiken gólt és gólpasszt is szerzett, illetve zsinórban öt fordulója góllal köszön be ellenfeleiknél.

Marseille

– Biztosan két hiányzójuk lesz, akik közül az egyik meghatározó emberük.
Jordan Amavi (9/1/0) az egykori kezdő bal bekkjük, hetedik bajnokiját kényszerül kihagyni izomszakadás miatt, így helyettesítését már régebben orvosolták.
Boubacar Kamara (18/0/1) a védelem oszlopos tagja viszont friss kiesőjük, aki a legutóbbi Lens elleni derbit hagyta eddig csak ki. Hiányzása mindenképp fájó számukra, így helyén González (16/0/1) vagy Balerdi (7/1/0) játékára érdemes számítani.
– Szerencséjükre elől, a jobb szélső támadójuk Florian Thauvin (19/6/7) bevethető lesz, aki a Marseille leghasznosabban játszó és egyben legeredményesebb játékosa is. Igaz, mostanában nem megy neki a gólgyártás, ugyanis hat fordulója nem vette be ellenfeleik kapuját.
– A másik szélső Dimitri Payet (15/3/3) is értékes kerettagjuk, azonban neki sem megy mostanság a játék, ugyanis Payet góljához négy fordulót kell visszamennünk az időben.
Darío Benedetto (18/4/3) a második leggólerősebb emberük ma is ott lehet a kezdőben, aki két mérkőzéssel korábban talált be utoljára.
Arkadiusz Milik a Napoli együttesétől kölcsönbe érkező támadó, január 21-én érkezett csapatához, aki vélhetően bemutatkozhat majd a Monaco ellen. Milik személyében egy értékes támadóval gazdagodtak, aki sokban hozzájárulhat majd a Marseille sikereihez.

HASZNOS STATISZTIKÁK

Monaco

– Harminchat pontot gyűjtöttek eddig a bajnokságban, ahol a 4. helyen bandukolnak jelenleg (11-3-6, 39:29).
Kiváló formában fogadhatják mai ellenfelüket, miután zsinórban 3 meccsüket nyerték meg a bajnokságban és már 5 fordulója veretlenek.
– Hazai pályán a Monaco a negyedik legjobbnak bizonyul a mezőnyben (6-3-1, 23:13). Otthonukban az elmúlt két alkalommal veretlenek voltak (1-1-0).
– Ben Yedder és Vollandal az élen nem meglepő, hogy a Monaco a második leggólerősebb csapat a mezőnyben. Ezt jól bizonyítja az elmúlt három alkalom is, ugyanis mindegyik párbajukon legalább 3-szor vették be ellenfeleik kapuját.
– Ami a védelmüket illeti, a felsőházi gárdák közül, ők kapják a legtöbbet. Az elmúlt négy csatájuk alatt is, háromszor volt, hogy legalább 2-szer betaláltak ellenük.
A bajnokságban a Monaco párharcain születik a legtöbb 2,5 gólátlag feletti mérkőzés (80%).
Otthonukban csupán egyetlen egyszer fordult elő, hogy 3 gólnál kevesebb született, míg kilenc alkalommal 3 vagy több találatot is láthattunk (90%).
Zsinórban négy olyan mérkőzést vívtak, ahol a gólátlag 2,5 felett volt.

Marseille

– Négy ponttal vannak elmaradva mai ellenfelüktől a bajnokságban, ahol a 6. helyet foglalják el (9-5-5, 26:19).
Nincsenek jó formában, miután zsinórban három mérkőzésüket veszítették el, illetve a bajnokságban három fordulója nyeretlenek.
– Az ötödik legjobban teljesítő gárda a Marseille a ligában idegenben, azonban az utóbbi három meccsükön egyszer sem jártak sikerrel (5-2-2, 11:7).
– Nem tartoznak az offenzív csapatok közé, ezt jól mutatja az is, hogy az elmúlt öt fordulóban csak egyetlen egyszer robbant náluk a bomba, amikor a Montpelliernek 3-at lőttek, ezen kívül 1-nél többször sosem találtak be ellenfeleik ellen.
– A kapott góljaikat tekintve a negyedik legjobb védelemmel bírnak. Azonban az utóbbi időszak nem ezt igazolja, hiszen négy olyan csörtéjük is volt az utóbbi öt alkalommal, amikor betaláltak ellenük. Kapott gól nélkül az elmúlt időszakban csak az utolsó előtti Dijon ellen tudták lehozni a találkozót (0-0).
Az első félidőben kifejezetten erősnek mondhatóak, miután 89%-ban veretlenül térnek a szünetre (17/19).
– A legutóbbi öt idegenbeli párbajuk során, négyszer is a gólátlag 2,5 felett volt (80%).

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

Monaco

Niko Kovac nyilatkozata a mérkőzésről:

“Tisztában vagyok vele, hogy a tőlünk lejjebb lévő csapatok közül sokan pályáznak a helyünkre. De jelenleg azt érzem, hogy minden erőnk megvan, hogy inkább növeljük a köztünk és köztük lévő számot, mint sem magunkra húzzuk őket.”

Marseille

Villas-Boas nyilatkozata a találkozóról:

“Fontos mérkőzéseket veszítettünk el az elmúlt időkben. Sajnos nem tudtunk közelebb kerülni az élbólyhoz, de egyáltalán nem gondolom azt, hogy lekéstünk volna bármiről is. Van időnk a javításra, ezért sokat kell még fejlődnünk és tanulnunk.

“Milik érkezésének nagyon örülünk. Lehetséges, hogy majd más felállásban is gondolkodunk majd, hogy két támadónk legyen elől. De ezek még csak tervek, egyelőre szépen, fokozatosan beépítjük őt.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Minden bizonnyal, hogy kemény ütközet várható a két felsőházi csapat között. Mindkét oldalon van egy-egy hosszabb ideje sérült és egy-egy friss fontos hiányzó. A Monaco nagyon agresszív és offenzív focit játszik, aminek az utóbbi időkben meg is lett a gyümölcse. Ellenben a Marseille, támadásban visszafogotabb, de jobb védelemmel bír, igaz az elmúlt időkben nem tündököltek mostanság. Ezért 2-3 gólt legalább várok a találkozón, a kirobbanó formában lévő Ben Yedder és Volland duó vezényelte monacói sikerrel.

Előző cikkLaLiga, Sevilla – Cadiz, 2021.01.23, 16:15
Következő cikkSerie A, AC Milan – Atalanta, 2021.01.23., 18:00