Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

1696
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.22.
Mérkőzés:FCSB – FC Voluntari
Bajnokság és kezdés:Liga I – 19:00
Statisztika:Az FCSB a legutóbbi 8 hazai mérkőzéséből 7-et megnyert
Magyarázat:Az FCSB 12 sikerrel, 2 remivel és 3 bukásával vezeti a román pontvadászatot. 42 találatukkal magasan ők a legeredményesebbek, míg a 17 kapott gól erős közepesnek számít. Nem nagy csoda ilyen erős támadó alakulat mellett, hogy 17 forduló során 12-szer esett legalább 3 gól a meccseiken (70.6 %). Hazai környezetben 8 alkalommal futottak ki a fiúk a gyepre és 7-szer győzelmet ünnepelhettek végül, míg a Sepsi meg tudta őket viccelni és 1 ponttal kellett beérniük a feleknek. Fontos kiemelni, hogy otthonukban ugyancsak 7 ütközet során voltak legalább 3 alkalommal eredményesek.

A Voluntari 4 diadal mellett 3 döntetlent és 10 vereséget ért el, ami a 14. helyre elegendő csupán. Jelenleg 7 ütközet óta nyeretlenek, amelyből 5-öt el is buktak. Otthonuktól távol a liga legrosszabb mutatójával rendelkeznek, hiszen 8 csörtéből 5-öt elbuktak, míg 1 győzelmet és 2 döntetlent játszottak még. Idegenben a legutóbbi 5 meccsükből 4-et elbuktak és 1-szer 1 egységgel távozhattak. A Voluntari a legutóbbi 7 vendégszereplése során 6 alkalommal kapott legalább 2 gólt.

Az FCSB és a Voluntari ezt megelőző 11 összecsapásából 10 végződött 2.5 gól feletti végeredménnyel.

Mérkőzés:Rapid Wien – Sturm Gratz
Bajnokság és kezdés:Osztrák Bundesliga – 19:00
Statisztika:A Sturm Graz a legutóbbi 5 fordulóban nem kapott gólt
Magyarázat:A Rapid Wien 7 sikerrel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel az osztrák liga 4. helyén áll. 26 találatukkal a 2. legeredményesebbek, ami mellé 17 gólt kaptak már. Otthonukban 3 derbi óta nyeretlenek (2 D, 1 V). Itt csupán 12 gólt szereztek, de 7-et kaptak.

A Sturm Graz egyetlen vereséget szenvedett el idáig a bajnokságban, ami mellé 7 sikert és 4 döntetlent könyvelhettek el. 22 találatuk mellett ők mondhatják magukat a legkeményebb védőknek, hiszen 12 forduló során csak 5-ször kapituláltak. Otthonuktól távol 3-3 siker és remi áll a nevük mellett, valamint 10 lőtt és 2 kapott gól. Fontos megjegyezni, hogy a kapu előtti fal áttörhetetlennek bizonyul mostanában, hiszen a legutóbbi 5 csörtéjük során egyszer sem rezzent meg a háló.

Van mit törlesztenie a Sturmnak a Rapid ellen, hiszen 6 egymás elleni megmérettetésük során csak 2 döntetlenre tellett az erejükből.

Mérkőzés:Anderlecht – Waasland-Beveren
Bajnokság és kezdés:Jupiler League – 20:45
Statisztika:Az Anderlecht 14 hazai derbi óta veretlen
Magyarázat:Az Anderlecht 9 sikerrel, 8 döntetlennel és 5 vereséggel a tarsolyában a belga élvonal 5. helyén áll. 33 alkalommal juttatták túl a játékszert az ellenfél kapusán, míg az eszükön 25-ször jártak már túl. Ez az arány a 3. legjobb a ligában. Hazai mutatót tekintve ők a legjobbak. 7 győzelem mellé 4 döntetlen társul, tehát még senki nem tudta felülmúlni őket a Lotto Parkban. Itt 18-szor voltak már eredményesek, viszont a hálójuk csak 6 alkalommal zörrent meg. Összességében már 14 találkozó óta nem találtak legyőzőre saját pályájukon. Ki kell emelni azt is, hogy saját stadionjukban az utolsó 6 ütközetükből 5-ön még gólt sem kaptak. Ha lehet a jót tetézni, akkor nekik sikerült az elmúlt időszakban, hiszen az utolsó 3 hazai mérkőzésük során már a félidei szünetre is előnnyel mehettek, ráadásul ezen csaták során minimum 2 gólt termelt az Anderlecht.

A Waasland 5-5 győzelmet és döntetlent tud felmutatni idén, ami mellé 12 vereség társul. Jelenleg 6 összecsapás óta nyeretlenek, amiből 4-et buktak el. 28 eddigi góljukra 48-szor jött válasz, ami bődületesen sok kapott gól. Otthonuktól távol 4 találkozó óta nyeretlenek (2 D, 2 V).

Az Anderlecht 9 hazai mérkőzés óta veretlen a Waasland együttese ellen, amelyből 8 zárult 2.5 gól feletti végeredménnyel, ami különösen érdekes, hiszen a 9-ből 7 meccset kapott gól nélkül tudott lehozni az Anderlecht.

Mérkőzés:Arbroath – Dundee FC
Bajnokság és kezdés:Championship – 20:45
Statisztika:Az Arbroath 13 legutóbbi mérkőzéséből mindössze 1-et nyert meg
Magyarázat:Az Arbroath a skót másodosztály sereghajtója, miután 1 győzelmet, 3 döntetlent és 7 vereséget tud csak felmutatni az idei kiírásban. Jelenleg 3 ütközet óta nyeretlenek. Hazai pályán egy hajszállal jobb teljesítményt nyújtanak, hiszen a 6 pontjukból 5-öt otthonukban szereztek meg. Mindössze 7 gól áll a nevük mellett (ami a legkevesebb), viszont csak 17-szer kapituláltak (4. legtöbb).

A Dundee 5 sikerével, 4 döntetlenjével és 2 vereségével a 3. helyen áll. 6 forduló óta veretlenek, ráadásul a legutóbbi 3-at meg is nyerték, mindet 3:1-re. 22 találatukkal az éllovas Hearts mögött a második legeredményesebbek, viszont 20 kapott góljuk a 3. legtöbb a másodosztályban. Otthonuktól távol közel sem olyan jó a formájuk. Egyetlen győzelem és 2 döntetlen során tudtak pontokat szerezni, míg 2 alkalommal üres kézzel kellett hazatérniük. Idegenben a gólarányuk egy silány 10:14. Ennek is a következménye, hogy a Dundee legutóbbi 5 csörtéjén rendre esett legalább 3 gól.

A Dundee 6 ütközet óta veretlen az Arbroath ellen (4 GY, 2 D). Ebből a 6-ból 5 ütközet végeredménye maradt 2.5 találat alatt.

Mérkőzés:Levante – Valladolid
Bajnokság és kezdés:La Liga – 21:00
Statisztika:A Levante megnyerte a legutóbbi 4 hazai mérkőzését
Magyarázat:A Levante 5 győzelemmel, 7 döntetlennel és 6 vereséggel a spanyol élvonal 12. helyét foglalja el. 25 lőtt és 26 kapott góljával erős közepesnek mondható a teljesítményük. Otthonukban kiváló formát mutat a gárda, hiszen a legutóbbi 4 csörtéjüket sikerrel vették így a legelső hazai mérkőzésük óta veretlenek (ekkor a Real Madrid 0:2-re legyőzte őket). Az együttes legutóbbi 4 hazai összecsapása rendre hozott legalább 3 találatot, ráadásul ebből 2-t minimum a Levante szállított.

A Valladolid 4 diadala mellett 7 döntetlent és 8 vereséget könyvelhetett el, ami a 16. helyre elegendő csak. 18 alkalommal zörgették meg ellenfeleik hálóját, míg őket 27-szer tudták mattolni. Ez az arány a 3. legrosszabb a La Ligában. Otthonuktól távol 9 pontot gyűjtöttek, amit 2 sikerrel és 3 döntetlennel értek el, de emellett 4 alkalommal legyőzték őket. Idegenben ők szerezték a legkevesebb gólt, szám szerint 7-et, míg őket csak 11-szer mattolták. A Valladolid mindössze 2 olyan mérkőzést játszott vendégszereplései során, amelyen esett legalább 3 gól. Érdemes megjegyezni, hogy a legutóbbi 4 utazásuk során rendre 2 találat esett maximum.

A Levante hazai pályán zsinórban 4 esetben győzte már le a Valladolidot, amely találkozók mindegyike 2.5 találat alatt maradt. Ez azért is érdekes, mivel a 4-ből 3 csörte során a Levante 2 gólt is tudott szerezni.

Előző cikkChampionship, Stoke City – Watford, 2021.01.22. 20:45
Következő cikkLaLiga 2, Fuenlabrada – Alcorcón, 2021.01.22., 19:00