Kezdőlap Kulcsinfók Legjobbjai nélkül utazik a Parma Rómába, a Lazio elleni kupameccsre.

Legjobbjai nélkül utazik a Parma Rómába, a Lazio elleni kupameccsre.

447
0

Lazio – Parma
/Coppa Italia – Csütörtök, 21:15/

Nagyon komoly gondokkal a hátán kell mennie harcolni a továbbjutásért a Parma együttesének, a remek formában lévő Laziohoz. 15 hiányzóval kell számolnia a vendégek mesterének, ami rányomhatja a bélyegét a ma esti szereplésükre.

A Lazio egy óriási diadalon van túl, mivel múlthét pénteken nagyon simán nyerték meg a római derbit, 3:0-s végeredménnyel, esélyt sem hagyva az AS Romanak. Jelenleg négy meccse veretlenek, amiből a legutóbbi hármat sikerrel vették (7 gólt szerezve és 1-et kapva). Az utóbbi 7 bajnokijukból is csak az egyik legnagyobb bajnokaspiráns, AC Milan múlt őket fölül, azon kívül 2 remi és 4 győzelem íródott fel a nevükhöz. Hazai pályán is nagyon megy a szekér mostanában, december 12-én kaptak ki az Olimpico Stadionban utoljára, akkor a Verona volt az ellenfél. Azóta 3 otthonukban vívott ütközeten örülhettek a lefújáskor, melyeken szintén 7:1-es gólarányt hoztak össze.

Hiányzókkal sem nagyon kell számolniuk, igaz, Luis Alberto (16/6/0) biztosan nem léphet pályára, ami azért érezhető lehet a pálya tengelyében. Immobile után holtversenyben a második legeredményesebb játékos a Lazio keretében a ligában, de a helyét Andreas Pereira veheti át, aki szintén nem nyeretlen másodéves, ráadásul bizonyítási vágytól fűtött. Alberto mellett a harmadik számú portás, Silvio Proto (0/0/0) nem elérhető, de Ő még nem játszott az idényben. Továbbá a védelemből Luiz Felipe (10/0/0), a középpályáról pedig Danilo Cataldi (11/0/0) szorul biztosan az oldalvonal mellé. Előbbi kezdő kaliberű, de hosszabb ideje ki van dőlve, míg utóbbi csak mellékszerepeket kapott.

Kérdéses még Thomas Strakosha (6/0/0) és Mo Fares (8/0/1) alkalmassága. Előbbi kihagyta az elmúlt két fordulót, de ma várhatóan egyébként is Reina állna a gólvonalon, míg utóbbi december elején szerepelt utoljára – ma viszont jó esély van a visszatérésére.

A vendégeknek nem elég, hogy pocsék a formájuk, most még a legjobb futballistáik nélkül kellene kiharcolniuk a továbbjutást.

Legutoljára november végén arattak győzelmet, még a Genoa otthonában 1:2-re végződő párharcon. Azóta másfél hónap telt el úgy, hogy nem tudtak diadalmaskodni, ez idő alatt pedig játszottak 9 bajnokit. Ezeken csak 4 döntetlen jött össze számukra, 5 vereséggel kísérve, 4:17-es gólaránnyal összesen. A már említett genovai győzelem volt az egyetlen idegenbeli sikerélményük a Serie A 2020/21-es kiírásában, azon kívül beleszaladtak 5 zakóba és 3 remibe, 21 találatot engedve (beleszámolva a Genoa gólját is).

A bajnokságban az utolsó előtti, 19. helyet foglalják el, 14 lőtt és 34 kapott góllal. Ebből látszik, hogy legnagyobb hiányzóik Gervinho (14/4/1) és Kucka (14/3/1), akik ketten együtt a ligatalálatok feléért felelősek, szám szerint 7 hálózörgetéssel összesen. Mind a ketten pályán voltak végig, a hétvégi Sassuolo elleni derbin (utóbbi ráadásul a vezető gólt szerezte, amivel ikszelni tudtak végül), ma viszont egyikük sem utazik a csapattal.

Rajtuk kívül is akad bőven nélkülözött, kezdjük a hátsó alakzattal. A hétvégén kezdő Pezzella (10/0/2) – Iacoponi (14/0/0) páros ma biztosan nem lép pályára, helyüket Ricci (2/0/0) és Bane (0/0/0) vehetik át. Ez annak köszönhető, hogy mindössze 5 egészséges védővel keltek útra a pármaiak, mivel Riccardo Gagliolo (14/1/1), Bruno Alves (14/0/0), Yordan Osorio (10/0/0), Vincent Laurini (4/0/0), Lautaro Valenti (3/0/0) és Balogh Botond (2/0/0) sem elérhető hosszabb-rövidebb ideje.

A pálya közepéről Alberto Grassi (10/0/0) és Hans Nicolussi Caviglia (0/0/0) sem voltak ott a kerethirdetésnél, pedig előbbi 86 percet kapott a Sassuolo ellen, utóbbi hiánya viszont nem annyira aggasztó. Ha nem lenne elég Kucka és Gervinho hiánya a támadósornak, rajtuk kívül is akad még hiányzó kulcsjátékos. Andreas Cornelius (14/0/1) kiválásával biztos, hogy a hétvégi támadótrióból egyetlen játékos sem fut ma ki a gyepre, pedig nagy szükség volna mindhármójukra. Főleg annak tudatában, hogy Yann Karamoh (15/1/1) és Roberto Inglese (12/0/1) sincs bevethető állapotban. Így a rangidős támadó a keretben a 27 éves Mattia Sprocati (1/0/0), a legfiatalabb pedig Gabriele Artistico (0/0/0), aki az előző kupakörben már játszott is.

Kíváncsi vagyok, mit eszközöl ennek megoldására Roberto D’Aversa, de nagyon nehéz gondja lesz. Utoljára 2012-ben nyert a Parma a Lazio ellen, azóta 10 vereséget szenvedtek el, két remi mellett. Ma vajon összejöhet a bravúr?

A játékosok nevei után található zárójelben a Serie A 2020/21-es kiírásának számadatai szerepelnek, pl: (10/1/1 – 10 meccs/1 gól/1 gólpassz).

Előző cikkSüper Lig, Sivasspor – Fenerbahce, 2021.01.21. – 17:00
Következő cikkJupiler League, Genk – Gent, 2021.01.21. 21:00