Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

1610
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.21.
Mérkőzés:Al Ahly – Arab Contractors
Bajnokság és kezdés:Egyiptomi Premier League – 16:00
Statisztika:Az Al Ahly 26 bajnoki óta veretlen hazai pályán
Magyarázat:A regnáló bajnok, az Al Ahly jelenleg csak a 2. helyen áll a tabellán 7 fordulót követően, mivel 5 győzelme mellé 2-szer be kellett érniük 1 ponttal. Odahaza 5 alkalommal léptek eddig pályára, és ez idő alatt 4 sikerben és egy döntetlenben volt részük. Így a veretlenségi sorozatuk már 26 mérkőzésre duzzadt a saját pályájukon. Az idei szezonban 16 esetben zörgették meg a hálót, ami a legtöbb, de őket csak 2 alkalommal tudták mattolni, ami a listavezető Zamalek együttesével holtversenyben a legjobb mutató. Fontos kiemelni, hogy az Al Ahly védelme kifejezetten kemény és szinte áthatolhatatlan, hsizen a legutóbbi 20 csörtéjükből 18-at kapott gól nélkül hozott le az együttes az egyiptomi élvonalban.

Az Arab Contractors, vagy másnéven Al Mokawloon Al Arab 2 győzelmet, 1 döntetlent és 4 vereséget tud felmutatni a szezonban, ami a 12. helyre elegendő számukra. Otthonuktól távol egyedül az Ismaily legényeit tudták legyőzni (0:1), de ezt megelőzően 3 alkalommal is elbuktak. A Contractors 6-szor tudta megzörgetni ellenfelei hálóját, míg a gólvonalukon 9 esetben haladt át a játékszer.

Az Al Ahly kedvelheti a Contractors elleni mérkőzéseket, hiszen a legutóbbi 10 derbidől 9-et megnyertek. Érdemes azt is megemlíteni, hogy az ezt megelőző 6 összecsapásuk során 5 alkalommal már a szünetre is előnnyel vonulhatott az Al Ahly.

Mérkőzés:Sivasspor – Fenerbahce
Bajnokság és kezdés:Süper Lig – 17:00
Statisztika:A Fenerbahce 7 legutóbbi bajnokiján esett legalább 3 gól
Magyarázat:A Sivasspor 5-5 győzelemmel és vereséggel, valamint 8 döntetlennel a tarsolyában a 13. helyen áll. 20 találatuk gyenge közepesnek mondható, de őket is csak 22 alkalommal mattolták. Odahaza eddig 2 sikert könyvelhettek el, valamint 3 döntetlen és 4 vereség áll még a nevük mellett. Otthonukban egy gyenge 8:11-es gólaránnyal rendelkeznek. A Sivasspor 5 mérkőzést játszott le úgy, hogy 2.5 találat feletti végeredmény született, mígnem legutóbb csak 1:1-es döntetlent értek el a Basaksehir otthonában. Hazai pályán a legutóbbi 3 csörtéjük során rendre eredményesek tudtak lenni legalább 2-szer.

A Fenerbahce kirobbanó formában van, hiszen 5 meccset nyertek meg zsinórban a bajnokságban. Összességében 12 diadallal, 2 döntetlennel és 4 vereséggel állnak a 2. helyen. 38 találatukra eddig 22-szer jött válasz. A Fener 18 fordulóból 14-szer játszott olyan mérkőzést, amely során esett legalább 3 gól (77.8 %). Otthonától távol az isztambuli csapat 7 alkalommal tudott győzni, míg 1-1 döntetlen és vereség csúszott ezen felül be. Gólarányuk idegenben 21:8. A Fenerbahce jó formáját támasztja az is alá, hogy az utolsó 4 derbijük során már a szünetre is előnnyel mehettek pihenni a srácok. Fontos azonban megjegyezni, hogy ma közel sem lesz olyan egyszerű a dolguk, hiszen számos fontos hiányzójuk van.

Mérkőzés:Zulte Waregem – OH Leuven
Bajnokság és kezdés:Jupiler League – 18:45
Statisztika:A Leuven legutóbbi 16 mérkőzéséből 14-en született 2.5 találat feletti végeredmény
Magyarázat:A Waregem 9 győzelemmel, 3 döntetlennel és 9 vereséggel jelenleg a 9. helyen áll. Kiváló formát mutat az utóbbi időben az együttes, hiszen 4 meccset nyertek meg zsinórban. Hazai környezetben van mit javítaniuk, hiszen csak 3 siker, 2 döntetlen és 6 vereség áll a nevük mellett. Idén 32 gólt termeltek, de a hálójuk is megzörrent már 35-ször. Hazai pályán ez az arány 12:21. 21 forduló elteltével a Waregem 14 mérkőzésének a végeredménye lett 2.5 gól feletti (66.6 %).

A Leuven 9 diadala mellé 5 döntetlent könyvelhetett el, valamint 7-szer elbuktak. Eléggé hektikus a teljesítményük az elmúlt időszakban, hiszen 1-1 győzelem és döntetlen mellé 3 vereség is született. 36 gólt szereztek már, de 34-szer jött is válasz. Összesen 16 olyan mérkőzést vívtak meg az idei kiírásban, amely során született legalább 3 gól, azaz a találkozóik 76.2 %-a zárult 2.5 gól fölötti végeredménnyel. Idegenben 3-3 siker és remi mellé 4 vereség jött össze. A Leuven 10 vendégszerepléséből 9 hozott 2.5 gól feletti eredményt. Ez főként annak tudható be, hogy a Leuven otthonától távol a legutóbbi 8 meccséből 7-en kapott legalább 2 gólt.

Érdekes az egymás elleni statisztikájuk is, hiszen a 3 legutóbbi csörtéjüket a Leuven nyerte meg. Érdemes azt is megemlíteni, hogy az utolsó 6 találkozójuk a Waregem otthonában rendre hozott legalább 3 gólt, mégpedig úgy, hogy z utolsó 4-en a Leuven minimum 2-szer megzörgette a hazaiak hálóját.

Mérkőzés:Valencia – Osasuna
Bajnokság és kezdés:La Liga – 19:00
Statisztika:Az Osasuna 12 ütközet óta nyeretlen a spanyol élvonalban
Magyarázat:A Valencia 4 sikert könyvelhetett el idén mindössze, míg 7-7 döntetlen és vereség áll ezen felül a nevük mellett. Egy 8 meccses nyeretlen szériát (5 D, 3 V) szakítottak meg legutóbb, amikor 0:1-re legyűrték a Valladolid legényeit. Jó formában vannak, hiszen a legutóbbi 2 kupameccsüket és a Valladolid elleni bajnokit is megnyerték, ráadásul ezen találkozókon mindössze egyetlen gólt kaptak és 7-et szereztek. Otthonuktól távol 2 győzelmük mellé 4 döntetlen és 3 vereség jött össze. Jelenleg 4 derbi óta nem sikerült 3 pontot szerezniük a Mestallaban.

Az Osasuna nem áll valami fényesen a spanyol élvonalban, amihez nagyban hozzájárul az is, hogy 12 csörte óta nem sikerült nyerniük (5 D, 7 V). Az együttes 15 pontot gyűjtött 18 forduló alatt, így az utolsó előtti helyen állnak. Idegenben csak 1 győzelmet értek el, míg 3 döntetlenjük és 5 vereségük is van már. 15 találatuk a 2. legkevesebb, míg 27 kapott góljuk szintén a második legrosszabb mutató.

Az egymás elleni összecsapásaik során a Valencia 6-szor nyert a legutóbbi 6 hazai meccsén, míg az utolsó 8 mestallai csata során rendre szereztek legalább 2 gólt az Osasuna ellen.

Mérkőzés:Corinthians – Sport Recife
Bajnokság és kezdés:Campeonato Brasileiro – 01:00
Statisztika:A két gárda legutóbbi 8 egymás elleni összecsapása során rendre született legalább 3 találat a Neo Quimica Arenában
Magyarázat:A Corinthians 11 diadala mellett 9-9 döntetlen és vereség is becsusszant, így jelenleg a 9. helyen állnak, ami Copa Sudamaricana részvételt jelent. Egyre vészesebben közeledik a szezon vége, így minden pontra szükségük van, ha a nemzetközi porondon akarnak szerepelni a következő idényben. Az együttes egy 7 meccses veretlen szériát adott át a múltnak, miután legutóbb a Libertadores Kupa döntős Palmeiras 4:0-ra megverte őket. Odahaza a Corinthians 6-szor tudott nyerni, míg 5 döntetlen mellé 3 bukást könyvelhettek el. Jelenleg 4 ütközet óta nem tudták őket legyűrni saját pályájukon, ráadásul a legutóbbi 3 csörtét meg is nyerték 8 rúgott és 1 kapott góllal. 35 idei góljukra 34 alkalommal tudott válaszolni az ellenfél. Ez a mutató odahaza sokkal impozánsabb, hiszen stadionjukban 21-szer zörgették meg a hálót, míg a kapusuk eszén csak 17 esetben jártak túl.

A Sport Recife 9 győzelmet, 5 döntetlent és 16 vereséget tud felmutatni a szezonban, ami a 14. helyre elegendő. Az összegyűjtött 32 pontjukkal ugyanannyi, mint a kieső zónában lévő Fortaleza együttesének, tehát küzdeniük kell a bennmaradásért. Nincsenek túl jó formában, hiszen az elmúlt 2 forduló során rendre elbuktak (igaz csak 1:0-ra és az ellenfél a Palmeira és a Fluminense voltak), de összességében a legutóbbi 10 bajnokiból 2-t nyertek meg, 1 döntetlen és 7 vereség kíséretében. 24 találat áll a nevük mellett, ami a legkevesebb az idei kiírásban, míg ők 38 alkalommal kapituláltak. Ez az eredmény közepesnek mondható. Otthonuktól távol a 2. leggyengébben teljesítenek a szezonban. Mindössze 2 esetben térhettek haza 3 ponttal, míg 4-szer kellett beérniük 1 egységgel a 9 vereségük mellett. Jelenleg 8 idegenbeli csörte óta nyeretlenek, ráadásul ebből a legutóbbi 4-et elbukták, míg az utolsó 3-at egymás után 1:0-ra veszítették el. Ez azért is fontos, mivel az együttes nem igazán tud gólt szerezni mostanában otthonuktól távol. Az ezt megelőző 8 vendégszereplésük során 7 alkalommal maradtak adósak a találattal a fiók. Mindenképp ki kell emelni, hogy a Sport Recife elmúlt 8 ütközetének végeredménye egyszer sem haladta meg a 2.5 találatot.

Fontos pár szót ejteni az egymás elleni eredményeikről is, hiszen 7 összecsapás óta csak nyer a Corinthians hazai pályán a Sport Recife ellen. Ugyancsak érdemes megemlíteni, hogy a Neo Quimica Arenában a legutóbbi 8 összecsapásuk gólparádét hozott, hiszen mindegyik találkozón esett legalább 3 találat.
Előző cikkPremier League, Liverpool – Burnley, 2021.01.21, 21:00
Következő cikkSuper Lig, Karagümrük – Besiktas, 2021.01.21., 14:00