Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

1586
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.20.
Mérkőzés:Panetolikos – Olympiakos
Bajnokság és kezdés:Görög Kupa – 18:30
Statisztika:Az Olympiakos a legutóbbi 13 összecsapását megnyerte a Panetolikos ellen
Magyarázat:A Panetolikos egy nem túl jó formában lévő csapat, hiszen a bajnokságban mindössze 2 győzelem, 5 döntetlen és 10 vereség áll a nevük mellett. A legutóbbi 3 pályára lépésük során egymás után vallottak kudarcot. 9 találatot szereztek idén, míg őket 22 alkalommal mattolták. Otthonukban egy kicsit jobban megy nekik a játék, hiszen mindkét sikerüket saját pályájukon érték el, ráadásul itt szereztek 7-et a 9 góljukból.

Az Olympiakos vezeti a görög bajnokságot, ráadásul még veretlenek (14 GY, 3 D). 44 találatukkal kimagaslanak a mezőnyből. A védelemre se lehet panasz, hiszen csupán 7 esetben zörrent meg a hálójuk, ami a legjobb mutató a ligában. Fontos kiemelni, hogy mindhárom döntetlenjüket idegenben játszották, és otthonuktól távol “mindössze” 19:5-ös gólaránnyal rendelkeznek.

Fontos beszélnünk az egymás elleni mutatójukról is, hiszen az elmúlt 13 összecsapásukat rendre az Olypmiakosz nyerte meg, ráadásul a legutóbbi 11 során minimum 2 alkalommal meg is zörgették ellenfelük hálóját. Az elmúlt 6 Panetolikos elleni mérkőzésükön, amikor ők voltak a vendégek, akkor 5 alkalommal zárták az első félidőt előnnyel.

Mérkőzés:Norwich – Bristol
Bajnokság és kezdés:Championship – 19:00
Statisztika:A Norwich 9 mérkőzés óta veretlen a Bristol gárdájával szemben
Magyarázat:A Norwich vezeti az angol másodosztály, hiszen 15 sikerük mellett 5 döntetlent és 4 vereséget tudnak felmutatni az idei kiírásban. Otthonukban 7-szer nyertek, valamit 4 alkalommal kellett beérniük 1 ponttal, viszont csak egyetlen alkalommal buktak el (Derby ellen 0:1 – 2020.10.03). Jelenleg 11 mérkőzés óta veretlenek otthonukban, amely során 8-szor örülhettek 3 pontnak, míg 3 esetben nem bírtak egymással a felek.

A Bristol 11 siker mellett 3 döntetlen során tudott pontot szerezni, viszont 9 alkalommal üres kézzel kellett elhagyniuk a gyepet. Otthonuktól távol 5-5 győzelem és vereség áll a nevük mellett, míg 1 alkalommal be kellett érniük 1 egységgel. Fontos megemlíteni, hogy a legutóbbi 3 idegenbeli bajnokijukat elbukták, ráadásul már a második játékrészt is hátrányban kellett megkezdeniük.

A Norwich 9 mérkőzés óta veretlen a Bristol együttesével szemben, amelyből 6-ot nyertek meg. A legutóbbi 3 csörtéjük során rendre eredményes tudott lenni mind a két csapat, de a Norwich legalább 2-szer tudott minden alkalommal a kapuba találni.

Mérkőzés:Cordoba – Real Sociedad
Bajnokság és kezdés:Copa del Rey – 19:00
Statisztika:7 mérkőzést nyert meg a Sociedad zsinórban a Copa del Rey kiírásában
Magyarázat:A Cordoba az Albacate és a Getafe elleni 1:0-t követően jutott el a legjobb 32 csapat közé, ahol az időn szebb időket is megélt Real Sociedad lesz az ellenfelük. A Segunda Division B – 4. csoportjának 3. helyén áll jelenleg az alakulat. Egyészen jó formát mutatnak, hiszen az elmúlt időszakban 5 győzelmük mellé egyetlen döntetlen furakodott be (beleértve a 2 kupameccset is). Nem a gólgazdag mérkőzéseikről híresek, hiszen a legutóbbi 10 pályára lépésük során 2 ütközeten esett legalább 3 gól és ugyan ilyen arányban tudtak mind ők, mind az ellenfelük eredményes lenni. Érdemes kiemelni, hogy a legutóbbi 6 ütközetükből 5-ön nem esett 1-nél több gól.

A Real Sociedad legutóbb a Spanyol Szuperkupában lépett pályára, ahol büntetőket követően legyőzte őket a Barcelona. Nincsenek túl jó formában, hiszen a legutóbbi 13 mérkőzésükből csak 1-et tudtak megnyerni, míg a rendes játékidőt tekintve 8 döntetlent értek el és 4-szer kikaptak. Habár az idei kiírásban ez lesz az első ütközetük, de a kupában általában jól teljesítenek. Legutóbbi 7 Copa del Rey derbijüket megnyerték, ráadásul ebből 5-ön már a szünetre is előnnyel vonulhattak a srácok.

Mérkőzés:Ferencváros – Diósgyőr
Bajnokság és kezdés:NB1 – 20:00
Statisztika:A Ferencváros a legutóbbi 15 hazai mérkőzését megnyerte a magyar élvonalban
Magyarázat:A Ferencváros vezeti az NB1 idei kiírását miután 14 bajnoki során 12 győzelmet és 2 döntetlent könyvelhetett el. Egymás után 6 győztes mérkőzéssel rendelkeztek ez előtt a meccs előtt. 31 találatuk a 2. legtöbb, viszont ők csak 7 esetben kapituláltak, ami egyértelműen a legjobb mutató a bajnokságban. Odahaza kifejezetten erős a Fradi, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy 15 csörtét nyertek meg zsinórban a Grupama Arénában. Ebben a szezonban 7 győzelem jött össze, amelyeken 18 alkalommal zörgették meg a hálót, míg a kapusuk eszén mindössze 2 esetben tudtak túljárni az ellenfelek. A Zöld Sasok az elmúlt 7 hazai összecsapásukon rendre eredményesek tudtak lenni legalább 2-szer.

A Diósgyőr teljes átalakuláson ment át a téli szünetben, hiszen új tulajdonos, új vezetőedző és rengeteg új játékos is érkezett a miskolci csapathoz, így vélhetően egy teljesen új arcát láthatjuk majd tavasszal a jelenlegi sereghajtónak. A DVTK csupán háromszor tudott nyerni eddig, míg 1 esetben döntetlent játszottak. 11 vereség áll a nevük mellett, ami a legtöbb az idei kiírásban, amelyből 6-ot a legutóbbi fordulók során gyűjtöttek be. Érdemes azonban megjegyezni, hogy nagyon jól sikerült a téli felkészülés, hiszen a Debrecent 0:1-re, a Mezőkövesdet 3:2-re verte meg a Diósgyőr. 18 gólt szereztek, amire azonban 31 alkalommal jött válasz. Borzalmas idegenbeli formát nyújtottak a miskolciak, hiszen mind a 7 idegenbeli szereplésüket elbukták, ráadásul csak 4-szer tudták a hálóba juttatni a labdát, míg őket 17-szer mattolták.

A Ferencváron 8 mérkőzés óta mindig győzelmet ünnepelhetett a DVTK ellen. Ezen derbikből 7-szer már az első játékrészt követően előnyben volt a Fradi. Érdemes megemlíteni, hogy ebből a sorozatból 6 összecsapáson tudott legalább 3 gólt szerezni a budapesti csapat.

Mérkőzés:Gremio – Atletico MG
Bajnokság és kezdés:Campeonato Brasileiro – 23:15
Statisztika:A Gremio legutóbbi 8 hazai csörtéje rendre 2.5 találat feletti végeredményt hozott
Magyarázat:A Gremio jelenleg a 6. helyen áll 12 győzelemmel, 14 döntetlennel és mindössze 3 vereséggel. Jelenleg 15 ütközet óta veretlenek a bajnokságban (9 GY, 6 D), de minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 26 meccsükből csak a Santos elleni Libertadores Kupa negyeddöntőt bukták el idegenben (16 GY, 9 D, 1 V). Hazai pályán az idei kiírásban 9 sikerük mellé 4 döntetlent és 1 vereséget tudnak felmutatni. Jelenleg 8 egymás utáni hazai bajnokit nyertek meg, ráadásul ezen összecsapások mindegyikén eredményesek tudtak lenni legalább 2 alkalommal. Ennek tudatában nem olyan meglepő, hogy az említett csörték mindegyike 2.5 találat feletti végeredményt hozott. További pozitív tényező a hazai teljesítményükről, hogy az elmúlt 5 otthoni csatájuk során már a félidei szünetre is előnnyel mehettek a fiúk.

Az Atletico 16 diadallal, 5 döntetlennel és 8 vereséggel a tarsolyában a dobogó 3. fokán áll. 51 találatukkal ők a liga legeredményesebb csapata, viszont a 37 kapott gól csak közepes teljesítmény. Otthonuktól távol közel se teljesítenek olyan jól. Habár 5 győzelmet tudtak szerezni, de 2 döntetlen mellé 7 vereséget is elszenvedtek. Idegenben csak 17-sze tudták a kapuba juttatni a labdát, míg őket 25 esetben mattolták. Az Atletico 29 fordulóból 20-at játszott le úgy, hogy esett legalább 3 gól a meccseiken (69 %), míg vendégszerepléseik során ez az arány 14-ből 10 (71.4 %). A védelem mostanában küszködik, amit az bizonyít, hogy a legutóbbi 10 meccsük során 8-szor kaptak legalább 2 gólt.

Érdemes pár szót ejteni az egymás elleni mérlegükről is, hiszen a Gremio kapott gól nélkül nyerte meg a legutóbbi 3 hazai derbijét az Atletico ellen.
Előző cikkPremier League, Fulham – Manchester United, 2021.01.20, 21:15
Következő cikkSupercoppa Italiana, Juventus – Napoli, 2021.01.20. – 20:00