Kezdőlap Mérkőzés elemzések Premier League, Arsenal – Newcastle United, 2021.01.18. – 21:00

Premier League, Arsenal – Newcastle United, 2021.01.18. – 21:00

1085
0

ARSENAL NEWCASTLE UNITED

2021.01.18. 21:00, Premier League (angol első osztály), 19. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a londoni Emirates Stadion ad otthont, amely pontosan 60 260 néző befogadására lenne képes, azonban a járványhelyzet okozta korlátozások miatt egy szurkoló sem foglalhat helyet a lelátókon.
Távolság: A vendégcsapatnak légvonalban egy 400 km-es utat kell megtennie mérkőzés helyszínéig. Ez az utazás repülővel körülbelül 1 órányi időt vesz igénybe.
Várható időjárás:A megmérettetés idején London területén 6°C és 8°C közé tehető majd a várható hőmérséklet. Továbbá a meteorológiai előrejelzések szerint 90%-os páratartalomra, mérsékelten szeles és esős időjárásra lehet számítani. A legutóbbi okán a gyepszőnyeg igen nedves lehet, ami inkább azt a csapatot hátráltatja, amely több talajon elvégzett átadással operál.
Játékvezető:Az a David Coote indítja útnak a labdát ezen a találkozón, aki a jelenlegi idény folyamán eddig 13 tétmeccsen fújta a sípot. Ezeken 50 sárga (~3.8/meccs) és 2 piros lapot (~0.15/meccs) osztott ki, továbbá még 7 büntetőt (~0.54/meccs) is megítélt.

A hazaiak a szóban forgó sípmester dirigálása alatt csupán 1 mérkőzésen léptek pályára. Ez az eset 2018-ban egy hazai, Blackburn elleni Ligakupa meccsen történt, amit az Ágyúsok 2:1-re megnyertek.
A Newcastle csapata ez idáig 5 győzelmet, ugyanennyi vereséget, valamint 1 egált könyvelhetett el az érintett játékvezető által felügyelt meccsein.
Közvetítés:Spíler 1 | felvezető: 20:30 | kezdőrúgás: 21:00
Egymás elleni eredmények:A 186. összecsapásukra készülnek a felek. Az eddigiekben 80 Arsenal sikernek, 38 pontosztozkodásnak és 67 Newcastle diadalnak lehettek szemtanúi a nézők.

Az utóbbi évek folyamán az Arsenal dominált a két csapat párharcain. A legutóbbi 6 ilyen találkozó (2018-2021) alkalmával 5 meccsen győztek az Ágyúsok, míg a Newcastle a maradék 1 találkozón ért el a sikert. Összességében a londoniak 12, a Szarkák pedig csupán 3 alkalommal voltak eredményesek. Átlagosan így párharconként ~2.3 gólt láthatott a nagyérdemű.
Az érintett 6 párharcból a gólok száma 3 ütközeten haladta meg a 2,5-et, és csak 2 meccsen volt képes mindkét csapat arra, hogy betaláljon.

Ebben a naptári évben már egyszer megvívott egymással a két együttes. Ez az összecsapás január 9-én zajlott az FA Kupa keretein belül. A mérkőzésen 90 percen keresztül igen gyenge produkciót nyújtott a mindkét csapat, és ez az eredményen is meglátszódott, hiszen egy gól sem született. Ezt követte a hosszabbítás, ahol az Ágyúsok Emile Simth Rowe és Pierre Emerick Aubameyang góljával 2:0-ra győztek, és továbbjutottak a kupa következő fordulójába.

► Minden sorozatot figyelembe véve az Arsenal az előző 4 Newcastle elleni mérkőzésén egy gólt sem kapott. Ha csak az Emirates Stadionban lejátszott párharcokat vesszük, akkor az Ágyúsok hálója a Szarkák ellen 5 tétmérkőzése nem rezzent meg.
► A Szarkák az előző 15 Arsenal elleni bajnoki mérkőzésükből 14 találkozón sem tudtak pontot szerezni, a maradék egy meccset pedig 2:1-re megnyerték.
► Az Ágyúsok az utóbbi 8 hazai Premier League mérkőzés mindegyikén megverték a Newcastle csapatát. Az legészakibb PL együttes legutóbb 2010-ben tudott pontot szerezni az Emirates Stadionban (0:1).

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Előfizetői tartalom

Az elemzés érdekes része most következik, amely minden kulcsinfót feltár előtted a mérkőzésről! Tarts velünk és legyél Te a legfelkészültebb sportfogadó, blogger, focirajongó! Az előfizetéshez klikk ide! Már előfizetőnk vagy? KLIKK IDE a bejelentkezéshez!

Előző cikkSerie A, Inter – Juventus, 2021.01.17. – 20:45
Következő cikkA nap leghasznosabb statisztikái