Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

1558
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.17.
Mérkőzés:Sassuolo – Parma
Bajnokság és kezdés:Serie A – 15:00
Statisztika:A Parma legutóbbi 14 idegenbeli találkozóját esett legalább 3 gól
Magyarázat:A Sassuolo 8 siker mellé 5 döntetlent és 4 vereséget ért el, ami a 8. helyre sorolja őket. Otthonukban nem teljesítenek valami stabilan, 3-3 diadaluk és döntetlenjük mellé 2 vereség csúszott be. 30 alkalommal juttatták túl a játékszert az ellenfél gólvonalán, de az ő kapujukban is landolt már 26 labda. A Sassulo utolsó 5 összecsapáján 2.5 gól feletti végeredmény született. A Sassuolo a góljainak a 77 %-át (23) szerezte eddig a második félidőben, ráadásul ez hazai pályán még kifejezettebb, hiszen otthonukban mindössze 2-szer voltak eredményesek az első félidőben, míg 10 esetben a szünet után (83 %).

A Parma 2 sikerének és 6 döntetlenjének köszönhetően, 12 pontot gyűjtött ezidig, ami a 19. helyre elegendő. Összesen 9 alkalommal kaptak ki a szezonban, amelyből a legutóbbi 5 az elmúlt időszakban esett, Így összességében 8 ütközet óta nyeretlen az együttes (3 D, 5 V). 13 találatuk magasan a legkevesebb a szezonban, ami mellé viszont 33 kapott gól társul (4. legtöbb). Az idei 17 fordulóból csak 11 alkalommal játszottak olyan meccset, amelyiken esett legalább 3 gól, de mind a 8 idegenbeli összecsapásuk ilyen volt. Így ez a sorminta már 14 találkozót foglal magába. A gyengélkedésüket az is nagyon jól mutatja, hogy a legutóbbi 6 csörtéjükből 5-ön gólt sem tudtak szerezni. Érdekesség azonban, hogy a 13 találatukból 10-et idegenben szereztek.

Mérkőzés:Besiktas – Galatasaray
Bajnokság és kezdés:Süper Lig – 17:00
Statisztika:A Besiktas legutóbbi 11 mérkőzésén esett legalább 3 gól
Magyarázat:A Besiktas vezeti a török pontvadászatot 11 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel. Jelenleg 6 ütközet óta veretlenek, amegyből ötöt meg is nyertek. 39 találatukkal ők számítanak a legeredményesebbnek, de a kapusuk eszén már 21 esetben tudtak túljárni az ellenfelek. Hazai pályán kifejezetten erős a Besiktas, hiszen a legutóbbi 6 csörtéjüket meg tudták nyerni saját stadionjukban, amelyből az utolsó négyet ráadásul kapott gól nélkül abszolválták. A fentebb említettek tudatában nem meglepő, hogy a Besiktas meccsei igazán gólgazdagra szoktak sikeredni. A legutóbbi 11 mérkőzésükön esett legalább 3 gól.

A Galatasaray 10 sikert, 3 döntetlent és 4 vereséget könyvelhetett ezidáig el, amely a 4. helyre elegendő. Otthonuktól távol t meccset tudtak megnyerni, míg 3 alkalommal kikaptak. Összesen 34 gólt termelt a csapat, ami mellé viszont csak 14-et kapott, így gólarányt tekintve ők a legjobbak a török élvonalban. A Galatasaray utolsó 6 idegenbeli ütközetéből 5 zárult 2.5 találat feletti végeredménnyel, amihez nagyban hozzájárult, hogy a gárda 6-ból 5 meccsen tudott legalább 2 gólt szerezni.

Az egymás elleni mérlegük igen érdekesen alakult az elmúlt időben, hiszen a legutóbbi 7 derbijükből 5-öt kapott gól nélkül hozott le a Besiktas, ráadásul az elmúlt 3 hazai mérkőzését meg is nyerte a fekete-fehér klub.

Mérkőzés:Wolfsberger – Sturm Graz
Bajnokság és kezdés:Osztrák Bundes Liga – 17:00
Statisztika:A Wolfsberger mind az 5 haza mérkőzésén rúgott és kapott is gólt
Magyarázat:A Wolfsberger 5-5 sikert és bukást könyvelhetett el eddig a szezonban, ami mellé 1-szer egyszer egy 1 pontos mérkőzés és becsusszant. 22 gólt szereztek az idei kiírásban, de 24-szer kapituláltak is, ami a 4. legtöbb. Odahaza a legrosszabb mutatóval rendelkeznek, mivel 4 egységet gyűjtöttek csak 5 forduló alatt. Nézői szempontból azonban nagyon jó meccsek voltak ezek, hiszen egyetlen alkalommal maradt a gólszám 4 alatt (1:1), ráadásul mindkét oldalon megzörrent minden esetben a háló.

A Sturm Graz neve mellett 7 diadal, 3 remi és 1 vereség áll, így ők helyezkedhetnek el a tabella második fokán. Jó formában a grazi alakulat, hiszen minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 9 csatájukat megnyerték a fiók. A legutóbbi 5 ütközeten ráadásul mindig esett legalább 3 gól. Otthonuktól távol még veretlenek az osztrák Bundesligában, mivel 3 győzelmet és 2 döntetlent tudnak felmutatni. A védelem kifogástalanul végzi a dolgát. 11 forduló során csupán 5 gólt kaptak, ami egyértelműen a legjobb eredmény, míg ők 22-szer találtak a kapuba. A védelem erősségét az is mutatja, hogy el elmúlt 8 bajnokiból 6-ot kapott gól nélkül tudta lehozni a csapat.

Kissé remeghet a lába azonban a grazi fiúknak, mivel a legutóbbi 6 Wolfsberger elleni derbiből 5-öt elbuktak. Ezen ütközeteken a Wolfsberger ugyanilyen arányban tudott eredményes lenni legalább 2-szer.

Mérkőzés:Santos – Botafogo
Bajnokság és kezdés:Campeonato Brasileiro – 20:00
Statisztika:A Santos a legutóbbi 35 hazai mérkőzéséből mindössze 3-at bukott el (8,6 %)
Magyarázat:A Santos háza táján nagy volt az öröm, hiszen a River Plate legyőzésével kvalifikálták magyukat a Libertadores Kupa döntőjbe, amit január 30-án rendeznek meg a Maracana Stadionban. A bajnokságban 11 győzelmet, 9 döntetlent és 8 vereséget értek el idén, ami csupán a 8. helyre elegendő. Hazai teljesítményük sem a legkiválóbb. Habár csak 2 vereséget szenvedtek, de csak 6-6 győzelem és döntetlen áll a nevük mellett. 39 találatukra 35 hálózörgetéssel feleltek az ellenfelek. A Santos mindössze egyetlen mérkőzést úszott meg kapott gól nélkül hazai környezetben.

A Botafogo a brazil élvonal sereghajtója 4 győzelemmel, 11 döntetlennel és 14 verséggel. Pocsék formát mutat az együttes, hiszen az elmúlt 11 pályára lépésük során 10-szer alulmaradtak. Otthonuktól távol 2 sikert és 6-6 döntetlent, valamit vereséget értek el. Legutóbbi 7 vendégszereplésük után 6 alkalommal kellett üres kézzel hazatérniük. A Botafogo borzalmas formáját támasztja alá, hogy az elmúlt 7 csörtéjük során 5 alkalommal nem tudtak gólt szerezni, valamint az elmúlt 6-ból 5-ön kaptak legalább 2 gólt.

Az egymás elleni mérleg is a Santos felé billen, ami a közelmúltat illeti. A Santos a legutóbbi 6 hazai mérkőzéséből 5-öt megnyert a Botafogo ellen, míg egyszer 1:1-es döntetlent játszottak a felek.

Mérkőzés:Lyon – Metz
Bajnokság és kezdés:Ligue 1 – 21:00
Statisztika:A Lyon 16 ütközet óta veretlen
Magyarázat:A Lyon 11 győzelemmel, 7 döntetlennel és egyetlen vereséggel áll a francia bajnokság második helyén. Kirobbanó formában a csapat, hiszen 16 derbi óta nem kaptak ki az élvonalban. 39 találatukra 18 esetben jött válasz. Otthonukban 9 alkalommal léptek eddig pályára, amelyből 6-ot meg is nyertek, míg 3 esetben be kellett érniük döntetlennel. A kiváló formát támasztja az is alá, hogy saját pályájukon az utolsó 6 ütközeten betaláltak a kapuba legalább kétszer, így nem nagy meglepetésre ezen meccsek mindegyike 2.5 gól feletti végeredményt hozott.

A Metz a 12. helyen áll a ligában, miután 6-6 sikerük és bukásuk mellé 7 döntetlent tudnak felmutatni. Otthonuktól távol nem különösebben brillíroznak, hiszen 2 diadalt, 4 remit és 3 vereséget könyvelhettek el. Mindössze 20 gólt tudtak szerezni, de őket is csak 18 alkalommal tudták mattolni. A Metz neve mellett áll a legkevesebb olyan mérkőzés, amelyen született legalább 3 találat (4-21%). A legutóbbi 5 csörtéjükön maximum 2 gól született. Otthonuktól távol még kifejezettebb a kevés hálózörgetés, hiszen a legutóbbi 13 vendégszereplésük során 12-szer született 2.5 gól alatti végeredmény.

A Lyon az elmúlt 8 Metz elleni derbit megnyerte, ráadásul úgy, hogy ezek során mindig szerzett legalább 2 gólt. Lyonban a legutóbbi 10 csörtéből 9-en nem tudott gólt szerezni a Metz.
Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2021.01.17
Következő cikkPremier League, Liverpool – Manchester United, 2021.01.17, 17:30