Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

1581
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.16.
Mérkőzés:Derby – Rotherham
Bajnokság és kezdés:Championship – 16:00
Statisztika:A Derby a legutóbbi 7 mérkőzését megnyerte a Rotherham ellen hazai pályán
Magyarázat:A Derby 4 győzelemmel, 7 d9ntetlennel és 11 vereséggel a 22. helyen áll, ami már a kieső zónát jelenti. 14 találatuk mellé 24 gólt kaptak. Így ők a legkevésbé eredményes együttes az angol másodosztályba. A gólarányukat megnézve nem meglepő, hogy nem igazán játszanak gólgazdag mérkőzéseket, hiszen a 22 forduló során csak 4 mérkőzésnek a végeredménye haladta meg a 2.5 találatot. Hazai pályán ők teljesítenek a leggyengébben a Championshipben, hiszen egyetlen diadaluk mellett 4 döntetlenre és 6 vereségre futotta csak az erejükből.

A Rotherham 4-4 sikerrel és döntetlennel, valamint 12 vereséggel a 23. helyet birtokolja. Ők 19 esetben voltak már eredményesek, de őket is mattolták 29-szer. Idegenben 1 győzelmet, 2 döntetlent és 7 vereséget tudnak felmutatni, de ki kell emelni hogy a legutóbbi 7 vendégszereplésük mindegyike bukással végződött. A Rotherham védelme az utóbbi időben nem áll a helyzet magaslatán, hiszen a legutóbbi 8 bajnokiból 7-en kaptak legalább 2 gólt.

Mindenképp ki kell emelni az egymás elleni teljesítményüket, hiszen a Derby a legutóbbi 7 hazai csörtét megnyerte, mégpedig úgy, hogy az elmúlt 3 során mindig szereztek legalább 3 gólt.

Mérkőzés:FC Emmen – Vitesse
Bajnokság és kezdés:Eredivisie – 16:30
Statisztika:Az Emmen a legutóbbi 3 bajnokiján kapott legalább 3 gólt
Magyarázat:Az Emmen 5 döntetlennel és 11 vereséggel a holland élvonal sereghajtója. Borzalmas formában vannak, amit a 3 egymás utáni vereségük is alátámaszt, ráadásul ezen csörték során rendre kapott 3 gólt a csapat. 16 találatuk a 2. legkevesebb a ligában, míg őket 41-szer mattolták, ami szintén a 2. legrosszabb mutató. A csapat eddig mindig hazai mérkőzésén kapott legalább 1 gólt.

A Vitesse 11 sikert, 2 döntetlent és 3 vereséget könyvelhetett el ezidáig, ami a 3. helyre sorolja őket. 27 esetben voltak már eredményesek, míg a Feyenoord csapatával holtversenyben a legkevesebb gólt ők kapták (12). Otthonuktól távol kissé rapszodikusak, hiszen mind a 3 vereségüket itt szenvedték el, de 4 győzelem és 1 döntetlen is született már utazásaik során. A Vitesse eddig minden mérkőzésén megzörgette ellenfelei hálóját. 16 forduló során 12-szer volt arra példa, hogy ők szerezzék meg a találkozó első gólját.

Mérkőzés:Torino – Spezia
Bajnokság és kezdés:Serie A – 18:00
Statisztika:A Torino hazai pályán 1-szer nem kapott gólt, míg a Spezia idegenben 1-szer maradt találat nélkül
Magyarázat:A Torino 2 győzelemmel, 6 döntetlennel és 9 vereséggel a Serie A 18. helyén áll, ami már a kieső zónát jelenti. Az együttes 26 gólt termelt 17 forduló alatt, de a kapusuk eszén 35-ször jártak túl az ellenfél játékosai, ami a sereghajtó Crotone után a legtöbb kapott gól. Hazai pályán az olasz élvonalban nekik a leggyengébb a mutatójuk, mivel egyetlen csörtét sem tudtak megnyerni saját stadionjukban. Mindössze 4 döntetlenre és 4 vereségre voltak képesek. Ennek az is az oka, hogy a Torino mindössze egy mérkőzést úszott meg kapott gól nélkül, mégpedig az utolsó Crotone ellen (0:0). Érdemes kiemelni, hogy a Torino a góljainak a jelentős részét a 2. játékrészben kapta. Míg az első félidőben 11-szer mattolták őket, a szünet után 24 esetben zörrent már meg a hálójuk.

A Spezia 4 sikerének, 5 döntetlenjének és 8 vereségének köszönhetően a 14. Ezen összecsapások során 23 alkalommal juttatták túl a labdát a gólvonalon, míg ők 32-szer kapituláltak. Idegenben nem muzsikálnak olyan rosszul, ugyanis 3-3 siker és vereség mellé 2 döntetlen fért még be. A Spezia idei 17 fordulójából 14-en esett legalább 3 gól, otthonuktól távol pedig 8-ból 7-nek a végeredménye nőtt 2.5 találat felé. Az ellenfélhez hasonló okok magyarázzák ezt, csak az ő esetükben ez pozitív ok. Ők otthonuktól távol 8-ból 7-szer eredményesek tudtak lenni. Az azonban már nem olyan fényes eredmény, hogy a legutóbbi 9 meccsükön kaptak legalább 1 gólt. A Spezia is a második félidőben kapja a legtöbb gólt (10-22), ami hatványozottan igaz idegenben, mivel a vendégszerepléseik során 14-szer zörrent meg a hálójuk, ebből 12-szer a szünet után (7-szer pedig a félidő első 15 percében).

Mérkőzés:Sparta Rotterdam – PSV Eidhoven
Bajnokság és kezdés:Eredivisie – 18:45
Statisztika:A PSV legutóbbi 6 bajnokiján esett legalább 3 találat
Magyarázat:A Sparta Rotterdam 6 sikerrel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel a háta mögött a holland élvonal 8. helyén tanyázik. 25-25 lőtt és kapott góljuk van a szezonban. Odahaza nem a legerősebbek, mivel 2-2 diadaluk és döntetlenjük mellett 4-szer kikaptak. Otthonukban 16:16-os gólaránnyal rendelkeznek. Ugyan 16 forduló alatt csak 7 meccsükön esett legalább 3 találat, de a 8 hazaiból 5-nek a végeredménye lépte túl a 2.5 gólt.

A PSV 10 győzelemmel, 4 döntetlennel és 2 vereséggel a 4. helyen áll. Egy 12 meccses veretlen széria szakadt meg a hét közepén, amikor kisebb meglepetésre 1:3-ra kikaptak az Alkmaar ellen. 36 alkalommal zörgették meg ellenfeleik hálóját, míg az ő kapujukban 16 labda landolt. Nekik 16 fordulót követően 12 csörtéjükön esett legalább 3 találat. Otthonuktól távol felemás a mutatójuk. Ugyan csak 1 vereséget szenvedtek de mind a 4 döntetlent idegenben érték el, ami mellé 3 győzelem áll a nevük mellett.

Egymás elleni mutatójukról azt érdemes megemlíteni, hogy a legutóbbi 24 csörtéjükből 19-et megnyert a PSV (79.1 %). A Sparta utoljára 2001-ben tudott nyerni ellenük (2:1).

Mérkőzés:Sporting Charleroi – KV Mechelen
Bajnokság és kezdés:Jupiler League – 20:45
Statisztika:A Mechelen legutóbbi 6 csörtéje során mindig esett legalább 3 gól
Magyarázat:A Charleroi 10 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség birtokában a dobogó 3. fokán áll jelenleg. Kisebb hullámvölgybe kerültek, hiszen a legutóbbi 2 fordulóban elbuktak. Otthonukban közepes a teljesítményük, mivel 5 diadaluk mellé 1 döntetlen és 3 vereség csúszott be. 31 találatot szereztek 20 bajnoki alatt, míg a hálójukban 25-ször landolt a labda. Érdemes megjegyezni, hogy a legutóbbi 4 hazai derbijük egyikén sem esett 2-nél több gól. Érdekesség, hogy a csapat jóval eredményebb a második játékrészben. Mindössze 7 gólt szereztek az első félidőben, majd a szünet után 25-ször jártak túl az ellenfél kapusainak az eszén (78 %).

A Mechelen 6 győzelmet, 5 döntetlent és 9 vereséget tud felmutatni az idei kiírásban. Jelenleg úgy tűnik, hogy elkapták a fonalat, mivel zsinórban 3 alkalommal ünnepelhettek. 31 gól áll a nevük mellett, de ellenfeleik sem tétlenkedtek, ők 36 találatot rámoltak be. Nem csoda ennek tudatában, hogy a Mechelen rendszeresen gólgazdag mérkőzést játszik. 15 forduló során esett legalább 3 gól a meccseiken. A legutóbbi 13-ból csak 1 zárult 2.5 találat alatt. Mindenképp ejteni kell pár szót a Mechelen idegenbeli formájáról is, hiszen 5 összecsapás óta nem kaptak ki (2 GY, 3 V).

A Cherleroi reménykedhet ma, hogy visszatérnek a győzelem útjára, hiszen a Mechelen ellen a legutóbbi 8 hazai ütközetükből 7-et megnyertek (1 döntetlen mellett). Ezen találkozók során ugyancsak 7-szer szerzett legalább 2 gólt a hazai alakulat.
Előző cikkBundesliga, Dortmund – Mainz, 2021.01.16., 15:30
Következő cikkLigue 1, Marseille – Nimes, 2021.01.16, 17:00