Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

1509
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.15.
Mérkőzés:Teplice – Jablonec
Bajnokság és kezdés:1. Liga – 18:00
Statisztika:A Jablonec a legutóbbi 7 mérkőzésén szerzett legalább 2 gólt
Magyarázat:A Teplice 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 8 vereséggel a cseh élvonal 12. helyén áll jelenleg. 16 alkalommal zörgették meg a hálót, míg őket 28-szor mattolták már. Otthonukban sem túl erősek, hiszen 2 sikerük mellé 1 döntetlen és 3 bukás jött csak össze. Górarányuk itt 5:7. Az utolsó 3 hazai ütközetük során egyszer sem esett 2 gólnál több.

A Jablonec pazar formának örvend, ugyanis 7 mérkőzés óta veretlenek, ráadásul ebből 6-ot meg is nyertek. 9 sikerrel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel a dobogó második foka az övék. A sikerszériájukat az is bizonyítja, hogy ezen csörték során rendre betalált legalább 2-szer a csapat a kapuba. 26 gólt szereztek idén, míg ők csak 15 estben kapituláltak. A legutóbbi 5 forduló során rendre 2.5 találat feletti végeredmény született a meccseiken.

A Jablonec megnyerte a legutóbbi 5 derbijét a Teplice ellen. Ezen mérkőzések mindegyikén megzörrent a háló legalább 3 alkalommal, ráadásul úgy, hogy minden alkalommal szerzett legalább 2 gólt a Jablonec.

Mérkőzés:Fürth – Paderborn
Bajnokság és kezdés:Bundesliga 2 – 18:30
Statisztika:A Fürth 10 mérkőzés óta veretlen a Paderbornnal szemben odahaza
Magyarázat:A Fürth a 4. helyet birtokolna a német másodosztályban, mitán 8 diadalt, 3 döntetlent és 4 vereséget ért el eddig. 29 találatukkal a második legeredményesebbek, míg a 19 kapott gól erős közepesnek mondható. Hazai környezetben nem brillíroztak kimondottan, mivel 3-3 győzelmükön és vereségükön kívül 1 döntetlent játszottak. Itt 10:10 a gólarányuk. A kimondottan jó akcióvezetésüket mi sem támaszthatná jobban alá, minthogy a legutóbbi 11 ütközetük során 9 alkalommal is túl tudták juttatni legalább 2 alkalommal a gólvonalon a labdát. A Fürth legutóbbi 5 pályára lépése során rendre 2.5 találat feletti végeredmény született.

A Paderborn 6-6 győzelmet és vereséget tud felmutatni, valamint 3 alkalommal be kellett érniük 1 egységgel. Ez a teljesítmény a 11. helyre sorolja őket. 20 alkalommal jártak túl az ellenfél kapusának az eszét, míg őket csak 18 esetben tudták mattolni. Otthonuktól távol nem különösen erősek, hiszen 2-2 siker és remi mellett 4 alkalommal üres kézzel kellett elhagyniuk a pályát. Idegenbeli gólarányuk 7:8. Ennek tudatában nem lesz meglepő, hogy 8 vendégszereplésük során mindössze 3 csörtén esett legalább 3 találat.

A Fürth szívesen fogadja a Paderborn együttesét odahaza, hiszen 10 mérkőzés óta nem tudták őket legyőzni a vendégek. Ezen időszak 6 hazai sikert és 4 döntetlent hozott. Érdemes azt is kiemelni, hogy a legutóbbi 6 csörtéjükből 5-öt megnyert a Fürth, de ugyanilyen arányban zárunt a mérkőzés 2.5 gól feletti végeredménnyel.

Mérkőzés:Sporting CP – Rio Ave
Bajnokság és kezdés:Primeira Liga – 19:30
Statisztika:A Sporting veretlenül vezeti a bajnokságot 13 fordulót követen
Magyarázat:A Sporting 11 győzelemmel és 2 döntetlennel éllovasa a portugál első osztálynak. Jelenleg 4 győzelemből álló sikerszériát fut a csapat. 30 találatukra mindössze 8 alkalommal tudtak válaszolni az ellenfelek, ami a legjobb mutatónak számít. Hazai környezetben idén 6-szor léptek pályára és ebből 5 győzelmet értek el. Így elmondható, hogy a Sporting 15 mérkőzés óta veretlen odahaza, ráadásul ebből 13-at meg is nyertek. Fontos azt is kiemelni, hogy a 13 forduló során 12 esetben tudott legalább 2 gólt szerezni a fővárosi alakulat.

A Rio Ave egy 6 meccses nyeretlen szériát (2 D, 4 V) szakított meg egy hete, amikor 3:0-ra legyőzte hazai pályán a sereghajtó Portimonense együttesét. Nem örülhettek sokáig, ugyanis a hétvégén kiestek a kupából a másodosztály listavezetője ellen (1:2 az Estoril ellen). Jelenleg a 9. pozíció az övék a bajnokságban, amit 3 sikerrel és 5-5 döntetlennel és vereséggel értek el. Ki kell emelni, hogy eddigi 9 találatuk a 2. legkevesebb, míg a kapujukban 15 labda landolt már. Otthonuktól távol csupán a Farense legényeit győzték le (0:1), de emellett 3-3 döntetlen és vereség áll a nevük mellett. Jelenleg rúgott gól nélkül és 7 kapottal tudták le az elmúlt 3 vendégszereplésüket. Ezen derbik során már a szünetre is hátránnyal kellett elvonulniuk.

Mérkőzés:Fc Porto – Benfica
Bajnokság és kezdés:Primeira Liga – 22:00
Statisztika:A Porto – minden sorozatot figyelembe véve – 16 legutóbbi mérkőzéséből 14-et megnyert
Magyarázat:Kiváló formának örvend a Porto, hiszen legutóbbi 16 mérkőzéséből 14-et megnyertek és 2 alkalommal döntetlent játszottak. A bajnokságban az elmúlt 7 forduló során egyaránt diadalt ünnepelhettek a portóiak. Jelenleg a 2. hely az övék 10 sikerük, 1 döntetlenjük és 2 elveszített mérkőzésük után. 35 alkalommal voltak eredményesek, mi a legtöbb a portugál élvonalban, de őket is mattolták már 16-szor. Otthonukban 6 győzelmet értek el, ami mellé egy meglepetés Moritimo elleni vereség csúszott be. A Porto idei 13 fordulójából 10-szer született 2.5 találat feletti végeredmény. A hazaiak idén minden mérkőzésükön eredményesek tudtak lenni, ráadásul 13-ból 11-szer szereztek legalább 2 gólt.

A Benfica mai ellenfeléhez hasonlóan 10 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel a 3. helyen áll a gyengébb gólkülönbség miatt, mivel 28 alkalommal voltak eredményesek, míg az ő hálójuk 13 esetben zörrent meg. A Benfica 6 bajnoki óta veretlen, amelyből 5-öt megnyert a csapat. Otthonuktól távol 4 siker mellé 1-1 döntetlen és vereség is becsusszant. Érdekesség, hogy nem nagyon szokott a Benfica vereséget szenvedni idegenben a portugál élvonalban, hiszen a legutóbbi 32 vendégszereplésük során mindössze 3 alkalommal kellett vesztesként elhagyniuk a pályát. A Portohoz hasonlóan ők is kifejezetten jól támadnak, amit alátámaszt, hogy az elmúlt 16 Primeira Liga meccsükből 14-en szereztek legalább 2 gólt. A Benfica idén egyetlen mérkőzésen nem talált be az élvonalban, mégpedig a Boavista elleni 3:0-s vereségük során.

Érdemes pár szót ejteni az egymás elleni mérlegükről is, hiszen legutóbb karácsony előtt, a Portugál Szuperkupa során csaptak össze. Ezt a derbit a Porto 2:0-ra megnyerte. Így a fővárosiak elmondhatják, hogy az elmúlt 4 csörtéjük során mindig diadalmaskodni tudtak a Benfica felett.


Mérkőzés:Palmeira – Gremio
Bajnokság és kezdés:Brasileirão – 1:30
Statisztika:A Palmeira legutóbbi 5 hazai mérkőzését kapott gól nélkül hozta le
Magyarázat:A Palmeira háza táján nagy az öröm, hiszen a csapat 2 napja bejutott a Libertadores Kupa döntőjébe, ahol majd január végén a Santossal mérheti össze az erejét a Maracanaban. A bajnokságban 13 sikert, 8 döntetlent és 6 vereséget értek el, ami a 6. helyre elegendő számukra. Fontos kiemelni, hogy az első helytől mindössze 9 ponttal vannak lemaradva és 2 mérkőzés hátrányban vannak a listavezető Sao Paoloval szemben. Otthonukban kifejezetten jól muzsikálnak, mivel a legutóbbi 5 bajnokit megnyerték, ráadásul kapott gól nélkül, de összesítve is 7 győzelmet, 4 döntetlent és 2 vereséget tudnak felmutatni. Nem kifejezetten győzni járnak a csapatok az Allianz Parque-be, hiszen a Palmeira legutóbbi 38 hazai derbijéből csupán csak 4-et bukott el (10.5 %). Érdemes azt is megemlíteni, hogy a Palmeira 3 elmúlt összecsapása során egyszer sem esett 2 gólnál több.

A Gremio 12 győzelemmel, 13 döntetlennel és 3 vereséggel az 5. helyen áll, 2 ponttal mai ellenfele előtt. Ők 15 mérkőzés óta veretlenek a brazil élvonalban, amelyből 10 sikerrel zárult, míg 5 alkalommal kellett beérniük döntetlennel. Otthonuktól távol csupán 3 diadalnak örülhettek, míg 9 döntetlent és 2 vereséget kellett ezen felül elkönyvelniük. 14 vendégszereplésük során 11 gólt szereztek és 10-et kaptak, így nem meglepő, hogy mindössze 3 csörtéjükön született 2.5 találatnál több. Fontos kiemelni, hogy a Gremio legutóbbi 7 idegenbeli szereplése során 5-ször tudták teljesen lehúzni a rolót.
Előző cikkBundesliga, Union Berlin – Leverkusen, 2021.01.15, 20:30
Következő cikkLigue 1, Montpellier – Monaco, 2021.01.15. – 21:00