Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

1352
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.14.
Mérkőzés:Atromitos – Lamia
Bajnokság és kezdés:Super League – 16:15
Statisztika:A Lamia legutóbbi 6 találkozójából 5-ön elbukta mind a két félidőt
Magyarázat:Az Atromitos 4 sikert, 6 döntetlent és 5 vereséget elkönyvelve áll a görög élvonal 9. helyén. 14 gólt termeltek eddig, viszont 20 alkalommal az ő kapujukban is landolt már a labda. Hazai környezetben 4 ütközet óta veretlenek, azonban ebből csak 1-et tudtak megnyerni. Így 3-3 diadaluk és döntetlenjük van 2 vereség kíséretében. A gólarányuk hazai pályán 10:10. Érdemes megemlíteni, hogy 15 forduló alatt mindössze 5 mérkőzésen született legalább 3 találat.

A Lamia 5 pontot szerzett 13 eddigi mérkőzésén, amivel jelenleg az utolsó helyen állnak. 7 hálózörgetésük a legkevesebb a ligában, míg 27 góllal a legrosszabb védelem is az övék. Otthonuktól távol 4 alkalommal kellett pályára lépniük. Ezen mérkőzésen mindegyikét elbukták, ráadásul csak 1-szer találtak a kapuba, míg őket 10 alkalommal mattolták. A gyenge teljesítményüket támasztja alá az is, hogy a legutóbbi 6 fordulóból 5-ön már a szünetre is hátránnyal kellett elvonulniuk.

Mérkőzés:SC Heerenveen – RKC Waalwijk
Bajnokság és kezdés:Eredivisie – 18:45
Statisztika:A Waalwijk mindössze 1 mérkőzést tudott megnyerni a Heerenveen ellen az elmúlt 14 összecsapásukból
Magyarázat:A Heerenveen 5 győzelemmel, döntetlennel és vereséggel a tarsolyában a 9. helyen áll. Nincsenek valami jó formában hiszen a legutóbbi 3 meccsüket elbukták, így már 8 mérkőzés óta nyeretlenek (4 D, 4 V). 23 találatuk mellett 24 gólt kaptak. A jelenlegi lejtmenetben 7-szer tudták megzörgetni a hálót, míg őket 16 alkalommal mattolták. Otthonukban a legutóbbi 4 pályára lépésük során 4-szer buktak el és egy esetben szereztek 1 egységet. A Heerenveen legutóbbi 5 hazai összecsapásán esett legalább 3 gól.

A Waalwijk sincs kirobbanó formában, hiszen 4 derbit buktak el zsinórban. Ezek során mindössze 2-szer tudtak eredményesek lenni, míg a gólvonalukon 9-szer jutott át a labda. 3-3 győzelmük és döntetlenjük van összesen a szezonban, míg 9 alkalommal vesztesként hagyták el a pályát. Ez a teljesítmény mindössze a 15. helyre elegendő. Otthonuktól távol a Twente és a Heracles együttesét tudták csak felülmúlni, míg 5 alkalommal kikaptak. Vendégszerepléseik során 5-ször találtak a kapuba, míg őket 13 alkalommal mattolták. Érdemes kiemelni, hogy a Waalwijk gyenge idegenbeli formája már nagyon hosszú időre nyúlik vissza, ugyanis a legutóbbi 20 vendégszereplésük során 17 esetben kaptak legalább 2 gólt.

Az egymás elleni mérlegük Heerenveen dominanciát mutat, hiszen a legutóbbi 14 összecsapásuk során csak 1 alkalommal tudott nyerni a Waalwijk, míg a Heerenveen 10-szer.

Mérkőzés:CFR Cluj – FC Academica Clinceni
Bajnokság és kezdés:Liga 1 – 19:00
Statisztika:A Cluj a legutóbbi 20 bajnoki szereplése során mindössze 2 alkalommal maradt alul
Magyarázat:A Cluj 15 fordulót követően a 3 helyen áll 9 győzelemmel, 4 döntetlennel és 2 vereséggel. Otthonukban felemás a teljesítményük, mivel 3-3 siker és döntetlen mellett mindkét vereségüket itt szenvedték el. Fontos kiemelni, hogy csupán 18 gólt szereztek és csak 6-ot kaptak, ami a legjobb védelem címével vértezi fel őket. Ennek fényében nem tl meglepő, hogy a Cluj mindössze 3 összecsapáson ért el 2.5 találat feletti végeredményt. Fontos azt is megjegyezni, hogy a legutóbbi 4 csörtéjük során egyszer sem sikerült bevenni a kapujukat.

Az Academica 6 diadallal, 7 döntetlennel és 2 vereséggel az 5. helyre fért fel. Jelenleg 8 bajnoki óta veretlenek (5 GY, 3 D). Ők sem a gólgazdag derbijeikről híresek, hiszen 16 alkalommal tudták megzörgetni az ellenfél hálóját, míg 10 esetben mattolták őket. Összességében nekik is 3 találkozójukon esett legalább 3 gól. Idegenben még veretlennek mondhatja magát az együttes, viszont 2 sikerük mellé 5 döntetlen társul. Az Academica az elmúlt 6 vendégszereplése során 5-ször nem kapott gólt.

Mérkőzés:Twente – Ajax
Bajnokság és kezdés:Eredivisie – 20:00
Statisztika:Az Ajax elmúlt 11 bajnokijából 10-en született 2.5 találat feletti végeredmény
Magyarázat:A Twente 8 siker,3 döntetlen és 4 vereség birtokában a 6. helyen áll a holland élvonalban. A teljesítményük teljesen hektikus, hiszen a legutóbbi 6 fordulóból győzelem és vereség váltogatja egymást. Az említett vereségek mindegyikét hazai pályán szenvedte el az együttes. 30 alkalommal voltak eredményesek, viszont 19 esetben az ő hálójuk is megzörrent. Az elmúlt idők rossz hazai teljesítménye során 3 csörte alatt 7 gólt is kaptak odahaza. Ezen 3 hazai derbin már az első játékrészt követően hátrányban volt a Twente.

Az Ajax az Eredivisie éllovasa 11 győzelemmel és 2-2 döntetlennel, valamint vereséggel. 54 találatuk magasan a legtöbb, míg 12 kapott góljuk a Vitesse és a Feyenord együttesével együtt a legkevesebbnek számít. A kiváló befejezéseiknek is köszönhetik, hogy az elmúlt 11 fordulóból 10-szer 2.5 gól feletti végeredmény született. Ezen ütközetek során az Ajax 9 esetben tudott legalább 2 gólt szerezni.

A két gárda legutóbbi 5 egymás elleni bajnokiján esett legalább 3 gól.

Mérkőzés:Arsenal – Crystal Palace
Bajnokság és kezdés:Premier League – 21:00
Statisztika:Az Arsenal a legutóbbi 8 Crystal Palace elleni meccséből 7-en szerzett legalább 2 gólt
Magyarázat:Az Ágyúsok feltámadni látszanak. A bajnokságban egymás után 3 mérkőzést nyertek meg és az FA Kupából is kiejtették a Newcastle együttesét (habár csak hosszabbításban). A gólok gyártása is beindult, hiszen a legutóbbi 3 bajnokin 8-szor voltak eredményesek, és őket csak 1 alkalommal mattolták. Így is csak a 11. helyen áll Arteta legénysége (7 GY, 2 D, 8 V). Hazai pályán eddig nem tündököltek, ugyanis 3 diadalukon kívül 1 döntetlent és 4 vereséget tudnak csak felmutatni, ráadásul a gólarányuk is egy sovány 9:11.

A Crystal Palace is egy 5 mérkőzéses nyeretlen szériából lábalt ki, miután 2:0-ra legyőzte hétvégén a Sheffield Unitedet. Ma viszont jóval nehezebb dolguk lesz. Ők a 13. hely birtokosai, amit 6 győzelmükkel, 4 döntetlenjükkel és 7 vereségükkel értek el. Otthonuktól távol nem túl erősek, mindössze 3 siker, 1 döntetlen és 4 vereség áll a nevük mellett.

Az egymás elleni mérlegük izgalmas összecsapást jósol. A legutóbbi 6 csörte során mindig eredményes volt mindkét fél, ráadásul ezen derbikből csak a legutóbbin nem esett legalább 3 gól.