Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

1333
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.13.
Mérkőzés:Apollon – Omonia Nicosia
Bajnokság és kezdés:Ciprusi bajnokság – 17:00
Statisztika:Az Apollon megnyerte a legutóbbi 10 derbijét az Omonia ellen
Magyarázat:Az Apollon vezeti a ciprusi bajnokságot 12 győzelmének és 3-3 döntetlenjének és vereségének köszönhetően. Otthonukban meglepő módon nem teljesítenek valami kimagaslóan, hiszen mindössze 5 győzelmet arattak, míg 1 döntetlen és 2 vereség is született már saját pályájukon. 41 találatukkal magasan ők a legeredményesebbek, míg 16 kapott góljuk a második legjobb a bajnokságban.

Az Omonia gárdája 10 diadallal, 6 döntetlennel és 2 vereséggel a 3. hely büszke tulajdonosa. Jelenleg 8 ütközet óta veretlenek (6 GY, 2 D). Mindkét vereségüket otthonuktól távol szenvedték el, de emellett 4 győzelemre és 3 döntetlenre futotta az erejükből. 31 alkalommal zörgették meg az ellenfelek hálóját, míg őket csak 12-szer mattolták, ami a legkevesebb a ciprusi élvonalban. Idegenben a gólarányuk 18:9.

Az egymás elleni mérlegük hatalmas Apollon fölényt mutat. Nem elég, hogy az elmúlt 10 csörtéjüket rendre megnyerte az limassoli gárda, de ezekből 8-on szereztek legalább 2 találatot. Érdemes azt is kiemelni, hogy a legutóbbi 7 összecsapásukból 6-on már az első játékrészt követően előnyhöz jutott az Apollon.

Mérkőzés:PSV – AZ Alkmaar
Bajnokság és kezdés:Eredivisie – 18:45
Statisztika:A PSV mind a 7 hazai mérkőzését megnyerte a szezonban
Magyarázat:A PSV Eindhoven 10 győzelemmel, 4 döntetlennel és 1 vereséggel a 3. helyen áll a holland élvonalban. Nagyban hozzájárul a jó szereplésükhöz a fenomenális hazai formájuk, hiszen mind a 7 meccsüket megnyerték eddig a Philips Stadionban. Összességében 35 alkalommal juttatták túl a játékszert a gólvonalon, míg őket 13 esetben mattolták ellenfeleik. Minden sorozatot figyelembe véve 12 ütközet óta nem találtak legyőzőre (9 GY, 3 D). A jó formát az is alátámasztja, hogy a legutóbbi 5 csörtéjük során szereztek legalább 2 gólt.

Az AZ Alkmaar is jó formában van, hiszen az elmúlt 18 mérkőzésükből csak 1-et buktak el. Jelenleg 7-7 győzelem és döntetlen mellett 1 vereségük van, ami az 5. helyre elegendő. Otthonuktól távol még nem találtak legyőzőre, viszont 3 diadaluk mellé 5 döntetlen született. Ők 36 góllal rendelkeznek, viszont a hálójuk is megzörrent már 23-szor. Idegenben a 8-ból csak 1 ütközetet úsztak meg kapott gól nélkül.

Mérkőzés:Besiktas – Rizespor
Bajnokság és kezdés:Török Kupa – 18:45
Statisztika:A Besiktas, minden sorozatot figyelembe véve, 6 hazai mérkőzése végződött 2.5 találat feletti eredménnyel
Magyarázat:A Besiktas az előző körben a Tarsus együttesét ejtette ki 3:1-el hazai pályán. Ezzel zsinórban a 3. kupamérkőzését játszotta le az együttes úgy, hogy szerzett legalább 2 gólt. A kupában amúgy is sok gólos mérkőzéseket szoktak játszani, ugyanis 7 meccsükből 6-on esett legalább 3 találat. A török élvonalban az első helyen állnak 11 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel. Otthonukban 6 sikert könyvelhettek el, ami mellé 1-1 döntetlen és vereség csusszant be. Az eddigi 17 forduló alatt 12-szer született 2.5 találat feletti végeredmény a meccseiken.

A Rizespor az Utas Usaksport 6:0-ra, az Eskisehirsport 3:0-ra győzte le az előző körökben és így jutott a nyolcaddöntőbe. A bajnokságban nem brillíroznak, hiszen 5 sikerük mellett 6-6 döntetlent és vereséget is játszottak már, amivel a 15 helyet birtokolják. Jelenleg 4 találkozó óta nyeretlenek (3 D, 1 V). 22 gólt szereztek a török élvonalban, míg 30-at kaptak.

Minden sorozatot figyelembe véve a Besiktas a legutóbbi 10 meccséből 9-et megnyert a Rizespor ellen, ráadásul az utolsó során 6:0-ás csapást mértek ellenfelükre.

Mérkőzés:Livingston – Aberdeen
Bajnokság és kezdés:Premiership – 20:45
Statisztika:A Livingstone megnyerte a legutóbbi 6 mérkőzését
Magyarázat:A Livingston a skót első osztály 5. helyére tornászta már fel magát, amit a kiváló formájának köszönhet, ugyanis 6 ütközet óta folyamatosan nyer a csapat. Jelenleg 9 győzelmük, 3 döntetlenjük és ugyancsak 9 vereségük van. Minden sorozatot figyelembe véve odahaza az utolsó 4 csörtéjüket sikerrel vették, ráadásul ezen meccsek során csak 1 gólt kaptak, míg 11-et rúgtak. A Livingston az utolsó 6 fordulóból 5-ször döntetlennel vonulhatott a félidei szünetre, de végül győztesként hagyhatták el a pályát. Ezen a 6 meccsen rendre szereztek legalább 2 gólt.

Az Aberdeen se panaszkodhat, ugyanis 11 győzelmük, 6 döntetlenjük és 4 vereségük során szerzett 39 pontjuk a 3. helyre sorolja őket. Fontos kiemelni, hogy a legutóbbi 14 idegenbeli derbijükből mindössze 1-et buktak csak el (a Rangers ellen 4:0-ra). Idén 4-4 győzelem és döntetlen született otthonuktól távol, valamint az említett vereség. Kiemelendő, hogy vendégszerepléseik során 9 gólt lőttek és 6-ot kaptak, tehát nem meglepő, hogy mindössze 2 összecsapásukon született legalább 3 gól, ráadásul a legutóbbi 4 rendre 2.5 találat alatti végeredményt hozott.

Érdemes pár szót ejteni az egymás elleni mérlegükről is, hiszen az Aberdeen a legutóbbi 8 Livingston elleni meccséből 7-et meg tudott nyerni, ráadásul ezeken rendre betaláltak legalább 2-szer az aberdeeniek. Érdekesség, hogy el elmúlt 7 összecsapásukból 6-on kevesebb, mint 2.5 gól esett.

Mérkőzés:Feyenoord – PEC Zwolle
Bajnokság és kezdés:Eredivisie – 21:00
Statisztika:A Feyenoord a legutóbbi 29 bajnokijából mindössze 1-et bukott el
Magyarázat:A Feyenoord 9 győzelemmel, 5 döntetlennel és egyetlen vereséggel a 4. helyen áll. Ki kell emelni, hogy fantasztikus formának örvendenek, hiszen az elmúlt 29 élvonalbeli meccsükből csak 1-et veszítettek el. 31 találatuk mellett csak 12-t kaptak, ami az Ajax és a Vitesse csapata mellett a legjobb eredménynek számít. A Feyenoord odahaza nem különösebben dominál. Habár veretlenek, de csak 3 győzelmet tudnak felmutatni 4 döntetlen kíséretében.

A Zwolle 3 siker mellett 8 döntetlent és 4 vereséget játszott idén, ami a 12. helyre elég számukra. Idegenben csak 1 diadalnak örülhettek, viszont 4 döntetlent és 2 vereséget is elkönyveltek. Mindössze 17 gólt termett számukra 15 forduló alatt, míg ők 23 alkalommal kapituláltak.

Az egymás elleni mérlegük kifejezetten érdekes, hiszen az elmúlt 12 hazai összecsapásból 11-et megnyert a Feyenoord, ráadásul a legutóbbi 9 során még gólt sem kaptak.
Előző cikkNémet Kupa, Holstein Kiel – Bayern München, 2021.01.13., 20:45
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói 2021.01.13.