Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái

A nap leghasznosabb statisztikái

1321
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.11.
Mérkőzés:Al Ahly – El Entag El Harby
Bajnokság és kezdés:Egyiptomi Premier League – 18:30
Statisztika:Az Al Ahly az elmúlt 18 mérkőzéséből 17-et hozott le kapott gól nélkül
Magyarázat:Az Al Ahly 5 mérkőzéssel a háta mögött is vezeti a tabellát, hiszen 4-et megnyertek és egy gól nélküli döntetlent játszottak. Az említett 5 forduló alatt 12 gólt szereztek és mindössze 1-et kaptak. Odahaza 4-szer léptek pályára, amelyből 3 győzelem és 1 döntetlen született, gólarányuk itt 10:1. Az elmúlt idényt magabiztosan megnyerő csapat tehát továbbra sem lazít. Ezt támasztja alá az is, hogy a legutóbbi 18 mérkőzésükből 17-en még gólt sem kaptak.

Az El Entag El Harby nem kezdte túl erősen a szezont, hiszen 5 forduló után 4 pontot zsebeltek mindössze be, azonban 6 találatuk mellé őket 11-szer mattolták, ami a 2. legtöbb. A csapat 3 alkalommal szerepelt idén idegenben, de ezek során csak 1 döntetlent és 2 vereséget értek el. Ami tovább súlyosbítja a helyzetüket, hogy ezen meccsek mindegyikén kaptak 3 gólt. Érdemes azonban azt is megemlíteni, hogy őket sem kell félteni, hiszen ezen meccsek során 2 alkalommal is át tudták juttatni legalább 2-szer a labdát a gólvonalon.

Az egymás elleni mérlegük nagyon árulkodó, hiszen az Al Ahly 17 összecsapás óta veretlennek mondhatja magát az El Entag El Harby gárdájával szemben.

Mérkőzés:Vitesse – FC Utrecht
Bajnokság és kezdés:Eredivisie – 18:45
Statisztika:Az Utrecht a legutóbbi 10 meccséből csak 1-et tudott megnyerni
Magyarázat:A Vitesse 10 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel áll a holland élvonal 4. helyén. Ehhez a remek teljesítményhez nagyban hozzá járul a kiváló hazai formájuk, hiszen idén még nem kaptak ki odahaza, 7 forduló során mindössze a Heerenveen tudott tőlük ponttal távozni, miután 1:1-es döntetlent játszottak. A Vitesse remek védelemmel rendelkezik, hiszen az Ajaxszal és a Feyenoorddal együtt ők kapták a legkevesebb gól (12). Emellé azonban csak 26-szor voltak eredményesek, ami erős közepes teljesítmény. Odahaza mindössze 3 alkalommal tudták őket mattolni, míg ők 14 gólt rámoltak be.

Az Utrecht nem tündököl idén annyira. viszont megverni is nehéz őket. 3-3 győzelmük és buktájuk mellett 9 döntetlent játszottak. Jelenleg is elég haloványak, hiszen a legutóbbi 9 pályára lépésükből csak egyszer hagyhatták el a gyepet diadallal a zsebükben. Otthonuktól távol mindössze a sereghajtó Emment tudták legyőzni (2:3), míg 4 alkalommal döntetlent játszottak és 2-szer kikaptak. Érdemes megjegyezni, hogy az Utrecht legutóbbi 3 mérkőzése nagy adok-kapokot hozott, hiszen mindkét oldalon megzörrent a háló legalább 2-szer.

Mérkőzés:Oostende – Eupen
Bajnokság és kezdés:Jupiler League – 20:45
Statisztika:Az Oostende a legutóbbi 10 hazai mérkőzéséből 9-en esett legalább 3 gól
Magyarázat:19 forduló után 8 győzelemmel, 4 döntetlennel és 7 vereséggel az Oostende a 9. helyen áll. Egészen jó formában vannak az utóbbi időben, ugyanis 5 legutóbbi mérkőzésükből 4-et megnyertek, míg az Anderlecht otthonában 2:1-re kikaptak. Összességében 27 alkalommal zörgették meg az ellenfél hálóját, míg őket 24 esetben tudták mattolni. Otthonukban jobban megy a játék, amit alátámaszt, hogy 28 idei pontjukból 11-et gyűjtöttek be hazai pályán, míg a gólarányuk 19:12. Idén 9 alkalommal lépett pályára saját stadionjában, amely meccsekből 8-nak a végeredménye lépte túl a 2.5 találatot.

Az Eupen 5 sikert, 8 döntetlent és 6 vereséget könyvelhetett el ebben a szezonban, ami a 14. helyre elegendő csak. 23 góljuk mellé 32-t kaptak, ami elég gyenge teljesítmény. Idegenben meglepetésre az 5. legjobb mutatóval rendelkeznek, miután 3 diadal és 5 döntetlen mellett csak 2 vereséget szenvedtek el. Gólarányuk 11:14. Az Eupen 19 bajnokijából 11-en esett legalább 3 találat, viszont a legutóbbi 4-nek a végeredménye rendre 2.5 találat felé kúszott.

Az egymás elleni teljesítményükre is érdemes egy kicsit kitérni, hiszen az Eupen a legutóbbi 4 összecsapásukat rendre meg tudta nyerni. A legutóbbi 5 csörtéjük alkalmával csak 1-szer nem tudott mindkét fél eredményes lenni.

Mérkőzés:Heracles – FC Emmen
Bajnokság és kezdés:Eredivisie – 21:00
Statisztika:Az Emmen 20 idegenbeli mérkőzés óta nyeretlen a holland élvonalban
Magyarázat:A Heracles együttese 4 győzelem mellé 3 döntetlent és 8 vereséget tud felmutatni idén. Otthonukban a legutóbbi 3 csörtéjüket elbukták, így a mérlegük 2 siker, 1 döntetlen és 4 vereség. Ezen a 3 mérkőzésen már az első játékrészt követően hátrányban voltak, míg végezetül mindhárom ütközeten kaptak legalább két gólt. 15 találatuk a 3. legkevesebb, ami mellé 26 gólt kaptak. Ma azonban kozmetikázhatják a helyzetüket, hiszen egy náluk jóval gyengébb ellenfél ellen kell ma pályára lépniük.

Az Emmen nyeretlenül, 5 döntetlennel és 10 vereséggel a holland élvonal sereghajtója. Ők 16-szor voltak már eredményesek, viszont 37 alkalommal jutott át a labda a kapusukon, ami a 2. legtöbb az idei kiírásban. Otthonuktól távol 2 pontot szereztek 7 ütközet során, valamint 4 gólt szereztek és 13-at kaptak. Így az idegenbeli nyeretlen szériájuk már 20 meccsre duzzadt.

Érdemes kiemelni az egymás elleni mutatójukat is, ami egyértelműen a Heracles malmára hajtja a vizet, hiszen a legutóbbi 7 csörtéjük során mindig ők nyertek, ráadásul ezen meccsekből 5-ön már a félidei szünetre is előnnyel vonulhattak.

Mérkőzés:Burnley – Manchester United
Bajnokság és kezdés:Premier League – 21:15
Statisztika:A Manchester United veretlen idegenben a Premier League idei kiírásában
Magyarázat:A Burnley 4-4 sikert és remit könyvelhetett el eddig a szezonban, ami mellé 7 döntetlen csúszott be. Ezzel a 16. helyen állnak. Otthonukban 3-3 diadalt és bukást 1 döntetlen kíséri. Érdemes megjegyezni, hogy 4 ütközet óta nem találnak legyőzőre saját stadionjukban (3 GY, 1 D). Nem kifejezetten erős a támadójátékuk, hiszen csak 9 gólt szereztek az idei szezonban, aminél csak a sereghajtó Sheffield szerzett kevesebbet. Az ő hálójuk 20-szor zörrent már meg, ami viszont erős közepes teljesítmény (holtversenyben a 6. legkevesebb kapott gól). Nem vívnak gólgazdag mérkőzéseket, ami az előbb említett tények miatt nem is csoda. Mindössze 5 alkalommal esett legalább 3 gól a mérkőzéseiken.

A Manchester United mint egy főnix támadt fel és menetel a tabella csúcsa felé. Kirobbanó formát mutatnak a bajnokságban, hiszen 10 ütközet óta veretlenek, ráadásul ezen meccsekből 8-at meg is nyertek. Jelenleg a 2. helyen állnak 33 ponttal, melyből 19-et otthonuktól távol szereztek. Idegenben még veretlen a csapat, ugyanis vendégszerepléseik során 6 diadalt ünnepelhettek, míg legutóbb a Leicester megállította a menetelésüket és innen egy 2:2-es döntetlen után “csak” 1 ponttal térhettek haza. 33 idei góljukból 21-et utazásaik során szereztek, hiszen idén minden idegenbeli találkozójukon betaláltak a kapuba legalább 2 alkalommal.

Érdemes pár szót ejteni a két csapat múltjáról is, hiszen a Vörös Ördögök a legutóbbi 5 Burnley elleni idegenbeli mérkőzésükön nem kaptak gólt és ebből 4-et meg is nyertek.

Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2021.01.12.
Következő cikkChampionship, Luton – QPR, 2021.01.12, 20:00