Kezdőlap Ingyenes elemzések Serie A, Spezia – Sampdoria, 2021.01.11, 20:45

Serie A, Spezia – Sampdoria, 2021.01.11, 20:45

1135
0

Spezia – Sampdoria

2021.01.11. 20:45, Serie A – 17. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „Stadio Alberto PiccoFranchi” aréna ad otthont, amely 11 000 fő befogadására képes. Azonban a helyszínre egy szurkoló sem látogathat ki, így üresen maradnak a lelátók.
Távolság: A vendégekre 110 km-es út várt, ami nem okoz majd gondot számukra.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 2C fokot, 66%-os páratartalmat, kissé szeles és végig tiszta időt jósolnak.
Játékvezető:Marco Piccinini, a tapasztalt olasz bíró fogja dirigálni a két klub összecsapását. Karrierje során 196 alkalommal volt középbíró, ez idő alatt 865 sárgát (4,41-es átlag) és 56 pirosat (0,28-as átlag) osztott ki a játékosoknak. Emellett elkönyvelhetett 64 befújt tizenegyest is!
Közvetítés:Hazánkban a Digi Sport1 csatorna közvetíti élőben, 20:40-re írták ki a kezdést.
Egymás elleni eredmények:A két gárda legutóbbi két találkozása során mindkét gárda 1-1 győzelmet könyvelhetett el, a gólszám mindkét esetben 2,5 fölé ugrott és mindkét fél betalált.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

SPEZIA

SAMPDORIA

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

SPEZIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
ZoetKapus200
BastoniVédő903
SalaVédő700
MattielloVédő200
IsmajliVédő600
RicciKözéppályás1402
BartolomeiKözéppályás601
MoraKözéppályás600
AcamporaKözéppályás401
SaponaraKözéppályás100

SAMPDORIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
FerrariVédő601
GabbiadiniTámadó400
PrelecTámadó000

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

SPEZIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

SAMPDORIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
0

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

SPEZIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

SAMPDORIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

SPEZIA

– A hazaiaknál van tíz hiányzó, ami okozhat még problémákat a Spezia számára.
– A mai összecsapás során nem lesz bevethető Simone Bastoni, a 24 esztendős olasz bekk. A védelem baloldalán szokott elhelyezkedni, idén kilenc összecsapás során lépett pályára, ez idő alatt három gólpasszt osztott ki. Az elmúlt két fordulóban nem volt bevethető koronavírus miatt, ez továbbra is így marad erre a fordulóra is.
– Szintén a védelemből fog hiányozni Jacopo Sala, az olasz védő. A védősor jobboldalán szokott tevékenykedni, azonban alapembernek nem igazán nevezhetjük. Hétszer dobta be a mester, ez idő alatt 437 játékpercet kapott. Az elmúlt öt fordulóban összesen négyszer hiányzott sérülés miatt, nem számít friss kiesőnek.
– A legnagyobb érvágás Matteo Ricci kieséselehet, aki 2018 óta erősíti az együttest, legtöbbször a középpályán helyezkedik el. A 26 éves olasz játékos idén 14 összecsapás során viselte a Spezia mezét, az előző két fordulót koronavírus miatt hagyta ki, ezúttal is emiatt hiányzik.
– A csapat legeredményesebb játékosa M’Bala Nzola, aki 12 megmérettetés során nyolc alkalommal talált be, illetve kiosztott egy gólpasszt is. A francia csatár ezúttal is a kezdőcsapatba várható!
– Legutóbb a Napoli otthonában léptek pályára, ahol a legkevésbé sem számítottak esélyesnek. Az 58. percben hátrányba kerültek, majd később Ismajlit kiállították, ennek ellenére sikerült kétszer betalálniuk és legyőzni a nápolyi gárdát.

SAMPDORIA

– A vendégeknél is van három hiányzó, azonban aligha érzik meg a hiányukat.
– A mai meccsen egészen biztosan nem lép pályára Alex Ferrari, aki a védelem szívében szokott elhelyezkedni. A 26 éves olasz játékos idén hatszor lépett pályára a csapat színeiben, az előző három fordulót kihagyta sérülés miatt. Mivel nem friss kieső és nem is feltétlenül alapember, aligha érzik meg a hiányát.
– A támadóharmadban nem lesz bevethető Manolo Gabbiadini, aki 2019 januárja óta erősíti az együttest. Idén csupán négyszer számított rá a mester, viszont ezalatt 111 játékpercet volt a gyepen. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy összesen 10 bajnokit hagyott ki sérülés miatt. A hiánya nem lesz hatással a Spezia elleni meccsükre.
– Szintén a támadóharmadból hullott ki Nik Prelec, aki a legkevésbé sem tudott hozzájárulni az eredményekhez idén. A 19 éves szlovén csatár még egyszer sem került bevetésre, így a hiánya egyáltalán nem befolyásolja ezt az összecsapást.
– A csapat legeredményesebb játékosa Fabio Quagliarella, aki 14 megmérettetés során hétszer vette be az ellenfelek kapuját. A 37 esztendős olasz csatár ezúttal is a kezdőcsapatba várható.
– Legutóbb hazai pályán fogadták az Inter együttesét, ahol Candreva és Keita találataival győzelmet arattak, 2-1 arányban.

HASZNOS STATISZTIKÁK

SPEZIA

– Rossz formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból egyet nyertek meg hat vereség és három egál mellett.
– A tabella tizenötödik helyét foglalják el, 14 ponttal rendelkeznek összesen. 3 győzelem, 5 döntetlen és 8 vereség az eddigi mérlegük!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve egyszer tudtak diadalmaskodni! Döntetlen egyszer született, háromszor vereséget szenvedtek.
– Legutóbbi öt megmérettetésüket figyelembe véve négyszer fordult elő, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott!
– Az utolsó 10 meccsüket nézve nyolc alkalommal mindkét fél eredményes tudott lenni.
– A legutóbbi 10 hazai bajnoki összecsapásukat figyelve elmondható, hogy mindössze kétszer tudtak kapott gól nélkül levonulni a pályáról!

SAMPDORIA

– A 20 fős tabellán a tizenegyedik helyen tanyáznak, 6 győzelemmel, 2 döntetlennel és 8 vereséggel. A 16 forduló alatt 25 gólt lőttek és 26-ot kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból ötöt nyertek meg, négy vereség és egy egál mellett.
– Ugyanezt a 10 megmérettetést nézve kijelenthető, hogy nyolcszor a gólszám 2,5 fölé ugrott.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe háromszor nyertek két vereség kíséretében.
-Amikor a két gárda legutóbbi három alkalommal mérte össze az erejét ebben a stadionban a gólszám minden esetben 2,5 fölé ugrott!
– A legutóbbi 15 idegenben lejátszott csatájukat nézve mindössze háromszor fordult elő, hogy nem sikerült gólt szerezniük.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

SPEZIA

SAMPDORIA

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy inkább a hazaiak az esélyesebbek. Gólt mindkét féltől várhatunk, így a gólszám 2,5 fölé is ugorhat majd, amelynek végén a Spezia megszerzi a három pontot.

Előző cikkPremiership, Celtic – Hibernian, 2021.01.11, 20:45
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói 2021.01.11.