Kezdőlap Kulcsinfók A papíron erősebb Guarani több alapember nélkül utazik a CRB otthonába a...

A papíron erősebb Guarani több alapember nélkül utazik a CRB otthonába a brazil másodosztályban.

439
0

CRB – Guarani
/Campeonato Brasileirao B – Kedd, 00:00/

A koronavírus Brazíliában is rohamosan terjed, nemrégiben pedig a Guarani csapatát kapta el egy erősebb hullám.

A CRB ugyan nem a legveretesebb brazil másodosztályú alakulat, de az utóbbi időben éledező formát mutatnak. A legutóbbi 4 bajnokijukból megnyertek hármat is (melyeken a hálójuk meg sem zörrent), ezzel pedig 7 ponttal elléptek a kieső zónától, de nyugodtak így sem lehetnek. 12 sikerrel és 7 remivel eddig 43 egységet gyűjtöttek, de ehhez tartozik 14 kudarc is. 33 mérkőzés alatt szerzett 34 góljuk semmiképp sem mondható rossznak, ez egy középmezőnybe sorolható statisztika. Ellenben 39 kapott találatuktól csak 4 másik együttes engedett többet a ligában, így ezen a téren fel kell fejlődniük.

Hazai pályán kifejezetten jól szerepelnek, 16 ligameccset játszottak otthonukban, amiből 8-szor sikerült diadalmaskodniuk, és mindössze 3-szor maradtak alul, 5 egál mellett. Saját stadionjukban a védekezés is kifejezetten jól működik, mindössze 11-szer vették be kapujukat, amitől csak 4 együttes szerepel jobban vendéglátóként.

Komolyabb hiányzóval nem igazán kell számolniuk, a legnagyobb említhető név kapusuk, Victor Souza (18/0/0), de Ő utoljára november végén szerepelt. Azóta viszont ötször is kapott gól nélkül zárt az együttes, így pótlása megfelelőnek mondható. Rajta kívül még pár rotációs játékos, a védelemből Moacir (13/0/0), valamint két támadó, Marcos Calazans (2/0/0) és Erik (5/0/0) nem szerepelhet.

A Guarani háza táján már sokkal komolyabbak a gondok. Nem elég, hogy legutóbbi 4 mérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni, két remi és egy kudarc mellett, de a koronavírus is felütötte a fejét. 39:37-es gólarányuk jónak mondható, de a védekezésükön lenne mit javítani. Idegenben nem túl fényes a mutatójuk, 5 siker és 4 remi mellé 7 vereség is társul más csapat otthonában, ráadásul a támadás sem megy annyira, mindössze 14-szer találtak be 16 vendégszereplésük alkalmával. A tabellán a hatodik helyet foglalják el, így papíron jobb csapatnak számítanak, viszont a formaingadozáshoz társul még rengeteg fertőzött is.

A múlt héten a nyolcadik helyezett Ponte Preta csapatát jó esélyekkel fogadták, de csak egy keserves 1:1 jött össze. Abból a kezdő 11-ből most 5 kulcsjátékos biztosan a partvonal mellé szorul, ami óriási érvágásnak számít. Azon a derbin Gabriel Mesquita (22/0/0) állt a gólvonalon, aki ma biztosan nem hadra fogható, akárcsak helyettese, Jefferson Paulino (8/0/0) sem. Ezáltal a 26 éves, Rafael Pin (6/0/0) lesz a portás, egyedül Ő maradt egészséges kapus a keretben. Azon a 6 meccsen, amelyen védett, 9-szer jártak túl az eszén, ami finoman szólva sem a legjobb mutató. A védelemből Walber (31/0/0) piros lapot kapott az utolsó percekben a legutóbbi fordulóban, így a 22 esztendős bekk szolgálataira sem lehet számítani, pedig kimozdíthatatlan a hátsó alakzat tengelyéből. Szűrő poszton Bruno Silva (21/0/0) indult az utóbbi időkben, és kiváló teljesítményt is nyújtott, de neki is házi karanténba kellett vonulni. Lucas Crispim (29/4/2) és Waguininho (19/3/1) is ott voltak múltkor a rajtnál, de mindkettejük pozitív eredményt mutatott, ami az idegenben amúgy sem túl lehengerlő támadó alakzatot még jobban visszavetheti. Mindkét játékos húzóember, főleg annak tudatában, hogy Júnior Todinho (20/5/4), a csapat házi gólkirálya hosszabb ideje nem elérhető – ma sem valószínű, hogy pályára tud lépni. Az imént felsoroltakkal nem ér véget az elszigeteltek létszáma, ugyanis a hátsó részlegből Romércio (11/0/0) és Victor Ramon (3/1/0), valamint a támadó harmadból Pablo (26/3/1) is Covid pozitívak lettek, ráadásul Eduardo Person (14/1/1) sem bevethető egy ideje különböző problémából.

Ezen felül még Erick Daltro (5/0/0), Marcelo Santos (15/0/0), Bruno Sávio (25/3/4) és a már említett Todinho (20/5/4) alkalmassága kérdéses erősen – na meg ki tudja, hogy az összecsapást megelőző teszteléseken, hányan mutatnak pozitív eredményt. Amennyiben ők sem lesznek elérhetőek, 8 játékos marad a csapatban, akik már szereztek gólt – de a hiányzók a 39 lőtt találatból 20-at visznek ki.

A hazaiak küzdenek a kieső zóna elkerüléséért, a vendégek pedig ugyan versenyben vannak a feljutó helyekért, ennyi hiányzó óriási problémát jelenthet, ráadásul a formájuk is erősen ingadozó mostanában. Már a Ponte Preta ellen is mutatkoztak meg hiányosságok, ma viszont ennyi alapember nélkül, ráadásul idegenben képes lehet elérni valamit a Guarani?

Előző cikkSüper Lig, Alanyaspor – Kasimpasa, 2021.01.11, 17:00
Következő cikkHogyan lettem Sunderland-szurkoló?