Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.10.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.10.

1284
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.10.
Mérkőzés:Erzurum BB – Fenerbahce
Bajnokság és kezdés:Süper Lig – 14:00
Statisztika:Az Erzum BB a legutóbbi 9 hazai mérkőzését elbukta
Magyarázat:Az Erzum BB a török élvonal sereghajtója, mivel 17 forduló alatt 3 győzelmet, 4 döntetlent és 10 vereséget könyvelhetett el. Hazai pályán kifejezetten gyengék, hiszen az idényben még egyetlen meccsüket sem nyerték meg otthonukban (4D, 4V), így már 9 nyeretlen hazai derbinél járnak zsinórban. A gyenge teljesítményüket az is alátámasztja, hogy a 2. legkevesebb gólt ők szereztek (16), viszont a 2. legtöbbször az ő hálójukban landolt a játékszer (30).

A Fenerbahce jelenleg a 3. helyet birtokolja, miután 10 diadaluk, 2 döntetlenjük és 4 vereségük volt eddig a szezonban. Legutóbbi 3 fordulóban egyaránt sikert könyvelhettek el. Otthonuktól távol a legjobb mutatóval rendelkeznek ligán belül, hiszen 6 győzelem mellé 1-1 döntetlen és vereség csúszott csak be. 31 találatukkal a 3. legeredményesebbek, viszont 21 kapott góljuk közepesnek mondható. Érdemes kiemelni, hogy a Fener az elmúlt 5 forduló során rendre 2.5 találat feletti mérkőzést játszott. Fontos továbbá az is, hogy az elmúlt 6 idegenbeli ütközete során 5 esetben szerzett a csapat legalább 2 gólt.

Mérkőzés:Alanyaspor – Kasimpasa
Bajnokság és kezdés:Süper Lig – 17:00
Statisztika:A Kasimpasa a legutóbbi 6 mérkőzésén kapott legalább 2 gólt
Magyarázat:Az Alanyaspor a török élvonal 5. pozícióját birtokolja, miután 9 győzelmet, 3 döntetlent és 5 vereséget tud felmutatni 17 forduló alatt. Odahaza kirobbanó formában játszanak, veretlenek, hiszen 6 győzelmük és 2 döntetlenjük van saját pályájukon. 28 esetben juttatták túl a labdát a gólvonalon, míg a Galatasaray csapatával együtt ők kapták a legkevesebb gólt a ligában (14). Mindenképp ki kell emelni, hogy ebből a 14 gólból 3 esett otthonukban. Azt is érdemes megemlíteni, hogy az idei 8 csörtéből 6-on már a szünetre is előnnyel vonulhattak a fiúk.

A Kasimpasa rossz formában van, az elmúlt 4 forduló során csak 1 pontot tudtak bezsebelni. Így összesen 5 sikerük, 4 döntetlenjük és 7 vereségük van az élvonalban. 18 találatuk nem túl sok, viszont őket már 26 esetben mattolták. Összegezve ez teljesen megfelel a helyezésüknek. Idegenben komoly gondokkal küzdenek, hiszen 8 vendégszereplésük során csak 5 egységet gyűjtöttek, ráadásul idegenben is 4 mérkőzés óta nyeretlenek (1 D, 3 V). Az is jól mutatja gyenge formájukat, hogy az elmúlt 6 pályára lépésük során rendre kaptak legalább 2 gólt, így nem túl meglepő, hogy a fent említett meccsekből 5 zárult 2.5 találat feletti eredménnyel.

Az Alanyaspor jó formát mutat a Kasimpasa ellen, ugyanis a legutóbbi 3 csörtéjüket rendre az alanyaiak nyerték meg, ráadásul ezen összecsapások során mindig szereztek legalább 3 gólt a hazaik.

Mérkőzés:Ponferradina – Girona
Bajnokság és kezdés:LaLiga 2 – 19:00
Statisztika:A Girona legutóbbi 8 mérkőzése során mindig kevesebb, mint 3 gól esett
Magyarázat:A Ponderradina 9 győzelemmel, 3 döntetlennel és 8 vereséggel a spanyol másodosztály 7. helyén áll. Hazai körülmények között 5 siker mellé 2 döntetlen és 3 vereség csusszant be. 21 találatuk mellett őket 24-szer mattolták, ami közepes teljesítmény. Otthoni mérlegük 12:11. Odahaza az utóbbi időben igen jól teljesítenek, ugyanis a legutóbbi 5 ilyen meccsük során veretlenek tudtak maradni (3 GY, 2 D).

A Girona 8 diadal mellé 5 döntetlent és 7 vereséget ért el, ami a 8. helyre elegendő számukra. Idegenben nem megy rosszul nekik, ugyanis 4 győzelem mellett 2 döntetlen és 4 vereség született. 15 találatuknál csak a sereghajtó Albacate szerzett kevesebbet, míg 16 kapott góljuk az élmezőnyhöz tartozik. Ennek fényében nem túl meglepő, hogy nem játszanak igazán gólgazdag meccseket, 20 forduló alatt mindössze 4 alkalommal esett 2.5 találatnál több a csörtéik során. Érdemes kiemelni, hogy a Girona a legutóbbi 6 pályára lépése során 5 mérkőzést megúszott kapott gól nélkül, bár a legutóbbi 3 során ők sem tudtak eredményesek lenni.

Mérkőzés:Eintracht Braunschweig – Fortuna Düsseldorf
Bajnokság és kezdés:Bundesliga 2 – 20:30
Statisztika:Az Eintracht Braunschweig a legutóbbi 10 összecsapásából 9-en kapott legalább 2 gólt
Magyarázat:Az Eintracht Braunschweig 3-3 győzelmet és döntetlent tud felmutatni az idei szezonban, míg 8 esetben vereséggel kellett elhagyniuk a pályát. Jelenleg 4 ütközet óta nyeretlenek (1 D, 3 V). Mindhárom győzelmüket odahaza érték el, ami mellett 1 döntetlent és 3 vereséget tudnak felmutatni. Fontos azonban, hogy a legutóbbi 2 hazai meccsüket egyaránt elbukták. Támadásban akadnak gondok, hiszen 14 találatukkal ők rendelkeznek a legkevesebb góllal a szezonban. A védelmet se lehet nagyon dicsérni, mivel 32 kapott góljuk a 2. legtöbb a másodvonalban. Érdekes, hogy a Braunschweig legutóbbi 12 csörtéjéből 11-en született legalább 3 találat. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy az elmúlt 10 meccsükből 9-en is kaptak legalább 2 gólt.

A Düsseldorf kiváló formának örvend, hiszen a 5 forduló óta csak nyernek, így már az 5. helyre sikerült fellépdelniük. Az egész szezont tekintve 8 diadaluk, 2 döntetlenjük és 4 vereségük van. Otthonuktól távol meg-megakad a játékuk, amit alátámaszt az is, hogy mind a 4 vereségük vendégszerepléseik során esett. Emellett 2 sikert és 1 döntetlent könyvelhettek el. Mindössze 21 alkalommal zörgették meg az ellenfeleik hálóját és őket is csak 19-szer mattolták. A rossz vendég mutatóról árulkodik az is, hogy a 19-ből 14 gólt idegenben kaptak. Érdemes kiemelni, hogy az elmúlt 6 bajnokijuk végeredmény rendre 2.5 gólt feletti végeredményt hozott, ráadásul az utóbbi 5 mérkőzésükön rendre sikerült legalább 2 alkalommal eredményesnek lenniük.

Mérkőzés:Celtic – Hibernian
Bajnokság és kezdés:Premiership – 20:45
Statisztika:A Celtic megnyerte a legutóbbi 6 meccsét a Hibernian ellen hazai pályán
Magyarázat:A Celtic 19 mérkőzést játszott le eddig a skót élvonalban, amelyek során 13-at megnyert és 2 döntetlent ért el, míg a Rangers oda-vissza kiütötte őket. Így most a 2. hely az övék. Otthonukban 7 sikert könyvelhettek el, valamint 1-1 döntetlent és vereséget. 45 találatukkal a Rangers mögött vannak, de 15 kapott góljuk szintén a második legjobb mutató. A Kelták otthon kifejezetten veszélyesek, hiszen a legutóbbi 26 hazai meccsükből 23-at megnyertek, és 22-n rúgtak legalább 2 gólt.

A Hibernian 22 bajnokit követően a 4. helyen áll, miután 10 siekrük mellett 6-6 döntetlen és vereség is született már. Nincsenek most jó formában, hiszen az elmúlt 3 fordulót rendre elbukták. 30 találatukkal a 3. legeredményesebbnek mondhatják magukat a skót élvonalban, míg 23 kapott góljuk a 4. legjobb eredmény. Otthonuktól távol 7 diadal, 1 döntetlen és 3 vereség jött össze nekik. Visszatérve a rossz formájukra, a legutóbbi 3 meccsük során már az első félidőben hátrányba kerültek, ráadásul ezen csörték egyikén se sikerült a kapuba találniuk.

Az egymás elleni mérleg megemlítése nagyon fontos, hiszen a Celtic az elmúlt 6 hazai mérkőzését megnyerte a Hibernian ellen, ráadásul ezen ütközetekből 5-ön már az első játékrész után előnynek örvendhettek.

Előző cikkLaLiga, Huesca – Betis, 2021.01.11, 21:00
Következő cikkPremiership, Celtic – Hibernian, 2021.01.11, 20:45