Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.10.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.10.

1304
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.10.
Mérkőzés:Aberdeen – Rangers
Bajnokság és kezdés:Premiership – 16:00
Statisztika:A Rangers a legutóbbi 14 bajnokiját megnyerte
Magyarázat:Az Aberdeen a skót élvonal 3. helyén áll 11 diadallal, ami mellé 6 döntetlen és 3 vereség csúszott be. Otthonukban kifejezetten erősek, főleg az utóbbi időben, hiszen az elmúlt 7 csörtéjük során egyszer sem kaptak ki saját stadionjukban. Összesen 27 alkalommal zörgették meg az ellenfeleik hálóját, míg az övékben 18 esetben landolt a labda. Érdemes kiemelni, hogy 20 fordulót követően mindössze 8 ütközetükön esett legalább 3 találat, míg a legutóbbi 7-ből 6 meccs hozott 2.5 gól alatti végeredményt.

A Rangers félelmetes szezont fut, hiszen továbbra is veretlenük vezeti a ligát, ráadásul 22 bajnokijuk során mindössze 2-szer kellett beérniük 1 egységgel. 57 találatukkal ők a legeredményesebbek, míg őket mindössze 5-ször tudták mattolni, ami magasan a legjobb arány. Fontos kiemelni, hogy mindkét döntetlenjüket otthonuktól távol játszották, ami mellett azonban 9 esetben győzelmet ünnepelhettek. Az 5-ből 4 gólt vendégszereplésük során kaptak. A kirobbanó formát és a fantasztikus védekezést alátámasztja, hogy az elmúlt 13 csörtéjükből 11-et megúsztak kapott gól nélkül. A Rangers a legutóbbi 7 idegenbeli ütközete során mind a két félidőt meg tudta nyerni.

Az egymás elleni eredmények is a Rangers malmára hajtják a vizet, ugyanis 6 mérkőzés óta veretlenek az Aberdeen gárdájával szemben, ráadásul ebből 5-ön még gólt sem kaptak.

Mérkőzés:Livingston – Ross Country
Bajnokság és kezdés:Premiership – 16:00
Statisztika:A Livingston 5 meccses sikerszériában van
Magyarázat:A Livingston 5. helyen áll a skót élvonalban, amit a jelenlegi formájának köszönhet, ugyanis a legutóbbi 5 forduló során mindig diadalt tudtak aratni. Így a mérlegük 8 győzelem, 3 döntetlen és 9 vereség. Odahaza egy 3 mérkőzésből álló vereségszériát szakított meg a Dundee elleni 2:0-s győzelmük. Az is jól mutatja a felemelkedésüket, hogy a legutóbbi 5 meccsük során rendre tudtak legalább 2 gólt szerezni.

A Ross Country jelenleg a skót élvonal sereghajtója, miután 4 győzelmet, 5 döntetlent és 13 vereséget könyvelhettek el eddig. 13 találatukkal ők szerezték idén a legkevesebb gólt, míg 39 esetben mattolták őket, ami a 2. legtöbb ligán belül. Otthonuktól távol 3 győzelmet is szereztek, ami mellé 1 döntetlen és 7 vereség jött még össze. Legutóbb hatalmas meglepetésre a Hibernian alakulatát leckéztették meg 0:2-re. Ez az egyetlen győzelmük az elmúlt 14 fordulóból.

Érdemes pár szót ejteni az egymás elleni mérkőzéseikről is, hiszen a Livingston az elmúlt 3 hazai csörtéjét megnyerte a Ross Country ellen, ráadásul még gólt sem kaptak. Legutóbb a Ligakupában csaptak össze, még december közepén, ahol a Livingston otthon nyert 2:0-ra.

Mérkőzés:Hatayspor – Besiktas
Bajnokság és kezdés:Süper Lig – 17:00
Statisztika:A Besiktas a legutóbbi 5 mérkőzését kapott gól nélkül nyerte meg
Magyarázat:A Hatayspor a 6. helyen áll, miután 8 siker és 3 döntetlen mellett 5 bukás jött össze nekik a szezonban. Otthonukban egyészen jól teljesítenek, hiszen 5 alkalommal győztek 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Idén 23 esetben juttatták túl a labdát az ellenfél kapusán, míg ők 20 alkalommal kapituláltak. Fontos kiemelni, hogy az elmúlt 3 pályára lépésük alkalmával mindig esett legalább 3 gól a meccsükön.

A Besiktas csapatánál nagyon jó dolgot találhattak ki, ugyanis szárnyal a csapat. Az elmúlt 9 fordulóból 8-at megnyertek, míg a legutóbbi 5 diadaluk során 16 gólt rúgtak és egyet sem kaptak. Ennek fényében nem túl meglepő, hogy ők a legeredményesebbek a maguk 37 góljával, ellenben a hálójukban csak 19 esetben landolt a játékszer. 16 idei meccsük során 11 esetben 2.5 gól feletti végeredmény született.

Mérkőzés:Leuven – Anderlecht
Bajnokság és kezdés:Jupiler League – 18:15
Statisztika:Az elmúlt 14-ből 13 meccsen esett legalább 3 gól a Leuven derbijein
Magyarázat:A Leuven 19 forduló után a 6. helyen áll, amit 8 győzelmének, 5 döntetlenjének és 6 vereségének köszönhet. Nincsenek valami fényes formában, hiszen 3 ütközet óta nyeretlenek, ebből a legutóbbi 2-t el is bukták. 34 találatuk mellett 31-et kaptak is. Az eddigi bajnokik során 15 összecsapásukon esett legalább 3 gól, ami a legtöbb a belga élvonalban. Az is jól mutatja a formahanyatlást, hogy a legutóbbi 3 pályára lépésük során mindig kaptak legalább 2 gólt.

Az Anderlecht 8-8 diadal és döntetlen mellé 3 vereséget szedett össze, amivel így a 4. helyet birtokolják. 30 találatuk mellé ők csak 22-t kaptak, ami a 3. legjobb teljesítmény. Idegenben jócskán akad gondjuk, hiszen 4 vendégszereplés óta képtelenek nyerni (2 D, 2 V), ráadásul a 4. legrosszabb idegenbeli mutatóval ők rendelkeznek. Habár csak 10 ütközetük végeredménye lépte túl a 2.5 gólt, de otthonuktól távol 9-ből 7-szer született legalább 3 gól a meccsükön.

Mindenképp ki kell emelni, hogy az Anderlechtet a Leuven az elmúlt 10 összecsapásuk során csak 1 alkalommal tudta csak legyőzni.

Mérkőzés:Atletico GO – Bahia
Bajnokság és kezdés:Campeonato Brasileiro – 22:15
Statisztika:A Bahia a legutóbbi 7 fordulóban rendre vereséget szenvedett
Magyarázat:Az Atletico GO 8 győzelemmel, 11 döntetlennel és 9 vereséggel a brazil élvonal 12. helyén áll, ami még Copa Sudamericana selejtezőt jelentene számukra. 25 gólt szereztek idén, ami mellé viszont 32-t kaptak is. Ez nagyjából egy gyenge közepes teljesítménynek mondható. Odahaza nem brillíroztak idén. Habár 14 hazai meccsükből csak 4-et veszítettek el, de 7 alkalommal kellett beérniük 1 egységgel.

A Bahia borzalmas formában van, aminek köszönhetően megcsapta őket a kieső zóna szele. 8 sikerük mellett 6 döntetlent játszottak, míg 16 esetben vesztesként hagyták el a pályát. A bajnokságban jelenleg 7 mérkőzés óta nem sikerült pontot szerezniük, míg minden mérkőzést figyelembe véve az elmúlt 11 derbijükből 1 győzelem és 1 dönteten mellett 9 vereség jött össze. Komoly gondok vannak a védelemmel, hiszen a legutóbbi 7 bajnokin 20 gólt kaptak és csak 6-ot rúgtak. Nem meglepő tehát, hogy ezen a találkozókon mindig kaptak legalább 2 gólt. Idegenben nekik a legrosszabb a mutatójuk. A 28 pontjukból csak 9-et tudtak begyűjteni otthonuktól távol, amit 2 győzelemmel és 3 döntetlennel értek el, míg 9 alkalommal kikaptak. Ligán belül ők kapták a legtöbb gólt, szám szerint 50-et, viszont ők is eredményesek voltak 34 alkalommal.

Előző cikkSerie A, AS Roma – Inter, 2021.01.10., 12:30
Következő cikkFA Kupa, Manchester City – Birmingham, 2021.01.10., 14:30