Kezdőlap Ingyenes elemzések NFL, Buffalo Bills – Indianapolis Colts, Wild Card, 2021.01.09., 19:05

NFL, Buffalo Bills – Indianapolis Colts, Wild Card, 2021.01.09., 19:05

629
0

BUFFALO BILLS – INDIANAPOLIS COLTS

2021.01.09. 19:05, NFL, Wild Card
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek az Orchard Parkban található New Era Field ad otthont, amely 71,608 látogató befogadására lenne képes alapesetben, valamint a vírus miatt sokáig kérdéses volt, hogy zárt kapuk mögött játsszák-e le a találkozót. New York állam engedélyezte, hogy 6,700 fő helyet foglaljon a lelátón, mivel közel negyed évszázada az első hazai playoff ütközetét vívja meg a Bills a mai napon.
Távolság: Légvonalban 3416 kilométert kellett utaznia a vendégeknek Amerika nyugati partjáról a keletibe, az utat pedig nagyjából 6-7 óra alatt tudták teljesíteni repülőgéppel.
Várható időjárás:Helyi idő szerint 13:05-kor kezdődik a meccs, ekkorra pedig 1°C-os hőmérsékletet, valamint 52%-os páratartalmat jósolnak. Csapadékra semmi esély nem mutatkozik, ahogy komolyabb széllökések sem várhatóak, ez pedig a rúgójátéknak kedvező lehet.
Közvetítés:Arena 4, 19:05
Egymás elleni eredmények:Legutóbbi találkozásuk alkalmával ledominálta a Colts a Bills-t, de a 37:5-ös végeredmény irreleváns, mivel itt még Andrew Luck volt az irányító az Indy-nél, plusz hazai pályán is játszottak.
Az utolsó 6 párharcuk alkalmával 4-szer nyert a Bills, kétszer pedig az Indianapolis, így a közelmúltbeli eredmények a hazaik felé billentik a mérleg nyelvét.

JÁTÉKOSOK

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

BUFFALO BILLS

TÁMADÓ EGYSÉG

JátékosPozícióPasszolt YardFutott YardElkapott YardTouchdown
    
0

VÉDELEM

JátékosPozícióTackleSackINT
    

INDIANAPOLIS COLTS

TÁMADÓ EGYSÉG

JátékosPozícióPasszolt YardFutott YardElkapott YardTouchdown
    
Will HoldenT

VÉDELEM

JátékosPozícióTackleSackINT
    
Rock Ya-SinCB4501

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

BUFFALO BILLS

TÁMADÓ EGYSÉG

JátékosPozícióPasszolt YardFutott YardElkapott YardTouchdown
    
Cole BeasleyWR209675
Stefon DiggsWR115358

VÉDELEM

JátékosPozícióTackleSackINT
    

INDIANAPOLIS COLTS

TÁMADÓ EGYSÉG

JátékosPozícióPasszolt YardFutott YardElkapott YardTouchdown
    

VÉDELEM

JátékosPozícióTackleSackINT
    
Deforest BucknerDL589,5

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

BUFFALO BILLS

– Mindössze két játékosuk pályára lépése kétséges, de várhatóan mind a ketten ott lesznek a rajtnál, ugyanis alapemberekről van szó.
Stefon Diggs lett az első Bills elkapó, akit beválasztottak az első csapatos All-Pro-ba idei teljesítményével. Első buffaloi szezonjában már letette névjegyét, 127 elkapással, illetve 1535 yarddal fejezte be az alapszakaszt, mind a kettő adat a legjobb ligaszinten.
Ezek az adatok nem csak karriercsúcsok számára, ezzel a franchise történelmében az élre tört.
Cole Beasley is magára talált itt, miután ide vezetett az útja Texasból. Szintén All-Pro játékos lett, igaz csak második csapatos. 82 elkapásból 967 yardot termelt, illetve lehúzott 4 TD-t is a levegőből, illetve passzolt is egyet az ex-dallasi. Az imént említett két klasszis állapota ugyan kérdéses, de kétség sem férhet hozzá, hogy ott lesznek a pályán.
2002 óta Ők az egyetlen Bills WR-duó, akik legalább 900 yardot tettek meg fejenként. Akkor Eric Molds és Peerless Price tudta ezt megcsinálni.
Josh Allen MVP formában játszott idén, meghálálta idei teljesítményével az eddig belevetett bizalmat. Az irányító szintén All-Pro jelölést kapott, Beasley-vel karöltve ment a második vonalba.
Nem véletlenül emlegették a nevét Rodgers és Mahomes mellett a szezon legjobb játékosának járó díjért folytatott versenyben, ugyanis több franchise rekordot is felállított.
Többek között a Bills történelme során neki volt egy szezonon belül a legtöbb passzolt- (37) és összesített TD-je (46), passzolt yardja (4997), passer ratingje (107,2), pontossága (69,2%) és 300 yard fölé is Ő jutott a legtöbbször egy idényben (8).
– A csapat legnagyobb erőssége egyértelműen az Allen-Diggs kémiában rejlik, ugyanis a már említett elkapó felé érkező 70 olyan átadásból, ami first down-t ért, vagy ért volna, 52-t elkapott.
Allen az első kísérletre menő dobásainak 72,1%-a sikeres volt és 9 yardot átlagol kísérletenként.
– Azonban akad gyengeségük is. A Bills védelme a 17. hétbe lépve 123 elrontott szerelési kísérletet jegyzett, ami a negyedik legrosszabb statisztika az NFL-ben. Különös problémát jelenteken a tackle-ök, amint átjut az ellenfél futója a falon, ugyanis 11 olyan futó játékot engedtek, ami több, mint 20 yardos volt. Ez a legmagasabb szám a Tennessee Titans-é mellett, a playoff csapatok közül.
– Ennek ellenére van fénypont a defense-ben is. Tre White draftolása óta kiemelkedik a védelemből, cornerback-ként. 3 INT-tel és 11 leütött passzal vezeti a védelem listáját, ezen kívül pedig 57 szerelést, 1,5 sack-et és egy kierőszakolt fumble-t jegyezhetett fel. Egyértelműen meghatározó ember, nem hiába választották be Őt is a második csapatos All-Pro-ba.
– A punter a legkevésbé figyelt poszt az NFL-ben talán, de mégis nagyot alakított Corey Bojorquez. 50,78 bruttó yardot puntolt próbálkozásonként, ez pedig mindenképpen említésre méltó.
– A rúgó mellett sem szabad elmenni, ugyanis Tyler Bass franchise rekordot állított be: Senki nem szerzett még több pontot egy szezonon belül a Bills-ben, mint Bass, a maga 141 egységével.

INDIANAPOLIS COLTS

– A vendégek oldalán ketten biztosan nem segíthetnek a csapaton, míg további egy állapota bizonytalan.
Will Holden kiesése nem számít akkora érvágásnak, RT poszton alapesetben is Braden Smith kezdene.
Rock Ya-Sin kiválása viszont ennél komolyabb gond, ugyanis a CB valószínűleg ott lenne a rajtnál. Egy INT-et és 45 tackle-t jegyzett a szezon folyamán, helyét pedig T.J Carrie vagy Tremon Smith veheti át.
– Kérdéses a játéka a védelem alappillérének, Deforest Bucknernek. A védőfalember 9,5 sack-et gyűjtött eddig, amivel a defense kiemelkedő alakja, így vélhetően nem lesz ma nélkülözve.
Philipp Rivers a hosszú Chargers-es karrierje után Indianapolis-ba költözött nyáron. Mondhatni nagyszerű idényt futott az irányító, ugyanis 4169 passzolt yarddal és 24 dobott TD-vel fejezte be a szezont. 11 levegőben eladott labdája viszont nagyon nem fest jól, ezen mindenképp javítani kell, mivel a másik oldalon többek közt Tre White várja a lehetőséget az interceptionre.
– A rookie RB, Jonathan Taylor kiváló szezont nyújtott, 1169 yardot szorgoskodott össze a földön, ráadásul mindent egybevetve 11-szer vitte be a disznóbőrt a célterületre. Ezzel az offense egyik legveszélyesebb alkotóeleme, nem lepne meg, ha a Colts gyengécske futásvédelme ellen főszerepet kapna.
– Az imént említett két játékos védelmére és segítségére van a liga egyik legjobb guardja, Quenton Nelson. Ő lett az első Colts játékos, akit az első három szezonjában beválasztottak az első csapatos All-Pro-ba. Ezt utoljára Barry Sanders hajtotta végre, 1989-1991-ig a Detroit Lions játékosaként.
– A védelemben Xavier Rhodes újra önmagára talált, miután át tette székhelyét Minneapolis-ból ide. Két INT-t jegyzett idén, amiből 1-et vissza is vitt, ráadásul alig mernek felé dobni az irányítók, 42 tackle-t viszont így is magáénak tudhat.
Ma korábbi társát, Stefon Diggs-t foghatja, kettejük párharca pedig igen ínyenc fogásnak ígérkezik.
Karrierje során először lett első csapatos All-Pro, ami vele kapcsolatban hatalmas megtiszteltetés.
– Velük szemben nagyon igaz, hogy legnagyobb erősségük az, hogy nincs komolyabb gyengeségük, míg legnagyobb hátrányuk, hogy nincs kiemelkedő egységük. Egy viszonylag átlagos csapatról beszélünk, ami még jól is kijöhet a rájátszásban, mivel az ellenfeleknek fogalmuk sincs, mire készüljenek.
T.Y Hilton idén is hozta a magáét, de eddigi teljesítményétől bőven elmaradt a WR. Mindössze 762 elkapott yarddal zárt az alapszakaszban, mégis Ő tette meg a legnagyobb távot a levegőben.
– A védelemből még Darius Leonard kiemelhető, aki 132 tackle-lel és 3 sack-kel nagyot alakított. A 17. fordulóban a hét védőjátékosa lett az AFC-ben, ráadásul Őt is beválasztották az All-Pro-ba, méghozzá az első keretbe. Három szezonjából kettőben a legjobbak között volt, egyszer pedig a második csapatba volt elég csak.
– A draftolatlan újonc rúgójuk, 37 field goal kísérletéből 32-t értékesített, az öt kihagyottból pedig 4- 40 yard fölötti volt. Sokat számíthat, hogy rutintalanságával mennyire tud megbirkózni, mivel a PO-ban nagyon sokat számít egy-egy pont.

HASZNOS STATISZTIKÁK

BUFFALO BILLS

– Az AFC-ben a Chiefs jelenlegi talán legnagyobb kihívója a Bills, nagyon magabiztosan nyerték meg divíziójukat, 13-3-as mérleggel.
– 6 meccse veretlenek, ezeken pedig a legkevesebb pont 26 volt, amit felraktak a táblára. A múlt héten pedig a Miami Dolphins-t megsemmisítően, 56-26-ra tiporták földbe.
– A legutóbbi 10 meccsükből 9-et megnyertek (90%), miután kikaptak a Chiefs, illetve a Titans ellen. Ezt a 9 sikert rendre legalább 3 pontos különbséggel abszolválták (90%), 8-at pedig legalább egy TD különbséggel (80%)
– A legutóbbi 5 találkozójukból 3-szor is túllépte a pontszám az 50-et, ahol ma is meg van húzva a határ. Ez 60%-os statisztikának felel meg.
– A szezonban azokon a meccseken, amelyeken legalább 20 pontot szereztek csak egyszer kaptak ki (13/1), viszont amikor ez alatt maradtak, kétszer is kudarcot vallottak (3/2).
– 8 hazai összecsapásukból csak egyszer nem érték el a 20 szerzett pontot, azon vereséget is szenvedtek. Azon kívül rendre felpakoltak legalább 24 egységet, melyeket meg is nyertek.

INDIANAPOLIS COLTS

– A Wild Card helyre értek oda, az utolsó, hetedik pozícióra. 11-5-ös mérlegükkel nem lehetnek elégedetlenek, de mivel idegenbe nem sikerült a csoport győzelem, így idegenbe kell utazniuk.
– A legutóbbi 5 találkozójukból csak egyet buktak el, pedig 17 ponttal is vezettek a Steelers ellen. Ez a kudarc a divízió megnyerésébe került, ami így különösen fájó.
– Az utolsó 8 megmérettetésükön rendre 20 pont felett teljesített az offense, de védelemnek csak kétszer sikerült ez alatt tartani a gárdákat (25%).
– A legutóbbi 5 meccsükből 3-szor volt egy TD-n belül a különbség a két csapat közt. Ez 60%-os statisztikát eredményez.
– Az utolsó 8 párharcukból ötször esett több, mint 50,5 pont. Ez az adat 62,5%-nak felel meg.
– Idegenben a Pittsburgh elleni zakó volt az utolsó találkozójuk, azelőtt viszont zsinórban négy ütközetet vívtak meg sikerrel.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

BUFFALO BILLS

INDIANAPOLIS COLTS

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Szoros ütközetet várok, ahol pontzuhatagra lehet számítani. Véleményem szerint nem fog egyik védelem sem bírni a másik támadósorával, így Allen zsenialitása lehet a döntő. A pontháborúból a Bills jöhet ki győztesen, egy végletekig kiélezett találkozón, akár egy game-winning drive-val. 34:31 körüli hazai győzelmet várok, így majd a Bills várhatja ellenfelét a következő körben.

Előző cikkFA Kupa, Arsenal – Newcastle United, 2021.01.09. – 18:30
Következő cikkLa Liga, Granada-Barcelona, 2021.01.09., 18:30