Kezdőlap A nap elemzése Copa del Rey, Girona – Lugo, 2021.01.07., 19:00

Copa del Rey, Girona – Lugo, 2021.01.07., 19:00

1191
0

GIRONA – LUGO

2021.01.07. 19:00, Spanyolország – Copa del Rey, 1/32 döntő
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a Girona-ban található Monilivi Városi Stadion ad otthont, amely 11,200 néző befogadására lenne alkalmas, azonban a koronavírus miatt zárt kapuk mögött kerül megrendezésre az összecsapás.
Távolság: A vendégeknek légvonalban 860 kilométeres utat kellett megtennie, amit nagyjából két óra alatt tudtak teljesíteni repülőgéppel.
Várható időjárás:4°C-os hőmérséklet, illetve 65%-os páratartalom várható. Csapadékra csak 13% esély mutatkozik, ahogy komolyabb széllökésekre sincs nagy valószínűség.
Játékvezető:A 39 esztendős Eduardo Prieto Iglesias fújja majd a sípot, aki karrierje során 18 Copa del Rey összecsapáson dirigált már, melyeken 58 sárga (4,64/meccs), valamint 2 piros lapot osztott ki (0,45/meccs), 2 megítélt büntető mellett (0,36/meccs).
-> Ebben az idényben Spanyolországon belül 12 ütközeten volt ő a sípmester, melyeken összesen 46 sárga (4,75/meccs) és 6 piros lapot (0,5/meccs) húzott elő a zsebéből, 1 befújt tizenegyes ellenében (0,25/meccs).
-> A Girona 15-ször játszott a szóban forgó sporttárs vezénylése alatt (2GY, 3D, 10V), míg a Lugo csak 8 alkalommal (2GY, 5D, 1V).
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti az összecsapást.
Egymás elleni eredmények:A legutóbbi 6 összecsapásukat a spanyol másodosztályban vívták, amiből a Lugo csak az utolsót tudta megnyerni, két remi és 3 Girona siker mellett.
Ebből a 6 összecsapásból 6-szor fordult elő, hogy mindkét fél eredményes tudjon lenni.
Az ezt megelőző 5 derbijükön rendre több, mint 2,5 találat született.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

GIRONA

LUGO

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

GIRONA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
LunaVédő1300
JuanpeVédő100
StuaniTámadó720
A táblázatban a bajnokságban elért számadatok szerepelnek.

LUGO

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
DomínguezKözéppályás500
A táblázatban a bajnokságban elért számadatok szerepelnek.

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

GIRONA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
SáizKözéppályás1612
A táblázatban a bajnokságban elért számadatok szerepelnek.

LUGO

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
AlendeVédő1500
RodríguezKözéppályás1130
A táblázatban a bajnokságban elért számadatok szerepelnek.

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

GIRONA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
A táblázatban a bajnokságban elért számadatok szerepelnek.

LUGO

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
– – 
A táblázatban a bajnokságban elért számadatok szerepelnek.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

GIRONA

Francisco Rodriguéz mester három játékosát kénytelen nélkülözni, valamint további egy állapota kérdéses.
– A védelemből két játékos vált ki már korábban, Juanpe, valamint a bal bekk Antonio Luna személyében. Előbbi csak egy, viszont utóbbi 13 bajnokin tudott szóhoz jutni, így Luna hiánya sokkal nagyobb problémát okozhat.
– Az uruguayi támadó, Cristhian Stuani szintén problémákkal bajlódik, mindössze 7 mérkőzésen játszott a szezonban, melyeken kétszer tudott eredményes lenni. Amikor pályára lépett, hasznos tagja volt a csapatnak a rutinos csatár.
– Kérdéses Samu Sáiz bevethetősége is. A 10-es mezben játszó spanyol szélső 16-szor játszott a másodosztályban idén, elengedhetetlen alapköve a Gironának. Egy gólt és két asszisztot jegyzett az eddigiekben.
– A kapuban Arijanet Muric juthat szóhoz, mivel a bajnokságban nem Ő, hanem Juan Carlos véd általában. Itt viszont megkapja a lehetőséget, az előző körben üresen tudta tartani a hálóját.
– Várhatóan jó néhány helyen rotálhat a mester, de az előző fordulóhoz képest most bekerülhet a keretbe a csapat legeredményesebb játékosa, Mamadou Sylla is. Az előző fordulóban nem utazott a csapattal, mivel egy sokkal gyengébb kvalitásó gárda otthonába utaztak, de a Lugo ellen fel kell kötniük a gatyát, ha tovább szeretnének jutni.
Sylla a másodosztályban 17 meccsen lépett pályára, melyeken 8 találatból vette ki a részét (5 gól és 3 gólpassz).
– 4-4-2-es felállásukban elől szinte biztosan kezdeni fog a múltkori kupameccs hőse, Nahuel Bustos, aki duplázni tudott a Segoviana otthonában, ezzel behúzva a derbit 0:2-re.

LUGO

Mehdi Nafti vezetőedző egy emberét biztosan ki kell, hogy hagyja a keretből, valamint további kettő állapota kérdéses.
– A bajnokságban 194 játékpercet kapó Borja Domínguez továbbra is sérüléssel bajlódik, így ma sem lesz elérhető. Ugyan alapembernek nem számít, a keret mélyítésére viszont tökéletesen alkalmas.
– A hátsó alakzatban Diego Alende nem elérhető, pedig a 23 éves spanyol alapkövét képezi a védelem tengelyének.
A támadóalakzatban José Rodríguez háromszor volt eredményes a bajnokságban, viszont ma nagy valószínűséggel nem lehet a csapat segítségére Ő sem.
Amennyiben nem tudják vállalni a játékot, komoly érvágást jelenthetnek a vendégeknek.
– A bajnokijaikkal ellentétben nem Ander Cantero áll a gólvonalon ma, hanem nagy eséllyel Alberto Varo bizonyíthat. Utóbbi nem nyújtott túl magabiztos teljesítményt a múlt héten, a negyedosztályú Pulpileno bevette kapuját, de nagy panasz nem lehetett teljesítményére.
– Legveszélyesebb játékosuk a már említett José Rodríguez mellett Manu Barreiro, aki ma is szinte biztosan bevetésre kerül. Itt már nincs helye tartalékolásnak, minimum csereként azt gondolom illene beküldeni.
Ő is 3 góllal vitézkedik eddig a másodosztályban, akárcsak a karmester, Hugo Rama.
– 3-5-2-es formációban indulhatnak, amiben legfőbb prioritásuk a védekezésben rejlik. Egy nem túl veretes Girona támadószekciót kell megfékezniük, ami nem tűnik túlságosan nehéz feladatnak.

HASZNOS STATISZTIKÁK

GIRONA

– A spanyol másodosztályban a nyolcadik helyen állnak 8-5-7-es mérlegükkel, amivel eddig 29 pontot zsebeltek be.
– 15:16-ös gólaránnyal rendelkeznek a bajnokságban, amivel a legkisebb találkozónkénti gólátlaggal rendelkeznek, 1,6-tal.
– Az előző fordulóban megszenvedtek a negyedosztályban szereplő G. Segoviana otthonában, hiába játszott a hazai együttes egy félidőt emberhátrányban, csak 0:2-es sikerrel mentek tovább Bustos duplájával.
– Az utolsó 4 tétmérkőzésükből csak ezt az egy kupameccset tudták megnyerni (25%), azon kívül kétszer ikszeltek (50%) és egyszer alul maradtak a bajnokságban (25%).
– Minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 9 összecsapásuk mindegyikén kevesebb, mint 2,5 találat született. Ezek egyikén sem találat be mind a két fél egy párharcon belül.
– Hazai környezetben 4 meccse veretlenek (2GY, 2D), viszont azelőtt 3 megmérettetésen képtelen voltak fölül kerekedni (1D, 2V).
– A legutóbbi 7 otthonukban vívott párbajuk egyikén sem érte el az összesített gólszám a hármat.
– Az utolsó 6 alkalommal, amikor vendéglátóként szerepeltek, egyszer sem tudott mind a két csapat eredményes lenni.
– A Montivili Stadionban az ezt megelőző két párharcuk gól nélküli patthelyzettel zárult.

LUGO

– Szintén a másodosztályban vitézkednek, ahol a 11. pozícióban tanyáznak 7-6-7-es, kiegyenlített mérleggel. Eddig 27 pontot gyűjtöttek, amivel csak kettővel vannak lemaradva mai ellenfelük mögött.
– 18:18-as gólarányuk a La Liga 2-ben nem az egyetlen semleges találati differencia, a Sporting Gijón is 21:21-es lőtt-kapott arányt tudhat magáénak.
– Az előző körben szintén egy negyedosztályú gárdát kaptak, akivel jobban megszenvedtek, mint a Girona a maga dolgával. A Pulpileno csapatát 1:2-re tudták csak fölül múlni, El Hacen duplájával, aki a 88.percben állította be a végeredményt.
– Az utolsó 7 bajnokijukból mindössze egyszer kaptak ki (14%), viszont csak egyszer tudtak diadalmaskodni is (14%), 5 remi mellett (72%).
– Minden sorozatot figyelembe véve az ezt megelőző 10 párharcukból 8-szor kevesebb, mint 2,5 gól született. Ez 80%-os adatnak felel meg.
– A legutóbbi 4 bajnoki meccsük egyikén sem tudott betalálni mind a két pályára lépő gárda.
– Otthonuktól távol az utóbbi 7 párbajukból csak a kupameccset tudták sikerrel zárni (14%), azon kívül 3-3 ikszet és kudarcot könyvelhettek el a ligában (43-43%).
-Az ezelőtti két idegenbeli bajnokijukon összesen 1 találat született – a Zaragoza otthonában kaptak egyet.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

GIRONA

Francisco Rodriguéz nyilatkozatának egy részlete:

“Nincs kétségem a csapattal kapcsolatban. Hiszek bennük és a képességeikben, hogy tudnak javítani a játékunk jelenlegi dinamikáján és győzelmet hoznak.”

LUGO

Mehdi Nafti nyilatkozatának egy részlete:

“Nem lesz könnyű összeállítani a csapatot, komoly terhelés számunkra a hétközi kupaszereplés. Pontosítani és tanulmányozni kell a paramétereket ahhoz, hogy egy versenyképes alakulatot alkalmazzunk Gironában és Sabadellben is hétvégén.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Két, nagyjából egyforma erősségű gárda méri össze erejét, ahol nincs egyértelmű esélyes. A hazai pálya ugyan a Girona mellett szól, de láttunk már komoly meglepetéseket a kupában, így inkább a döntetlen felé hajlanék. Nem várok sok gólt, meglepne, ha hármat látnánk a találkozón.

Előző cikkPrimeira Liga, Nacional – Sporting CP, 2021.01.07 – 19:30
Következő cikkPrimeira Liga, Braga – Maritimo, 2021.01.07 – 22:00