Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.05.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.05.

1135
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.05.
Mérkőzés:Konyaspor – Galatasaray
Bajnokság és kezdés:Süper Lig – 17:00
Statisztika:A Galatasaray már 30 derbi óta veretlen a Konyaspor csapatával szemben
Magyarázat:A Konyaspor 5 győzelemmel, 4 döntetlennel és 6 vereséggel a 12. helyen áll. Nincsenek kifejezetten jó formában, hiszen az elmúlt 5 forduló során 3 vereséget si elszenvedtek, de csak 1 alkalommal tudtak 3 pontot bezsebelni. Odahaza 3 sikerük mellett 2-2 döntetlen és vereség jött össze. Összesített gólarányuk 19:16, amelyből hazai pályán rúgtak 11-et és kaptak 7-et. Érdekesség, hogy a Konyaspor legutóbbi 3 hazai mérkőzésén rendre 2.5 találat alatti végeredmény született. Fontos kiemelni, hogy a mérkőzéseiken a gólok rendre a második játékrészben érkeznek meg. Az első félidő során eddig 12 találat született, míg a szünet után 23 alkalommal zörrent meg a háló (65.7%)

A Galatasaray 15 forduló során 9 győzelmet és 3-3 döntetlent és vereséget ért el a török élvonalban, ami jelenleg a 3. helyre elegendő. Idegenben a 2. legjobb mutatóval rendelkeznek, hiszen 5 sikerük mellett a Karagümrük és a Kasimpasa győzte le őket. 25 idei találatuk erős közepesnek mondható, míg 10 kapott góljukkal övék a legjobb védelem. Idegenbeli gólarányuk 13:5. Egészen jó szériában vannak, hiszen az elmúlt 10 pályára lépésük során 9 alkalommal nem tudták őket legyőzni (7 GY, 2 D).

Az egymás elleni mérlegük egyértelműen a Galatasaray malmára hajtja a vizet, hiszen a legutóbbi 30 ütközetük során egyszer sem tudott nyerni a Konyaspor gárdája, ráadásul az elmúlt 11-ból 9-et kapott gól nélkül hozott le a Galata.

Mérkőzés:Cordoba – Getafe
Bajnokság és kezdés:Copa del Rey – 17:00
Statisztika:Minden sorozatot figyelembe véve a Getafe az elmúlt 6 csörtéjük során mindig legyőzte a Cordobát
Magyarázat:A Cordoba december közepe óta szüneten van, utoljára az Albacate együttese ellen léptek pályára és tudtak nyerni a Copa del Rey előző körében. A Segunda Division B – 4. csoportjának a 2. helyét foglalják el 4 diadallal, valamint 2-2 döntetlennel és vereséggel. Odahaza 2 győzelem mellett 1 döntetlent játszottak, illetve 1 alkalommal elbuktak. 8 forduló során 11 esetben juttatták túl a labdát a gólvonalon, míg őket 6 alkalommal mattolták.

A Getafe a spanyol élvonal 16. helyén áll 4 győzelemmel, 5 döntetlennel és 7 vereséggel. Nincsenek túl jó formában, ugyanis legutóbbi 2 csörtéjüket rúgott gól nélkül veszítették el (az Atletico Madrid és a Valladolid ellen 1:0). A Copa del Rey előző körében Tercera Division – 4. csoportjában a 7. helyen álló Anaitasuna FT vendégei voltak és 1:2-re nyertek ellenük. A Getafe szerezte a LaLigában a legkevesebb gólt (12), viszont 17 alkalommal zörrent meg a hálójuk, ami erős közepesnek mondható.

Az egymás elleni eredményeket tekintve sokkal jobban áll a Getafe. Minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 6 találkozójukat megnyerték, ráadásul ezeken rendre tudtak legalább 2 gólt szerezni.

Mérkőzés:Zamora – Villarreal
Bajnokság és kezdés:Copa del Rey – 19:00
Statisztika:A Villarreal legutóbbi 11 Copa del Rey meccséből 9-en esett legalább 3 gól
Magyarázat:A Zamora Segunda Division B – 1. csoportjának az 5. helyén áll a 8 forduló során elért 3-3 győzelmének és döntetlenjének köszönhetően, viszont 2 alkalommal vereséget szenvedtek. A Copa del Rey előző körében az ugyancsak Segunda Division B tagságú Logronest ütötték ki 2:1-re. A legutóbbi 5 hazai mérkőzésükből 3-at nyertek meg 1-1 döntetlen és vereség kíséretében. A Zamora 8-8 lőtt és kapott góllal rendelkezik a bajnokságban. Érdemes velük kapcsolatban megjegyezni, hogy a legutóbbi 7 Copa del Rey csörtéjük során 6 alkalommal esett legalább 3 találat.

A Villarreal a spanyol élvonal 4. helyét foglalja el 7 győzelemmel, 8 döntetlennel és mindössze 2 vereséggel. December közepén a Segunda Division B – 2. csoportjában szereplő Leioa alakulatán jutottak túl egy 0:6-os győzelmet követően. A Villarreal a legutóbbi 11 Copa del Rey ütközetéből 9-en esett legalább 3 gól. A bajnokságban 22 találatuk mellett 17-et kaptak is. Idegenben az óév zárómeccsén egy 10 találkozóból álló veretlen széria szakadt meg (5 GY, 5 D), miután a Sevilla 2:0-ra felülmúlta őket. Fontos kiemelni, hogy a Villarreal az elmúlt 4 Copa del Rey megmérettetése során rendre tudott legalább 2 gólt szerezni.

Mérkőzés:Troyes – Chateauroux
Bajnokság és kezdés:Ligue 2 – 20:00
Statisztika:A Troyes 11 mérkőzés óta veretlen hazai pályán
Magyarázat:A Troyes jelenleg a francia másodosztály ezüstérmese, hiszen 10 diadaluk, 4 döntetlenjük és 3 vereségük a második helyre sorolja őket, de azonos pontszámmal rendelkeznek az éllovas Grenoble gárdájával. Egy nagyon hosszú sikerszéria szakadt meg a legutóbbi fordulóban, hiszen 12 veretlen bajnokit követően (8 GY, 4 D) a már említett Grenoble 2:0-ra kiütötte őket, letaszítva ezzel a Troyest a trónról. Otthonuktól távol még így is félelmetesek, hiszen idén 6 sikert könyvelhettek el, de 2 alkalommal be kellett érniük 1 egységgel. Így az otthoni veretlen szériájuk már 11 meccsre rúg. A Troyes 25 alkalommal zörgette meg ellenfelei hálóját, míg őket 14 esetben tudták mattolni. Otthon a gólarányuk 13:5. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a Troyes a legutóbbi 3 hazai mérkőzését 1 góllal nyerte meg csupán.

A Chateauroux a liga sereghajtója 3 győzelemmel, 4 döntetlennel és 10 vereséggel. Nincsenek jó formában, ugyanis az elmúlt 6 forduló során csak 2 pontot tudtak zsákmányolni, 2 rúgott és 9 kapott gól mellett. Otthonuktól távol a szezon elején a koronavírussal sújtott Ajaccio-t még le tudták gyűrni (0:1), de azóta 4 vereséget és 3 döntetlent értek csak el. 12 találatuk a 2. legkevesebb a bajnokságban, amire 23 alkalommal tudtak válaszolni a riválisok.

Egymás elleni eredményeiket szemügyre véve hatalmas Troyes dominancia figyelhető meg. A legutóbbi 6 összecsapásuk mindegyikét a Troyes nyerte meg, ráadásul ebből 4-et kapott gól nélkül.

Mérkőzés:Auxerre – Caen
Bajnokság és kezdés:Ligue 2 – 20:00
Statisztika:Az Auxerre a legutóbbi 10 egymás elleni mérkőzésükből 9-et megúszott vereség nélkül odahaza
Magyarázat:Az Auxerre kirobbanó formának örvend, hiszen 10 ütközet óta nem tudták őket legyőzni (6 GY, 4 D), így már a 4. helyen áll a csapat. 34 találatukkal holtversenyben a legeredményesebbek, míg a 19 kapott gól közepesnek mondható. Viszont ez a statisztika kicsit becsapós, hiszen a formajavulást figyelembe véve a legutóbbi 10 forduló során szereztek 24 gólt, de csak 8-at kaptak. Hazai pályán az elmúlt 7 mérkőzésükből 6-ot megnyertek, amelyeken 22 alkalommal zörgették meg a hálót, míg őket 5-ször mattolták. Az Auxerre ebből a 7 meccsből 6-on tudott legalább 2 gólt szerezni.

A Caen 7 győzelemmel és 5-5 döntetlennel és vereséggel a 7. helyet birtokolja. Otthonuktól távol 3 siker mellett 1 döntetlen és 4 vereség született, de érdemes megjegyezni, hogy a legutóbbi 6 vendégszereplésükből 4-et elbuktak 2 diadal mellett. Összesen 17 alkalommal juttatták túl a labdát a gólvonalon, míg az ő hálójukban 18-szor landolt a játékszer.

Az Auxerre magabiztos lehet, hiszen jó mutatóval rendelkeznek a Caen ellen, hiszen minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt 10 derbijükből csak 1-et buktak el hazai pályán. A legutóbbi 8 hazai derbin mindkét fél eredményes tudott lenni.

Előző cikkPremier League, Southampton – Liverpool, 2021.01.04. – 21:00
Következő cikkAngol Ligakupa, Tottenham – Brentford, 2021.01.05. – 20:45