Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.03.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.03.

1113
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.03.
Mérkőzés:Istanbulspor – Ankaraspor
Bajnokság és kezdés:1. Lig – 14:00
Statisztika:Az Ankaraspor a legutóbbi 8 idegenbeli meccséből 7-et elveszített
Magyarázat:Az Istanbulspor 8 győzelemmel, 4 döntetlennel és 3 vereséggel a török másodosztály 6. helyén áll. Otthonukban jelenleg még veretlennek mondhatják magukat, hiszen 4 diadal mellett 3 alkalommal 1 döntetlent játszottak. 27 találatukkal a második legeredményesek holtversenyben, míg a 16 kapott góljuk erős közepesnek mondható. Odahaza a gólarányuk 16:9. Az Istanbulspor 7 hazai meccséből 6-on esett legalább 3 gól.

Az Ankaraspor jelenleg az utolsó előtti, hiszen csak 2 győzelmet és 3 döntetlent tudnak felmutatni 10 vereség mellett. Otthonuktól távol még borzalmasabb a mutatójuk, hiszen egyetlen sikert értek el 7 vereség mellett. 9 lőtt góljukból 3-at szereztek idegenben, míg 24 kapott gólból 15 esett vendégszerepléseik során. Az Ankaraspor mindössze egyetlen alkalommal mehetett előnnyel a félidei szünetre, míg 10 esetben egál volt az állás a szünetben.

Legutóbbi 5 egymás elleni csörtéjük alkalmával rendre 2.5 gól alatti eredmény született. Az utolsó 3 ütközetből 2-t meg tudott nyerni az Istanbulspor, ráadásul mindkettő alkalmával otthon játszottak, viszont Ankarában 1:1 lett a derbi vége.

Mérkőzés:Atalanta – Sassuolo
Bajnokság és kezdés:Serie A – 15:00
Statisztika:A két fél legutóbbi 7 összecsapásán rendre esett legalább 3 gól
Magyarázat:Az Atalanta jelenleg a 7. helyen tanyázik 22 pontjával, amit 6 győzelemmel és 4 döntetlennel ért el, míg 3 alkalommal üres kézzel zárták a meccset. 28 alkalommal juttatták túl a labdát a gólvonalon, viszont őket is mattolták már 20-szor. Otthon egy kicsivel jobban teljesítenek, hiszen hazai pályán 3 sikert könyvelhettek el 1 döntetlen és 2 vereség mellett.

A Sassuolo 7 diadalával és 5 döntetlenjével, valamint eddigi 2 vereségével a 4. helyen áll. 26 találatukra 17-szer jött válasz, ami erős közepes teljesítmény. Fontos kiemelni, hogy idegenben szárnyalnak, hiszen veretlenek, ráadásul 5 alkalommal is sikerült elhozniuk magukkal a 3 pontot 7 vendégszereplésükből. Gólarányuk otthonuktól távol 16:7. Érdekesség, hogy egyetlen alkalommal kellett hátránnyal a félidei szünetre vonulniuk idegenben, de ezt a meccset is sikerült megfordítaniuk.

Az egymás elleni mérlegük az utóbbi időben eléggé egysíkú, hiszen 7 összecsapás óta mindig az Atalanta nyer a Sassuoloval szemben. A Sassuolo utoljára 2014-ben tudta legyőzni az Atalanta együttesét, amióta már 13 mérkőztek meg egymással a felek (9 Atalanta siker és 4 döntetlen). Érdemes azt is megemlíteni, hogy a legutóbbi 5 meccsük során az Atalanta rendre tudott legalább 3 gólt szerezni.

Mérkőzés:Olympiakosz – AEK Athen
Bajnokság és kezdés:Szuperliga – 18:30
Statisztika:Az Olympiakosz zsinórban 8 meccset nyert meg hazai pályán
Magyarázat:Az Olympiakosz a görög bajnokság éllovasa a maga 10 győzelmével és 2 döntetlenjével. 33 találatára csak 5 válasz érkezett, ami egyértelműen a legjobb mutató a ligában. A gólarányt megfigyelve érdekes lehet azonban, hogy csak a meccseik felében esett legalább 3 gól. Otthonukban mind a 7 csörtéjüket megnyerték az idén 21 lőtt és 2 kapott ól kíséretében. A legutóbbi 8 hazai mérkőzésükből 7-et nyertek meg legalább 2 góllal.

Az AEK Athen jelenleg a 4. helyen áll 7 sikerének, 3 döntetlenjének és 2 vereségének köszönhetően. Idegenben egészen jól megy nekik, hiszen az utóbbi 10 vendégszereplésük során 8 alkalommal is diadalt ünnepelhettek. 23 találatukkal a 2. legeredményesebbek, viszont a 13 kapott gól csak erős közepesnek mondható. Érdemes megjegyezni, hogy a legutóbbi 7 bajnokijukból 6-nak a végeredménye lépte túl a 2.5 találatot.

Az Olypmiakosz a legutóbbi 3 hazai csörtét megnyerte az AEK ellen, ráadásul ezen összecsapás során az Olympiakosz mindig tudott legalább 2 gólt rúgni.


Mérkőzés:Eibar – Granada
Bajnokság és kezdés:LaLiga – 18:30
Statisztika:Az Eibar nyeretlen odahaza, ráadásul csak 2 gólt tudtak szerezni saját pályájukon
Magyarázat:Az Eibar jelenleg a 16. helyen áll 3 győzelemmel, 7 döntetlennel és 6 vereséggel. 16 eddigi pontjukból csupán 4-et szereztek otthonukban, hiszen nyerni még nem tudtak a stadionjukban, csak 4 döntetlent tudnak felmutatni 4 vereség mellett. A gólarányuk se túl fényes, hiszen 2 alkalommal sikerült megzörgetniük a hálót, míg őket 8 alkalommal mattolták hazai pályán. Még az első félidőt se tudták egyszer sem előnnyel befejezni otthonukban.

A Granada a 7. 7 sikerrel 3 döntetlennel és 5 vereséggel. Nekik idegenben nem megy annyira, hiszen mindössze 7 pontot zsebeltek be otthonuktól távol (2 GY, 1 D, 4 V). 19 idei találatukból mindössze 5 született idegenben, míg a 23 kapott gólból 14-et kaptak utazásaik során. Érdekes azonban, hogy mindössze 2 alkalommal kellett hátrányból kezdeniük a második játékrészt.

Az egymás elleni mérleg egyértelműen az Eibar malmára hajtja a vizet, hiszen a legutóbbi 6 Granada elleni összecsapásukat meg tudták nyerni, ráadásul már a félidei szünetre is előnnyel vonulhattak minden alkalommal. Ezen meccsek mindegyike 2.5 találat feletti végeredményt hozott.

Mérkőzés:FC Porto – Moreirense
Bajnokság és kezdés:Primeira Liga – 22:00
Statisztika:A Moreirense csupán egyetlen gólt tudott szerezni otthonától távol 5 bajnoki során
Magyarázat:Az FC Porto csapata 8 diadal mellett 1 döntetlent és 2 vereséget könyvelhetett el az idény során, ami jelenleg a 3. helyre elegendő. Kirobbanó formában vannak, hiszen a bajnokságban az elmúlt 5 meccsüket megnyerték, de ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor 13 ütközet óta veretlenek (12 győzelem és egy gól nélküli döntetlen a Manchester City ellen). Odahaza meglepetésre a Maritimo le tudta őket győzni, de azóta 4 sikert arattak. 28 találatukkal a legeredményesebbek, viszont már 15 alkalommal megzörrent a hálójuk, ami közepes teljesítmény. 11 forduló során 8 esetben született legalább 3 gól a meccseiken.

A Moreirense a 8. helyen áll 3 győzelemmel, 4 döntetlennel és ugyanennyi vereséggel. Az idén gyűjtött 13 pontjukból csak 2-t tudtak idegenben megszerezni, tehát egészen borzalmasak otthonuktól távol. Nem számítanak a keményen támadó csapatok közé, amit az eddigi 8 találatuk is mutat, de ebből is csak 1 jutott nekik vendégszerepléseik során. Őket ebben a szezonban 10-szer mattolták, amely gólokból 6-ot idegenben kaptak. Ennek tudatában nem túl meglepő, hogy a Moreirense legutóbbi 12 bajnokijából 10 2.5 gól alatti végeredményt hozott.

Az egymás elleni eredményeik is a Portonak kedveznek, hiszen az elmúlt 11 Moreirense elleni csörtéjüket meg tudták nyerni, ráadásul a legutóbbi 7 során legalább 3 alkalommal a kapuba találtak.

Előző cikkLa Liga, Real Madrid – Celta Vigo, 2021.01.02., 21:00
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói 2021.01.03.