Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.02.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2021.01.02.

1108
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2021.01.02.
Mérkőzés:Crystal Palace – Sheffield United
Bajnokság és kezdés:Premier League – 16:00
Statisztika:A Sheffield United mindössze 1 pontot szerzett 8 idegenbeli bajnoki során
Magyarázat:A Crystal Palace 5 győzelemmel, 4 döntetlennel és 7 vereséggel a tabella 15. helyén áll. Nincsenek kifejezetten jó formában, ugyanis 5 mérkőzés óta nem tudtak nyerni (3 D, 2 V). 20 találatuk mellett 29-et kaptajk, ami a 2. legtöbb a ligában. Odahaza 4 ütközet óta nyeretlenek (2 D, 2 V).

A Sheffield mindössze 2 pontot gyűjtött 16 forduló alatt, így ő a Premier League sereghajtója és szinte biztos, hogy ki is esnek, ha nem látunk tőlük valamiféle varázslatos feltámadást. Főként a támadásokkal van a gond, hiszen 8 gólt szereztek, viszont 27-et kaptak is. Idegenben a Brighton ellen játszott 1:1 során tudtak egyetlen pontot szerezni. Összesen 4 gólt termeltek otthonuktól távol, míg a hálójukat 15 esetben zörgettél meg az ellenfelek. Érdemes kiemelni, hogy egyetlen alkalommal sem tudtak előnnyel a félidei szünetre vonulni, viszont 9 esetben egál volt az első játékrész eredménye.


Mérkőzés:Swansea – Watford
Bajnokság és kezdés:Championship – 16:00
Statisztika:Mindkét együttes legutóbbi 7 ütközete 2.5 gól alatti végeredménnyel zárult
Magyarázat:A Swansea a Championship 3. helyén áll 11 diadallal, 7 döntetlennel és 4 vereséggel. 25 találatuk közepesnek mondható, viszont 12 kapott góljukkal jelenleg nekik van a legjobb védelmük. Ebből következik, hogy nem játszanak igazán gólgazdag ütközeteket. Idén 22 forduló során csak 3 alkalommal esett a meccseiken legalább 3 gól, ugyanezt a statisztika hazai pályán 11-ből 2, ráadásul a legutóbbi 8 hazai pályára lépésük rendre 2.5 gól alatt végződött, de egyiken sem kapott ki a Swansea (5 GY, 3 D).

A Watford az 5. 10 győzelemmel, 7 döntetlennel és 4 vereséggel. Ők 24 alkalommal tudták megzörgetni a hálót, míg a Swansea után ők kapták a 2. legtöbb gólt, szám szerint 15-t. Az ő találkozóikra sem jellemző a gólparádé, mindössze 4 derbi során esett 3 gól. Otthonuktól távol 10 alkalommal léptek pályra, de egyiken sem született 2.5 találat feletti végeredmény.

Mérkőzés:Maccabi Haifa – Hapoel Hadera
Bajnokság és kezdés:Ligat ha’Al – 16:20
Statisztika:A Maccabi Haifa nyerni tudott a legutóbbi 7 forduló során
Magyarázat:A Maccabi Haifa az izraeli élvonal első helyén áll 10 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel. Jelenleg kirobbanó formában vannak, hiszen az elmúlt 7 bajnokit megnyerték, ráadásul ezen meccsek során csak 2 gólt kaptak, míg 16-ot szereztek. Összességében 28 találatukkal ők a liga legeredményesebb csapata, míg 11 kapott góljukkal a 3. legjobb védekezéssel rendelkeznek. Nem meglepő, hogy 10 ide mérkőzésüknek a végeredménye lett 2.5 gól feletti. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Haifa idén meg nem kényszerült hátrányból nekikezdeni a második félidőnek.

A Hapoel Hadera 9. jelenleg 3 győzelmével és 5-5 döntetlenjével, illetve vereségével. Mintha téli álomból ébredezne a csapat, hiszen 6 ütközet óta veretlenek, habár csak 2-t tudtak megnyerni ebből. Otthonuktól távol mindössze a Bnei Yehuda gárdáját sikerült felülmúlniuk (0:3), valamint a Hapoel Haifa és a Kiryat Shmona ellen játszottak döntetlent. Gólarányuk 15:15, viszont idegenben csak 4 alkalommal találtak a kapuba. 6 vendégszereplésük során 5 alkalommal álltak döntetlenre a félidei szünetben.

Legutóbbi 3 ütközetük során a Maccabi Haifa jött ki győztesen. Gólarány 6:1 a Maccabi javára.

Mérkőzés:Sporting – Braga
Bajnokság és kezdés:Primeira Liga – 19:00
Statisztika:A Sporting a legutóbbi 11 bajnokijából 10 alkalommal tudott legalább 2 gólt szerezni
Magyarázat:Nagyon izgalmas mérkőzés vár ránk, hiszen két kirobbanó formában lévő együttes méri össze erejét. A Sporting a portugál bajnokság éllovasa, hiszen még egyetlen meccset sem veszítettek el és pontosztozkodásra is kétszer került idén még csak sor. 26 találatukkal a második legeredményesebbek, míg 8 kapott góljuk miatt övék a legjobb védelem. Odahaza 5 csörtéből 4-et nyertek meg. Egyedül a Porto tudott pontot csenni tőlük. Kifejezetten erősek támadásban, amit az is alátámaszt, hogy 11 legutóbbi ütközetükből 10 alkalommal tudtak legalább 2 gólt szerezni (egyedül a Farense úszta meg 1:0-val). Ennek fényében nem meglepő, hogy a legutóbbi 9 pályára lépésük során 2.5 gól feletti végeredmény született.

A Braga a 4. jelenleg 8 győzelemmel és 3 vereséggel. 9 legutóbbi bajnokijukból 8-at megnyertek. 21 alkalommal tudták túljuttatni a labdát a gólvonalon, míg őket csak 10 esetben mattolták, ami a 3. legjobb mutató. Minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 5 mérkőzésük mindegyikén a kapuba találtak legalább 2 alkalommal. Otthonuktól távol képesek a botlásra, hiszen a Belenenses és a Porto is legyőzte őket, de emellett 4 sikert tudnak még felmutatni. Gólarányuk idegenben 16:8, ami alá is támasztja azt, hogy vendégszerepléseik során 6-ból 5 meccsükön született legalább 3 gól.

A Sporting 8 legutóbbi hazai pályán játszott Braga elleni mérkőzéséből 7 alkalommal született legalább 3 gól, amelyből 2-t a fővárosiak szereztek meg.

Mérkőzés:APOEL – Paralimni
Bajnokság és kezdés:Ciprusi bajnokság – 20:00
Statisztika:Az APOEL a legutóbbi 14 összecsapást megnyerte a Paralimni ellen a ciprusi bajnokságban
Magyarázat:Az APOEL látott már szebb időket is, hiszen jelenleg a ciprusi bajnokság 9. helyén áll 4-4 győzelemmel és döntetlennel a tarsolyában, míg 6 vereséget is elszenvedtek már. Hazai pályán sem brillíroznak igazán, hiszen 7 forduló alatt mindössze 8 pontot tudtak megszerezni. 11 idei góljukra 14 alkalommal tudott válaszolni az ellenfél. Mindössze 4 csörtéjükön esett legalább 3 gól az eddigi 14 bajnokiból.

A Paralimni a ciprusi élvonal sereghatója a maga 8 pontjával, amit egyetlen győzelemmel és 5 döntetlennel ért el. 10 góljuk mellett 28-at kaptak, ami a legtöbb ligán belül. Otthonuktól távol mindössze 2 döntetlent tudnak felmutatni 5 vereség mellett, valamint egy siralmas 5:15-ös gólkülönbséget. Mindössze egyetlen alkalommal tudtak előnnyel a félidei szünetre vonulni, de végül ezt a meccset is elbukták.

Az egymás elleni mérlegük egyértelműen az APOEL malmára hajtja a vizet. 14 legutóbbi bajnoki csörtéjük közül mindet megnyerte a mostani hazai alakulat. Az elmúlt 9 derbijükön az APOEL rendre tudott legalább 2 gólt szerezni, ráadásul ezen találkozók során csak 1 gólt kaptak.

Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2021.01.02.
Következő cikkPremier League, West Bromwich Albion – Arsenal, 2021.01.02., 21:00