Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.30.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.30.

1042
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.30.
Mérkőzés:St. Mirren – Rangers
Bajnokság és kezdés:Premiership – 16:00
Statisztika:A Rangers a legutóbbi 12 bajnokiját megnyerte
Magyarázat:A St. Mirren jelenleg a 7. helyen áll 6 győzelemmel, 3 döntetlennel és 8 vereséggel. 14 találatuk a 2. legkevesebb az idény során, de a 19 kapott góllal övék az 5. legjobb mutató. Hazai pályán nem annyira félelmetesek, de karácsony előtt a St. Johnstone legyőzésével egy 6 meccsből álló nyeretlen szériának intettek búcsút. Érdemes megemlíteni, hogy a St. Mirren legutóbbi 7 bajnokijából 6-on esett kevesebb, mint 3 gól.

A Glasgow Rangers félelmetes szezont fut, hiszen toronymagasan vezeti a tabellát, hiszen a skót élvonalban 18 győzelmük mellé csak 2 alkalommal kellett beérniük 1 ponttal. 54 találatuk szintén a legjobb, de ki kell emelni, hogy 20 fordulót követően mindössze 5 esetben tudták őket mattolni. A Rangers a legutóbbi 12 bajnokiját meg tudta nyerni, ráadásul ezekből 9-et kapott gól nélkül hoztak le.

Érdekesség, hogy a legutóbbi ütközetük során a St. Mirren 3:2-re le tudta győzni a Rangers együttesét a Ligakupában, amivel egy 12 találkozón át tartó nyeretlen szériát adtak át a múltnak.

Mérkőzés:Celtic – Dundee United
Bajnokság és kezdés:Premiership – 16:00
Statisztika:A Celtic együttesét 37 mérkőzés óta nem tudja legyőzni a Dundee United a Celtic Parkban
Magyarázat:A Celtic 16 ponttal lemaradva, de 3 meccs hátrányban van az ellovas Rangers-szel szemben. 12 siker mellett 4 döntetlent és egyetlen vereséget könyvelhettek el eddig a szezonban. Otthonukban a legutóbbi 25 pályára lépésükből 22-szer hagyhatták el a gyepet győztesként. Idén 42 találatukra 14 alkalommal jött már válasz. Jó formában van a csapat, hiszen a legutóbbi 3 meccsüket rendre kapott gól nélkül tudták lehozni.

A Dundee United az 5. helyen tanyázik 6 győzelemmel és 7-7 döntetlennel és vereséggel. 17 hálózörgetésük nem valami sok, viszont a kapusuknak már 24 alkalommal kellett maga mögül kikotornia a labdát. Otthonuktól távol nem túl fényes a mérlegük, hiszen csupán 2 diadalt tudnak felmutatni, míg 4 esetben kellett beérniük 1 ponttal, valamint 3 vereséget is elszenvedtek. Otthonuktól távol 7 mérkőzés óta nyeretlenek (4 D, 3 V). Fontos kiemelni, hogy az idegenbeli 5 találatuk a legkevesebb idén.

Érdekes a múltjuk, hiszen hatalmas Celtic dominancia látszik, ugyanis 37 összecsapásuk óta nyeretlen a Dundee United a Celtic Parkban. Az elmúlt 11 ütközetük során 9 alkalommal tudta a Celtic mind a két félidőt megnyerni, de érdemes megjegyezni, hogy ezen ütközetükből 10 zárult 2.5 feletti végeredménnyel. Mindenképp kiemelendő, hogy a legutóbbi 8 csörtéjük során 6-ot úsztak meg a Kelták kapott gól nélkül.

Mérkőzés:Newcastle – Liverpool
Bajnokság és kezdés:Premier League – 21:00
Statisztika:A Liverpool a legutóbbi 4 Newcastle elleni ütközet során rendre szerzett legalább 3 gólt
Magyarázat:A Newcastle 5 győzelemmel, 3 döntetlennel és 6 vereséggel a 15. helyen áll jelenleg. Legutóbbi 3 ütközetük során 2 vereséget és egy döntetlent értek el, így nem az igazi a formájuk. 17 találatukkal a középmezőnybe sorolandók, viszont a 24 kapott gól elég sok. Odahaza 3-3 győzelem és vereség mellett egyetlen pontosztozkodás született.

A Liverpool vezeti az angol bajnokságot 9 sikerével, 5 döntetlenjével és egyetlen vereségével. Jelenleg 11 ütközet óta veretlenek a Premier League-ben. 37 találattal ők a legeredményesebbek, viszont őket is mattolták már 20-szor. 15 forduló során 10 alkalommal esett legalább 3 gól a mérkőzéseiken. Otthonuktól távol kicsit döcög a szekér, hiszen csak 2 győzelmet tudnak felmutatni 4 döntetlen és az egyedüli vereségük mellett.

Érdekes, hogy a Liverpool a legutóbbi 5 csörtéjét meg tudta nyerni a Newcastle ellen, ráadásul az elmúlt 4 meccs mindegyikén megzörgették a hálót legalább 3 alkalommal.

Mérkőzés:St. Truiden – Beerschot VA
Bajnokság és kezdés:Jupiler League – 20:45
Statisztika:A Beerschot az elmúlt 14 bajnokiből 12 során kapott legalább 2 gólt
Magyarázat:A St. Truiden a 17. helyen tanyázik 4 győzelemmel, 5 döntetlennel és 9 vereséggel. Egy 6 meccses nyeretlen széria szakadt meg (2 D, 4 V), miután a Waregem és a Standard Liege együttesét is le tudták nyomni. Odahaza kicsit jobb a mérlegük, hiszen 2 sikerük mellé 3-3 döntetlen és vereség jött. Otthon 3 derbi óta nem nyertek. 22 találatuk mellett a hálójuk 31 alkalommal zörrent meg.

Kipukkanni látszik az idei idény meglepetéscsapata. Az újonc Beerschot repülőrajtot vett és sokáig dobogós helyen állt. Érdekesség volt velük kapcsolatban, hogy rendre gólgazdag meccseket játszottak, ami sok kapott gólt jelentett, de még többet szereztek ők. Jelenleg 3 meccset buktak el egymás után, de így is a 7. helyen állnak. Ők a liga legeredményesebb srácai, hiszen 39 gólt termeltek 17 bajnoki alatt, viszont ugyanennyit kaptak is, ami szintén a legtöbb a belga élvonalban. Nem meglepő tehát, hogy a 17-ből 14 forduló során esett legalább 3 gól a meccseiken. Idegenben jóval haloványabb a játékuk, mindössze 3 sikert könyvelhettek el 1 döntetlen és 5 vereség mellett. A legutóbbi 7 vendégszereplésük során mind a két félidőt elbukták.

Mérkőzés:Elche – Real Madrid
Bajnokság és kezdés:LaLiga – 21:30
Statisztika:A Real Madrid az elmúlt 4 mérkőzését minimum 2 góllal nyerte meg
Magyarázat:Az Elche 3 diadalával és 6 döntetlenjével 15 pontot zsebelt már be, ami a 17. helyre elegendő. Jelenleg 8 forduló óta nyeretlenek, de ezek során 5 alkalommal játszottak döntetlent. 12 találatuk a 2. legkevesebb, viszont a 16 kapott gólra többnyire büszkék lehetnek. Odahaza csupán csak 1 győzelmet értek el, míg 4 döntetlent mellett 2 esetben kikaptak. Gólarányuk hazai pályán 6:9.

A Real Madrid úgy tűnik új erőre kapott és zsinórban 5 bajnokit nyert meg, ráadásul ezek során mindössze 2 gólt kapott, míg 11-et szerzett. Fontos kiemelni, hogy a legutóbbi 4 fordulót rendre 2 gólos különbséggel abszolválta a Királyi Gárda. 27 találatukkal ők a 2. legeredményesebbek a spanyol élvonalban, amihez 14 kapott gól társul. Otthonuktól távol a liga legjobb mutatójával rendelkeznek, mivel 5 sikerük, 2 döntetlenjük és egyetlen vereségük van.

A madridiak a legutóbbi 4 ütközetüket megnyerték az Elche ellen, ráadásul mindegyik alaklommal megzörgettél legalább 2-szer az ellenfelük hálóját.

Előző cikkLaLiga, Elche – Real Madrid, 2020.12.30, 21:30
Következő cikkPremier League, Newcastle – Liverpool, 2020.12.30, 21:00