Kezdőlap Ingyenes elemzések Primeira Liga, Boavista – Braga, 2020.12.28, 22:00

Primeira Liga, Boavista – Braga, 2020.12.28, 22:00

557
0

Boavista – Braga

2020.12.28. 22:00, Primeira Liga -11. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzésnek a „Estádio do Bessa Século XXI” aréna ad otthont, amely 29 000 fő befogadására képes. Azonban továbbra is érvényesek a koronavírus miatt behozott korlátozások.
Távolság: A vendégekre 69 km-es út várt, amit sikeresen teljesítettek is és már csak az összecsapásra kell koncentráljanak.
Várható időjárás:A mérkőzés idejére 10C fokot, 86%-os páratartalmat, kissé szeles és végig borús, esős időt jósolnak.
Játékvezető:André Narciso, a tapasztalt portugál bíró fogja dirigálni a két klub összecsapását. Karrierje során 97 alkalommal volt középbíró, ez idő alatt 535 sárgát (5,51-es átlag) és 25 pirosat (0,04-es átlag) osztott ki a játékosoknak. Emellett elkönyvelhetett 47 befújt tizenegyest is!
Közvetítés:Hazánkban egyetlen csatorna sem közvetíti élőben.
Egymás elleni eredmények:A két gárda legutóbbi hat találkozása során pontosztozkodásra egyszer volt példa, a Boavista háromszor, a Braga kétszer tudta bezsebelni a győzelmet. A gólszám kétszer ugrott 2,5 fölé és háromszor talált be mindkét fél.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

BOAVISTA

BRAGA

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

BOAVISTA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
RamiVédő500
ReisinhoKözéppályás700

BRAGA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
MouraVédő820
FonteTámadó000

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

BOAVISTA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

BRAGA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
GalenoTámadó1868

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

BOAVISTA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

BRAGA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

BOAVISTA

– A hazaiaknál két biztos hiányzó lesz, okozhat még fejfájást a mester számára.
– A mai meccset egészen biztosan kihagyja Adil Rami, aki szeptemberben érkezett az együtteshez. A 35 esztendős rutinos bekk idén öt alkalommal került bevetésre, folyamatosan izomsérüléssel küzd. A szezonban ez lesz már az ötödik forduló, amit kihagyni kényszerül. Visszatéréséről nincsenek hivatalos információk.
– Szintén hiányozni fog Miguel Reisinho, aki kora ellenére alapembere az együttesnek. Idén hét alkalommal viselte a Boavista mezét, aztán viszont elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Zsinórban ez lesz az ötödik kihagyott bajnokija, az idényben aligha lép már pályára.
– Figyelmesen kell játszania Javí Garcíának, hiszen jelenleg egy lapra van az eltiltástól. A rutinos spanyol középpályás amennyiben begyűjt egy sárgát, akkor a CS Marítimo elleni összecsapást kényszerül majd kihagyni!
– A csapat legeredményesebb játékosa Angel Gomes, aki 10 megmérettetés során nyolc találatban vállalt közvetlen szerepet: három gól és öt gólpassz. A fiatal középpályás ezúttal is a kezdőcsapatba várható.
– Legutóbb a Ferreira otthonában léptek pályára, ahol szünetben még gól nélküli döntetlenre álltak a felek. A második játékrészben Elis révén előnyhöz jutott a Boavista, ez viszont mindössze egy pontra volt elég végül, hiszen a 90. percben érkezett az egyenlítés!

BRAGA

– A vendégeknél két biztos hiányzóval kell majd számoljon a mester, illetve további egy játékosuk állapota kérdéses.
– A mai meccset egészen biztosan kihagyja Francisco Moura, aki a védelem baloldalán szokott tevékenykedni. A fiatal bekk idén nyolc összecsapás során került bevetésre, ez idő alatt két gólt szerzett. Zsinórban ez lesz a negyedik kihagyott bajnokija, viszont további 3-4 hónap kihagyás vár rá.
– Nem számíthatnak Rui Fonte szolgálataira sem, hiszen a rutinos csatár továbbra sem bevethető. Idén még egyszer sem volt a keretbe nevezve, a sérüléséből várhatóan február közepén épül fel, akkor számíthat majd újra rá a mester.
– A mérkőzést megelőző pár órában kérdéses Galeno állapota, aki egyértelműen az egyik legfontosabb tagja a csapatnak! A 23 éves brazil szélső idén 18 összecsapáson szerepelt, ezalatt hatszor is eredményes volt és kiosztott nyolc gólpasszt. Óriási erősítést jelentene az, ha tudná vállalni a játékot.
– A csapat legeredményesebb játékosa Paulinho, aki nagyszerű formának örvend. A 28 esztendős portugál csatár idén 18 megmérettetés során kilencszer volt eredményes, emellett kiosztott két gólpasszt is. Természetesen ezúttal is a kezdőbe várható!
– A legutóbbi találkozójukon hazai pályán fogadták a Rio Ave együttesét, ahol egyértelműen favoritnak számítottak. Ennek megfelelően még szünet előtt előnyhöz jutottak Horta révén, majd Fransergio és Paulinho is betaláltak, így magabiztos 3-0-ás sikert arattak!

HASZNOS STATISZTIKÁK

BOAVISTA

– Közepes formában szerepelnek a saját közönségük előtt: a legutóbbi 10 hazai összecsapásukból négyet nyertek meg, egy döntetlen és öt vereség mellett.
– A tabella tizenhetedik helyét foglalják el, 9 ponttal rendelkeznek összesen. 1 győzelem, 6 döntetlen és 3 vereség az eddigi mérlegük!
– Az elmúlt 5 meccsüket figyelembe véve egyszer tudtak diadalmaskodni! Döntetlen háromszor született, egyszer kaptak ki.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelembe véve egyszer volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott!
– Az utolsó 10 bajnoki meccsüket nézve hétszer fordult elő, hogy mindkét fél eredményes tudott lenni.
– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukat figyelve elmondható, hogy hétszer a gólszám 2,5 alatt maradt!

BRAGA

– A 20 fős tabellán a negyedik helyen tanyáznak, 7 győzelemmel, 0 döntetlennel és 3 vereséggel. A 10 forduló alatt 17 gólt lőttek és 9-et kaptak.
– Az elmúlt 10 idegenbeli csatájukból hetet nyertek meg, három vereség mellett.
– Zsinórban ez lehet a tizenötödik megmérettetésük idegenben, amely nem egállal ér véget.
-Ha az utolsó 5 találkozójukat vesszük figyelembe egyszer sem játszottak egált, négyszer diadalmaskodni tudtak egy vereség mellett.
– Ugyanezen az öt megmérettetésen négyszer volt rá példa, hogy a gólszám 2,5 fölé ugrott.
– A legutóbbi 7 idegenben lejátszott csatájukat nézve minden esetben esett legalább három gól!

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

BOAVISTA

BRAGA

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

– Az elmúlt meccsek eredményeit és teljesítményeit figyelve elmondható, hogy a vendégek egyértelműen favoritok. A gólszám könnyen elérheti a hármat, melynek a végén a Braga zsebeli be a három pontot!

Előző cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.12.28.
Következő cikkPremier League, Crystal Palace – Leicester, 2020.12.28, 16:00