Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.23.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.23.

1089
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.23.
Mérkőzés:Celtic – Ross County
Bajnokság és kezdés:Premiership – 19:00
Statisztika:A Celtic a legutóbbi 37 bajnokijából 32-szer szerzett legalább két gólt.
Magyarázat:A Celtic – ahogy azt már megszokhattuk – idén is az egyik legjobb skót csapat, azonban most a Rangers tetemes előnyre tett szert. Ugyan ez már behozhatatlannak látszik, hajtaniuk kell a második helyért, ugyanis az Aberdeen azonos pontszámmal áll, mint a zöld-fehérek. A Glasgow elleni 0:2-es vereség óta 5 bajnokit játszottak a hazaiak, ebből 4-szer szereztek legalább két találatot. Ebben a naptári esztendőben a skót élvonalban csak a listavezető Rangers tudta őket fölül múlni, igaz a Ligakupában és az Európa Ligában szenvedtek el kudarcokat. Hétvégén megnyerték a skót kupát, a Hearts elleni 2:2-es rendes játékidős döntetlent követően 3:3-ra álltak hosszabbításban, majd tizenegyesekkel megnyerték a trófeát.

A Ross County ezzel szemben közel sem tartozik a legveretesebb brit alakulatok közé, minden sorozatot figyelembe véve utolsó 4 mérkőzésüket zsinórban el bukták, ezeket ráadásul lőtt gól nélkül, mindegyiken minimum kettőt kapva. Igaz a Ligakupában ők múlták felül mai ellenfelüket, de ha csak a bajnokságot nézzük, akkor 10 meccse veretlenek, utoljára szeptember 19-én, a St. Johnstone otthonában tudtak diadalmaskodni, ezóta pedig a 10 ütközetből 8-szor is engedtek legalább két találatot.

Utolsó 5 bajnoki találkozójukat rendre megnyerte a Celtic, ezeken pedig összesen 1-szer talált be a Ross County, és mindegyiken kaptak legalább hármat.

Mérkőzés:Real Madrid – Granada
Bajnokság és kezdés:La Liga – 19:45
Statisztika:A királyiak a legutóbbi 10 ütközetüket sikerrel vívták meg a Granada ellen.
Magyarázat:Rég nem látott formában vannak a habfehér mezben játszó madridiak, minden sorozatot figyelembe véve zsinórban 5 meccset nyertek meg ezelőtt, és mindössze kétszer vették be a kapujukat ezeken, a legutóbbi 4-en pedig legalább kétszer eredményesek voltak. Az utolsó 25 hazai bajnokijukból 23-szor nem vallottak kudarcot.

A Granada sincs ugyan rossz szériában, a La Liga ezt megelőző 3 fordulójában nem találtak legyőzőre, két győzelem és egy iksz áll a nevük mellett ezeken. Ha figyelembe vesszük a kupasorozatokat is, akkor azt láthatjuk, hogy a legutóbbi 5 mérkőzésükön veretlenek, 3 sikerrel és két remivel, amin az egyik ütközeten kaptak ugyan 3 találatot, de a többit lehozták engedett nélkül. Viszont, ha egy kicsit jobban a dolgok mélyére nézünk, akkor legutóbbi 7 bajnoki megmérettetésükből mindössze kétszer diadalmaskodtak, két egál és 3 kudarc mellett.

Egymás ellen sem a legjobb a mérlege a vendégeknek, az utolsó 5 Madridban tett látogatásuk alkalmával 21:3-as gólarányt halmoztak fel, az egyiken elszenvedték a gárda történelmének egyik legnagyobb arányú vereségét is.

Mérkőzés:AC Milan – Lazio
Bajnokság és kezdés:Serie A – 20:45
Statisztika:A Milan a legutóbbi 10 fordulójából 9-szer eredményes volt mindkét fél és több, mint 2,5 gól esett.
Magyarázat:Óriási formában vannak a milánóiak, a bajnokságban 25 találkozó óta nem találtak legyőzőre, ráadásul a Sassuolo ellen rekordot döntöttek, mivel 6 másodpercre volt szükségük a kezdősípszótól számítva, hogy betaláljanak. Az ezt megelőző 4 bajnokijukon rendre betalált mind a két csapat, ráadásul meg sem álltak az összesített 3 találatig, kétszer a négyet is megütötték. A San Siroban a legutóbbi 4-ből 3-szor jött össze ugyanez a statisztika.

A Lazio sem a gólszegény találkozóiról híres, minden sorozatot figyelembe véve az ezelőtti 8 összecsapásukból 7-szer is megzörrent mindkét oldalon a háló, igaz, ebből csak 5-ször mentek 2,5 fölé az együttesek. Otthonuktól távol szintén minden versenyt beleszámítva a legutóbbi 7 párharcukból 6-szor szerzett gólt mindkét csapat, 4-szer viszont megálltak az 1:1-nél.

Utoljára tavaly találkoztak ezen a helyszínen, november 3-án, akkor a Lazio hazavihette a 3 pontot 1:2-es sikerével.

Mérkőzés:AS Roma – Cagliari
Bajnokság és kezdés:Serie A – 20:45
Statisztika:A fővárosiak hazai pályán a legutóbbi 10 Serie A meccsükből 9-szer szereztek legalább két találatot.
Magyarázat:A farkasok a legutóbbi 3 bajnokijukon összesen 9 gólt jegyeztek, igaz, a legutóbbi fordulóban az Atalanta hálóját csak egyszer tudták bevenni. Csak a Sassuolo, illetve a Napoli és a Verona (legelső fordulóban) tudta Őket kordában tartani a gólok terén, minden más csapat gólvonalán túl juttatták a labdát, ami az említett 3 gárdán kívül 10 csapatot foglal magába ebből 8-nak minimum kétszer betaláltak. A Stadio Olimpico stadionban minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 5 párbajukból 4-szer a 3-at is meglőtték ellenfeleiknek.

A Cagliari ezzel szemben 5 meccse nyeretlen, viszont ebből 4-szer is ikszelni tudtak, 1 vereség mellett. Ebből az 5 találkozóból 4-en is kaptak gólt, de csak az Inter és a Spezia tudott 1-nél többet szerezni. Idegenben már közel sem működik jól a védelmi vonaluk, az utolsó 6 vendégszereplésükből 4-szer kaptak legalább kettőt, de ebből egyet meg is tudtak nyerni.

Legutóbbi tétmérkőzésük igen gólzáporosra sikeredett, a Cagliari otthonában nyert 3:4-es arányban az AS Roma.

Mérkőzés:PSG – Strasbourg
Bajnokság és kezdés:Ligue 1 – 21:00
Statisztika:A PSG utolsó 38 hazai bajnokijukból 35-ön nem kaptak ki.
Magyarázat:Minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 8 meccsükből az egyetlen vereségüket a Lyontól szenvedték el, azon kívül két döntetlent és 5 győzelmet könyvelhettek el. Hazai környezetben az utolsó 7 francia élvonalbeli ütközetükből szintén csak a Lyon múlta őket fölül, valamint ikszeltek a Bordeax-val, azon felül 5 sikert könyvelhettek el, a megnyert meccsek gólaránya pedig összesen 16:1-es.

A Strasbourg a hétvégén elszenvedte a 10. vereségét is a bajnokságban, ezzel ők lettek a harmadik csapat a francia élvonalban idén, akik elérték a 10 kudarcot. Idegenben a legutóbbi két tétmeccsüket megnyerték, előtte viszont kettőt el is buktak, meglehetősen hullámzó a teljesítményük, más otthonában pedig még nem játszottak remit ebben az idényben.

Minden versenysorozatot figyelembe véve a legutóbbi 11 összecsapásukból 10-szer nyert a Paris Saint Germain, míg egyszer ikszeltek csak le.
Előző cikkSerie A, AC Milan – Lazio, 2020.12.23, 20:45
Következő cikkLa Liga, Real Madrid – Granada 2020.12.23 – 19:45