Kezdőlap Napi hasznos statisztikák A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.22.

A nap leghasznosabb statisztikái, 2020.12.22.

1036
0

A NAP LEGHASZNOSABB STATISZTIKÁI

2020.12.22.
Mérkőzés:Vålerenga – Start
Bajnokság és kezdés:Eliteserien – 18:00
Statisztika:A Vålerenga 14 mérkőzés óta nem veszített hazai pályán
Magyarázat:A Vålerenga ugyan már elérte az Európa Ligát, de a mai mérkőzésnek a tétje a bronzérem, mivel a Rosenborg mindössze 1 ponttal van lemaradva tőlük. Jelenleg 14 diadaluk mellett 10 alkalommal szereztek 1 pontot, de csak 4 esetben kényszerültek vesztesként elhagyni a pályát. Odahaza a bajnok Bodø/Glimt mellett egyedül ők tudtak veretlenek maradni (9 GY, 5 D). Remek védelemmel rendelkezik a csapat, mivel csak a Bodø/Glimt kapott tőlük kevesebb gólt. Összességében sincsenek rossz formában, hiszen 10 mérkőzés óta veretlenek, de ebből csak 5-t tudtak megnyerni.

A Start menteni próbálja a bőrét, hiszen az utolsó fordulóban a kieső zónában helyezkedik el, bár jelenleg még az osztályozót érő 14. pozíció az övék, de a Mjöndalen 3 ponttal áll mögöttük a biztos kiesést érő 15. helyen. Nem megy nekik mostanában, hiszen 4 legutóbbi bajnokijuk során csak 2 pontot zsebeltek be, de az egész szezont tekintve is csak 6 győzelmük van 9 döntetlen és 14 vereség mellett. Vendégszerepléseik során nem sok babér termett nekik, ugyanis 1 alkalommal diadalmaskodtak, míg 3 esetben kellett beérniük 1 egységgel. Otthonuktól távol szerzett 11 góljuk a második legkevesebb, míg 32 kapott góljuk a 2. legtöbb.

A Vålerenga a legutóbbi 5 egymás elleni csörtéjük során 4-szer nyerni tudott hazai pályán, míg 1 alkalommal döntetlent játszott a két csapat egymással.

Mérkőzés:Monza – Ascoli
Bajnokság és kezdés:Serie B – 18:00
Statisztika:Az Ascoli az elmúlt 6 idegenbeli meccséből 5-öt 1 góllal bukott el
Magyarázat:A Monza 5-5 győzelme és döntetlenje során szerzett eddig pontot az olasz másodosztályban, míg vereséget eddig csak 3-szor szenvedtek. 18 góljuk mellett 12-t kaptak, ami egészen jó mutatónak számít. Odahaza csupán a Chievo tudta őket legyőzni, de azóta 3 diadalt és egy remit könyvelhettek el. Fontos megjegyezni, hogy a saját stadionjukban 10 találatukra csak 3 esetben jött válasz.

Az Ascoli továbbra is pocsék formát mutat, hiszen az elmúlt 9 bajnokija során csak 2 pontot szereztek. Otthonuktól távol 7 alkalommal léptek már a gyepre, de csak a Cremonese és a Brescia ellen tudtak 1-1 pontot zsákmányolni. Ezen kívül 5 meccset buktak el, de mindet csak egyetlen góllal. Összességében 10-szer juttatták túl a labdát az ellenfél kapusán, míg az ő hálójuk 22 esetben zörrent meg. Az idény során egyetlen találkozót sem úsztak meg kapott gól nélkül.

Mérkőzés:Omonia Nicosia – Anarthosis Famagusta
Bajnokság és kezdés:Ciprusi bajnokság – 19:00
Statisztika:Az Omonia Nicosia hazai pályán még veretlen
Magyarázat:Az Omonia Nicosia 7 győzelemmel, 5 döntetlennel és 2 vereséggel a ciprusi bajnokság 4. helyén áll. Jó formában vannak, hiszen 4 ütközet óta veretlenek, ráadásul a legutóbbi hármat rendre meg is nyerték. Az egyik legjobban védekező csapatról van szó, amit főként hazai pályán bizonyítottak eddig, mivel odahaza még veretlenek, ráadásul csak 2 alkalommal tudták őket mattolni. A gólszerzéssel azonban gondban vannak, ugyanis 22 eddigi találatukból csak 8 született a saját stadionjukban.

Az Anarthosis 9 sikere mellett 3-3 döntetlent és vereséget könyvelhettek el, amivel jelenleg a második helyen állnak. Otthonuktól távol csak 3-szor tudtak nyerni, míg 2 alkalommal döntetlent és ugyanennyiszer vereséget értek el. Vendégszerepléseik nem a gólgazdag összecsapásokról híresek, hiszen 7-ből csak 2 során esett legalább 3 gól.

Érdekesség, hogy legutóbbi 5 egymás elleni derbijük során 4 alkalommal kellett beérniük a csapatoknak 1 ponttal, míg 1 esetben a Nicosia 1:0-ra nyerni tudott. Ezen meccsek egyikén sem esett 2.5-nél több gól.

Mérkőzés:PSV – Venlo
Bajnokság és kezdés:Eredevisie – 20:00
Statisztika:A PSV a legutóbbi 7 mérkőzését megnyerte a Venlo ellen hazai pályán
Magyarázat:A PSV a holland élvonal második helyén áll 9 győzelemmel, 3 döntetlennel és mindössze 1 vereséggel. Jelenleg 7 ütközet óta veretlenek a bajnokságban (5 GY, 2 D), míg minden sorozatot figyelembe véve 10 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre (8 GY, 2 D). Odahaza idén mind a 6 mérkőzésüket megnyerték. 29 lőtt és 10 kapott góljuk egészen jónak mondható, de a hazai mérlegük az igazán impozáns, mivel 14 alkalommal tudták már megzörgetni az ellenfeleik hálóját, viszont őket csak kétszer mattolták. Érdekesség, hogy 13 forduló során 10 alkalommal előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A Venlo 2 sikere mellett 3 alkalommal tudott 1 pontot szerezni, de 8 mérkőzést már elbuktak. Nincsenek jó formában, 5 legutóbbi meccsük során mindössze egyetlen egységet sikerült bezsebelniük. A védelmük borzalmas, 38 kapott góllal ők a legrosszabbak ezen a téren. Otthonuktól távol mindössze 4 pontot tudtak szerezni, de az elmúlt 3 vendégszereplésük során mindig 1 góllal maradtak alul.

Mindenképp ki kell emelni, hogy a Venlo a legutóbbi 20 PSV elleni mérkőzése során mindössze 4 döntetlent tudott elérni. Eindhovenben a legutóbbi 7 meccset elbukták, utoljára 2009-ben tudtak 1 ponttal távozni.

Mérkőzés:Braga – Rio Ave
Bajnokság és kezdés:Primeira Liga – 21:15
Statisztika:A Rio Ave legutóbbi 8 idegenbeli mérkőzésének egyikén sem született legalább 3 gól
Magyarázat:A Braga 6 győzelme mellett 3 mérkőzést elbukott, így jelenleg a 4. helyen állnak. Egy 6 meccses győzelmi szériájuk szakadt meg a bajnokságban, miután a Belenenses ellen meglepetésre 2:1-re kikaptak. Nem jellemző rájuk annyira a gólparádé, 14 találatuk mellett őket 9 alkalommal mattolták csak. Otthonukban az első ütközetüket elbukták (Santa Clara ellen 0:1), de ezt követően mindet sikerült behúzniuk. Gólarányuk saját pályájukon 4:2. Az idény során, ha a Braga hátránnyal vonult a félidei szünetre, akkor pont nélkül is maradt.

A Rio Ave mindössze 2-szer örülhetett sikernek, míg 2 csörtét bukott csak el, de emellett 5 döntetlent is játszottak. Legutóbbi 3 mérkőzésük nem sikerült túl fényesen, hiszen a Belenenses és a Boavista ellen is csak döntetlent tudtak játszani, míg a Gil Vicente 2:0-ra legyőzte őket. Csupán 5 gólt szereztek 9 bajnokijuk alkalmával, de már 7-et kaptak. Mindenképp ki kell emelni, hogy idén csupán 1 alkalommal zártak 2.5 találat feletti végeredménnyel. Idegenben csak 1-szer buktak, gólarányuk vendégszerepléseik során 3:4.
Előző cikkKomoly problémák vannak a Bengals háza táján, mielőtt a liga egyik legjobb csapatával néznének szembe.
Következő cikkEredivisie, Twente – Sparta Rotterdam, 2020.12.22 – 21:00